• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Def με κείνο το γκάλλοπ τι θα γίνει ...θα το φτιάξουμε ;;;;

Καλό θα ήταν να έχει τις τελευταίες 3 εκλογές τι είχαμε ψηφίσει και τις επόμενες εφόσον γίνουν άμεσα ......

Δηλαδή 4 στο σύνολο με καμιά 10αριά κόμματα στο καθένα .....νομίζω καλά είναι...
περίμενε και συ...εδω παίζουν κρεμάλα γινεται της πόπης-γινονται ανασχηματισμοί,μπαινοβγάζουν ονοματα δεν ειναι ευκολο..πως θα κανομε γκάλοπ...για παράδειγμα δές...
ντορα και μανος μαζί το ονομασαν νομίζω ελληνικη μακακια!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θέλω η ζωή μου να είναι στην Ευρώπη με ευρώ και με δουλειές καλοπληρωμένες για όσους περισσότερους γίνεται.
Αυτο το οσοι περισσοτεροι γινεται πως το μεταφραζεις; Να εχω δουλεια εγω και οι υπολοιποι δε πα να γ@μ#θουν;

Γιατι το 22% επισημα (να μη μιλησουμε για τα ανεπισημα, ημιαπασχοληση, εποχικη εργασια κλπ.) δεν εχει ηδη δουλεια.

chrisbd

Member
περίμενε και συ...εδω παίζουν κρεμάλα γινεται της πόπης-γινονται ανασχηματισμοί,μπαινοβγάζουν ονοματα δεν ειναι ευκολο..πως θα κανομε γκάλοπ...για παράδειγμα δές...
ντορα και μανος μαζί το ονομασαν νομίζω ελληνικη μακακια!!
Αν περιμένουμε πότε θα σταθεροποιηθούν οι πολιτικοί και να κατασταλάξουν στο τι θα κάνουν ......τότε πολύ φοβάμαι ότι δεν θα φάμε ψάρια.....:D

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
baba,δεν κάνω παράθεση,αλλά απαντάω συνολικά.
καταρχάς,αν έχεις διαβάσει απ΄την αρχή το τόπικ,αλλά και σε άλλα θέματα στο φόρουμ,ποτέ δεν αρνήθηκα τις ευθύνες που έχει ο καθένας απέναντι σ΄αυτή τη κατάσταση,ανάλογα βέβαια με τις πράξεις του.
Δεν είπα το αντίθετο. Κι εγώ έχω τις ευθύνες μου και ξέρω πολύ καλά ποιές είναι.

όμως για πες μου εσύ,γιατί η ΕΕ(αν υποθέσουμε πως είχε καλές προθέσεις,όπως κατάλαβα πως πιστεύεις)επιδοτούσε με μεγαλύτερη τιμή το κάθε κιλό κατεστραμμένης σοδειάς(που ήταν το κίνητρο τελικά του αγρότη να την καταστρέψει,θάβοντας την)
από ότι αν ο αγρότης δεν επέλεγε τη καταστροφή αλλά το πούλημα της σοδειάς του??
Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα. Αυτά που έπαιρνε σαν αποζημείωση ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και αφορούσαν συνολικά την αγροτική παραγωγή της ΕΕ και όχι μόνο της Ελλάδας. Και τα λεφτά δίνονταν για αλλαγή του μοντέλου και όχι για ενίσχυση των χαμηλών τιμών της παραγωγής. Οι υπουργάρες μας (σε αγαστή σύμπνοια - φυσικά - με τους εντολοδότες τους, αγροτοσυνδικαλιστές) φούσκωναν τα νούμερα και παζάρευαν τα ποσά, θριαμβολογώντας μετά για τα κατορθώματά τους. Ξεχνάς πώς ψήφιζε κάθε φορά ο κάμπος?

επίσης,ακόμα και εγώ που δεν ζω σ΄αγροτική περιοχή ακι δεν έχω καμία σχέση με αγροτικά,ξέρω τι γινόταν..κανένας κρατικός παράγοντας,δεν έτυχε ν΄ακούσει για το θάψιμο????...........
μα κανείς δεν αναρωτήθηκε,τι έγινε ρε παιδιά που είναι η ανάπτυξη,που είναι τα έργα,τι στο καλό γίνονται αυτά τα λεφτά??ποιος λογικός άνθρωπος δεν θα έλεγχε?/δεν θα αναρωτιόταν??
Αφελείς ή (μάλλον καλύτερα) ρητορικές ερωτήσεις που όλοι μας (και εσύ) ξέρουν την απάντηση:

μήπως αυτός που είχε συμφέρον??
Είπαμε: Ο καθένας για την πάρτη του και στα... τέτοια μας για τους άλλους. Σιγά μη σκεφθούμε το μέλλον μας ή δούμε πέρα από τη μύτη μας. Αλήθεια, για πες μου: Πόσες φορές σου έχει δώσει απόδειξη ο περιπτεράς για τα τσιγάρα που αγοράζεις και πόσες φορές τη ζήτησες όταν δεν σου την έδωσε?
Πόσες φορές έγινε κάτι ανάλογο στο μπαρ, στην ταβέρνα, στην καφετέρια? Ή, μήπως, επειδή τώρα πια "δεν μετράνε" οι αποδείξεις, δεν έχει νόημα να τις ζητάμε?

(τα ερωτήματα δεν απευθύνονται σε σένα μόνο προσωπικά - για να μην παρεξηγιόμαστε - και ούτε υπαινίσσομαι ο,τιδήποτε. Την ίδια ερώτηση κάνω κάθε φορά και στον εαυτό μου. Δε χρειάζεται ν' απαντήσεις. Σκέψου μόνον).

ANEL

Member
Εγώ θέλω την Ελένη Λουκά.

[URL="
Ελένη Λουκά στο δελτιο του MEGA - YouTube[/URL]

Ταιριάζει και με τον τίτλο του ρεπορτάζ.Τις ίδιες παπαριές λένε και η Λουκά και ο Σαμαράς.

καλά έχουμε Μόνικα και εσύ ζητάς Λουκά??
τόση διαστροφή πια??
(ποιος τον ακούει τον Ταβερ,τώρα):bleh:

Last edited by a moderator:

ANEL

Member
Δεν είπα το αντίθετο. Κι εγώ έχω τις ευθύνες μου και ξέρω πολύ καλά ποιές είναι.

Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα. Αυτά που έπαιρνε σαν αποζημείωση ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και αφορούσαν συνολικά την αγροτική παραγωγή της ΕΕ και όχι μόνο της Ελλάδας. Και τα λεφτά δίνονταν για αλλαγή του μοντέλου και όχι για ενίσχυση των χαμηλών τιμών της παραγωγής. Οι υπουργάρες μας (σε αγαστή σύμπνοια - φυσικά - με τους εντολοδότες τους, αγροτοσυνδικαλιστές) φούσκωναν τα νούμερα και παζάρευαν τα ποσά, θριαμβολογώντας μετά για τα κατορθώματά τους. Ξεχνάς πώς ψήφιζε κάθε φορά ο κάμπος?

Αφελείς ή (μάλλον καλύτερα) ρητορικές ερωτήσεις που όλοι μας (και εσύ) ξέρουν την απάντηση:

Είπαμε: Ο καθένας για την πάρτη του και στα... τέτοια μας για τους άλλους. Σιγά μη σκεφθούμε το μέλλον μας ή δούμε πέρα από τη μύτη μας. Αλήθεια, για πες μου: Πόσες φορές σου έχει δώσει απόδειξη ο περιπτεράς για τα τσιγάρα που αγοράζεις και πόσες φορές τη ζήτησες όταν δεν σου την έδωσε?
Πόσες φορές έγινε κάτι ανάλογο στο μπαρ, στην ταβέρνα, στην καφετέρια? Ή, μήπως, επειδή τώρα πια "δεν μετράνε" οι αποδείξεις, δεν έχει νόημα να τις ζητάμε?

(τα ερωτήματα δεν απευθύνονται σε σένα μόνο προσωπικά - για να μην παρεξηγιόμαστε - και ούτε υπαινίσσομαι ο,τιδήποτε. Την ίδια ερώτηση κάνω κάθε φορά και στον εαυτό μου. Δε χρειάζεται ν' απαντήσεις. Σκέψου μόνον).
δεν παρεξηγώ ποτέ τις ερωτήσεις που απευθύνονται στο πρόσωπό μου,μην ανησυχείς..και αφού πιστεύω στη προσωπική ευθύνη τις θεωρώ από θεμιτές ως απαραίτητες.
απάντηση:πάντα ζητάω απόδειξη( και τώρα που δεν ισχύουν για φοροαπαλλαγή),αν φυσικά δεν μου τη δώσουν μόνοι τους...παραδόξως ο περιπτεράς, μου δίνει πρώρα την απόδειξη και μετά τα τσιγάρα!

όσο για τις επιδοτήσεις, αυτό που έχει σημασία είναι πως συνέφερε τον αγρότη να το θάψει παρά να το πουλήσει..και δεν είναι δυνατόν να προφασιστεί άγνοια κανείς γι΄αυτό(εννοώ ΕΕ,κρατικό μηχανισμό κτλ)
ούτε είναι δυνατόν να πούμε πως και οι υπάλληλοι της ΕΕ κοιτούσαν μόνο τη πάρτη τους ή ήταν τεμπέληδες και δεν ασκούσαν έλεγχο,,απλά, πολύ απλά,δεν συνέφερε ο έλεγχος,συνέφερε περισσότερο η αποδυνάμωση της χώρας..ότι δεν πέτυχαν με τη βία,το πέτυχαν με τη διαφθορά!

και αν για τη διαφθορά αυτή οι Έλληνες έχουν το ελαφρυντικό της βλακείας(αποτέλεσμα άγνοιας,έλλειψη μόρφωσης)
οι πολιτικοί τόσο οι δικοί μας ,όσο και οι Ευρωπαίοι δεν το έχουν!
τα πάντα μπορεί να είναι,αλλά όχι βλάκες!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Λυπάμαι, αλλά διαφωνώ κάθετα.
Η φτώχεια είναι είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, αλλά αφού το θέτεις βάση προτεραιότητας, να σε πληροφορήσω πως η κρίση είναι αμιγώς ευρωπαϊκή, και ελάχιστα έπαιξε ρόλο το επίπεδο της ελληνικής οικονομίας σε αυτή.
Η φτώχεια, έτσι αυθαίρετα, είναι αποτέλεσμα των μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν μέσω του μνημονίου που παρουσιάστηκε ως φάρμακο για την άρρωστη ελληνική οικονομία.

Και για να σταματήσει κάπου αυτό το παραμύθι της μεταπολίτευσης, υπάρχει έρευνα από το τμήμα Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με βάθος 30 ετών (λουκούμι για το επιχείρημα της μεταπολίτευσης) σε 17 ευρωπαϊκές χώρες, το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων της Ελλάδας (11,4%) την κατατάσσει στην 14η θέση, οριακά πάνω από την Γερμανία (10,2%), ενώ πρωτιές έχουν η Σουηδία και η Δανία (30 και 29% αντίστοιχα).

Εκτός αυτού, το βόλεμα των "δικών μας" δεν είναι σπορ που ανακάλυψε η μεταπολίτευση. Αν ψάξεις και παλιότερα, στις μαύρες περιόδους της δικτατορίας θα βρεις τραγικά σκάνδαλα.

edit, επίσης από την ίδια έρευνα, προκύπτει πως το μέγεθος των δημοσίων δαπανών ως ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν επίσης σε αντίστοιχα χαμηλή θέση.
Syrizonomics, version 1...

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει, ξαναλέει, ξαναλέει μέχρι να το μάθουμε το ποίημα, ότι η κρίση είναι Ευρωπαϊκή, διεθνής, ξένη, κακιά, που φταίνε κάποιοι κακοί ξένοι κι ένα κακό σύστημα. Βολική απλοϊκή θεώρηση, που συμμερίζεται και μια διεθνής μειοψηφία οικονομολόγων, που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ιδέα για την Ελληνική πραγματικότητα. Η Ελλάδα βρέθηκε όντως πολύ εκτεθειμένη όταν ξέσπασε η διεθνής κρίση, και η διεθνής συγκυρία όντως πυροδότησε την Ελληνική Κρίση - αλλά δεν το έκανε από μόνη της, ούτε με δεδομένο τρόπο. Δεν έχουμε σε καμμία περίπτωση ίδια προβλήματα με καμία άλλη χώρα, παρότι κάποια από τα φάρμακα που χρειαζόμαστε μπορεί να είναι παρόμοια.

Έχουμε εξηγήσει, κι εγώ και άλλοι, τόσες φορές σ' αυτό το θέμα ότι η φτώχεια α) δεν έχει καμμία σχέση με τη φτώχεια που θα είχαμε χωρίς μνημόνιο β) η λιτότητα δεν είναι το κύριο περιεχόμενο του μνημονίου, αλλά η κακή εφαρμογή του και γ) τα υφεσιακά μέτρα προήλθαν από την υπερφορολόγηση, στην οποία οδήγησαν οι αριστερές ιδεοληψίες ΓΑΠ/Κατσέλη/Παπακωνσταντίνου που φρόντισαν να βάλουν στο πρώτο μνημόνιο.

Όσο για το ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων, όλοι μας έχουμε συγκεκριμένη εικόνα για την παραγωγικότητα της εργασίας τους. Τα στοιχεία, όπως αυτά, αν ισχύουν κιόλας, που παρουσιάζουν μόνο τη μια όψη του νομίσματος, τα ακούω βερεσέ.

Για τα υπόλοιπα, ανατρέξτε σε παλιότερα posts εμού και άλλων στο ίδιο θέμα. Το ότι εσείς θέλετε να επαναλαμβάνετε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια αγνοώντας όλη την επιχειρηματολογία περί του αντιθέτου, ούτε τη συζήτηση προάγει, ούτε σημαίνει ότι πρέπει να σας ακολουθήσουμε.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γιατί όταν η ευρωπαϊκή ένωση, στα πλαίσια της κοινής αγροτικής πολιτικής, έλεγε π.χ. "ξέρετε, το βαμβάκι που παράγετε κοστίζει ακριβά, συμφέρει καλύτερα να εισάγουμε από Αίγυπτο στη μισή τιμή, ξηλώστε το βαμβάκι και βάλτε σπαράγγια που τα γουστάρει όλη η Βόρεια Ευρώπη και θα τα εξάγετε σ' αυτούς βγάζοντας πολλά περισσότερα αλλά, επειδή θα χρειαστούν 7 χρόνια για ν' αρχίσουν ν' αποδίδουν οι καλλιέργειες, πάρτε επιδότηση για να ζήσετε μέχρι τότε" τα δικά μας καλόπαιδα τι έκαναν?

Δήλωναν πολλαπλάσιες εκτάσεις για να παίρνουν αυξημένες επιδοτήσεις, έπαιρναν το ρευστό και αντί να κάνουν αυτό που υποτίθεται έπρεπε να κάνουν και γι αυτό αποζημειώνονταν, πήγαιναν και τ' ακουμπούσαν στα σκυλάδικα που είχαν γεμίσει την επαρχία και τις εισαγόμενες π@υτάνες από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Και, φυσικά, ζητούσαν "όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά" (αυτοί και οι υπουργάρες τους).
Αυτό (και η συνέχεια της σκέψης) είναι σωστό, αλλά είναι η μία πλευρά του προβλήματος. Υπάρχει και η άλλη. Το κόστος παραγωγής ενός αγροτικού προϊόντος στην Ελλάδα, με όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στο κόστος, οδηγεί σε τιμές προϊόντος που αναπόφευκτα είναι ακριβές. Τα προϊόντα μας έπαψαν να είναι ανταγωνιστικά, ακόμα και στην Εσωτερική αγορά. Όταν ο λαχαναγορίτης που εφοδιάζει όλη την αγορά της Αθήνας μπορεί να προμηθευτεί π.χ. ισπανικές τομάτες ή Χιλιανές πατάτες σε καλύτερη ποιότητα και τιμή από τις Ελληνικές (συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών), τότε αναπόφευκτα η παραγωγή μας θα μένει αδιάθετη.
Είναι δηλαδή, όπως και για όλα τα άλλα προϊόντα μας, θέμα ανταγωνιστικότητας.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
προς thessaris

βρε μια μανία με την ευρώπη και το ευρώ!!
εδω ολα καταρρέουν και εμεις επιμένομε να μεινομε και να μεινομε..
και δηλαδή λές οτι θα το αγοράζομε πανάκριβα για να ταξιδευομε στην ευρώπη...
να σου πω οτι έκανα πολυ περισσότερα ταξίδια στα χρονια της δραχμής απο τώρα που κάνω το σκατο μου παξιμάδι για να φύγω ή που άλλοι ουτε καν διανοουνται γιατι δεν έχουν ουτε δουλεια??
Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, χωρίς κανένα άλλο μέτρο, και με μνημόνια και όλα σε ισχύ, σημαίνει αυτόματα 50% και πλέον μείωση της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός ΚΑΙ των οικονομιών σου. Είναι σαν κάποιος που παίρνει σήμερα 600 ευρώ, να πηγαίνει αυτόματα στα 300 ευρώ ή και πιο κάτω. Σημαίνει αυτόματα ανεργία άνω του 30%. Θα υπάρξει βέβαια μια διόρθωση σχετικά γρήγορα, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσουμε το 70% των σημερινών χρημάτων. Α, και για την ανεργία, θα μείνει εκεί για καιρό. (Δεν τα φαντάζομαι, τα έχω εξηγήσει αναλυτικά στο παρελθόν).

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, χωρίς κανένα άλλο μέτρο, και με μνημόνια και όλα σε ισχύ, σημαίνει αυτόματα 50% και πλέον μείωση της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματός ΚΑΙ των οικονομιών σου. Είναι σαν κάποιος που παίρνει σήμερα 600 ευρώ, να πηγαίνει αυτόματα στα 300 ευρώ ή και πιο κάτω. Σημαίνει αυτόματα ανεργία άνω του 30%. Θα υπάρξει βέβαια μια διόρθωση σχετικά γρήγορα, αλλά δύσκολα θα ξεπεράσουμε το 70% των σημερινών χρημάτων. Α, και για την ανεργία, θα μείνει εκεί για καιρό. (Δεν τα φαντάζομαι, τα έχω εξηγήσει αναλυτικά στο παρελθόν).
πες μας ομως και τι θα γινει με παραμονη στο ευρω και συνεχιση των μνημονιων... ετσι να χουμε ενα μετρο συγκρισης:D

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
"Και θέλω να απαντήσω σ’ αυτό, τι έχουμε να χάσουμε, ας πάμε στη δραχμή, τι έχουμε να χάσουμε παραπάνω απ’ ότι χάσαμε; Την ελευθερία μας λοιπόν, ότι θα κυκλοφορούν συμμορίες με καλάσνικοφ αυτοί οι οποίοι θα καταλύσουν τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία και θα κυριαρχεί ο ένας πάνω στον άλλον ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η συμμορία του και πόσα καλάσνικοφ έχει. Δηλαδή θα πάμε πια σε εμφύλιο πόλεμο."

Μ.Χρυσοχοϊδης

"Ουδείς εύχεται να δει τη χώρα με 3 εκατ ανέργους αλλά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι πυρηνικό ολοκαύτωμα"

Αν.Λυκουρέντζος

Βέβαια,αφού οι επίσημες ενημερώσεις των "υπεύθυνων" πολιτικών μας είναι τέτοιες φυσικό είναι και το ακόλουθο.

"The Foreign Office also has plans to evacuate British citizens from Greece if it becomes dangerous. A government source said: “The situation is now political rather than economic so is out of our hands. We are well prepared to help protect British citizens from the storm."

The Telegraph

Κατά τ'άλλα οι απεργίες των ναυτεργατών φταίνε για την μείωση της τουριστικής κίνησης........

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic