• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
πες εσυ πρώτα τι προγραμμα ειχαν ολοι τους για το λαο και την πατρίδα.
η αν θέλεις το πιο βασικο ολα εκείνα που υπόγραφαν για σενα και μένα αν τα ειχαν κάν διαβάσει.
δεν έχει λογικη να ψάχνεις εγγυήσεις τώρα πια για να ψηφίσεις.κανενας δεν θα σου τις δώσει.-------το θέμα ειναι να δοκιμασει και ενας άλλος εκτος απο τους καρεκλοκενταυρους που μονο δυστυχια σκορπισαν.
i want a different taste!!
Δηλαδή; "Λεφτά υπάρχουν"; Υφαρπαγή ψήφου, κεφαλαιοποίηση απόγνωσης κλπ; Ό,τι λέγαμε για ΓΑΠ;
Καλό είναι να δοκιμάσει και κάποιος άλλος! Εννοείται. Μόνο που αυτός δε δοκιμάζει :) Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και επίσης το θυμάμαι το σύριζα και από πριν, δεν τον γνώρισα τώρα. Εφόσον δεν αποτέλεσε τόσα χρόνια μέρος της λύσης, σημαίνει ότι αποτέλεσε μέρος του προβλήματος.

XRISTOS71

Member
maltakias said:
Άρα,galat,μετά από 118 σελίδες δεν κατάλαβες γιατί σου λέμε,αυτοί που στηρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ,ότι θα πάψουμε να τον στηρίζουμε αν κάνει αυτό που λες.Κι ότι δεν θα αντικατοπτρίζει την ψήφο μας μια τυχόν συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπό τις παρούσες συνθήκες (γιατί με άλλους συσχετισμούς είναι άλλη κουβέντα),αλλά θα είναι ένα ακόμα κόμμα που θα έχει κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους του.
Σωστό γιατι αν ήθελα να ψηφίσω ΝΔ -ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζα απευθείας και όχι ΣΥΡΙΖΑ

Άλλος έχει το προνόμιο της κωλοτουμπας αλα Κομανετσι και όχι ο Τσιπρας

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αφού ο Τσίπρας είναι δραχμολάγνος,μπαχαλάκιας,ανεύθυνος,απαλλοτριωτής περιουσιών.....τι τον θέλουν στην κυβέρνηση;
Είναι δυνατόν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να συγκυβερνήσουν με αυτόν τον επικίνδυνο;
Ας τα βρουν οι τρεις τους να δρομολογηθούν κι όπως πρέπει τα πράγματα.

Τόσα χρόνια στους δρόμους τα έχουμε φάει,τώρα θα μασήσουμε;

ANEL

Member
Αρχίζω από το τέλος, σαφώς και η κριτική είναι αναγκαία, αλλά στις προηγούμενες 120 σελίδες πολλά ποστ-απάντηση ήταν απλώς γηπεδικά. Δηλαδή ουκ ολίγες φορές έχουν τεθεί ενδιαφέροντα ερωτήματα πιο φιλελεύθερης οπτικής τα οποία αντιμετωπίζονται με ειρωνία και επιθέσεις στην προσωπικότητα του γράφοντος..Δεν το λες και κριτική αυτό. Εν γένει όμως το επίπεδο του τόπικ είναι πολύ υψηλό και γι'αυτό νομίζω συνεχίζει.

Για την ισονομία κλπ, δεν ήθελα να πάω τη συζήτηση εκεί - γιατί αν την πάμε εκέι δεν τελειώνει ποτέ - μπορούμε να το πάμε και σε άλλο επίπεδο ως προς τι είναι ανθρώπινο δικαίωμα εν γένει - αυτό που εννοώ είναι ότι δε μπορεί ένα οικονομικό επιχείρημα να έχει ανταπόκριση του τύπου "ναι αλλά εγώ ψηφίζω σύριζα για μια κοινωνία δίκαιη και ισόνομη". ΑΥΤΟ είναι γενικότητα. Δλδ όταν γράφει ο σύριζα στο πρόγραμμά του:

Κατάργηση των διακρίσεων, αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού τους και προστασία της κουλτούρας, της γλώσσας και του πολιτισμού τους.

Είναι συγκεκριμένος; Σου δίνει να καταλάβεις ποιους εννοεί, πώς ορίζει τη διάκριση, με ποιον τρόπο θα τα πετύχει; Οπότε γι'αυτό σου λέω, δε νομίζω ότι ωφελεί να μπούμε σ'αυτή τη συζήτηση.

Κρατώ πάντως ότι δε μου απαντάς σε κάτι (καλά μπορεί και να μην απευθυνόταν σε σένα το ερώτημα, δε ξέρω καν αν ψήφισες ή υπερασπίζεσαι σύριζα) αλλά αντιστρέφεις το ερώτημα.

Καλά κάνεις, αλλά δυστυχώς έτυχες σε άτομο που πιστεύει ότι το Μνημόνιο μας οδηγεί όπως το εφαρμόζουμε στην ίδια καταστροφή με το να βγούμε από αυτό...
θα ξεκινήσω απ΄την ισονομία κτλ.:ούτε και εγώ ήθελα να πάω τη συζήτηση εκεί.πράγματι είναι μια συζήτηση ππου δεν οδηγεί πουθενά στη προκειμένη περίπτωση.ήθελα όμως να τονίσω πως δεν συμφωνώ ότι όλοι θέλουμε μια δίκαιη κτλ.κοινωνία και αυτό προσπάθησα.
συμφωνώ απόλυτα πως το απόσπασμα που παραθέτεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι γενικόλογο,όπως άλλωστε και όλα όσα λένε οι πολιτικοί μας,μηδενός εξαιρουμένου.
δεν απαντώ και αντιστρέφω το ερώτημα,γιατί πρώτον δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:bleh:(σε προηγούμενα ποστ υπάρχουν οι απόψεις μου) και δεύτερον γιατί 120 σελίδες τώρα η κριτική στο πρόγραμμα του συνοψίζεται σε 2 κατά τη γνώμη μου αντιφατικά συμπεράσματα:
από τη μια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη συντέλεια του κόσμου και από την άλλη αν δεν μπει στην οικουμενική κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι θα φέρει τη συντέλεια του κόσμου.και αναρωτιέμαι:πως ακριβώς εννοούν να μπει στην οικουμενική?χωρίς το πρόγραμμά του?μα αυτό δεν υποτίθεται πως τον ανέδειξε σε σημαντική πολιτική δύναμη στη χώρα???τι του ζητάνε να κάνει,αυτό που κάνουν και αυτοί τόσα χρόνια??
αν πάλι όχι,δεν του ζητάνε κάτι τέτοιο,τι τον θέλουν στη κυβέρνηση,αφού θα είναι καταστροφικός???
όσο για το θέμα των γηπεδικών ποστ,δεν αντιλέγω υπάρχουν και αυτά,αλλά έτσι όπως το έθεσες(γενικά)στο ποστ,κατάλαβα πως μιλάς για όλους όσους διαφωνούν μαζί του.
ΥΓ.το λίνκ που έστειλες θα το διαβάσω σε λίγο..:)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Δηλαδή; "Λεφτά υπάρχουν"; Υφαρπαγή ψήφου, κεφαλαιοποίηση απόγνωσης κλπ; Ό,τι λέγαμε για ΓΑΠ;
Καλό είναι να δοκιμάσει και κάποιος άλλος! Εννοείται. Μόνο που αυτός δε δοκιμάζει :) Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Και επίσης το θυμάμαι το σύριζα και από πριν, δεν τον γνώρισα τώρα. Εφόσον δεν αποτέλεσε τόσα χρόνια μέρος της λύσης, σημαίνει ότι αποτέλεσε μέρος του προβλήματος.
βαλιτσα η παπαρηγα δεν δοκιμάζει -ο τσίπρας δεν δοκιμάζει με τους λησταρχους !! που ειναι το κακο??
τουλάχιστον αυτος κρατά το λογο του.μου φτάνει επι τους παρόντος!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Θελω μια κυβερνηση να με σεβεται. Να με ρωτα οταν προκειται να βαλει υπογραφες που υποθηκευουν το μελλον μου. Εναν δικαιο εκλογικο νομο (δηλαδη απλη αναλογικη χωρις οριο 3%) που θα δινει τοση δυναμη σε καθε κομμα οσες και οι ψηφοι που πηρε στις εκλογες. Θελω πολιτικους που να προσπαθουν, να δοκιμαζουν, να διεκδικουν. Να μην ειναι τσιρακια του καθενος. Μακρυα απο συμφεροντα, μακρυα απο μιζες, περιττα εξοδα για διαμονες σε ακριβα ξενοδοχεια και δειπνα σε εστιατορια πολυτελειας, εισοδηματα απο επιτροπες, δωρεαν αυτοκινητα και οδηγους. Πολιτικους που δεν θα απολαμβανουν ασυλια, υπουργους που δεν θα καλυπτονται πισω απο το νομο εκτρωμα περι ευθυνης υπουργων.

Ολα αυτα ειναι προβληματα του δικομματισμου που εφτασε τη χωρα σε αυτα τα χαλια. Η συζητηση μετα απο τις εκλογες δειχνει πως μονο 2 λυσεις υπαρχουν. Απο τη μια ο Αντωνακης με τον Βαγγελακη και απο την αλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο καθενας διαλεγει αυτο που του αρεσει καλυτερα.

Τι θελεις λοιπoν; Θες να αποφασιζουν για τη ζωη σου και τη ζωη των παιδιων σου ο Σα(χλα)μαρας και ο χοντρος χωρις να σε ρωτουν για τιποτα; Ή θες σε τετοια κρισιμα θεματα να λες τη γνωμη σου μεσα απο δημοψισματα και δικαιες εκλογες;

Το παν ειναι να αποκτησει ο λαος τη δυναμη που πρεπει, ολα τα αλλα προβληματα θα βρουν λυσεις οταν του δινεται το δικαιωμα να πει τη γνωμη του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμα την ψηφο των ψηφοφορων του (για τα αλλα κομματα αυτο ειναι αδιανοητο) κι εμενα αυτη και μονο η σταση με κανει να πιστευω ακριβως αυτο που ειπε ο Τσιπρας, "υπαρχει ελπιδα".

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τόσα χρόνια στους δρόμους τα έχουμε φάει,τώρα θα μασήσουμε;
Εσυ μπορει να μην μασας αλλα μετα λυπης μου βλεπω ανθρωπους (και μεσα σε αυτο το φορουμ) που πεφτουν στην παγιδα τους. Πλεον δεν υπαρχει τριτη επιλογη.Ή αυτοι ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προτεινω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κατεβουν μαζι με κοινο ψηφοδελτιο. Να μηνδιασπαστουν οι ψηφοι τους. Ετσι κι αλλιως εχουν το ιδιο προγραμμα, υπηρετουν τα ιδια συμφεροντα και χειραγωγουν τα ιδια προβατα...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Εσυ μπορει να μην μασας αλλα μετα λυπης μου βλεπω ανθρωπους (και μεσα σε αυτο το φορουμ) που πεφτουν στην παγιδα τους. Πλεον δεν υπαρχει τριτη επιλογη.Ή αυτοι ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προτεινω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κατεβουν μαζι με κοινο ψηφοδελτιο. Να μηνδιασπαστουν οι ψηφοι τους. Ετσι κι αλλιως εχουν το ιδιο προγραμμα, υπηρετουν τα ιδια συμφεροντα και χειραγωγουν τα ιδια προβατα...
το ιδανικο θα ήταν να κατεβουν δύο μονο ψηφοδέλτια.
Μνημονιακοι -αντιμνημονιακοι. τα πράγματα θα ήταν ξεκάθαρα και η ψήφος του πολιτη θα επιανε τόπο!
εχομε τρελαθει στις διαβουλεύσεις και στα κεκλεισμένα των θυρών..δεν βαρέθηκαν να καινε βενζίνες πηγαινε έλα...:rolleyes:

DRAKFIREMAN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
Και τώρα λίγο χιούμορ
Ο Μιχαλολιάκος έχει τη γυναίκα του σήκω-σήκω σήκω-σήκω!

Πως κουρεύονται οι χρυσαυγίτες ;;;;......ΣΥΡΙΖΑ...

Μπαίνει ο Μιχαλολιάκος στη Βουλή και τα παλικάρια του φωνάζουν "ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ". Ο Μιχαλολιάκος γυρνάει αγριεμένος στην Παπαρήγα: "ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ ΕΙΠΑΜΕ. ΚΙ ΕΣΥ!ΣΗΚΩ!" Και η Παπαρήγα χαμηλόφωνα "Μα όρθια είμαι..'

Nαζιστικό παράγγελμα για ανόρθωση στήθους: εγέρθηtits.

Αγόρασα ξυπνητήρι Χρυσή Αυγή! Στο 1ο "εγέρθητι" που πάτησα snooze με πέταξε έξω απο το δωμάτιο!

Και τι θα κάνουμε τώρα που μπήκε η Χ.Α στη βουλή; ΝΑΖΑΚΙΑ;

Έτσι που ήρθαν τα πράγματα.. Ναζί κανείς η Να-μι-ζί

-Κλαις Σαμαρά;-Οχι, απλώς ξύπνησα με Τσίπρα στο μάτι μου

Τι είπε ο Μητσοτάκης στην Μαρίκα την Ανάσταση???Άντε Μαρίκα μου να είμαστε καλά και μετά το Πάσχα θα σε πάω να δεις τον Μητροπάνο...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
βαλιτσα η παπαρηγα δεν δοκιμάζει -ο τσίπρας δεν δοκιμάζει με τους λησταρχους !! που ειναι το κακο??
τουλάχιστον αυτος κρατά το λογο του.μου φτάνει επι τους παρόντος!!
Καλά η Αλέκα είναι άλλου για άλλου :) Τόσο στον κόσμο της που καταλήγει συμπαθητική! Βέβαια όποιος έχει καεί στο χυλό (1989) φυσάει και το γιαούρτι!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic