• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
E τότε ρε maltakias, για να μην γίνει κόλαση, ας ψηφίσεις εσύ τον Μπένυ κι εγώ τον Αντωνάκη να σωθούμε...

Δηλαδή δεν κατάλαβα, γουστάρετε κουβέντες μόνο για το πόσα κιλά είναι η αποσκευή της Κικίτσας και που θα πιεί σουμάδα ο Μιχαλάκης στη Ρώμη?
πριν 3 ωρες μπηκα στο σπιτι και στο φορουμ μετα απο απουσία 10 ημερων στο εξωτερικο . Χαρηκα που για μιά ακόμα φορά ο Νικόλας ξεκινησε ενα πολυ ενδιαφερον τοπικ ( αν και με λενε Κικίτσα και η βαλιτσα μου ζύγιζε 14600 σημερα το πρωι και εφαγα ωραιοτατο παστρουμα στη Καισαρεια !!! ) που μου καλυψε πολλά κενά ελλειψει ενημερωσης το διαστημα που ελειπα .
εκει που σκεφτομουνα στο αεροπλανο "τι σκατά να ψηφισω " , τώρα αποφασισα (με βαριά καρδιά) Τσιπρα ........

ασε δε που πρωτη φορά υπαρχει τετοια κοσμιοτητα σε φλεγον θεμα , χωρις banned και παρατραγουδα , μάλλον όλοι νοιωθουμε οτι τελειωσε το παραμυθι και καιρος να σοβαρεψουμε ......

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάμε όμως πάλι στο σήμερα.
Άρα το βασικό κριτήρια για το οποίο ψηφίζεις Δημιουργία,δεν είναι το "επιτυχημένοι" αλλά το "καπιταλιστές",απλώς ο επιθετικός προσδιορισμός (που εσύ τον επισυνάπτεις,μπορεί να είναι και άχρηστοι άσε που δεν είναι όλοι καπιταλιστές,ο αντιπρόεδρός τους είναι στρατιωτικός εν αποστρατεία) σε σπρώχνει πιο εύκολα κοντά τους.

paefstra

Member
Π.χ. εσύ είσαι σίγουρος ότι αν ζούσες στη γερμανία τη δεκαετία του '30 δέν θα ψήφιζες έναν φαινομενικά επιτυχημένο ναζί?
Εγώ είμαι σίγουρη ότι δεν θα ψήφιζα. Εξαρτάται από το πόσο η συνείδησή σου σε αφήνει να κοιμηθείς το βράδυ. Εσύ θα κοιμόσουν εύκολα;
Παρεμπιπτόντως, η ανάλυση του Traveller είναι πάρα πολύ εύστοχη, εύγε!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
ασε δε που πρωτη φορά υπαρχει τετοια κοσμιοτητα σε φλεγον θεμα , χωρις banned και παρατραγουδα , μάλλον όλοι νοιωθουμε οτι τελειωσε το παραμυθι και καιρος να σοβαρεψουμε ......
Είναι σημαντικό κέρδος αυτό.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Πάμε όμως πάλι στο σήμερα.
Άρα το βασικό κριτήρια για το οποίο ψηφίζεις Δημιουργία,δεν είναι το "επιτυχημένοι" αλλά το "καπιταλιστές",απλώς ο επιθετικός προσδιορισμός (που εσύ τον επισυνάπτεις,μπορεί να είναι και άχρηστοι άσε που δεν είναι όλοι καπιταλιστές,ο αντιπρόεδρός τους είναι στρατιωτικός εν αποστρατεία) σε σπρώχνει πιο εύκολα κοντά τους.
1ο Λάθος: δεν επισύναψα εγώ κανέναν επιθετικό προσδιορισμό.

2ο Λάθος: το βασικό κρητήριο είναι ότι διάβασα τις θέσεις τους μιά προς μία. μη με ρωτήσεις σε ποιές συμφωνώ και ποιές όχι, είναι οφ τόπικ νομίζω καθώς δεν περιέχουν υποκρισία.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός

Traveller

Member
Tι υπέροχη υπόθεση εργασίας... αν ένας νέος στις εκλογές του 1933 στην Γερμανία, θα ψήφιζε τους Εθνικοσοσιαλιστές... ας πούμε πέντε πράγματα για την τότε Γερμανία... η Γερμανία την δεκαετία του 1920 ήταν μια ρημαγμένη χώρα... είχε χάσει έναν πόλεμο, η ανεργία κάλπαζε, το λαϊκό κίνημα των Σπαρτακιστών είχε συντριβεί, η ηγεσία των Σοσιαλιστών ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, ο λαός συνεπώς δεν είχε που να στραφεί και τότε εμφανίστηκε ο ηγέτης... σας το έχω ξαναπεί μην παραμυθιάζεστε... ο Χίτλερ ήταν μια υπέρλαμπρη ηγετική φυσιογνωμία... ήξερε τι θα πει και πως θα το πει... ήταν υπέροχος ρήτορας και εξαιρετικός λαοπλάνος... το "σοσιαλιστικό του πρόγραμμα ήταν βάλσαμο στις πληγές του βασανισμένου Γερμανικού λαού με άλλα λόγια ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή... και φυσικά μην ξεχνάτε ότι τότε το 44% του Γερμανικού πληθυσμού τον ψήφισε δημοκρατικότατα... έπεισε τον λαό ότι οι Εβραίοι φταίνε για τα βάσανά του, χρησιμοποίησε σοσιαλιστικές θεωρίες για να ξεγελάσει τον κόσμο και τέλος όταν κατάφερε να εκλεγεί άρχισε να παίρνει φιλολαϊκά μέτρα... το τυρί το είδαν οι Γερμανοί αλλά όχι την φάκα... ο Χίτλερ ήταν καθαρά άνθρωπος του κεφαλαίου που με φιλολαϊκό προφίλ κατέλαβε την εξουσία και προετοίμασε τις μάζες για έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που φυσικά εξυπηρετούσε το κεφάλαιο και μόνο αυτό...

Και για να απαντήσω στο υποθετικό ερώτημα... αν συνυπολογίσεις την εποχή, τις καταστάσεις και φυσικά όταν δεν μπορείς να φανταστείς την συνέχεια, τότε διόλου απίθανο δεν θα ήταν να ψήφιζα ακόμη κι εγώ αν ήμουν ένα παιδί είκοσι χρονών χωρίς καμιά πείρα, τους εθνικοσοσιαλιστές... τι θέλω να πω... είναι γελοίο να δαιμονοποιούμε τον Γερμανικό λαό γιατί ψήφισε τον Χίτλερ... τον ψήφισε γιατί αργά αλλά μεθοδικά το κεφάλαιο προετοίμαζε την αντεπίθεσή του... οι κύριοι εκφραστές του με συμβατικές πολιτικές μεθόδους δεν θα μπορούσαν να καταφέρουν να τους ακολουθήσει ένας σχεδόν ολόκληρος λαός σε έναν πόλεμο που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά του... ο Χίτλερ λειτούργησε σαν δούρειος ίππος και έπαιξε άριστα αυτόν τον ρόλο...

Τα ρέστα τώρα με συγκρίσεις εποχών αλλά και προσώπων είναι για γέλια... η μεγάλη πλειοψηφία από αυτούς που θα ψηφίζουν Χρυσή Αυγή ούτε Εθνικοσοσιαλιστές είναι ούτε έχει καμιά σχέση με τέτοιες θεωρίες... γιαγιάδες και παππούδες είναι που φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους, φουκαράδες που έμειναν άνεργοι και νομίζουν πως για όλα φταίνε οι μετανάστες και μικροαστοί που ψάχνουν για σωτήρες... το ξαναλέω... αν το κράτος ήθελε θα είχε λύσει το θέμα Χρυσής Αυγή και το ποσοστό της θα ήταν πάλι 0.02%... αλλά για να καταλάβετε γιατί νούμερα μιλάμε είδα την προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ η οποία πλειοδοτεί σε εθνικισμό προτείνοντας παρόμοια μέτρα κατά των μεταναστών με την Χρυσή Αυγή... βρε νούμερα δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι νομιμοποιείτε τον φαιδρό πολιτικό λόγο των ρατσιστών και δεν κερδίζετε και τίποτε από πάνω... κάποιος ο οποίος ζει στο κέντρο και τα έχει πάρει με τους μετανάστες ξέρει πολύ καλά ότι αυτή την πραγματικά τραγική κατάσταση την δημιουργήσατε εσείς και δεν κάνατε τίποτε τόσα χρόνια να την βελτιώσετε... έχοντας παρόμοιο πρόγραμμα ουσιαστικά δικαιώνετε τους φασίστες με την διαφορά ότι αυτοί έχουν ασχοληθεί με το θέμα και από εκεί αντλούν την δύναμή τους... έχουν δείρει μαύρους, έχουν καθαρίσει πλατείες, προστατεύουν τις γριές ο άλλος ο οποίος ούτως ή άλλως για πολλούς λόγους έχει καταλήξει ότι το πρόβλημα είναι οι μετανάστες θα ψηφίσει το original που το βλέπει κάθε μέρα και σύμφωνα με την λογική του δουλεύει... εσύ ρε φουκαρά Σαμαρά που διάολο πας? το μόνο που κάνεις είναι να προσθέτεις επιχειρήματα στην φαρέτρα των φασιστών και τίποτε λιγότερο...

D

Delmem9770

Guest

Παντα τον λεγαμε τρελο κ τον παιρναμε στο χαβαλε αλλα τελικα ηταν ο μοναδικος που τα προβλεψε ολα.

Last edited by a moderator:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Niκολα αυτο απο μενα μην το παρεις οτι σπαμάρω στο ποστ σου..

Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος