• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και μονο να αντιμετωπιστει η φοροδιαφυγη των μεγαλων επιχειρησεων που χρωστανε κατι ΔΙΣ , θα ειναι ενα μεγαλο ξεκινημα...Καπου ειχα διαβασει οτι απο τον στοχο που ειχαν βαλει για τη φοροδιαφυγη , ειχαν πετυχει ουτε το 10% γι'αυτο επιβληθησαν νεα μετρα.Παλι δηλαδη την πληρωσαν οι φτωχοι και τη γλιτωσαν οι πλουσιοι!!
Έχεις στοιχεία γι αυτό? Γιατί τα στοιχεία υπάρχουν και λένε ότι ο κύριος όγκος φοροδιαφυγής είναι στις μεσαίες/μικρές επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου, οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν να πιάσουν τη φοροδιαφυγή. Γιατί? Διότι η φορολογική νομοθεσία είναι ένας ανεφάρμοστος δαίδαλος, διότι βασιζόμαστε σε διεφθαρμένους/ανίκανους εφοριακούς, κ.λ.π. Ένας σοβαρός άνθρωπος προσπάθησε να αντιμετωπίσει το θέμα (ο κ. Σπιννέλης), και τον φάγανε, με τη συνδρομή μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πώς ακριβώς προτείνεις να εξισωθεί ο μισθός μιας πωλήτριας σε μαγαζί ρούχων που δεν έχει περίπου καμία ευθύνη με το μισθό ενός πιλότου μαχητικού που έχει την ευθύνη ενός αεροπλάνου αξίας μερικών εκατομμυρίων και καθημερινά παίζει τη ζωή του κορώνα-γράμματα?

Το παράδειγμα είναι ενδεικτικό, έχω και άλλα παραδείγματα που μπορούμε να συζητήσουμε (όπως ποιος ο λόγος να σπουδάζει κάποιος και να βγάζει τα μάτια του στο πανεπιστήμιο αν θα καταλήγει να παίρνει το ίδιο μισθό με αυτόν που άρχισε να δουλεύει απ' τα 18).
Και ποιος ο λόγος να προσπαθήσει να είναι καλύτερος στη δουλειά του, αν είναι να παίρνει έτσι κι αλλιώς τα ίδια? Αλλά ξέχασα, αυτό είναι κατάκτηση και το λένε συλλογικές συμβάσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και ποιος ο λόγος να προσπαθήσει να είναι καλύτερος στη δουλειά του, αν είναι να παίρνει έτσι κι αλλιώς τα ίδια? Αλλά ξέχασα, αυτό είναι κατάκτηση και το λένε συλλογικές συμβάσεις.
Η εργατική αριστοκρατία ήταν πάντα τροχοπέδη του κινήματος και στρέβλωση της εργατικής τάξης.

Ευτυχώς είστε λίγοι και η συμπεριφορά σας είναι πιο μισητή κι από αυτή των αληθινών αστών (που ελπίζετε να γίνετε κι εσείς αλλά σπάνια το καταφέρνετε).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
"Προσέθεσε πως αυτό σημαίνει ότι, αν αύριο για παράδειγμα παρθεί μία απόφαση από οποιονδήποτε ότι η χώρα δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει, τότε με βάση τα αποτελέσματα του 2011, όπου το πρωτογενές έλλειμμα είναι της τάξης περίπου των 4,5 δισεκατομμυρίων, θα πρέπει μέσα σε μία νύχτα από τη στιγμή που θα παρθεί η απόφαση να γίνουν περικοπές της τάξης των 4,5 δισ. έτσι ώστε να μπορέσουμε να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα."

Φίλλιπος Σαχινίδης

Ερχεται η τρόικα και ψάχνει μέτρα 11,6 δισ. ευρώ | οικονομια | v2.imerisia.gr

Δηλαδή μια ενδεχόμενη χρεοκοπία θα μας στοιχίσει 7,1δισ. λιγότερα;

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Η εργατική αριστοκρατία ήταν πάντα τροχοπέδη του κινήματος και στρέβλωση της εργατικής τάξης.

Ευτυχώς είστε λίγοι και η συμπεριφορά σας είναι πιο μισητή κι από αυτή των αληθινών αστών (που ελπίζετε να γίνετε κι εσείς αλλά σπάνια το καταφέρνετε).
maltakia έγραψες :clap:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
«από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του»

Το έχεις ακούσει ποτέ;
E,γι'αυτό κάποιοι τασσόμαστε στην Αριστερά και κάποιοι όχι.
Και γι'αυτό κάποιοι ενοχλούνται με τις διαχωριστικές γραμμές και κάποιοι τις επιδιώκουν.
Μπορούμε να αφήσουμε τα σλόγκαν του Marx από το 1875 ("Jeder nach seinen Fähigkeiten, jedem nach seinen Bedürfnissen!"), που η ιστορία έχει αποδείξει πόσο σωστά ή όχι ήταν, και να επιστρέψουμε στο σήμερα?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στο σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για κυβέρνηση σε ένα μήνα κι εσείς έχετε χάσει τον ύπνο σας.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Απαπα,και έκανα και αποδοχή φιλίας.
Κάτσε να το διορθώσω.
off-topic, αλλά για κάτι τέτοιους λόγους έχω αποφασίσει να μην κάνω αποδοχή φιλίας σε ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει και δια ζώσης.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

Μπορούμε να αφήσουμε τις μαρξιστικές αναλύσεις και να μιλήσουμε σοβαρά?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
off-topic, αλλά για κάτι τέτοιους λόγους έχω αποφασίσει να μην κάνω αποδοχή φιλίας σε ανθρώπους που δεν έχω γνωρίσει και δια ζώσης.
Εμένα φαντάζομαι δεν χρειάζεται να με γνωρίσεις για να ΜΗ με κάνεις φίλο.:bleh:

ANEL

Member

επίσης, το μόνο σωστό και εφικτό μέσο για να βγει η Ελλάδα απ΄τη κρίση,τους φαίνεται πως είναι να μειώνεται ο μισθός και να αυξάνονται οι φόροι των αδυνάτων!!
το μεγάλο κεφάλαιο,είναι ανέφικτο και επικίνδυνο να το αγγίξεις,τους υψηλόμισθους μην τους πειράξεις,τους φοροφυγάδες άστους ήσυχους...ε,ποιος θα πληρώσει την κρίση???μα οι φτωχοί και αδύναμοι που οφείλουν να βάλουν πλάτη,για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!

ΥΓ.Νορθ,δεν θέλω να σε τρομάξω,αλλά ξέρω κάτι ταλαίπωρους με πτυχία,μεταπτυχιακά,γλώσσες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο,που αισθάνονται και τυχεροί αν παίρνουν 500Ε..αυτό σου φαίνεται δίκαιο??
δεν σ΄ενοχλεί που αυτός με μια αγκαλιά πτυχία παίρνει (αν τα πάρει)ψίχουλα,μη μειωθεί ο μισθός του πιλότου σε κόφτει???
αν λοιπόν η λύση για τη κρίση είναι η λιτότητα των μνημονίων,για την αναγκαιότητα των οποίων προσπαθείς εσύ και άλλοι να μας πείσετε σε τόσες σελίδες,ε, τότε να είναι λιτότητα για όλους..αμάν πια με τα καλά και συμφέροντα!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic