• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί κριτικής

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Τον τελευταιο λογο στα ταξιδια μου τον εχω εγω,γι αυτο θα πηγαινω οπου θελω και οποτε θελω,θα βλεπω οτι θελω και θα γραφω οτι θελω μεσα σε λογικα παντα πλαισια.Δεν εχετε ακουσει τη λαικη εκφραση που λεει ''με τα λεφτα μου @#$% και τη κυρα μου'':haha:

Traveller

Member
Αυτό λοιπόν δε μπορείς να μου το περιορίσεις χρονικά γιατί πολύ απλά εγώ του δίνω διαφορετική βαρύτητα από σένα, από τον vagantos, από κάθε έναν. Άρα λοιπόν το τι "αξίζει" να επισκεφθεί κάποιος και τι όχι, είναι 101% υποκειμενικό. Σαφώς και όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα προσπαθήσουμε να πείσουμε με το ζόρι κάποιον άλλον ότι οι δικές του επιλογές είναι σαβούρα και μόνο οι δικές μας είναι "σωστές".
Ασφαλώς και δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός ποιός είπε αυτό. Σε πολλούς αρέσει να κάθονται για βδομάδες σε μια παραλια και να μην κάνουν τίποτε... Εκεί που ασφαλώς και δεν συμφωνώ είναι στο ότι το αξίζει είναι υποκειμενικό. Η γνώμη μου είναι ότι αν κάτι αντικειμενικά είναι όμορφο ή ποιοτικό ή ωραίο αυτό είναι ,αλλο αν δεν μου αρέσει εμένα. Η Mercedes σαν αυτοκίνητο δεν μου αρέσει αλλά θα ήμουν τρελλός να πω ότι δεν αξίζει σαν αυτοκίνητο. Η Julia Roberts δεν με τρελλαίνει αλλά και ασφαλώς είναι ωραία κοπέλλα, η Prague είναι υπέροχη αλλά εγώ δεν την συγκρίνω με την Βιέννη . Καταλάβατε πιστεύω τι εννοώ...
Εκει βέβαια που συμφωνούμε όλοι είναι ότι δεν μπορεί με το ζόρι να πείσεις κάποιον τι να του αρέσει... Το θέμα όμως είναι να δείξεις σε κάποιον που δεν έχει πείρα τι αξίζει τον κόπο να δεί ή να αγοράσει ή να διαλέξει και στο τέλος να κάνει μόνος του την επιλογή...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εκει βέβαια που συμφωνούμε όλοι είναι ότι δεν μπορεί με το ζόρι να πείσεις κάποιον τι να του αρέσει... Το θέμα όμως είναι να δείξεις σε κάποιον που δεν έχει πείρα τι αξίζει τον κόπο να δεί ή να αγοράσει ή να διαλέξει και στο τέλος να κάνει μόνος του την επιλογή...
Σε αυτό κανείς δεν έχει αντίρρηση φαντάζομαι. :)

Στο τί είναι ωραίο όμως, διαφωνώ κάθετα μαζί σου ότι είναι αντικειμενικό. Beauty lies in the eyes of the beholder, και μπορώ να σου φέρω άπειρα παραδείγματα.

Προσωπικά δε μου αρέσει η art nouveau. Αντίθετα, πάντα λάτρευα το σουρεαλισμό του Νταλί. Μπορώ να συμβουλεύσω φυσικά κάποιον από σας να πάει να δει το μουσείο του Νταλί στο Φιγέρας, και να μην πάει σε κάποια έκθεση μοντέρνας τέχνης γιατί θα σκυλοβαρεθεί. Κάποιος άλλος βρίσκει όμως ομορφιά σε πίνακες που έχουν επάνω μια πιτσιλιά και μια μουτζούρα :D:D Ε αυτόν δε μπορώ να τον ειρωνευτώ ότι τη βρίσκει με σαβούρες. Διότι τα ταξίδια σε μια τέτοια κατηγορία εμπίπτουν, και όχι σε κατηγορία του στυλ αν τρως steak στον Peter Lugger στο Broadway ή fast food σκουπίδια στο Bronx. :)

Traveller

Member
Τα ίδια λέμε ρε Δευκαλίωνα... Εσένα δεν σου αρέσει Πικάσο άλλα σου αρέσει ο Νταλί δεν θα πεις όμως ότι ο Πικάσο είναι για τα μπάζα!!! Θα πεις εκτιμώ ότι ο Πικάσο είναι ένας καλός καλλιτέχνης αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω ή δεν μου αρέσει ο τρόπος που ζωγραφίζει... Αν δεις όμως πίνακες που ζωγράφισα εγώ και ασφαλώς ξέρεις από τέχνη θα πεις ότι είναι για τα σκουπίδια...
Εμένα δεν μου αρέσει το σούσι αλλά σέβομαι το γεγονός ότι είναι υγιηνή τροφή και αρέσει σε πολύ κόσμο αλλά δεν θα πω το ίδιο για το χάμπουργκερ των fast food π.χ...
Εδώ βέβαια πρέπει να σημειώσω οτι για όλα αυτά πρέπει να έχεις μια κάποια παιδεία...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Απαιτείται πανεπιστημιακή παιδεία για να εκτιμήσει ένας ταξιδιώτης το τί του προσφέρει ένας προορισμός, τι του δίνει συναισθηματικά ο τόπος και οι άνθρωποί του; Εκτός αν ένας προορισμός από αυτούς που εσύ ονομάζεις σαβούρα έχει επιπτώσεις στην υγεία του ταξιδιώτη, όπως το junk fast food που φέρνεις ως παράδειγμα.

Traveller

Member
Πολύ φοβάμαι αν και θα ακουστεί περίεργο πως ΝΑΙ. Απαιτείται παιδεία, όχι πανεπιστημιακή βέβαια, για να εκτιμήσεις ορισμένα πράγματα Δευκαλίωνα... Τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Γιαυτό και πας στο σχολείο γιαυτό σε συμβουλευει η οικογενειά σου , οι μεγαλύτεροι , οι φίλοι σου. Απαιτείται παιδεία για να σου αρέσει η τέχνη , το φαί, τα ταξίδια, το ωραίο. Γιαυτό και πάντα λέω ότι χρειάζεσαι διαρκώς να διαβάζεις , να διευρύνεις ορίζοντες ,να είσαι ανοικτός σε κουβέντες και να μην είναι απόλυτος...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μα τα ταξίδια είναι ένας από τους τρόπους για να αποκτήσει κάποιος παιδεία. :D

Όπως αν διαβάσεις ένα κακό βιβλίο δε θα σου μείνουν πολλά πράγματα, έτσι και αν πας σε έναν προορισμό μπορεί να μη σου προσφέρει τίποτα.

Doug

Member
ρε παιδια ο καθε ανθρωπος αντιλαμβανεται διαφορετικα το τι εστι ταξιδι-διακοπες, οποτε δεν χρειαζεται να κανουμε συγκρισεις ή να μιλαμε περι σαβούρας!
Το Dubai και μενα δεν με ενθουσιασε (ενα σοκ το επαθα ομως), η Ταυλάνδη και η Ινδονησια με συγκλονισαν! Αλλοι πηγανε Dubai και γυρισανε κατενθουσιασμενοι και αλλοι σε χωρες ΝΑ Ασιας και μου λεγαν 'που μας εστειλες'! Τι να λεμε...

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ας πω και εγώ δυο πράγματα σαν "μεγάλος" (πάνω από 50) και σαν "μορφωμένος" (πτυχίο ΑΕΙ).
Σε πολλά πράγματα που βλέπω εδώ από τις διάφορες απόψεις συμφωνώ απόλυτα. Δεν συμφωνώ όμως ότι υπάρχει αντικειμενικά ωραίο ή άσχημο, όπως δεν υπάρχει και αντικειμενικά καλό ή κακό. Η πιο τρανή απόδειξη είναι το γεγονός ότι το ίδιο πράγμα σε άλλες εποχές ήταν αριστούργημα και σε άλλες έκτρωμα. Και φυσικά δεν είναι μόνο το παράδειγμα Άϊφελ.
Σίγουρα η παιδεία βοηθά και παίζει το ρόλο της αλλά επιτρέψτε μου να πω ότι έχω γνωρίσει πανεπιστημιακούς «αμόρφωτους» και ανάξιους ακόμα και να τους φτύσεις ενώ «αγράμματοι» άνθρωποι έφτιαξαν τα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ της λαϊκής τέχνης όποια μορφή και αν έχουν αυτά (μουσική, τραγούδια, χοροί, εικαστικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης κ.λ.π. κ.λ.π.).
Αν και είμαι γενικά ξεροκέφαλος και έχω κατηγορηθεί πολλές φορές για απόλυτη γνώμη (και σωστά κατηγορήθηκα τελικά), όσο περνάνε τα χρόνια ανακαλύπτω την αλήθεια κάπου στη μέση. Και ξέρετε κάτι; Αυτό το topic μόνο καλό θα μας κάνει. Να σκεφτούμε πρέπει. Κάτι που κάνει άλλωστε όλο το Site.
Καλά ταξίδια μωρέ!!! Όπου γουστάρει ο καθένας. Και μετά να είμαστε εδώ και όπως τα μέλη μιας οικογένειας αγαπιούνται, έτσι να «πλακωνόμαστε» και να φιλιώνουμε και πάλι

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ρε παιδια ο καθε ανθρωπος αντιλαμβανεται διαφορετικα το τι εστι ταξιδι-διακοπες, οποτε δεν χρειαζεται να κανουμε συγκρισεις ή να μιλαμε περι σαβούρας!
Το Dubai και μενα δεν με ενθουσιασε (ενα σοκ το επαθα ομως), η Ταυλάνδη και η Ινδονησια με συγκλονισαν! Αλλοι πηγανε Dubai και γυρισανε κατενθουσιασμενοι και αλλοι σε χωρες ΝΑ Ασιας και μου λεγαν 'που μας εστειλες'! Τι να λεμε...
Μην ξεχνάς Doug οτι υπάρχουν "ταξιδιώτες", "καταναλωτές ταξιδιών" και "συλλέκτες ταξιδιών".

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Χμμμ , τι να λεμε , εγω συμφωνω με τον Defkalion απολυτα , ο traveller πιστευει οτι λεει τα ιδια με τον Defkalion , αρα εγω συμφωνω απολυτα με τον traveller τελικα?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios