• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί Ποδοσφαίρου...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Traveller

Member
Σύντροφε μένω άφωνος... γνωρίζω την λατρεία σου για το αναρχικό παρελθόν της Βαρκελώνης, αλλά ότι είσαι εν υπνώσει οπαδός των όψιμων Καταλανών εθνικιστών ειλικρινά δεν το περίμενα. Πεμπτοφαλαγγίτες τηρουμένων των αναλογιών, θα χαρακτήριζα όλους εκείνους, που στο όνομα του ποδοσφαίρου, ηρωοποιούν μια ομάδα που χρησιμοποιείται από αντιδραστικούς κύκλους σαν δούρειος ίππος, για να εκφράσει μια δόλια και επιζήμια εθνικιστική πολιτική...

Και για να είμαι ξεκάθαρος... ασφαλώς και δικαίωμα του καθενός είναι να υποστηρίζει όποια ομάδα γουστάρει... ειδικά αν λατρεύεις το άθλημα δεν μπορεί παρά να θαυμάζεις την Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών, μια που είναι γεγονός ότι έχει παίξει υπέροχο ποδόσφαιρο... άλλο αυτό όμως και άλλο ο σκόπιμος παροξυσμός που καλλιεργείται εντέχνως γύρω από αυτή την ομάδα... δεν εννοώ ασφαλώς ότι όλοι όσοι υποστηρίζουν την Μπαρτσελόνα είναι πεμπτοφαλαγγίτες, αλλά απλά επισημαίνω ότι η συγκεκριμένη ομάδα χρησιμοποιείται ευρέως ως εθνικιστικό όχημα... και για να το πάω ακόμη πιο μακριά... αν αύριο δούμε την Λάτσιο με το γνωστό παρελθόν, να φτιάχνει μια υπερομάδα στυλ Μπαρτσελόνα, η οποία θα σαρώνει τα πάντα, να έχει το ανάλογο προμοτάρισμα από τα ΜΜΜ και να συγκεντρώνει στρατιές θαυμαστών, δεν θα αναρωτηθείς που πάει η δουλειά σύντροφε??

liopyr

Member
Μεγάλη βραδιά η χτεσινή... πιο πανηγυρισμός παθαίνεις έμφραγμα...
(ναι ρε την παλιοομάδα τη σιχαίνομαι...) [..]
Ναι, την σιχαίνεστε επειδή είστε πολύ alternative και αντι-τρέντι, πάτε κόντρα στο ρεύμα των άμπαλων που όταν μάθαιναν τον Μέσσι εσείς είχατε ποδοσφαιρική παιδεία, συνεχείς διακρίσεις στο football manager, μεταμεσονύχτιες αναλύσεις στον σπορεφέμ και πολιτικές αναφορές στον ισπανικό εμφύλιο.
Τιναλέμετώρα
, άλλο επίπεδο, χαίρομαι να σας διαβάζω!!!

(not).

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Ναι, την σιχαίνεστε επειδή είστε πολύ alternative και αντι-τρέντι, πάτε κόντρα στο ρεύμα των άμπαλων που όταν μάθαιναν τον Μέσσι εσείς είχατε ποδοσφαιρική παιδεία, συνεχείς διακρίσεις στο football manager, μεταμεσονύχτιες αναλύσεις στον σπορεφέμ και πολιτικές αναφορές στον ισπανικό εμφύλιο.
Τιναλέμετώρα

(not).
Μάλλον με μπερδεύετε με κάποια άλλη αγαπητέ...και μην συγχίζεστε θα μπορούσατε αν θέλατε απλά να μας πείτε κάτι επί της ουσίας και όχι κραυγές υστερίες στυλ Τατιάνα Στεφανίδου... όσο για το αν ξέρουμε και κάτι από ποδοσφαίρο όσο να ΄ναι όσο παρακολουθείς κάτι μαθαίνεις...manager δεν έπαιζα ποτέ ούτε pro αλλά παίζει να έχουν πιο ενδιαφέρον από παιχνίδια για 15χρονα.
Τον ισπανικό εμφύλιο τον αφήνω απέξω αρνούμενη να τον ευτελίσω σε τόπικ για τη μπάλα...

Κι επειδή θαυμάζετε το επίπεδο μας να το ρίξω κι άλλο παροτρυνοντάς σας να πλύνετε κανά πιάτο και να μην ασχολείστε με θέματα που δεν εμπίπτουν στις γνώσεις σας...:bleh:

Μα τόσο πολύ σας έτσουξε...για την χτεσινή εικόνα του αγώνα κάποιο σχόλιο;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν συνδέθηκα ποτέ φανατικά με ομάδες,στην εγκεφαλικά ενήλικη ζωή μου,πολύ απλά γιατί το εμπορικό πανηγυράκι που έχει στηθεί γύρω από το πιο λαϊκό άθλημα έχει ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία.

Δεν θα έφτανα όμως ποτέ στο σφάλμα να συνδέσω την Barca με την ακροδεξιά,επειδή ένα x εθνικιστικό μπλοκ βολεύεται με αυτό.Αποτελεί ύψιστη προσβολή να αποκαλείς τους Καταλανούς,χρυσαυγίτες,ειδικά για ανθρώπους πολυταξιδεμένους.Το δε ζήτημα της αυτοδιάθεσης δεν είναι του παρόντος νήματος,αλλά όποιοι συνδέουν τις τάσεις αυτοδιάθεσης με την ακροδεξιά να το κοιτάξουν καλύτερα γιατί εκτίθενται και δημόσια.

Για να μείνω on-topic το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι δεν μου καίγεται καρφί για το ποιος προκρίθηκε χτες,αφού και οι δύο ομάδες παίζουν για την κονόμα.Οι φανέλες έχουν πάψει να υπάρχουν πολύ πριν γεννηθώ.

Traveller

Member
Τιναλέμετώρα

(not).
Τα είπαμε μην λέμε τα ίδια... οι καρπαζοεισπράκτορες του Φράνκο, που έκαναν αντίσταση από την τουαλέτα του σπιτιού τους, μπήκαν στον χάρτη του ποδοσφαίρου από το 90 και μετά... από το 90 λοιπόν και μετά, το φαινόμενο Μπαρτσελόνα μας κατσικώνεται στο σβέρκο και με το κατάλληλο σπρώξιμο όλο γιγαντώνεται... δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ μπάλα έμαθα στο Καραϊσκάκη και στην Αθλητική Κυριακή γιατί πριν το 90, στα ερτζιανά είχε μόνο κάτι πειρατές και οι μανατζαρέοι και τα κομπιούτερ ήταν άγνωστες λέξεις...

Βαριές βλέπω σας πέφτουν οι τεσσάρες... δεν πειράζει, από δω και πέρα θα συνηθίσετε... αν πάλι δείτε ότι δεν τις αντέχετε το φάρμακο είναι ένα... σοδίτσα και ξυδάκι...

liopyr

Member
θα μπορούσατε αν θέλατε απλά να μας πείτε κάτι επί της ουσίας και όχι κραυγές υστερίες στυλ Τατιάνα Στεφανίδου...

[..]

Κι επειδή θαυμάζετε το επίπεδο μας να το ρίξω κι άλλο παροτρυνοντάς σας να πλύνετε κανά πιάτο [..]
λολ.

Τα είπαμε μην λέμε τα ίδια... οι καρπαζοεισπράκτορες του Φράνκο, που έκαναν αντίσταση από την τουαλέτα του σπιτιού τους, μπήκαν στον χάρτη του ποδοσφαίρου από το 90 και μετά... από το 90 λοιπόν και μετά, το φαινόμενο Μπαρτσελόνα μας κατσικώνεται στο σβέρκο και με το κατάλληλο σπρώξιμο όλο γιγαντώνεται... δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ μπάλα έμαθα στο Καραϊσκάκη και στην Αθλητική Κυριακή γιατί πριν το 90, στα ερτζιανά είχε μόνο κάτι πειρατές και οι μανατζαρέοι και τα κομπιούτερ ήταν άγνωστες λέξεις...

Βαριές βλέπω σας πέφτουν οι τεσσάρες... δεν πειράζει, από δω και πέρα θα συνηθίσετε... αν πάλι δείτε ότι δεν τις αντέχετε το φάρμακο είναι ένα... σοδίτσα και ξυδάκι...
Τράβελλερ, βαρύ πέφτει το κορόιδο που σας παίζει μια ομάδα επί σειρά ετών και κυνηγάτε την μπάλα σαν τον Βέγγο.
Τώρα που έπεσε η ομάδα, βγήκαν φόρα όλα τα απωθημένα.
Δεν πειράζει, κατανόηση.

:bleh:

Τα περί Φράνκο είναι ανάξια σχολιασμού, το να παραποιείς την ιστορία για να επιχειρηματολογήσεις απέναντι σε μία ποδοσφαιρική ομάδα δε σε τιμάει.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ρε παιδες στο τοπικ του ποδοσφαιρου τι δουλεια εχει η ΧΑ, ο Φράνκο, η πέμπτη φαλαγγα και δεν ξερω εγω τι αλλο.
Ελεος λίγη αυτοσυγκράτηση.

Η Μπάρτσα ειτε το θελετε είτε οχι, είναι η καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών. Μονο και μονο τα τροπαια μιλανε.
Προσωπικα υποστηριζω την Μπαρτσα από τοτε που αγωνιζόταν σε αυτήν ο μεγάλος Μαραντόνα, και οχι γιατι έγινε μοδα οπως λετε.
Το να βγαζετε όμως τετοια χολή μετά απο ενα κακο της ματς, εκ των οποίων ομως τα δυο γκολ δεν έπρεπε να μετρήσουν, καθώς το 2ο γκολ ειναι οφσαιντ και στο 3ο εχει προηγηθει κινητό σκριν του Μιλερ αλα Μπατιστ.
Η Μπαγερν φυσικά και κερδισε δικαια, και η Μπαρτσα αν θελει να παραμεινει σε υψηλο επιπεδο θα πρέπει να εξελίξει το ποδοσφαιρο της, καθώς πλεον έχει γινει αντιμετωπίσιμο από ολες τις μεγάλες ομαδες.

Παρακαλώ τα σχολια περι πολιτικής και το τι πρεσβευουν ή νομιζουμε οτι πρεσβευουν οι οπαδοι καθε ομάδας να γινονται στα σχετικά τοπικ περι πολιτικής
Εδω μιλάμε για μπαλα!

ΥΓ Αληθεια ποσο καιρο περιμεναν μια τετοια μερα κάποιοι για να ξαναεμφανιστουν στο τοπικ.

Traveller

Member
Δεν συνδέθηκα ποτέ φανατικά με ομάδες,στην εγκεφαλικά ενήλικη ζωή μου,πολύ απλά γιατί το εμπορικό πανηγυράκι που έχει στηθεί γύρω από το πιο λαϊκό άθλημα έχει ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία.

Δεν θα έφτανα όμως ποτέ στο σφάλμα να συνδέσω την Barca με την ακροδεξιά,επειδή ένα x εθνικιστικό μπλοκ βολεύεται με αυτό.Αποτελεί ύψιστη προσβολή να αποκαλείς τους Καταλανούς,χρυσαυγίτες,ειδικά για ανθρώπους πολυταξιδεμένους.Το δε ζήτημα της αυτοδιάθεσης δεν είναι του παρόντος νήματος,αλλά όποιοι συνδέουν τις τάσεις αυτοδιάθεσης με την ακροδεξιά να το κοιτάξουν καλύτερα γιατί εκτίθενται και δημόσια.
Ενώ σύντροφε το ξεκίνησες καλά στην πρώτη παράγραφο, από εκεί και μετά σου ξέφυγε... πρώτα απόλα δεν αποκάλεσα τους Καταλανούς χρυσαυγίτες... αντιστασιακούς της πλάκας ναι, κομπλεξικους ασφαλώς, αλλά ακροδεξιούς όχι... οι βολεψάκιδες ποτέ δεν ήταν ακροδεξιοί, απλά δεξιοί και μικροαστοί του κερατά... αν ποτέ ξεβολευτούν βλέπουμε...

Για το θέμα της αυτοδιάθεσης και για το ποιος εκτίθεται σύντροφε μόνο δυό κουβέντες γιατί όπως σωστά λες είναι μεγάλο... μια από τις αδιαπραγμάτευτες αρχές του σοσιαλισμού είναι αυτό της αρχής του διεθνισμού... η αυτοδιάθεση σύντροφε είναι η κεκρόπορτα του εθνικισμού και γνωρίζεις πολύ καλά πόσο άριστα χρησιμοποιείται ο εθνικισμός από την αντίδραση... διαίρει και βασίλευε... τα αποτελέσματα γνωστά και πρόσφατα... ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, των κρατών της Αφρικής, της Σοβιετίας και πάει λέγοντας... αν λοιπόν είσαι χειροκροτητής της Καταλανικής αυτοδιάθεσης μαγκιά σου σύντροφε, αλλά μην το πολυδιαφημίζεις...

Traveller

Member
Παρακαλώ τα σχολια περι πολιτικής και το τι πρεσβευουν ή νομιζουμε οτι πρεσβευουν οι οπαδοι καθε ομάδας να γινονται στα σχετικά τοπικ περι πολιτικής
Εδω μιλάμε για μπαλα!
Εγώ πάλι με το φτωχό μου το μυαλό έχω την εντύπωση ότι το ποδόσφαιρο είναι εκτός από αθλητικό και κοινονικοπολιτικό φαινόμενο και χρησιμοποιείται, λόγω της δημοφιλίας του, ευρέως από κυβερνήσεις, κόμματα και πολιτικές οργανώσεις... άρα όσοι θέλουν να το αντιμετωπίζουν μόνο σαν απλό αθλητικό γεγονός εθελοτυφλούν...

Υ.Γ Τα περί άκυρων γκολ της Μπάγερν χθες, είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγεί η ψυχή του... πατώσατε ρε και ακόμα να το καταλάβετε...

Υ.Γ.1 Πόσα χρόνια δηλαδή ρε παλικάρια περιμέναμε να σας δούμε να ξεφτυλίζεστε? Τέσσερα - πέντε? Σιγά τα πίτουρα... μπροστά στις ολόκληρες δεκαετίες που είχατε να πάρετε πρωτάθλημα η πενταετία σας μάρανε?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ο ειρμος του αλλοφρονα... Τι ασχετη με το ποδοσφαιρο κουβεντα!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Εγώ πάλι με το φτωχό μου το μυαλό έχω την εντύπωση ότι το ποδόσφαιρο είναι εκτός από αθλητικό και κοινονικοπολιτικό φαινόμενο και χρησιμοποιείται, λόγω της δημοφιλίας του, ευρέως από κυβερνήσεις, κόμματα και πολιτικές οργανώσεις... άρα όσοι θέλουν να το αντιμετωπίζουν μόνο σαν απλό αθλητικό γεγονός εθελοτυφλούν...

Υ.Γ Τα περί άκυρων γκολ της Μπάγερν χθες, είναι παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγεί η ψυχή του... πατώσατε ρε και ακόμα να το καταλάβετε...

Υ.Γ.1 Πόσα χρόνια δηλαδή ρε παλικάρια περιμέναμε να σας δούμε να ξεφτυλίζεστε? Τέσσερα - πέντε? Σιγά τα πίτουρα... μπροστά στις ολόκληρες δεκαετίες που είχατε να πάρετε πρωτάθλημα η πενταετία σας μάρανε?

1ον Προφανως εχεις δικιο αλλά τουλαχιστον στο παρον τοπικ ας μιλαμε μονο για μπαλα. Τις γνωστες πολιτικες αντιπαραθεσεις και συνηθως των ιδιων μελών μπορουμε να τις διαβάζουμε σε αλλα τοπικ. Please.

2oν Ουτε για παρηγορια δεν ειναι διοτι η ομάδα δεν εμφανιστηκε οπως έπρεπε, αλλά δεν παυει να ειναι αληθεια. Και αλλο μια ηττα 2-0 και αλλο 4-0. Προφανώς η Μπάγερν θα πέρναγε παλι, αλλά έχει διαφορά δεν νομιζεις.

3ον Μην ξεχνας οτι και φετος το Πρωτάθλημα Ισπανίας στην Βαρκελώνη θα πάει, εκτος και αν πιστευεις οτι η ομάδα σου ηταν τοσο μεγαλοψυχη που μας το χαρισε:haha:

Σε καθε περίπτωση η Μπαρτσα τα τελευταια χρονια σας εχει δωσει αμέτρητες πικρες και για αυτό βγηκατε χθες να βγάλετε τα απωθημένα σας. Δεν ειναι ντροπη να το παραδεχθειτε

Traveller

Member
3ον Μην ξεχνας οτι και φετος το Πρωτάθλημα Ισπανίας στην Βαρκελώνη θα πάει, εκτος και αν πιστευεις οτι η ομάδα σου ηταν τοσο μεγαλοψυχη που μας το χαρισε:haha:
Σε καθε περίπτωση η Μπαρτσα τα τελευταια χρονια σας εχει δωσει αμέτρητες πικρες και για αυτό βγηκατε χθες να βγάλετε τα απωθημένα σας. Δεν ειναι ντροπη να το παραδεχθειτε
Δεν νομίζω ότι φέτος η ομάδα μου είχε σοβαρές πιθανότητες για πρωτάθλημα, για να σας το χαρίσει... μπορεί να σου φαίνεται απίθανο, αλλά όποιος δεν είναι Μπαρτσελόνα στην Ισπανία δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και Ρεάλ...

Να παραδεχθώ ρε αδελφέ τι? Είμαι Αθλέτικο Μαδρίτης και πλήρως συνειδητοποιημένος ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε το πρωτάθλημα... αυτό δεν με πτοεί διόλου, γιατί διάλεξα την συγκεκριμένη ομάδα ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ... δεν διάλεξα ομάδα σύμφωνα με τις πιθανότητες που έχει για να πάρει το πρωτάθλημα, γιατί πιστεύω ότι αυτό δεν είναι αυτοσκοπός... εξάλλου γιαυτό σταμάτησα να πηγαίνω συστηματικά στο γήπεδο στην Ελλάδα, γιατί είχα διαφορά νοοτροπίας με τον Κόκαλη... είμαι κι εγώ ξέρεις οπαδός της άποψης Κάτανετς, ότι δεν πρέπει να έχουμε ψύχωση με το πρωτάθλημα και να κάνουμε τα πάντα για να το κατακτούμε, γιατί στο τέλος ξεφτυλιζόμαστε, βλέπε Καλαμαριά...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic