mary_a
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Route 66
οκ sorry εκ μέρους μου!
Οι αξίες Ελευθερία και Ισότητα για την Ευρώπη πολλές φορές τις μετράμε διαφορετικά αναλογα με τα συμφέροντα μας.Χωρις δηλαδη να ξεχνω, οτι ο ευρωπαικος πολιτισμος, υλικος και αυλος, στηριχθηκε στον πλουτο που εξηχθη, ληστευοντας τις χωρες αυτες. Τα μνημεια αλλα και οι θεσμοι που θαυμαζουμε στο Λονδινο και στο Παρισι και σε αλλες ευρωπαικες πολεις κτιστηκαν και ιδρυθηκαν με χρηματα που εισηλθαν απο τις αποικιες. Και δεν ειναι μονο υλικο το θεμα: μπορει η Γαλλια να κοπτεται για Ελευθερια, Ισοτητα, και Αδελφοτητα, αλλα ακομη και για τα προσφατα χαλια της Αλγεριας ειναι ολοκληρωτικα υπευθυνη, οταν για παραδειγμα αρνηθηκε να δεχθει το αποτελεσμα των εκλογων που εβγαζαν πρωτο κομμα ενα ηπιο ισλαμικο σχηματισμο και επεβαλλε μια κοσμικη δικτατορια με συνεπεια να ξεκινησει το προσφατο αιματοκυλισμα
Αγαπητή μου Έρση δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσα αναφέρεις αλλά και να συμπληρώσω ότι με τα αν δεν πορευόμαστε σε αυτή την ζωή...Επι πλεον γενικωτερα συμφωνω με τη Ρενατα οτι οι ανθρωποι αυτοι δεν νοιαζονται να ερθουν να κλειστουν στις ομορφες ευρωπαικες μας πολεις. Κανεις δε θελει να ειναι μεταναστης: αν το βιωτικο τους προβλημα ηταν λυμμενο στις πατριδες τους (η μαλλον αν οι πατριδες τους δε μαστιζοντουσαν με καθε ειδους καταστροφες: πολεμοι, ξηρασιες η πλημμυρες, δικτατοριες, πετραιλαικες εταιρειες κλπ- για πολλα απο αυτα τα προβληματα ειναι υπευθυνοι οι δυτικοι- τοσο κρατη και οσο και εταιρειες) θα προτιμουσαν την πατρωα υπαιθρο στην οποια μεγαλωσαν και στον τροπο ζωης που ειχαν μαθει και στις δεξιοτητες που ειχαν αναπτυξει απο μικροι σε σχεση με τον τοπο που ζουσαν.
Δεν κατάλαβα τι με ρωτάς λέγοντας συγκεκριμένα ποστ.Defkalion, ξεκίνησα το post μου αναφέροντας ακριβώς σε τι συνεχίζω τη συζήτηση. Αν όμως νομίζεις ότι έχει ξεφύγει εκ των πραγμάτων το θέμα, και θα έπρεπε να γίνει σε άλλο topic, OK. Αλλά να ξέρουμε αν μπορούμε να απαντάμε σε συγκεκριμένα post.
Ξεκαθάρισε αν μπορεί να συνεχιστεί εκει που έχει πάει η συζήτηση, η όχι.
πάλι άναφέρεις τις πιο ακραίες περιπτώσεις του κατοίκου μιάς χώρας ,έτσι για να στηρίξεις αυτά που θές ντέ και καλά και να εντυπωσιάσεις ...Καμιά πρόθεση δεν έχω να σε πείσω... Πίστευε ότι θέλεις, τι με
Βρε κάνε το σταυρό σου σου λέω που γεννήθηκες εδώ και όλα τα άλλα είναι φρουφρού κι αρώματα...