• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Πελοπόννησος vs Κρήτη

Πελοπόννησος vs Κρήτη

• Total voters
    144

ludovica

Member
Αυτό που λες δε στέκει με τη λογική, στέκει όμως με την παρατήρηση και το βίωμα. Ή θα είναι έτοιμοι και το βρακί τους να βγάλουν να στο δώσουν ή θα είναι άστα να πάνε. Χλιαρές καταστάσεις δεν παίζουν.

Extra muros

Member
Αυτό που λες δε στέκει με τη λογική, στέκει όμως με την παρατήρηση και το βίωμα. Ή θα είναι έτοιμοι και το βρακί τους να βγάλουν να στο δώσουν ή θα είναι άστα να πάνε. Χλιαρές καταστάσεις δεν παίζουν.
Το χειρότερο είδος είναι αυτοί π νομίζεις ότι βγάζουν το βρακί τους κ τελικά διαπιστώνεις ότι άφησαν εσένα ξεβρακωτο. Επίσης προφανώς κ υπερβάλλω χάριν του war, υπάρχουν κ πιο μέσες καταστάσεις, άσε π ειδικά στις πόλεις έχει τόσους ξενομπατηδες από πάνω Ελλάδα π θολώνει η εικόνα. Κάποιοι από τους οποίους βέβαια μετά από καμιά δεκαετία κ βάλε νομίζουν ότι έγιναν κρητικοί κ αρχίζουν κ παίρνουν προσωπικά οποιαδήποτε κριτική σε κακώς κείμενα της τοπικής κοινωνίας κ νοοτροπίας. Το αστείο είναι ότι φυσικά γ τους ντόπιους πάντα θ παραμείνουν μετοικοι κ φιλοξενουμενοι. Γ τ λόγου τ ασφαλές δείτε όλα τα κόμματα μόνο την τελευταία δεκαετία πόσους μη Κρητικούς υποψηφιους κατέβασαν κ πόσοι εξελέγησαν.

ludovica

Member
Οι μέσες καταστάσεις είναι μειοψηφία. Ο πατέρας μου φιλοξενήθηκε από θείο και αφού είχε φύγει και προφανώς του είχε δώσει διάφορα πράγματα, του είχε βάλει και κρυφά λεφτά στις τσάντες.
Και όντως κάποιοι πορωνονται και δεν είναι Κρητικοί. Είναι αυτή η διαφορετικότητα.
Δες και εδώ, πολλοί το δηλώνουν στην υπογραφή τους. Ο Μακεδόνας δε θα το κάνει. Και ο Πελοποννήσιος έχει λόγο να μην το κάνει -war μην ξεχνιόμαστε.😛

sugarsurfer

New Member
Ισοπαλία εγώ λέω!αλλά στον τουρισμό η Κρήτη!όμως πιστεύω άμα γινόταν χολιγουντιανή ταινία ο Κολοκοτρώνης με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον φυσικά τα γυρίσματα στην Πελοπόννησο εννοείται!τότε μπορεί να έπαιρνε μπροστά η τουριστική μηχανή της Πελοποννήσου και φυσικά θα έκανε πολύ θορυβο

alma

Member
Από τα δυσκολότερα war που έχουν μπει....

Έχω γυρίσει αρκετά και τα δύο,δεν έχω χορτάσει κανένα,ούτε καν τα μέρη στα οποία έχω πάει από 10 φορές στο καθένα....Είμαι Αθηναία εδώ κι αρκετές γενιές,αλλά μακρινή καταγωγή έχω κι από τα 2 οπότε μπορώ να είμαι ανεπηρέαστη από κάτι τέτοια....

Στην Κρήτη αγαπώ ακόμα και τις πόλεις.Αν εξαιρέσεις το σπάσιμο νεύρων στο να βρεις πάρκινγκ ακόμα κι Ιούνιο,τα Χανιά είναι από τις πιο υπέροχες πόλεις ever, σε δωμάτια με θέα την απεραντοσύνη της θάλασσας και τον "Αιγυπτιακό φάρο" έχω ζήσει εμπειρία που τη θυμάμαι ακόμα,παρόλο που δεν αγαπώ να κάθομαι πολύ μέσα στα ταξίδια,πρώτη φορά δεν χόρταινα τη θέα τόσο πολύ...
Η παλιά πόλη είναι στολίδι από μόνη της.

Από το Ρέθυμνο ως τον Άγιο Νικόλαο,ακόμα και την Ιεράπετρα που έχει στενάκια με μονοκατοικίες άλλης εποχής, υπέροχα καφέ με θέα θάλασσα, τη Σητεία με το φρούριο Καζαρμα αγαπώ τις πόλεις της Κρήτης και με τα στραβά τους.

Για τη φύση τι να πω...Φαράγγια...αν δεν φώναζε ο άντρας μου, θα καθόμουν ωσπου να πιάσει η νύχτα..Τόσο μου άρεσε την πρώτη φορά που διασχίσαμε ένα(έστω μέχρι ενός σημείου)

Παραλίες...πάμπολλες επιλογές.Η ένσταση μου είναι στις δημοφιλείς.Ναι, κάποιες όπως Βάι μας άρεσαν τρομερά,φοινικοδάσος και θάλασσα πεντακάθαρη διάφανη,δικαίωσαν τη φήμη τους...
Άλλες όμως όπως οι πολυδιαφημισμένες Ελαφονησι,Μπάλος για μένα δεν είναι τοπ από άποψη να ευχαριστηθείς μπάνιο...Επίσης σε άλλες δημοφιλείς-πανάκριβες ξαπλώστρες...

Μοναστήρια...Προσκύνημα κι ιστορία παντού...Από το Αρκάδι ως την Μονή Τοπλού,της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων....

Χωριά δεν ξέρω τι να πρωτοπώ.Ειδικά στα ορεινά έχει διαμαντάκια.

Αντίθετα πάλι δημοφιλές μέρος-η Ελούντα-με άφησε με ανάμεικτα αισθήματα.Πολύ δήθεν,ακριβά ξενοδοχεία,δεν θα επέλεγα να μείνω εκεί..

Αρχαία μνημεία;Ε, με Κνωσό,Φαιστο, αρχαιολογικό χώρο της Ζάκρου κλπ...τι να πεις

Πελοπόννησος τώρα...

Ε,χαμούλης κι εκεί...Αρχαιολογία,ιστορία απ'όλα...

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες ήταν το πρώτο στην Ελλάδα μνημείο που εντάχθηκε στον κατάλογο Παγκ.Κληρονομιάς Ουνέσκο.Από το 1986 παρακαλώ.Τον πετύχαμε πέρσυ με σκαλωσιές έργων αποκατάστασης,αλλά δεν μείωνε το δέος που νιώσαμε...

Για την αρχαία Ολυμπία τι να πούμε; Θες μία μέρα σχεδόν και δεν τη χορταίνεις

Μυστράς...Αχ,νιώθεις πως είσαι στα χνάρια των Βυζαντινών,δεν χορταίνεις περιήγηση.

Αυτό όμως που κέρδισε την καρδιά μου είναι η Πασχαλινή κατάνυξη στη Μονεμβασια.Μυσταγωγική ατμόσφαιρα στην Καστροπολιτεια, ανοίγουν εκκλησάκια που είναι κλειστά τον υπόλοιπο χρόνο...

Ένα κάστρο που δεν είναι τόσο διαφημισμένο αλλά αξίζει με χίλια για μένα- κάστρο Χλεμούτσι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας...Εξαίρετο δείγμα της εποχής Φραγκοκρατίας...

Πολύ καλή δουλειά στην αναστήλωση που έγινε πρόσφατα...

Είδαμε κάτι Αυστριακούς και μου λέει ο ένας"Είχα έρθει πριν 40 χρόνια όταν εσύ δεν είχες γεννηθεί και ήταν αγνώριστο"...Ένιωσα επιτέλους αγαλλίαση γιατί στην Ελλάδα δεν αναδεικνύουμε αρκετά τον πλούτο της χώρας,οπότε κάναμε και κάπου καλή δουλειά

Άλλο αγαπημένο-από τα πάμπολα της Πελοποννησου είναι το Κάστρο Καρύταινας.Όλη η Ορεινή Αρκαδία,όχι μόνο για την άγρια ομορφιά της αλλά και για το ρόλο της στην Επανάσταση,είναι κορυφαίος προορισμός. Οι περισσότεροι εστιάζουν στην ιστορική-και κοσμική πια- Δημητσάνα με το ξακουστό"Δημητσανίτικο μπαρούτι" που έπαιξε το ρόλο του στην ανεξαρτησία της πατρίδας,το μουσείο Υδροκίνησης,τη Μονή Φιλοσόφου κλπ

Όμως η Αρκαδία είναι πολλά περισσότερα όπως τα Λαγκάδια,το Βαλτεσινικο,το Λιμποβισι το χωριό του Κολοκοτρώνη,το μοναδικό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας Βάστας με τα δέντρα στη σκεπή του...

H φύση ζωγραφίζει από τα χωριά μέχρι τα δάση όπως το αγαπημένο Δρυοδάσος Φολόης- το μοναδικό στα Βαλκάνια Δρυοδάσος .

Όχι πως τα παραλιακά μέρη υστερούν!Από το Κυπαρίσσι ως το γραφικό Γερολιμένα τι να πρωτοδεις

Για να μην αναφέρουμε προορισμούς πασίγνωστους κοντά στην Αθήνα από το Ναύπλιο μέχρι Ορεινή Κορινθία...Τόση ομορφιά,τόσο κοντά στην Αθήνα...

Σε φαγητό εξαίρετα μπορείς να φας και σε Πελοπόννησο και σε Κρήτη!

Μπορώ να γράφω ως αύριο.Κανένα από τα 2 μέρη δεν μπορεί να υποτιμηθεί,κανένα δεν είναι προορισμός που εξαντλείς σε 3-4 επισκέψεις...

Ωστόσο θα το δώσω σε αυτό που βρίσκω πιο ιδιαίτερο,πιο ατμοσφαιρικό...

Ψηφίζω Πελοπόννησο!:heart:

Bonus λίγες φωτό από αγαπημένα μέρη

Δρυοδάσος Φολόης

D01340.JPG

Αρχαία Ολυμπία
DSC01179.JPG

DSC01192.JPG

DSC01173.JPG

Κάστρο Χλεμούτσι του Πριγκιπάτου της Αχαΐας
DSC01285.JPG

DSC01280.JPG

Δημητσάνα
20240928_173637.jpg

20240928_184327.jpg

20240928_185611.jpg

Ορεινή Κορινθία

DSC09849 2.JPG

DSC06974.JPG

Last edited:

alma

Member
Χθές έγραψα αλλά να ψηφίσω ξέχασα.

Σήμερα με την ψήφο μου έχουμε ακριβώς ισοπαλία!
50%κάθε επιλογή.Τώρα οι επόμενοι θα καθορίσουν τον νικητή.

alma

Member
Γουρλού για την Πελοπόννησο υπήρξα.
Κερδίζουμε τώρα, όχι απλή ισοπαλία πια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.782
Μέλη
39.517