tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Δεν φαγατε κρεπες και μακαρον... απαραδεκτοι.
Δεν φαγατε κρεπες και μακαρον... απαραδεκτοι.
παιδια μην αρπαζεστε ο Χρηστος αυτο που ειπε ειναι οτι απο την στιγμη που δεν πηγες εσυ στο καμπαρε ή στο οποιοδηποτε αλλο μερος τοτε να μην το προτεινεις ή να το αντιπροτεινεις σε καποιον απο την στιγμη που δεν εχεις προσωπικη γνωμη .. μη κανουμε την μυγα μυγια και ξεφευγουμε απο το τοπικΜε εξετάζεις να δεις τι είδα και αν το εγκρίνεις?Λοιπόν είδα το Λούβρο (και όχι μόνο τη Μόνα Λίζα,Αφροδίτη της Μήλου,κτλ)αλλά πέρασα πολλές ώρες ειδικά στις αίθουσες με τους πίνακες (καθένας με τα γούστα του όπως είπαμε),το παλάτι και τους κήπους των Βερσαλλιών(και ναι επίσης μου άρεσαν ειδικά οι κήποι),την όπερα του Παρισιού,το Fontainbleau που ναι επίσης το προτείνω.Επίσης περπατήσαμε στο ile de la cite και επισκεφτήκαμε την Παναγία των Παρισίων που επίσης θεωρώ ότι αξίζει όχι μόνο το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό του ναού.Επίσης κάναμε βόλτα στο Σηκουάνα(και με πλοίο και περπατήσαμε κατά μήκος του ποταμού.Επίσης μου άρεσε το Μουσείο Ορσέ(και για τα εκθέματα και για την αρχιτεκτονική του).Πήγα επίσης Eurodisney.Είδαμε τον τάφο του Ναπολέοντα.Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό στους Κήπους του Λουξεμβούργου.Ανεβήκαμε τον πύργο του Άιφελ.Πήγαμε Μονμάρτη και μας άρεσε.Επίσης κάτι άλλο που το θεωρώ χρήσιμο όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος είναι ότι περπατήσαμε πολύ πρωί και βράδυ απλώς για να δούμε την πόλη,να κάτσουμε για παγωτό,για φαγητό,να μπούμε σε μαγαζια κτλ Επίσης δεν έχει σημασία να μου λες ότι είναι ή δεν είναι θεσμός στο Παρίσι τα καμπαρέ.Το ότι είναι θεσμός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα επισκεφτείς θες δεν θες.Καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπου θέλει.Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από όσα είδαμε στο Παρίσι.Αν εσύ από όλα αυτά που σου λέω ότι έκανα θεωρείς δεν ήταν καλό το πρόγραμμα για πρώτη φορά στο Παρίσι μπορείς να μας πεις εσύ ένα πρόγραμμα που προτείνεις για κάποιον που πάει πρώτη φορά στο Παρίσι και τι να δει(εκτός από το καμπαρέ που το προτείνεις)
Στα έγραψαν και o tripakias και ο Μέγιστος και ο Orestcrete αλλά μάλλον δεν θές να καταλάβεις .Με εξετάζεις να δεις τι είδα και αν το εγκρίνεις?Λοιπόν είδα το Λούβρο (και όχι μόνο τη Μόνα Λίζα,Αφροδίτη της Μήλου,κτλ)αλλά πέρασα πολλές ώρες ειδικά στις αίθουσες με τους πίνακες (καθένας με τα γούστα του όπως είπαμε),το παλάτι και τους κήπους των Βερσαλλιών(και ναι επίσης μου άρεσαν ειδικά οι κήποι),την όπερα του Παρισιού,το Fontainbleau που ναι επίσης το προτείνω.Επίσης περπατήσαμε στο ile de la cite και επισκεφτήκαμε την Παναγία των Παρισίων που επίσης θεωρώ ότι αξίζει όχι μόνο το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό του ναού.Επίσης κάναμε βόλτα στο Σηκουάνα(και με πλοίο και περπατήσαμε κατά μήκος του ποταμού.Επίσης μου άρεσε το Μουσείο Ορσέ(και για τα εκθέματα και για την αρχιτεκτονική του).Πήγα επίσης Eurodisney.Είδαμε τον τάφο του Ναπολέοντα.Περάσαμε ένα πολύ όμορφο πρωινό στους Κήπους του Λουξεμβούργου.Ανεβήκαμε τον πύργο του Άιφελ.Πήγαμε Μονμάρτη και μας άρεσε.Επίσης κάτι άλλο που το θεωρώ χρήσιμο όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος είναι ότι περπατήσαμε πολύ πρωί και βράδυ απλώς για να δούμε την πόλη,να κάτσουμε για παγωτό,για φαγητό,να μπούμε σε μαγαζια κτλ Επίσης δεν έχει σημασία να μου λες ότι είναι ή δεν είναι θεσμός στο Παρίσι τα καμπαρέ.Το ότι είναι θεσμός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα επισκεφτείς θες δεν θες.Καθένας ξοδεύει τα λεφτά του όπου θέλει.Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από όσα είδαμε στο Παρίσι.Αν εσύ από όλα αυτά που σου λέω ότι έκανα θεωρείς δεν ήταν καλό το πρόγραμμα για πρώτη φορά στο Παρίσι μπορείς να μας πεις εσύ ένα πρόγραμμα που προτείνεις για κάποιον που πάει πρώτη φορά στο Παρίσι και τι να δει(εκτός από το καμπαρέ που το προτείνεις)
Φίλε μου είναι καθαρά θέμα γούστου,Εγώ δεν θα πήγαινα ούτως ή άλλως γιατί δεν είναι της αισθητικής μου.Αν εσύ ή οποισδήποτε θεωρεί ότι αξίζει να δώσει τα χρήματα του για τέτοιου είδους θεάματα μπορεί να το κάνει.Αυτό που είπα είναι ότι εγώ ούτως ή άλλως δεν ήθελα να πάω(ούτε εγώ ούτε ο αρραβωνιαστικός μου).Απλώς όσοι από το γκρουπ πήγαν(περίπου 12)έτυχε να μην τους αρέσει και σε αυτούς.Εδώ η κοπέλα ζητάει τη γνώμη όσων έχουν πάει Παρίσι και αυτή είναι η γνώμη μου.Άλλωστε δεν είχα πολλά χρήματα να διαθέσω και προτίμησα να τα δώσω αλλού.Αν εσύ μπορείς να διαθέσεις χρήματα σε καμπαρέ και το θεωρείς καλή εμπειρία καλά κάνεις και το κάνεις.Καθένας με τα γούστα και τη γνώμη του.
Μάλλον νομίζεις ότι το καμπαρέ έιναι ένα πρόστυχο ελαφρό θέαμα. Πολλά από αυτά μπορεί να είναι, και μάλλον αυτό ισχύει και για αυτό που προτείνει το πρόγραμμα. Όμως τα ξακουστά Moulin Rouge και Lido (με εισιτήρια της τάξης των ?100) είναι κάτι τελείως διαφορετικό, με ζωντανή μουσική, χορογραφίες και χορευτές / ερμηνευτές παγκόσμιας κλάσσης.
Πέραν αυτού, και προς την αρχικώς ερωτούσα: Το πρόγραμμα προτείνει bateaux Mouches που αξίζει ως βόλτα αν έχει καλό καιρό, αλλά μάντεψε, δεν περιλαμβάνεται. Προτείνει Μοντμάρτη, αλλά μάντεψε, δεν περιλαμβάνεται. Προτείνει πανοραμική ξενάγηση, αλλά μάντεψε, είναι μέσα από το πούλμαν. Σας πάνε να σας παρκάρουν στο Λούβρο και στις Βερσαλλίες (που κατά τη γνώμη μου είναι δεύτερη προτεραιότητα και τα 2 αν δεν έχεις δει το Παρίσι), και στο tourist trap αρωματοπολείο που το παίζει μουσείο. Α, και μαντέψτε, η είσοδος στο καμπαρέ δεν περιλαμβνάνεται. Έχετε μια μέρα χαμένη περιμένοντας με τις ώρες στις ουρές της Ντίσνελαντ, και μια μέρα που απλά δεν υπάρχει επειδή αναχωρείτε αμέσως με πρωϊνή πτήση (θα μπορούσαν να σας βάλουν στην βραδυνή το προηγούμενο βράδυ να κοιμηθείτε και στο κρεββατάκι σας....)
Γνώμη μου: Αφού είναι τσάμπα κλέισε μαζί τους, απέφυγε τα ξενοχεία σε Neuilly και Roissy (ΠΑΡΑ πολύ μακρυά, σα να μένεις στην Κόρινθο ένα πράγμα, που είναι μια χαρά μέρος αλλά όχι όταν θες να δεις την Αθήνα), κλείσε κάτι μέσα στο Παρίσι, πάρε τη μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο από το πρακτορείο, και μην ασχοληθείς άλλο με το group. Δώσε τους ραντεβού απλώς στην είσοδο του ξενοδοχείου τη μέρα της επιστροφής.
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας....με τον τρόπο του ο καθένας βοήθησε πολύ!!!
Θα πάω 1η φορά (και τελευταία για ταξίδι εντός Ευρώπης ειδικά) με γκρουπ...έτσι για την εμπειρία
Θα προσπαθήσω να αλλάξω ότι μπορώ, π.χ. να βρώ ξενοδοχείο εντός Παρισιού, να αποφύγω το 60άρι της Disneyland και να τα διαθέσω καλύτερα για το Moulin Rouge...και όλα καλά θα πάνε!!!!
Ευχαριστώωωωωωω
1)Δεν είπα ότι είναι χαμηλής αισθητικής είπα ότι δεν είναι της αισθητικής μου.Είναι προφανές ότι δεν εχεις ΙΔΕΑ τι είναι το Μουλεν Ρουζ. Εκτος από σπουδαίους χορευτές και τραγουδιστές έχει ακροβάτες, ζογκλερ απίστευτα κουστούμια και σκηνικά με πισίνες κλπ. Οταν λοιπόν δεν έχεις πάει κάπου, καλό είναι να μην εκφερεις γνώμη γιατί εκτιθεσαι. Ακου χαμηλής αισθητικής το Μουλέν Ρουζ
Α επίσης την ώρα του Μουλεν σίγουρα δεν πήγες ούτε στο Λούβρο ούε στον Σηκουαν και στα υπόλοιπα που γραφεις
Τaver μετά από καιρό συμφωνω απόλυτα μαζί σου, καθώς τα ίδια εγραψα νωριτερα με μια μικρή ένσταση για Λούβρο και Βερσαλίες
1)Δεν είπα ότι είναι χαμηλής αισθητικής είπα ότι δεν είναι της αισθητικής μου.
2)Είπα ξεκάθαρα ότι εκείνη την ώρα που οι άλλοι πήγαν στο καμπαρέ εμείς
πήγαμε βόλτα στη φωτισμένη Champs Elysees το βράδυ.
3)Δεν μίλησα πουθενά για συγκεκριμένο καμπαρέ ενώ εσύ αναφέρεσαι στο Moulin Rouge συγκεκριμένα
Συνεπώς κι εσύ να διαβάζεις πριν απαντήσεις γιατί τρεις φορές διαστρέβλωσες τα λεγόμενα μου πράγμα που σε κάνει και σένα να εκτίθεσαι.