• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πανεπιστημιακη Συζητηση!

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Nευροχειρουργος που σιγουρα στην Ευρωπη δεν υπαρχει δευτερος σαν αυτον με αποκαλεσαι ηλιθια και επικυνδινη μεσα στο αμφιθεατρο οταν του ειπα πως ειναι ρατσισμος να μην κουραρει ασθενης του aids
θαχε ενδιαφερον να μαθουμε πως το αιτιολογησε...αν το αιτιολογησε!!!!

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
θαχε ενδιαφερον να μαθουμε πως το αιτιολογησε...αν το αιτιολογησε!!!!
Δεν το αιτιολογησε απλα το επισφραγισε, μου ειπε να μην ξανα πατησω στο μαθημα του

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
mio gps να σου ζητήσω μια χάρη; θα μπορύσες σε παρακαλω πολύ να μου πεις την προσωπική σου γνώμη για τον Ρεσβάνη; αν δεν θέλεις να το κάνεις δημοσίως, στείλε μου αν θέλεις pm. Πραγματικά θα ήθελα την άποψη κάποιου που τον ξέρει καλύτερα από εμένα, ώστε να βγάλω πιο σαφή συμπεράσματα για κάποια πράγματα σχετικά με το άτομό του (δεν το λέω προσβλητικά το "άτομό του":xmas_wink:)

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
mio gps να σου ζητήσω μια χάρη; θα μπορύσες σε παρακαλω πολύ να μου πεις την προσωπική σου γνώμη για τον Ρεσβάνη; αν δεν θέλεις να το κάνεις δημοσίως, στείλε μου αν θέλεις pm. Πραγματικά θα ήθελα την άποψη κάποιου που τον ξέρει καλύτερα από εμένα, ώστε να βγάλω πιο σαφή συμπεράσματα για κάποια πράγματα σχετικά με το άτομό του (δεν το λέω προσβλητικά το "άτομό του":xmas_wink:)
η εικονα που εχω σχηματισει εγω ειναι με δεδομενα της δεκαετιας των 80.
καταρχας μιλαμε για επιστημονα διεθνους βεληνεκους,οντας μελος της ερευνητικης ομαδας στο CERN που μελετησε τα quarks.
μου αρεσε η χειμαρωδη προσωπικοτητα του εν αντιθεσει με τη μεταδοτικοτητα του που δε με ενθουσιαζε. υποψιν εγω λογω δουλειας παρακολουθουσα ελαχιστες διαλεξεις,ετσι επελεγα καθηγητες και λεκτορες υψηλης μεταδοτικοτητος(Βαρωτσο.Ευταξια κλπ).

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
η εικονα που εχω σχηματισει εγω ειναι με δεδομενα της δεκαετιας των 80.
καταρχας μιλαμε για επιστημονα διεθνους βεληνεκους,οντας μελος της ερευνητικης ομαδας στο CERN που μελετησε τα quarks.
μου αρεσε η χειμαρωδη προσωπικοτητα του εν αντιθεσει με τη μεταδοτικοτητα του που δε με ενθουσιαζε. υποψιν εγω λογω δουλειας παρακολουθουσα ελαχιστες διαλεξεις,ετσι επελεγα καθηγητες και λεκτορες υψηλης μεταδοτικοτητος(Βαρωτσο.Ευταξια κλπ).
cern? μήπως εννοείς Fermilab:xmas_confused:.
Αχ, για τους άλλους που λες, δεν τους ξερω, δεν τελείωσα στην Αθήνα. Τον Ρεσβάνη έτυχε να τον γνωρίσω λόγω του αφεντικού μου σε ένα συνέδριο στην Αθήνα, και με ρώτησε αν θέλω να δουλέψω μαζί του στην Πύλο. Αλλά...κάτι δεν μου καθόταν καλά. Ενώ αναγνωρίζω το έργο του, και ενώ φαίνεται έξω καρδιά, κάτι μέσα μου μου έλεγε ότι είναι ο κλασικός Έλληνας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα το μετανιώσω στο μέλλον που δεν το κυνήγησα το θέμα και άξιζε που άκουσα το ένστικτό μου.
Άσε που μπορεί να μας διαβάζει τώρα:xmas_redface:
Τον ευχαριστώ όμως για την ευκαιρία που μου έδωσε.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
...σα να θυμαμαι CERN,αλλα πανε και πολλα χρονια.
προσεξε τιτα,αλλο επιστημων αλλο δασκαλος.καιμ οι δυο εχουν το ρολο τους και την αξια τους.
ο επιστημων διεθνους βεληνεκους,θα δωσει αιγλη και ειδικο βαρος στο πανεπιστημιακο ιδρυμα,ο δασκαλος θα δουλεψει το υλικο υπηρετωντας τον αυτοσκοπο αυτου.

τωρα αν πετυχουμε και επιστημονες-δασκαλους....θαμαστε ευτυχεις.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
αχ, έχεις απόλυτο δίκιο! Ένα από τα μεγάλα μου παράπονα είναι ότι οι περισσότεροι από τους κορυφαίους επιστήμονες στα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα δεν έχουν μεταδοτικότητα. Και είναι άδικο για τους φοιτητές/μαθητές αυτό. Θα έπρεπε να διαχωρίζονται όπως γίνεται καμιά φορά έξω: άλλο καθηγητής και άλλο ερευνητής!
αλλά το βασικότερο: ό,τι και να είσαι, να είσαι Άνθρωπος. Όχι την ψώνισες εσύ και θα την πληρώσουν άλλοι! και δη οι κατώτεροί σου! αχ αχ αχ...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
mio ωραίος ο διάλογος!!τρελαίνομαι να ακούω αντικρούσεις,αλλα μόνο τεκμηριωμένες ..
οι καλύτεροι επιστήμονες δεν έχουν τίτλους,ούτε ανήκουν σε πανεπιστήμια!
συνήθως το καθηγητόσογο στα έδρανα μαλον έχει μόνο την καρέκλα..
ειναι μεγάλη κουβέντα να αυτοαποκαλείται καποιος επιστήμων!!
Αυτός που αξίζει για μένα δεν είναι αυτός που περιορίζεται μόνο στο αντικείμενο της επιστήμης του,αλλα να έχει βαθιές γνώσεις για την ζωή το σύμπαν,τον άνθρωπο!
Η φιλοσοφία,η σεμνότητα και η ανθρωπιά,είναι επίσης αναγκαίοι παράμετροι!
Ο άνθρωπος με τις παραπάνω αρετές σίγουρα θα έχει να δώσει ουσιώδη προσφορά και απαντήσεις!

Για αυτο σού λέω...και λέω.. αλλα κανένας δεν καταλαβαίνει...
εσύ καλά κάνεις που κάνεις την άλλη δουλειά με τα playmobil σου:xmas_mrgreen:

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Aφου ανοιξαμε τετοια κουβεντα ας θεσω και εγω την απορια μου. Φυσικα οι φοιτητες ενδιαφερονται για το επιστημονικο υποβαθρο και την μεταδοτηκοτητα του καθηγητη τους αλλα σε τι βαθμο νομιζεται πως επηρεαζεται η αποψη τους απο φημες 'η και πραγματικα γεγονοτα σε σχεση με την προσωπικη του ζωη;

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Aφου ανοιξαμε τετοια κουβεντα ας θεσω και εγω την απορια μου. Φυσικα οι φοιτητες ενδιαφερονται για το επιστημονικο υποβαθρο και την μεταδοτηκοτητα του καθηγητη τους αλλα σε τι βαθμο νομιζεται πως επηρεαζεται η αποψη τους απο φημες 'η και πραγματικα γεγονοτα σε σχεση με την προσωπικη του ζωη;
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς,υποθέτω μάλλον...πάντως δε θεωρώ ότι η προσωπική ζωή ενός ανθρώπου (από τη στιγμή που δε με αφορά,δεν εμπλέκομαι εγώ σ αυτήν με τον οποιοδήποτε τρόπο και ό ίδιος δεν...μ΄ενοχλεί με την όποια ας πούμε ιδιαιτερότητα του ή εκκεντρικότητα ή κάποιο πάθος του)θα μου άλλαζε την άποψη μου γι αυτόν.Αν είναι σωστός και άξιος επιστήμονας που με το σπαθί του κατέκτησε τον όποιο πανεπιστημιακό τίτλο κατέχει και είναι και αξιόλογος δάσκαλος ταυτόχρονα,καταφέρνει δηλ ταυτόχρονα να μεταδώσει τις γνώσεις του και να εμπνεύσει την αγάπη για την επιστήμη του στους φοιτητές σαφώς και θα είχα πολύ θετική στάση απέναντι του(όπως και έχει συμβεί γιατί έτυχε να γνωρίσω τέτοια άτομα) και θα κέρδιζε την συμπάθεια και την εκτίμηση μου! Η προσωπική του ζωή είναι καθαρά δικό του θέμα.

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Συμφωνω απολυτα μαζι αλλα μαλλον δεν διατυπωσα σωστα την ερωτηση, θα δωσω ενα παραδειγμα. Πριν αρκετες μερες μου εκανε παραπονα η μητερα ενος ασθενη μου για την συμπεριφορα του οφθαλμιατρου που την παρεπεμψα. Εδω πρεπει να αναφερω οτι μιλαμε για ενα εξαιρετικο επιστημονα και παλιο μου καθηγητη. Τα παραπονα ειχαν σχεση με την συμπεριφορα του καθηγητη προς το παιδι. Του μιλησε αποτομα και το προσβαλλε σε σημειο ο μικρος να εφυγε κλαιγοντας απο το ιατρειο του. Αυτο το περιστατικο και δεν ηταν το πρωτο με εβαλε σε σκεψεις

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom