Ααααα θέλω και εγώ να πάω σε αυτά τα νησιά!!! Είναι ακριβώς δίπλα από το Newfoundland που ούτε και εκεί έχω πάει όμως! Ένα χειμώνα όταν ο Καναδάς είχε επεκτείνει τα χωρικά του ύδατα είχε γίνει ολόκληρος πανικός σε αυτά τα νησάκια και στη Γαλλία και οι κάτοικοι είχαν αποκλειστεί!!!Πολύ όμορφα ακούγονται! Πάντα ήθελα να πάω εκεί όπως και στα νησιά Saint Pierre et Miquelon που παρόλο που βρίσκονται σε Καναδικά ύδατα ανήκουν ακόμα στην Γαλλία, με ευρώ κλπ. Ίσως στο επόμενο ταξίδι μου στον Καναδά να έχω την ευκαιρία.
Πραγματικά σου εύχομαι να πας μια μέραΘελω κι εγω να παω στα νησια της Μαγδαληνης!!! Και να σκεφτεις πως μεχρι χτες δεν ηξερα που βρισκεται το Κεμπεκ...
Ναι το θυμάμαι αυτό και να φανταστείς πως αυτά τα νησιά είναι σε προνομιακή θέση μιας και λόγω τοποθεσίας έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών που φυσικά εισάγονται σαν Γαλλικό προϊόν.Ααααα θέλω και εγώ να πάω σε αυτά τα νησιά!!! Είναι ακριβώς δίπλα από το Newfoundland που ούτε και εκεί έχω πάει όμως! Ένα χειμώνα όταν ο Καναδάς είχε επεκτείνει τα χωρικά του ύδατα είχε γίνει ολόκληρος πανικός σε αυτά τα νησάκια και στη Γαλλία και οι κάτοικοι είχαν αποκλειστεί!!!
Ακριβώς αυτό!!! Η όλη φάση γίνεται για την αλιευτική ζώνη και για τον βακαλάο που έχει εκεί.Ναι το θυμάμαι αυτό και να φανταστείς πως αυτά τα νησιά είναι σε προνομιακή θέση μιας και λόγω τοποθεσίας έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών που φυσικά εισάγονται σαν Γαλλικό προϊόν.
Βοηθάει το μέρος και οι αναμνήσεις...χαίρομαι που σου άρεσε!τι ωραια...σαν να διαβαζα παραμύθι! τι ωραια να εχω τοσο ωραια αναγνωσματα για το βραδυ! σε ευχαριστω για αλλη μια φορα!
Χμμ μήπως να το εκδόσω τότε;;;Yπέροχη αφήγηση! Σα να διαβάζω το πρώτο κεφάλαιο ενός λογοτεχνικού βιβλίου αναμνήσεων...