• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

Borealis

Member
Τη τελευταία τετραετία το παρακολουθώ να διαλύεται κομμάτι- κομμάτι, από πέρυσι την άνοιξη ίσως λίγο πριν, ήταν ένα τεράστιο περιφραγμένο γήπεδο. Το Νοέμβριο πέρασα από εκεί αλλά δεν κατάλαβα αν άρχισε να κτίζεται το παλάτι που ανέφερε και παραπάνω η Έρση.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Φετος ανεβηκα στη στεφανη στον τρουλο του Dom και κοιταξα απο ψηλα. Δεν ειδα να εχουν ξεκινησει σοβαρα πραγματα:κατι λιγες (αλλα πολυ λιγες) εκσκαφες οπου μαλλον φανηκαν τα προηγουμενα θεμελια. Ελαχιστη διαφορα σε σχεση με την περσινη κατασταση. Αν τωρα ερθει η αρχαιολογικη υπηρεσια και το γυρισουν σε ανασκαφη πρωτα, δεν το ξερω. Παντως δε μου πολυφανηκε σοβαρο το εργοταξιο, αλλα η αληθεια ειναι ομως οτι και να ξεκινησουν να κανουν κατι, απο δω και μπρος θα το ξεκινησουν. Εκει εχουν βαρεις χειμωνες και δε μπορουν να κανουν εξωτερικες εργασιες καταχειμωνο. Υποτιθεται οτι θα το εχουν ετοιμο το 2015. Πολυ νωρις μου φαινεται. Αλλα παλι αν βαλουν μπρος....

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
μηπως να πας και να μην εκφερεις συνεχεια αποψεις απο φωτογραφιες ? ασε που μια αποψη εναντια στις 1000, σιγουρα ειναι λαθος.
Κοιταξε να δεις μεχρι να παει καποιος σε μια πολη/μερος ..οι φωτογραφιες και οι αποψεις αλλων ανθρωπων θα ειναι ο πρωτος του μπουσουλας.Επειδη ομως δεν εχουμε ολοι την οικονομικη δυνατοτητα ή το χρονο να πηγαινουμε σε ολα ,
βαζουμε καποιες προτεραιοτητες.Το Βερολινο λοιπον δεν ειναι ιδιαιτερα ψηλα στις δικες μου..χωρις να αποκλειω οτι θα παω καποια στιγμη.
Επιπλεον αν σε κουραζει να αναφερω συνεχεια αποψεις απο φωτο ,μπορεις να μην τις διαβαζεις.Καποια μελη που ανεφεραν οτι δεν τους πολυαρεσει το Βερολινο ,δεν ειναι υποχρεωμενα να απολογουνται γιαυτο.Και σενα δεν θα σου αρεσει καποια αλλη πολη φανταζομαι ,της οποιας ο φαν θα μπορουσε να σου ζητησει το λογο?
Χαλαρα!

fotast

Member
Επειδή είπατε για τους Βερολινέζους θα πω οτι στην σύντομη επαφη των 3 ημερών περίπου,τηεν περασμένη εβοδομάδα,μου φανηκαν και εμένα περισσότεροι άνετοι και φιλικοί.Βέβαια με τους άλλους Γερμανούς(Φραγκφούρτη,Μόναχο,Αμβούργο κτλ) εχω πολύημερες(και επαγγελματικές επαφές) όποτε εκεί ίσως χαλάει λίγο η συνταγή.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δεν απαξιωσα το Βερολινο.Δεν θα παω συντομα ,αλλα δεν το αποκλειω.Καποια στιγμη θα παω.Σιγουρα δεν μπορω να εχω εμπεριστατωμενη γνωμη ..μπορω ομως να ζητησω τη γνωμη καποιου αλλου που εχει παει...ή να γνωριζω που θελω να παω κατα προτεραιοτητα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Σήμερα, μάθαμε ότι κάποιος πρέπει να έχει επισκεφτεί ένα μέρος για να εκφέρει γνώμη ή ότι αν υπάρχει μια διαφορετική γνώμη στις 1000, αυτή είναι σίγουρα λάθος. Οκ.

Επι του προκειμένου, το Βερολίνο είναι μια ενδιαφέρουσα πόλη για όσους δεν έχουν πάει σε πολλά μέρη στην Ευρώπη, όμως αρχιτεκτονικά υπολείπεται ακόμα και από πρώην πόλεις του ανατολικού μπλοκ που κατάφεραν να διατηρήσουν κάποιο ιστορικό κέντρο και κάποιο χαρακτήρα. Ενδεικτικά, θα αναφέρω την αχανή έκταση από το Reichstag και την Καγκελαρία μέχρι τις όχθες του ποταμού που ενώ είναι το κέντρο του κράτους, βγάζει μια αίσθηση εγκατάλειψης... σα να βρίσκεσαι σε κάποια σοσιαλιστική πρωτεύουσα του παρελθόντος...

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Σήμερα, μάθαμε ότι κάποιος πρέπει να έχει επισκεφτεί ένα μέρος για να εκφέρει γνώμη ή ότι αν υπάρχει μια διαφορετική γνώμη στις 1000, αυτή είναι σίγουρα λάθος. Οκ.
Μα πώς είναι δυνατόν να έχεις άποψη για μια πόλη που δεν έχεις επισκεφτεί;:roll:
Μόνο από φωτογραφίες ή από διηγήσεις φίλων και συγγενών;:roll:

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Μα πώς είναι δυνατόν να έχεις άποψη για μια πόλη που δεν έχεις επισκεφτεί;:roll:
Μόνο από φωτογραφίες ή από διηγήσεις φίλων και συγγενών;:roll:
Μεσω επιφοιτησεως.....συνηθιζεται τελευταια.....:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ενδεικτικά, θα αναφέρω την αχανή έκταση από το Reichstag και την Καγκελαρία μέχρι τις όχθες του ποταμού που ενώ είναι το κέντρο του κράτους, βγάζει μια αίσθηση εγκατάλειψης... σα να βρίσκεσαι σε κάποια σοσιαλιστική πρωτεύουσα του παρελθόντος...
Δεν εχω καταφερει να καταλαβω σε ποια περιοχη αναφερεσαι. Αν αναφερεσαι στο Regierungsviertel, θα ελεγα οτι ισα ισα δεν ειναι καθολου εγκαταλελειμενη η περιοχη. Ειναι υπο ανοικοδομηση και ηδη ειχαμε μερικα εξοχα εργα μοντερνας αρχιτεκτονικης. Το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι κυβερνητικα κτιρια δεν μας επιτρεπεται η προσβαση ,ετσι ωστε να τα καταλαβουμε καλυτερα, αλλα και απο μακρια που τα βλεπει κανεις ειναι πολυ ενδιαφεροντα. Μια και το εργοταξιο συνεχιζεται ειμαι πολυ περιεργη να δω τι αλλα κτιρια θα προκυψουν.

Attachments

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τελικα εχεις προβλημα αντιληψης. Πως εκφερεις γνωμη αν δεν μπορεις να την τεκμηριωσεις ?
Εμενα μ' αρεσουν και δεν μ' αρεσουν παρα πολλα πραγματα που αδυνατω να τεκμηριωσω το γιατι. Κι αν δω φωτογραφιες, βιντεο και αλλα απο ενα μερος εχω το δικαιωμα να το καταταξω ψηλα ή χαμηλα στις επιλογες μου.
Νομιζω πως οι περισσοτεροι πριν πανε ενα ταξιδι τους εκανε ενα κλικ ο προορισμος για να τον επιλεξουν. Τωρα αν εσυ παιζεις darts με το χαρτη και οπου πεσει το βελακι πας, δε σε κανει φυσιολογικοτερο απο αλλους.

Με κουραζεις, οχι μονο εμενα σιγουρα, αλλα δεν εχω κουμπακι on-off να μην βγαινει τιποτα δικο σου στην οθονη μου.
χαλαρα λοιπον
Δυστυχως, δεν υπαρχει τετοιο κουμπι.. θα με απαλλασε κι εμενα απο το να σου απαντησω τωρα.

Borealis

Member
Ειλικρινά δυσκολεύομαι και εγω να αντιληφθώ που αποσκοπούν όλα αυτά.
Νότια του Bundestag δεν τίθεται θέμα εργασιών επειδή η κατάσταση είναι διαμορφωμένη και η περιοχη πανέμορφη από δεκαετίες με το τεράστιο πάρκο. Δυτικα το πάρκο με το στρείδι και τις καμπάνες, βόρεια το εξαιρετικο και επισκεψιμο φόρουμ των γραφείων της καγκελαρίας, λιτό σχεδόν δωρικό και με την ευρηματική επεκταση πάνω από το ποτάμι, γεμάτο με χώρους προσβάσιμους σε όλους. Βορειονατολικά η παρόχθια περιοχή με τα νέα κτήρια έχει γίνει εξώφυλλο σε πολλά περιοδικά αρχιτεκτονικής.
Ο Νέος κεντρικός σταθμός και η σύνδεσή του με το ου-μπαν δημιούργησε προβλήματα στη περιοχή, καθώς και κάποια νέα κτήρια πίσω από το ράιχσταγκ, τώρα αν αυτό είναι εγκατάλειψη τί να πω, μακάρι να είχαν εγκαταλειφθεί έτσι και οι ελληνικές πόλεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom