• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

mairi5

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγιος Δομινικος
Το Βερολίνο ούτε εμένα μου άρεσε αλλά αυτά είναι γούστα,δεν μπορεί να συμφωνούμε όλοι,θα ήταν αφύσικο.Ίσως να φταίει και η εποχή που πήγα,Πρωτοχρονιά με πάρα πολύ χιόνι,αλλά δεν φταίει και 100% η εποχή.Η πύλη του Βραδεμβούργου άξιζε μέχρι το χρυσό άγαλμα της Νίκης,η πόλη τεράστια,χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Δεν μπορω να σκεφτω καποια αλλη πολη στην Ευρωπη περαν του Βερολινου η οποια να συνδυαζει ολα (ιστορικα μνημεια, εξοχή, αμετρητους περιπατους, μουσεια και νυχτερινη ζωη)
Θα προτεινα σε οσους απογοητευθηκαν απο την πολη να της δωσουν μια ευκαιρια και να την επισκεφθουν ξανα το καλοκαιρι εστω και για ενα Σ/Κ !
Θα εκπλαγειτε απο την ζωντανια και την ομορφια της κατω απο τον ηλιολουστο ουρανο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν μπορω να σκεφτω καποια αλλη πολη στην Ευρωπη περαν του Βερολινου η οποια να συνδυαζει ολα (ιστορικα μνημεια, εξοχή, αμετρητους περιπατους, μουσεια και νυχτερινη ζωη)
Φυσικα μιλας για την ηπειρωτικη Ευρωπη...

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑ
:clap::clap::clap::clap::clap:

ευαγγελία,
έχω πάει στο Βερολίνο μία φορά για να δω την πόλη και αρκετές φορές για να δω κάποιο θέαμα. Εξακολουθεί να μη με συναρπάζει. Ξαναλέω, όμως, ότι η Φαζάνενστράσε με συνεπήρε μία και για πάντα! Πού με χάνεις, πού με βρίσκεις, θα βρίσκομαι αγκαλιά με τα υπαίθρια γλυπτά της Κολβιτς ή στο καφέ του Λιτερατούρ Χάους, δίπλα. Ή, το είχα ξεχάσει αυτό, απέναντι ακριβώς, σε εκείνο το συμπαθητικό ιταλικό εστιατόριο! Κάνει ωραίο truffle.:rolleyes:

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Οχι... μιλαω για ολοκληρη την Ευρωπη.. Τα απομειναρια της συγχρονης ιστοριας συνεχιζουν να "πονανε".. Η πολη σε καθε γωνια της , φανερωνει ποσο υπεφερε..

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights

ευαγγελία,
έχω πάει στο Βερολίνο μία φορά για να δω την πόλη και αρκετές φορές για να δω κάποιο θέαμα. Εξακολουθεί να μη με συναρπάζει. Ξαναλέω, όμως, ότι η Φαζάνενστράσε με συνεπήρε μία και για πάντα! Πού με χάνεις, πού με βρίσκεις, θα βρίσκομαι αγκαλιά με τα υπαίθρια γλυπτά της Κολβιτς ή στο καφέ του Λιτερατούρ Χάους, δίπλα. Ή, το είχα ξεχάσει αυτό, απέναντι ακριβώς, σε εκείνο το συμπαθητικό ιταλικό εστιατόριο! Κάνει ωραίο truffle.:rolleyes:
μιλας για το Δυτικο Βερολινο εεε?? Το εστιατοριο που λες μηπως ειναι το Fagiano???
οντως η συγκεκριμενη περιοχη ισως και να ειναι η πιο αξιολογη στο δυτικο.

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Για πες μου, λοιπόν! Από το ανατολικό, τι προτιμάς;;

ΥΓ. Δεν μπορώ, δυστυχώς, να θυμηθώ το όνομα του εστιατορίου... :(

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Λατρευω το Kreuzberg ειδικοτερα την περιοχη γυρω απο την Oberbaumbrücke!
To Eβραϊκο μουσειο στην Lindenstrasse , την μυρωδια της Oranienstrasse, την εντονη ζωη στην Oranienburger strasse, τα curry wurst στην Hackesen Markt,
τον περιπατο στην Karl Max Allee και το καφεδακι στο Cafe Sybille.
Αγαπω τις ζεστες νυχτες του καλοκαιριου να ρουφω μια μπυρα στις ξαπλωστρες πισω απο το Bode Museum και να βλεπω ζευγαρακια να χορευουν βαλς. Να ξαπλωνω στο χορταρι στο παρκο διπλα στο Berliner Dom και να κανω χαζι τον κοσμο...

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Αν εξαιρέσω τα βουρστ που δεν μου αρέσουν, όλα τα άλλα τα ξέρω και συμφωνώ μαζί σου, είναι όμορφα. Όμως, αντικειμενικά, είναι αρκετά;
Εγώ δεν λέω κάτι υπερβολικό. Λέω ότι το Βερολίνο είναι άσχημο, έχει όμως όμορφες γωνιές.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
δεν ειναι μονο αυτα , ειναι πολυ περισσοτερα.. Εμενα αυτη η πολη μου ταιριαζει τρελά.
Το καταλαβαινεις οταν βγαινεις απο το τραινο , οταν φτανεις στο κεντρο.
Η καρδια σου κανει τακ, τακ , τακ τοσο δυνατα.. Αυτο ειναι ερωτας

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
δεν ειναι μονο αυτα , ειναι πολυ περισσοτερα.. Εμενα αυτη η πολη μου ταιριαζει τρελά.
Το καταλαβαινεις οταν βγαινεις απο το τραινο , οταν φτανεις στο κεντρο.
Η καρδια σου κανει τακ, τακ , τακ τοσο δυνατα.. Αυτο ειναι ερωτας
Επειδή I'm all for love, δεν θα το συνεχίσω. Νιώθω λίγο σαν να σου κακολογώ το σύντροφο και είναι άσχημο.
Μακάρι όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να πηγαίνουμε στις πόλεις που ερωτευόμαστε:rolleyes:
cough*ο έρωτας όμως είναι τυφλός*cough!
ααχαχαχα δεν άντεξα!

ΥΓ. Μην χρησιμοποιήσεις την ίδια ατάκα εναντίον της δικής μου αγαπημένης πόλης, γιατί θα χυθεί αίμα. Όλοι είναι ίσοι, αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους. :cool: χαχαχαχαχχαχαχαχαχχαα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

ευαγγελία,
Αμαν πια με την Kaete Kolwitz! Ποσο πια να δεις "μανα με νεκρο παιδι", "μανα με δυο νεκρα παιδια", "μανα με παιδια και πολεμο", "θανατος, μητερα, παιδι", "ποτε ξανα πολεμος" και λοιπα εργα παρεμφερους θεματολογιας!!!
Για πηγαινε μια βολτα και μεχρι τη Gemaeldegallerie να δεις τον πινακα του Cranach του Πρεσβυτερου "η Πηγη της Νεοτητας" να γελασει λιγο τ' αχειλι σου! Εμενα, περισσοτερο απο τις γραιες που βιαζοντουσαν να πηδηξουν στην πηγη της νεοτητας και τους ομορφονιους που τις περιμεναν στην αλλη οχθη ετοιμοπολεμοι για τα περαιτερω, περισσοτερο με διασκεδαζαν οι γηραιοι συντροφοι τους που βιαζοντουσαν να τις ξεφορτωθουν αδειαζοντας τες κυριολεκτικα. Kαθολου δεν στενοχωριουνται οι πρεσβυτες που θα μεινουν μονοι τους.
Εν κατακλειδι: μην το αγνοησεις την αλλη φορα που θα πας: ειναι εξαιρετικο μουσειο και με πολυ καλη μουσειολογικη μελετη (πραγμα που θα συμφωνησω οτι δεν εχει τοσο καλη το Neues Museum-αν εξαιρεσει κανεις τα αιγυπτιακα, τα οποια ομως πιανουν κα το μεγαλυτερο μερος της συλλογης του. Απλως εκεινο που με ξενησε ειναι οτι δεν εχουν μεγαλη συνοχη τα εκθεματα μεταξυ τους: πχ τα αιγυπτιακα με τα γερμανικα και με ολιγον απο ιστορια του Βερολινου και κατι erzatz απο τη συλλογη του Σλημαν κλπ). Ενα εξαιρετικο μουσειο πλεον ειναι το ανακαινισμενο Altes Museum με εντυπωσιακα καλη μουσειολογικη μελετη.
Με τα γερμανικα δεν καταλαβαινω γιατι ειχες προβλημα: αφου μπορεις να παρεις ΔΩΡΕΑΝ μηχανακι-ξεναγο το οποιο σε ξεναγει εξαιρετικα καλα, στα σπουδαιοτερα ευρηματα. Στο Μουσειο της Περγαμου αλλωστε υπαρχει η ξεναγηση και στα ελληνικα.
Και μια και μιλας για τη Fasanen Strasse: αρκετα πιο χαμηλα, αφου περασσεις το πρωτο τετραγωνο το οποιο περικλειεται απο την Ku'damm και τη Litzenburger Strasse, η Fasanen συνεχιζεται πολυ ωραιοτερη ως την Fasanen Platz. Εκει εδωσα τα ρεστα μου πριν λιγες ημερες τρωγοντας στο HOMEimitalienischen Restaurant ZOSIMO σιτσιλιανικη "πειραγμενη" κουζινα.
Εμενα παλι εκτος του Litteratur Haus με βρισκεις στο Reinhard Kaffee γωνια Fasanen με Ku'damm, οσον αφορα τουλαχιστον το Δυτικο Βερολινο.
Απο την αλλη,τη μονη ασχημια που ειδα στο Βερολινο αφορα αποκλειστικα στις πολυκατοικιες του 1960 οι οποιες κτιστηκαν βιαστικα (και σε ανατολικο και σε δυτικο Βερολινο) προκειμενου να καλυψουν τις υπερεπειγουσες στεγαστικες αναγκες της εποχης. Αλλα επειδη οι Βερολινεζοι ειναι ανθρωποι οι οποιοι γνωριζουν που πασχουν, αυτο που παρατηρησα ειναι οτι, δινουν καποιο ειδος κινητρων για να ανακαινιστουν αυτα τα ασχημα κτιρια και να αναδημιουργηθουν οι οντως αχρωμες προσοψεις τους. Υποθετω λοιπον οτι και αυτο το θεμα σε μια δεκαετια το πολυ θα ειναι παρελθον.

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα