αδικα αγχωνεσαι!δεν θα σου χρειαστει διαβατηριο ουτε για το ταξιδι σου στο βερολινο, ουτε για αυτο στην μαδριτη!!Παιδιά, μου μπήκε μια αμφιβολία τώρα και αγχώθηκα... Θα πάω με easyjet στο Βερολίνο σε 10 μέρες, και απ' όσο θυμάμαι 3 μήνες πριν που έκλεισα τα εισιτήρια με είχαν ενημερώσει ότι θα προσέλθω στο γκισέ για το τσεκ ιν και για να μου δώσουν κάρτα επιβίβασης κρατώντας μόνο την ταυτότητά μου. Δεν έχω διαβατήριο και φαντάζομαι δεν προλαβαίνει να εκδοθεί σε 10 μέρες... Πάντως στο χαρτί που εκτύπωσα όταν έκανα την κράτηση γράφει ότι θα πάω με ισχύουσα ταυτότητα μόνο. Ζητάνε πουθενά διαβατήρια εντός Ευρώπης; Υπάρχει περίπτωση να μου ζητηθεί διαβατήριο οποτεδήποτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού; Είναι να πάω και Μαδρίτη μέσω Πράγας το Μάρτη, και στο ταξιδιωτικό από όπου έκλεισα εισιτήρια μου είπαν πάλι με ταυτότητα. Δώστε μου τα φώτα σας όσοι γνωρίζετε κάτι!! (Ρωτάω γιατί στο σάιτ της ίζυ που διάβαζα όρους επιβίβασης κτλ, κάπου έλεγε ότι πας στο τάδε σημείο για έλεγχο διαβατηρίων:roll
ξεκιναω απο το θεμα της χειραποσκευης!στην ελλαδα δεν προκειται να εχεις προβλημα με τις διαστασεις της..ειναι χαλαροι!στο βερολινο ομως, ειναι πιο αυστηροι!εχουν μπροστα απο το γκισε ενα σταντ της easy που εχει ενα κουτι στις διαστασεις που λεει και στο σαιτ..αν χωρεσει εκει, την παιρνεις στο αεροπλανο,αν οχι, την εκατσες!οι διαστασεις αντιστοιχουν σε ενα μικρο σακ βουαγιαζ!σε υψος εχεις περιθωριο να το γεμισεις, σε μηκος και πλατος ομως οχι!η καλυτερη λυση ειναι να εχεις ενα σακ βουαγιαζ μαλακο που ειναι μισογεματο, ωστε εν αναγκη να το ζορισεις για να μπει στο ειδικο κουτι!προσοχη μην ξεχασεις οτι στην χειραποσκευη δεν βαζουμε υγρα!Eυχαριστώ πολύ Latina!! Αυτό έλειπε τώρα, να έχουμε τέτοια τρεξίματα!. Και για το θέμα των αποσκευών αν γνωρίζεις, πώς είναι μια χειραποσκευή που δέχεται η ίζυτζετ να πάρεις στο αεροπλάνο μαζί σου; Αυτές οι διαστάσεις που δίνει αντιστοιχούν σε κλασική απλή σακ βουαγιάζ ή κάτι μικρότερο; Γιατί θα πρέπει ν' αγοράσω! Και δε θα κρατάω μεζούρα μαζί μου! Είναι όντως τόσο αυστηροί με τις διαστάσεις; Και τέλος περίεργο που λεει μέχρι 20 κιλά. Πού ξέρω εγώ πόσα θα είναι για να το ελέγξω πριν φύγω για το αεροδρόμιο και να αφαιρέσω ίσως περιττό βάρος; Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων! Απλώς δεν έχω ξαναταξιδέψει με ίζυ:roll: και δε θάθελα ξαφνικά λόγω άγνοιας να πληρώσω περιττό βάρος στο αεροδρόμιο (είναι ιδιαίτερα τσουχτερή η τιμή για κάθε επιπλέον κιλό)!
Χαχα! Αυτό θα κάνω, ευχαριστώ Sokrati . Και ναι, ένα περιθώριο θα το αφήσω σίγουρα, δεν ξέρεις τί μπορεί να βρεις στα ωραία παζάρια του Βερολίνου!Υπαρχει ενας απλος τροπος για το ζυγισμα της βαλιτσας. Ανεβαινεις πριν την αναχωρηση σε μια ζυγαρια (σπιτιου,φαρμακειου, οτι βρεθει) χωρις και με τη βαλιτσα στο χερι. Η διαφορα βγαζει το βαρος της βαλιτσας, αν εχεις διαθεση για ψωνια ασε και μερικα κιλα περιθωριο για την επιστροφη.
Ε, 7 μέρες γεμάτες που θα κάτσω, σίγουρα θα προλάβω να επισκεφτώ και τη Δρέσδη! Δεν το είχα αρχικά κατά νου αλλά με πείσατε, πρέπει να είναι υπέροχα.Αν εχεις μερα διαθεσιμη πηγαινε και Δρεσδη, αξιζει τον κοπο. Ευχομαι καλη διαμονη σε μια απο τις ομορφοτερες πολεις της Ευρωπης, πιες και καμια μπυρα στην υγεια ημων των νεφοπληκτων τσιμεντοπληκτων αγχωμενων αθηναιων.
Ωραία, θα φέρω σακκουλάκι με την σέσουλα για το σκύλο μου (που είναι πιο τυχερός από τον δικό σου γιατί τον άφησα στην επαρχία στο πατρικό μου και κάνει την ανάγκη του σε χωράφι!). Δίκιο έχεις για τους για αναπήρους, οπότε αν θέλεις τύπωσε τα αυτοκόλλητα των streetpanthers ("είμαι γάιδαρος-παρκάρω όπου γουστάρω" με σήμα το γάιδαρο) και κόλλα τα σε παρμπρίζ αυτοκινήτων τύπου "δε-βαριέσαι-δύο-λεπτάκια-μόνο-θα-το-αφήσω-πάνω-στη-ράμπα-για-το-καροτσάκι" (www.streetpanthers.gr).Μιλας για ποδηλατοδρομους στη μοναδικη πολη του κοσμου που τα περισσοτερα πεζοδρομια είναι σχεδιασμενα για μονοποδαρους πολιτες. Οι διποδοι, τετραποδοι και αναπηροι δεν εχουν θεση εδώ, αντιθετα θα εκπλαγεις με το ποσοι αναπηροι κυκλοφορουν στο Βερολινο αφου η πολιτεια εχει προνοησει ώστε να γυρνανε ανεμποδιστα παντου – οσο για τα σκυλακια τα ειδικα μηχανηματα που υπαρχουν και μοιραζουν δωρεαν ειδικα σακκουλακια για τις αναγκες τους βοηθανε να είναι η πολη καθαρη ( εφερα λιγα για δωρο στο δικο μου που δεν το κυκλοφορω στους δρομους γιατι δεν λερωνει αλλα λερωνεται). Οσο για τα βιβλια τι διαστροφη είναι αυτή? Με ολες τις τατιανες,δρουζες, ρουλες, ..ουλες της τηλεορασης χρειαζεται να πεταμε λεφτα σε βιβλια τοσο δυσκολες εποχες? Καλα εκαναν οι ναζι και τα εκαψαν στην Bebelplatz (ομορφη πλατεια αλλα η καλυτερη είναι η Gendarmenmarkt). Να περασεις καλα, μην γυρισεις πισω αλλα μην ξεχασεις τις μπυρες.