Ομαδικά ή ατομικά ταξίδια

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Πρωτον δεν κανουμε επιθεση.
Δευτερο Ε ΝΑΙ ειναι τελιως διαφορετικα να πηγαινεις με πρακτορειο και να στα δινουν ολα στο χερι,απο το να πηγαινεις μονος και να τα ανακαλυπτεις ολα μονος,ΠΟΙΟΣ ειναι ο ταξιδευτης?Δεν χρειαζετε να συνομιλησεις με κανεναν που εκανε τετοιο ταξιδι,ο αρχηγος του γκρουπ τα ξερει ολα,οποτε θα κανεις παντα αυτο που σου λεει,διαφορετικα πανε μονος σου.
Το οτι πας με γκρουπ δε σημαινει οτι το ακολουθεις παντα.Μπορει να μην προλαβαινεις να ετοιμασεις ενα ταξιδι και για αυτο τον λογο να το αγοραζεις ετοιμο.Εξαλλου παντα υπαρχει ελευθερος χρονος για να δεις κατι περισσοτερο απο αυτο που θα σου προσφερει το γραφειο.Τελος ταξιδευτες ειμαστε ολοι και συ που πας μονος για τους δικους σου λογους αλλα κι εμεις που παμε με γραφεια για τους δικους μας.

Doug

Member
εδω δεν ειμαστε για να προσβαλουμε κανενα και τελος παντων κλεινω εδω την συζητηση λεγοντας σου οτι και το οτι πας μονος σου δεν σημαινει αυτοματα οτι τα ανακαλυπτεις και ολα .μπορεις να χρησιμοποιησεις το γκρουπ ως μεσο εξασφαλισης μεταφορας και διαμονης.εε και πως να το κανουμε καποιοι ανθρωποι που δουλευουν ως ξεναγοι (αν ενδιαφερομαστε και για το μαθαινειν και οχι μονο για το βλεπειν) ξερουν πραγματα (εγκυκλοπαιδικα παντα)
Το οτι πας με γκρουπ δε σημαινει οτι το ακολουθεις παντα.Μπορει να μην προλαβαινεις να ετοιμασεις ενα ταξιδι και για αυτο τον λογο να το αγοραζεις ετοιμο.Εξαλλου παντα υπαρχει ελευθερος χρονος για να δεις κατι περισσοτερο απο αυτο που θα σου προσφερει το γραφειο.Τελος ταξιδευτες ειμαστε ολοι και συ που πας μονος για τους δικους σου λογους αλλα κι εμεις που παμε με γραφεια για τους δικους μας.
Παρολο που δεν χρησιμοποιω πρακτορεια θα συμφωνησω απολυτα! Εχω φιλους που επιλεγουν συστηματικα να ταξιδευουν με πρακτορειο και ομως περνανε super! Ταξιδευτες παντως ειμαστε ολοι!

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Κατά την άποψή μου, από το πρόγραμμα ενός πρακτορείο μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις και μέσω του προγράμματος, μπορείς να σχεδιάσεις τις δικές σου διαδρομές.
Αν χρησιμοποιήσεις σωστά το σύστημα, θα περάσεις όμορφα
Το θέμα είναι να μην είσαι πρόβατο σειρόμενο από έναν ξεναγό.
Είσαι ταξιδευτής με άποψη και πρέπει έτσι να λειτουργήσεις

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πρωτον δεν κανουμε επιθεση.
Δευτερο Ε ΝΑΙ ειναι τελιως διαφορετικα να πηγαινεις με πρακτορειο και να στα δινουν ολα στο χερι,απο το να πηγαινεις μονος και να τα ανακαλυπτεις ολα μονος,ΠΟΙΟΣ ειναι ο ταξιδευτης?Δεν χρειαζετε να συνομιλησεις με κανεναν που εκανε τετοιο ταξιδι,ο αρχηγος του γκρουπ τα ξερει ολα,οποτε θα κανεις παντα αυτο που σου λεει,διαφορετικα πανε μονος σου.
Συμφωνώ με τους παραπάνω. Έχω πάει με γκρουπ για τη μεταφορά και τη διαμονή και μετά τη βασική ξενάγηση (για να κατατοπιστώ ως προς τον χώρο) την έκανα μόνος. Είχα όμως προετοιμαστεί. Πήγα και με γκρουπ και επειδή ήμουν εκ των προτέρων πολύ φορτωμένος χρονικά αλλά και κουρασμένος τα άφησα σχεδόν όλα στον αρχηγό. Αυτό δε σημαίνει οτι δεν είχα προετοιμαστεί σχετικά. Με βοήθησε να δώ αυτά που μου δείχνανε με διαφορετικό μάτι και κάποιες φορές να εντοπίσω και λάθος πληροφορίες από τη μεριά του. Πήγα και μόνος μου και σε κάποιες περιπτώσεις έχασα πολύ χρόνο από τον λίγο πολύτιμο που είχα. Η αλήθεια λοιπόν στη μέση. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου απλά καταναλωτή ταξιδιών. Πάντα προετοιμάζομαι ανεξάρτητα πως θα ταξιδέψω. Ας μην είμαστε απόλυτοι και ούτε να διεκδικούμε για τον εαυτό μας το αλάθητο ως προς τις επιλογές μας.

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Στο γραφείο μου πουλάω πακέτα ταξιδιωτικά αλλά προσωπικά δεν έχω πάει πουθενά με γκρουπ. Έχω ταξιδέψει μόνος αλλά και με παρέα. Έχω πάντα μαζί μου ένα ταξιδιωτικό οδηγό που θα μου βρει δωμάτια, θα με ξεναγήσει και θα με βγάλει από τη δύσκολη θέση αν παρουσιαστεί κάποια ανάγκη. Γύρισα ένα μήνα τη Γαλλία με αυτοκίνητο και το μόνο που είχα κανονίσει από τη Ελλάδα ήταν η διαμονή των πρώτων 3 ημερών στο Παρίσι. Μετά είτε έκλεινα από το νετ είτε έπαιρνα τηλέφωνο στα ξενοδοχεία που είχε ο οδηγός μου. Δεν έπεσε ποτέ εξω. Ακόμα και όταν χρειάστηκε να μείνω σε μοναστήρι για ένα βράδυ έτσι για να δω πως είναι βρήκα τη λύση. Σε αυτό το ταξίδι έμεινα σε ξενοδοχεία, χόστελ, μοναστήρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, φοιτητικές εστίες, παλαιούς πύργους και θερινές κατοικίες στην νότια Γαλλία. Το περισσότερο που πλήρωσα ήταν 55 ευρώ το βράδυ. Δεν νομίζω ότι θα πάω ποτέ κάπου με γκρουπ τουλάχιστον με τη μορφή των οργανωμένων που ξέρουμε στην Ελλάδα. Το μοναδικό μέρος που σκέφτομαι να ακολουθήσω ένα γκρουπ είναι για κάποια ταξίδια στην Αφρική όπως όμως διαφημίζονται μέσω αυτού του σάιτ www.kumuka.com και ο λόγος είναι ότι θέλω να περπατήσω στις ζούγκλες της Αφρικής όχι όμως μένοντας σε χλιδάτα καταλύματα αλλά να το ζήσω σαν μια περιπέτεια παρέα με άλλους που χαίρονται τα απλά πράγματα και ίσως τα λίγο επικίνδυνα.

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Λοιπον μια που ολοι μιλατε για τα ατομικα ας πω και εγω για τα ομαδικα ταξιδια μια πουτο 90% των ταξιδιων μου εγινε με ομαδικα ταξιδια.λοιπον δεν εχεις αγχος για πολλα πραγματα δεν κινδυνευσεις σε δυσκολες χωρες βλεπεις πολλα πραγματα σε λιγο σχετικα χρονο που μονο η οργανωση των μετακινησεων θα ταν αρκετα δυσκολο.ξερεις απο πριν ποσο περιπου θα σου κοστισει η εκδρομη χωρις τρελλες αποκλεισεις.γνωριζεις κοσμο καποιες φορες πολυ ενδιαφερον..ασε που θα ελεγα οτι η συναναστροφη με τους αλλους στο γκρουπ ειναι απο μονο του ενα μεγαλο ταξιδι στις προσωπικοτητες των ανθρωπων..μια που τους ζεις μεχρι και 20 μερες αρκετες ωρες...επισης επειδη εγω συνηθως ταξιδευω κυριως μονη [εχω φιλους που δεν εχουν την οικονομικη ανεση και την διαθεση για ταξιδια κ το χρονο δυστηχως..ατυχια] το γκρουπ ειναι μια καλη λυση.το καλυτερο ειναι να υπαρχουν και καποιες κενες μερες οπου πας μονος σου οτι ειδες στον οδηγο και δεν σε πηγαν..εχει σαφως και πολλα αρνητικα αλλα τι να κανουμε η ζωη εχει κ τους συμβιβασμους της.....θυμαμαι στη σρι λαγκα την εποχη του τσουναμι το γκρουπ ειχε πληροφοριες απο τα τουριστικα και δεν πηγαν παραλια και ετσι το ελληνικο γκρουπ δεν επαθε τιποτα..ενω οι μεμονωμενοι ..ειχαν προβλημα.αν υπαρχει καποια κοπελα που εδιαφερεται να γινει συνταξιδιωτισσα μου θα το χαιρομουν.ας επικοινωνησει μαζι μου.πασχα παω υεμενη με γκρουπ.ευχαριστω και καλα ταξιδια σε ολους

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Θα συμφωνησω και γω υπερ των ατομικων ταξιδιων.Τωρα με το ιντερνετ τα βρισκεις ολα στην οθονη σου.
Ψαξιμο και χρονος χρειαζεται,και να ξερεις καλα αγγλικα.
Ωστοσο υπαρχουν και χωρες δυσκολες που ισως να μην αξιζει να ρισκαρεις να πας μονος.:rolleyes:
Εξαλλου δεν σημαινει οτι με το γκρουπ θα περασεις χαλια.
Αν μπορεις να το κανονισεις μονος σου πας,αλλιως αστους να σε πανε.:cool:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Εχετε δικιο οσοι λετε οτι με το γκρουπ εχειs ησυχο το κεφαλι σου , αφου σου τα κανονιζει ολα αλλοs.
Τι ταλαιπωρια :bleh: τραβηξα στιs Φιλιππινεs που πηγα οχι απλα μονη μου αλλα και χωριs να εχω κανονισει τιποτα απο εδω , δε λεγεται!
Τι να ψαχνω για δωματιο σε ενα μεροs στο τερμα του κοσμου και να εχουν μια γιορτη και να εχουν ερθει ντοπιοι απο ολεs τιs Φιλιππινεs. Και να μην υπαρχει ουτε χαρτοσακουλα να κοιμηθουμε , αλλα και το κοντινοτερο χωριο να ειναι 20 χλμ μακρια , δηλαδη μια ωρα :shock: με αυτοκινητο .Τι να μην υπαρχει ουτε κατσαρολα να μπω να φυγω απο ενα νησι και να ψαχνω στο λιμανι με ηλιο και 65 βαθμουs υπο σκιαν. Τι να πεσω στην Κυριακη των βαιων και ουτε τρικυκλο να μη με μεταφερει στο λιμανι. Αν ειχα παει με γραφειο ομωs δε θα τραβουσα ολα αυτα.
Αλλα και δεν υπηρχε περιπτωση να δω ολα αυτα τα υπεροχα που ειδα και δεν θα τα αλλαζα με τιποτα! Εξαλλου η go2dbeach βρισκει παντα τη λυση εστω και τελευταια στιγμη και ολα αυτα μονο ταλαιπωρια δε μου φαινονται.

Στο αεροπλανο που γυριζαμε , συναντησαμε ενα γκρουπακι που επεστρεφε απο Ντουμπαι και ειχαν περασει καταπληκτικα. Φαινοταν αυτο αφου ειχαν γινει μια υπεροχη παρεα.
Βασικα το θεμα ειναι να ταξιδευουμε οπωs μπορει ο καθεναs και οπωs αισθανεται πιο ανετα.
Αρκει να ταξιδευουμε :)

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Έχω πάντα μαζί μου ένα ταξιδιωτικό οδηγό που θα μου βρει δωμάτια, θα με ξεναγήσει και θα με βγάλει από τη δύσκολη θέση αν παρουσιαστεί κάποια ανάγκη. .
Κάπως ετσι ταξίδεψα με εναν φιλο μου τον Μαιο του 2002 στην Βαρκελώνη.
Αγόρασα εναν ξενόγλωσσο οδηγό, καθήσαμε με εναν φίλο μου σε μια ελληνική καφετέρια, πηραμε απο το κινητο τηλεφωνο σε ενα ξενοδοχειο που προτεινε ο οδηγος, κλεισαμε τις 5 διανυκτερευσεις μας εκει και μετα απο μια βδομάδα ταξιδεψαμε αεροπορικώς προς τα εκει.
Το ταξιδι αυτο το ειχαμε συνδυασει με φορμουλα 1.
ειχαμε παραγγειλει τα εισιτηρια της φορμουλας μεσω νετ, οταν πηγαμε Βαρκελωνη τα παραλάβαμε απο κεντρικο ξενοδοχειο της πολης.

Στη συνέχεια, οταν δεν ειμασταν το τριημερο στην πιστα, επισκεφτηκαμε βαση του οδηγου, ολα τα αξιοθεατα της Βαρκελώνης στις 3 υπολοιπες μέρες.

Ηταν το πιο απολαυστικό μου ταξίδι στην Ευρώπη.
Και τα είδα σχεδόν ολα στην Βαρκελώνη. Ο οδηγός ηταν κατι σαν πυξιδα μας.
Χωρίς γρι ισπανικα να ξερω εγώ η ο φιλος μου.
Για τον οδηγο θυμάμαι πληρωσα μονο 8 Ευρώ.
Από τότε και μετά οπου παω και βρεθώ, ακομη και εντος Ελλάδος, προμηθευομαι τον καταλληλο οδηγο και ταξιδευω!!!
Δοξα το Θεω, οι ξενοι εχουν γραψει υπεροχους ταξιδιωτικους οδηγους για ταξιδευτες και οχι για τουρίστες, και με μικρο αντιτιμο, εχεις ολες τις απαραιτητες πληροφοριες!!!:clap::cool:

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
συμφωνω απολυτα μαζι σου thanos αυτο σκοπευω να κανω και εγω!!!:clap:

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Το χουμε αναλύσει κατά καιρούς το ζήτημα.
Αλλο πράγμα το δίλημμα οργανωμένο ή οχι στο Παρίσι
και τελείως άλλο, το οργανωμένο ή όχι στη Μογγολία ή την Ινδία.
Επίσης άλλο το πάω μόνος μου σε ένα νησί βρίσκω δωμάτιο κοντα στη θάλασσα και κάνω και δυο βολτίτσες στο εσωτερικό, και άλλο το οργανωμένο που σε 17 μερες πχ κάνεις 7-8 πτήσεις συν λεωφορεια , τρένα ( και επιπροσθετα και δικό σου προγραμμα).
Α, και στα οργανωμένα, μην νομίσετε οτι ολοι βλέπουν ή κάνουν τα ίδια, κλισέ, πράγματα.
Εν τέλει:
Ασπρος γάτος, μαύρος γάτος, ( δεν εχει σημασία) μόνο ποντίκια να πιάνει.
Κι από ποντίκια (ταξιδιωτικούς προορισμούς), γεμάτος ο τόπος.

GTS

Member
Το χουμε αναλύσει κατά καιρούς το ζήτημα.
Αλλο πράγμα το δίλημμα οργανωμένο ή οχι στο Παρίσι
και τελείως άλλο, το οργανωμένο ή όχι στη Μογγολία ή την Ινδία.
Επίσης άλλο το πάω μόνος μου σε ένα νησί βρίσκω δωμάτιο κοντα στη θάλασσα και κάνω και δυο βολτίτσες στο εσωτερικό, και άλλο το οργανωμένο που σε 17 μερες πχ κάνεις 7-8 πτήσεις συν λεωφορεια , τρένα ( και επιπροσθετα και δικό σου προγραμμα).
Α, και στα οργανωμένα, μην νομίσετε οτι ολοι βλέπουν ή κάνουν τα ίδια, κλισέ, πράγματα.
Εν τέλει:
Ασπρος γάτος, μαύρος γάτος, ( δεν εχει σημασία) μόνο ποντίκια να πιάνει.
Κι από ποντίκια (ταξιδιωτικούς προορισμούς), γεμάτος ο τόπος.
Συμφωνώ απόλυτα! Ένα μακρινό και ιδιαίτερο ταξίδι μπορεί κάλλιστα να γίνει οργανωμένα. Και φυσικά δεν θα είναι σαν το οργανωμένο στη Πράγα και τη Βιέννη....

Άσε που κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσεις καλή παρέα....και αν υπάρχει καλή παρέα (πέραν φυσικά από το έταιρον ήμισυ) το ταξίδι γίνεται φανταστικό. Και ομιλώ εκ πείρας!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom