• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι top 10 κουζίνες με τη μεγαλύτερη ζήτηση διεθνώς!

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ε θα τρώνε σε ταχυφαγεία...
 

Christianna

Member
Μηνύματα
7
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία μετά το πτυχίο!
Πάντως εγώ νομίζω πως η κινέζικη κουζίνα και η ιαπωνική δεν είναι και τόσο νόστιμες όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Απλώς είναι πολύ mainstream και γι' αυτό γίνεται ένας μικρός κακός χαμός. ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ!:roll:
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Την ιαπωνική κουζίνα κάθε άλλο παρά mainstream θα την έλεγα.
 

alma

Member
Μηνύματα
4.102
Likes
17.516
Εχεις δει χοντρο Ιταλο..; Ή Ιταλιδα; Η ιταλικη κουζινα εκτος Ιταλιας παχαινει, εντος Ιταλιας καθολου..

Λες να είναι παρεξηγημένη?:eek::eek::eek:.Πάντως εγώ και εκτός Ιταλίας πάλι δεν παχαίνω κι ας την τιμώ πότε-πότε.:bleh:



Πάντως οι ασιατικές δεν είναι απο τις αγαπημένες μου.Μόνο η πάπια μου αρέσει.Το sushi το βρίσκω μέτριο στη γεύση.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.490
Likes
9.494
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ο ενας σχολιάζει άσχετα, ο άλλος ψηφίζει άσχετα, ο άλλος σχολιάζει τα γούστα του καθενός...πάει το θέμα..γι αυτό πρότεινα να ανοιχτει war...
δεν είναι σόσιαλ εδώ. και η είδηση δεν είναι το πιο περίεργο πιάτο που δοκιμάσαμε ή ποια κουζίνα μας αρέσει.. είναι:
ΠΟΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΣ...
και αυτή φυσικά είναι η Ιταλική.
οι διαφωνούντες ας πιουν το ξυδάκι τους (Balsamico του Barbieri- να κάνω κι εγώ το εφέ μου, όχι μόνο οι άλλοι..) και στο σοσιαλ.
 

Assassino

Member
Μηνύματα
31
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Λόγω μυστικών συστατικών που καλλιεργούνται εκεί, να υποθέσω?
Όταν τα γκουρμέ εστιατόρια της Δύσης βάλουν και το cuy στο μενού τους θα μιλάμε για φοβερή επανάσταση...

To cuy είναι οικόσιτο τρωκτικό (ινδικό χοιρίδιο) που ψήνεται ολόκληρο όπως είναι.

Λογικά το ceviche (ωμό ψάρι μαριναρισμένο σε lime κλπ) και το lomo de alpaca (ψητό φιλέτο αλπακά) η quinoa (χαρακτηρισμενη ως υπετροφή) είναι που έκαναν γνωστή την Περουάνικη κουζίνα.

========================================================

Πάντως σπάνια, σπανιότατα μπορείς να πετύχεις αυθεντική γεύση κ κουζίνα σε μέρος εκτός της χώρας προέλευσης. Ακόμα κι αν ο μάγειρας είναι από την χώρα, νομίζω προσαρμόζει τα πιάτα στις απαιτήσεις του κοινού για να εχει πελατεία.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Γιώργο,παιδί μου;
Εσύ είσαι;
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.788
Likes
1.815
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Όταν τα γκουρμέ εστιατόρια της Δύσης βάλουν και το cuy στο μενού τους θα μιλάμε για φοβερή επανάσταση...

To cuy είναι οικόσιτο τρωκτικό (ινδικό χοιρίδιο) που ψήνεται ολόκληρο όπως είναι.

Λογικά το ceviche (ωμό ψάρι μαριναρισμένο σε lime κλπ) και το lomo de alpaca (ψητό φιλέτο αλπακά) η quinoa (χαρακτηρισμενη ως υπετροφή) είναι που έκαναν γνωστή την Περουάνικη κουζίνα.

========================================================

Πάντως σπάνια, σπανιότατα μπορείς να πετύχεις αυθεντική γεύση κ κουζίνα σε μέρος εκτός της χώρας προέλευσης. Ακόμα κι αν ο μάγειρας είναι από την χώρα, νομίζω προσαρμόζει τα πιάτα στις απαιτήσεις του κοινού για να εχει πελατεία.


:(:(:(:(:(:(:(:(
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
acuyconpapas.files.wordpress.com_2010_06_peru11.jpg


Το ίδιο με πατάτες.


Δεν ξέρω αν είναι κορυφαία κουζίνα η Περουβιανή,είναι πάντως αποκρουστική.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.499
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νοστιμότατο... Αν και βασικά, αυτό που τα σπάει διεθνώς δεν είναι τα παραδοσιακά πιάτα που ανέφερε ο φίλτατος αλλά όλο αυτό το γκουρμο-νεοανδικό κύμα με ή χωρίς fusion. Μιλάμε για την τελειομανία και τη φαντασία στο τετράγωνο και μάλλον για την κουζίνα με τη μεγαλύτερη ποικιλία διεθνώς. Λογικό είναι βέβαια, άλλωστε προέρχεται από μια χώρα που διαθέτει τα πάντα: μοναδικά δημητριακά, τροπικά φρούτα από τον Αμαζόνιο, προϊόντα Άνδεων, την πιο "εύφορη" ακτογραμμή στον κόσμο. Βάζεις λίγη κλασική περουβιάνικη εργατικότητα και το καταπληκτικό τους σέρβις και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό.

ΠΟΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΣ...
και αυτή φυσικά είναι η Ιταλική.
Ε, αν μιλάμε για εμπορικότητα (έτσι δε μεταφράζεται η ζήτηση; ), τότε η αμερικάνικη ξεπερνάει και την ιταλική.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.211
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom