• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι 10 πιο απογοητευτικοί προορισμοί

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Πρόκειται για αξιοθέατα που κρίθηκαν απογοητευτικά, γιατί αυτοί που τα επισκέπτονται, περιμένουν κάτι καλύτερο και τελικά απογοητεύονται.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έκανε η Βρετανική εφημερίδα TheTelegraph, τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του κόσμου είναι τα παρακάτω:

1. Ο πύργος του Άιφελ
2. Η Μόνα Λίζα στο Λούβρο
3. Η πλατεία Times Square στη Ν. Υόρκη
4. Οι Ράμπλες της Βαρκελώνης
5. Το Άγαλμα της Ελευθερίας
6. Τα ισπανικά σκαλοπάτια στη Ρώμη.
7. Ο Λευκός Οίκος στην Ουάσιγκτον.
8. Οι Πυραμίδες στην Αίγυπτο.
9. Η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο.
10. Ο κεκλιμένος πύργος της Πίζας

Η Felice Hardy της εταιρείας Virgin Travel Insurance, που έκανε την έρευνα, ανέφερε ότι οι τουρίστες που έχουν μεγάλες προσδοκίες από μνημεία και αξιοθέατα θα πρέπει να κατευθυνθούν σε άλλους προορισμούς.
Διάσημα μνημεία της Βρετανίας επίσης αναφέρθηκαν σαν απογοητευτικά: Το Stonehenge, το London Eye, το παλάτι Buckingham Palace και το Big Ben, επίσης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.
Αντίθετα, αξιοθέατα όπως το κάστρο Alnwick Castle στο Northumberland, το Globe Theatre στο Λονδίνο και το Isle of Skye στη Σκωτία, αναφέρθηκαν σαν μέρη που δεν απογοητεύουν τους επισκέπτες.
Στην παγκόσμια λίστα, και για όσους θέλουν να αποφύγουν τα πλήθη και να δουν κάτι το εντυπωσιακό, συγκαταλέγονται το Kuelap του βόρειου Περού, που συναγωνίζεται το Machu Picchu, ή ο ναός Borobudur της Ιάβας.

Να προσθέσω, ότι και για τις κρουαζιέρες έχει κυκλοφορήσει μία τέτοια λίστα και μέσα στη δεκάδα είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και το Κουσάντασι. Κύρια αιτία απογοήτευσης, δεν είναι ο ίδιος ο τόπος, αλλά τα γιγαντιαία πολυώροφα κρουαζιερόπλοια, που γεμίζουν τα μικρά λιμάνια και μπλοκάρουν την υπέροχη θέα, αλλά και τα πλήθη που γεμίζουν τα στενά δρομάκια των νησιών.

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αυτο που θα αναφερω ειναι σχετικο με το παρον θεμα. Σημερα το πρωι ειχε στο Σκαι μια εκπομπη με τους 50 καλυτερους προορισμους στους οποιος πρεπει να παει καποιος πριν πεθανει....ετσι ηταν ο τιτλος της εκπομπης. Πραγματικα καποιοι προορισμοι οπως μπορα-μπορα ηταν απλα μαγευτικοι. Η σχεση της εκπομπης με το παρον θεμα ειναι οτι μεσα στους 50 καλυτερους προορισμους ηταν οι πυραμιδες της Αιγυπτου και καποια αλλα....οποτε εξαρταται τι αρεσει στον καθενα και τι ψαχνει....οι εφημεριδες την δουλεια τους θελουν να κανουν αλλα καλο ειναι να την κανουν σωστα.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Μέσα σε αυτούς τους τοπ 50 ταξιδιωτικούς προορισμούς ήταν και το Παρίσι.
Στην λιστα ομως της Τέλεγκραφ στην 1η θεση φιγουράρει ο Πύργος του Αιφελ και στην 2η η Μόνα Λίζα στο Λούβρο.

Βρετανικές υπερβολές ίσως:D

Από αυτή την λίστα των 10 προορισμών εχω επισκεφτει τους 6 ( Αιφελ, Μονα Λίζα, Ραμπλες, ισπανικά σκαλιά Ρώμης, Βραδεμβγούργο, Πίζα) και δεν ενιωσα την παραμικρή απογοήτευση!
Αντιθέτως θα έλεγα!:cool:

Υ.Γ.: δεν θα σχολιάσω περαιτέρω για τις Ράμπλες, γιατί κινδυνεύω με ban!:haha:

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Μέσα σε αυτούς τους τοπ 50 ταξιδιωτικούς προορισμούς ήταν και το Παρίσι.
Στην λιστα ομως της Τέλεγκραφ στην 1η θεση φιγουράρει ο Πύργος του Αιφελ και στην 2η η Μόνα Λίζα στο Λούβρο.

Υ.Γ.: δεν θα σχολιάσω περαιτέρω για τις Ράμπλες, γιατί κινδυνεύω με ban!:haha:
Ο Σκάι αναφέρει το Παρίσι γενικότερα. Η Telegraph επικεντρώνεται στον πύργο και τη Τζιοκόντα. Εγώ πάντως όταν πήγα στο Παρίσι, δεν εντυπωσιάστηκα από τον Πύργο του Άιφελ. Περισσότερο εντυπωσιάστηκα από τη Παναγία των Παρισίων.
Ούτε και η Μόνα Λίζα μου έκανε κλικ. Ενώ η Νίκη της Σαμοθράκης, εκεί που είναι τοποθετημένη ειδικά, με συγκίνησε.
Και οι Ράμπλες, πολύ μέτριες και τουριστικές - και αν μου επιτρέπεται - δευτεροκλασάτες. Καμία σχέση με τα κτίσματα-αριστουργήματα του Gaudi, την εναλλακτική και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Βαρκελώνης και το αριστοκρατικό Passeig de Gracia. Aλλά γούστα είναι αυτά, ο καθένας συγκινείται από διαφορετικά πράγματα, απο τον άλλο.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα:)

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
δεν ξερω τι γραφει η βρετανικη εφημεριδα αλλα τα ισπανικα σκαλια της ρωμης προσωπικα μου αρεσαν παρα πολυ, και δεν καταλαβαινω τι παραπανω περιμεναν να δουν.
το καλλιτερο θα ηταν να γραφαμε πια μερη απογοητευσαν εμας σαν ελληνες.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
και εμένα τα ισπανικά σκαλιά της Ρώμης θα μου μείνουν αξέχαστα.
ανοιξη του 1990 βραδυ: έχω βγάλει την πιο ωραία μου νυχτερινή φωτογραφία!:cool:

ισως να εξαρτάται και σε ποια ηλικία η σε ποια περίοδο της ζωής του επισκέπτεται κάποιος κάποιο μέρος της Ευρώπης.
Ο Πύργος του Αιφελ για παράδειγμα για ενα αγόρι η κορίτσι στην ηλικία των 18 να ειναι κάτι το άκρως εντυπωσιακό, στα 50 η στα 60 ομως να τον αφήνει παγερά αδιάφορο!
Ισως.

Προσπαθω να θυμηθώ ενα μέρος στην Ευρώπη που να εχω επισκεφτεί κ να με απογοήτευσε και δεν βρίσκω κανένα!:haha:

fotiny80

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα.
Πιστεύω οτι παίζει ρόλο το πόσο μεγάλες προσδοκίες έχεις από ένα μέρος που το έχεις δει από φωτογραφίες και πιστεύεις οτι αν το δεις από κοντά θα είναι ακόμα πιο τεράστιο και πιο εντυπωσιακό και για αυτό μετά απογοητεύονται.
Εγώ προσωπικά όταν επισκέπτομαι οτιδήποτε που έχω δει από φωτογραφίες περιμένω να δω κάτι τόσο απλό όσο η φωτογραφία και για αυτό όχι μονο δεν απογοητεύομαι αλλά αντιθέτως ενθουσιάζομαι πολύ περισσότερο από πριν!!!

afriend

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου να'ναι με καλή παρέα
Να προσθέσω, ότι και για τις κρουαζιέρες έχει κυκλοφορήσει μία τέτοια λίστα και μέσα στη δεκάδα είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και το Κουσάντασι. Κύρια αιτία απογοήτευσης, δεν είναι ο ίδιος ο τόπος, αλλά τα γιγαντιαία πολυώροφα κρουαζιερόπλοια, που γεμίζουν τα μικρά λιμάνια και μπλοκάρουν την υπέροχη θέα, αλλά και τα πλήθη που γεμίζουν τα στενά δρομάκια των νησιών.

Συγνώμη αλλά για να καταλάβω. Θέλει ο άλλος να πάει κρουαζιέρα και του λένε "μην πάτε εκεί που έχει μεγάλα κρουαζιερόπλοια...." γιατί τώρα αυτό εμένα μου φαίνεται λίγο οξύμορο σχήμα.

Πάντως από τα αξιοθέατα της "λίστας των απογοητεύσεων" και εγώ έχω επισκεφτεί μερικά και καθόλου δεν απογοητεύτικα. Τι να πω, ο καθένας με τα γούστα του.

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
..Εγώ πάντως όταν πήγα στο Παρίσι, δεν εντυπωσιάστηκα από τον Πύργο του Άιφελ. Περισσότερο εντυπωσιάστηκα από τη Παναγία των Παρισίων.
Ούτε και η Μόνα Λίζα μου έκανε κλικ. Ενώ η Νίκη της Σαμοθράκης, εκεί που είναι τοποθετημένη ειδικά, με συγκίνησε.

Για τη "Τζοκοντα" και τη Νικη θα συμφωνησω, αν και γενικα πιστευω οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο στην τεχνη!
Για τον πυργο του Αιφελ ομως, θα μου επιτρεψετε να διαφωνησω..
Νομιζω οτι ειναι μια ακρως εντυπωσιακή κατασκευη, ενα αληθινο στολιδι της πολης ιδιαιτερα το βραδυ που φωτιζεται υπεροχα και μια βολτα επιβαλλεται πρωτιστως για να θαυμασει κανεις την υπεροχη θεα της πολης!
Σκεφτειτε άραγε πώς θα ηταν το Παρισι χωρις τον πυργο του Αιφελ?

varioAthens

Member
Για να πώ την αλήθεια, όταν επισκέφθηκα τις Πυραμίδες ένιωσα κάπως περίεργα γιατί κι εγώ αλλιώς φανταζόμουνα το όλο σκηνικό. Πιο συγκεκριμένα: φανταζόμουνα ότι θα κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι μέσα στην έρημο για να φτάσουμε, ότι δεν θα συναντούσαμε ορδές κόσμου και ότι εντός θα βλέπαμε τις τοιχογραφίες ζωντανές και αναλοίωτες..... Αντ' αυτών, οι Πυραμίδες είναι μέσα στην πόλη του Καϊρου (από κάποιο σημείο της πόλης ξεπροβάλλουν οι κορυφές τους ανάμεσα από τις πολυκατοικίες), έξω από τις Πυραμίδες γίνεται το "έλα να δεις" από πούλμαν, μικροπωλητές σουβενίρ και αναρίθμητους τουρίστες, ενώ μέσα πια δεν υπάρχει καμία τοιχογραφία μιας και όλες έχουν μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο.....
Οπότε για όλους αυτούς τους λόγους, ναι ένιωσα κάπως περίεργα, αλλά σε καμία περίπτωση απογοήτευση!

Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κρίθηκε απογοητευτικός προορισμός η Times Square....δηλαδή τι περίμενε, άραγε, ο επισκέπτης???

Πάντως, αν μη τι άλλο το κάθε ένα μέρος της λίστας είναι άκρως εμβληματικό για την πόλη στην οποία ανήκει.....

Traveller

Member
Η ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε...

Εγώ είχα την ευτυχία να πάω και στις 10 "απογοητεύσεις" της συμπαθούς Felicia και ευθαρσώς δηλώνω οτι δεν απογοητεύτηκα από πουθενά... τι κάνει ο άνθρωπος για να κερδίσει δημοσιότητα... σαχλαμάρες εις την ν...

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
ζοχαδιασμένε συνφορουμίτη κ συνταξιδιωτη Traveller :cool:
μπορείς να μας δωσεiς εσυ μια τέτοια δική σου λίστα ταξιδιωτικών "απογοητεύσεων";:clap:
Είσαι από τα πολυταξιδεμένα μέλη του φόρουμ τούτου, γι αυτό και το σχετικό ενδιαφέρον!;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom