• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Οδηγός Κρουαζιέρας

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μπράβο και πάλι Samion :clap:

Πόσο inclusive είναι το all inclusive?
η απάντηση είναι αρκετά, όχι 100%. με την επιβίβαση και την επίδειξη της πιστωτικής σου, παίρνεις μία κάρτα σαν πιστωτική που εκεί χρεώνονται όλα τα έξοδα εντός πλοίου. Έξτρα είναι τα ποτά (στα 5 Ε περίπου), αναψυκτικά (1-3 Ε), τα ειδικά θεματικά εστιατόρια, τα παγωτά φίρμας (Haagen, Berrys κλπ), ειδικές υπηρεσίες (περιποιήσεις spa, ιατρικές, baby sitter). τα τιπς, συνήθως στα 10-15 δολ. την ημέρα ανά ατομο, χρεώνονται στη μαγνητική αυτή κάρτα και το τελευταίο βράδυ γίνεται η εξόφληση στο λογιστήριο. τότε μπορούμε να αρνηθούμε τα τιπς και αφαιρούνται από το λογαριασμό ή να αφήσουμε ότι εμείς νομίζουμε. Τα τιπς είναι σημαντική πηγή εισοδήματος για τους καμαρώτους και το ξενοδοχειακό προσωπικό εν γένει. αυτοί, οι χαμηλότερα αμειβόμενοι του πλοίου (300-400 δολ το μήνα), διπλασιάζουν το μισθό τους από τα τιπς.
Το τελευταίο βράδυ οι πληρωμές γίνονται cash. έχουμε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή μέσω του ειδικού καναλιού του πλοίου να ελέγξουμε το υπόλοιπο του λογαριασμού ανά πάσα στιγμή.
Σχετικά με τα τιπς έχω μια απορία. Για ποιον λόγο τα υπολογίζουν αυτόματα και για ποιον λόγο δεν δίνουν κανονικό μισθό στο προσωπικό τους; Περίεργη μου φαίνεται αυτή η λογική.. :roll:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Σχετικά με τα τιπς έχω μια απορία. Για ποιον λόγο τα υπολογίζουν αυτόματα και για ποιον λόγο δεν δίνουν κανονικό μισθό στο προσωπικό τους; Περίεργη μου φαίνεται αυτή η λογική.. :roll:
είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που επήλθαν. παλιότερα έδινες τιπ σε όποιον ήθελες σε αυτόν που καθάριζε την καμπίνα, στο σερβιτόρο του τραπεζιού σου σαν επιβράβευση της δουλειάς του οπότε είχε κίνητρο να σε εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα. η εταιρεία το ενθάρρυνε αυτό. Η Celebrity από τις μεγάλες ακολουθεί το παλιό σύστημα και αφήνουν φακέλους με τα ονόματα αυτών που σε εξυπηρέτησαν και βαζεις μέσα ότι θέλεισ αν και σου προτείνουν ένα ποσό. οι υπόλοιπες το ενσωματωνουν στο λογαριασμό, πρακτική που ακολουθείται και στη στεριά εξάλλου, με δικαιολογία ότι μπορει να τρως στο σελφ σερβις ή σε άλλο εστιατόριο του πλοίου οπότε δεν θα έχεις τον ίδιο σερβιτόρο και για δική σου ευκολία. με πρόσχημα τα τιπς οι μισθοί κατέβηκαν στο 10% ή και πιο κάτω από παλιά, οι έλληνες καμαρωτοι εξαφανίστηκαν από τα κρουαζιερόπλοια, οι τριτο κοσμικοί δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 300δολ που στην πστρίδα τους τα ονειρεύονταν και όλα καλά για την εταιρεία...οι μοντέρνοι μπάρμπα θωμάδες..

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ την θεωρώ αίσχος αυτή την τακτική... πειράζει; :roll::roll::roll:

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Κατά βάση κι εγώ συμφωνώ ότι είναι αίσχος. Από την άλλη όμως, μπορεί να είναι κίνητρο προς τους τριτοκοσμικούς υπαλλήλους για καλύτερη παροχή υπηρεσιών και προς τους "δυτικούς" πελάτες να επιβεβαιώνουν το "εγώ" τους αισθανόμενοι βασιλιάδες.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
ευχαριστώ για τα σχόλια, νόμιζα ότι δεν τον διάβαζε κανείς πέρα από 1-2 που το είχαμε συζητήσει με πμ.
Samion ακομα κι εγω που δεν ειμαι υπερ της κρουαζιερας διαβαζω τον οδηγο σου ..το ενδιαφερον μου αυξηθηκε φυσικα απο τη στιγμη που διαβασα για τις 7 :shock: φορες στην καραιβικη και την 'ειδικοτητα' σου στη συγκεκριμενη περιοχη!
Πολυ κατατοπιστικος ο οδηγος για τους ενδιαφερομενους :clap:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Samion ακομα κι εγω που δεν ειμαι υπερ της κρουαζιερας διαβαζω τον οδηγο σου ..το ενδιαφερον μου αυξηθηκε φυσικα απο τη στιγμη που διαβασα για τις 7 :shock: φορες στην καραιβικη και την 'ειδικοτητα' σου στη συγκεκριμενη περιοχη!
Πολυ κατατοπιστικος ο οδηγος για τους ενδιαφερομενους :clap:
ευχαριστώ go2dbeach. ακόμα ένα κίνητρο να συνεχίσω. Λατρεύω την Καραιβική, κόλλησα και γι αυτό δεν έχω πάει Ασία, Αφρική, Αυστραλία..αλλά και στις ΗΠΑ πέρα από Μαιάμι γρήγορα περασματα από κανα δυό πόλεις..και το Μαιάμι είναι "κέντρο αναφοράς" για την Καραιβική. και πάντα Δεκέμβριο. ο καθένας με τα γούστα του. και το ηλιοβασίλεμα από το πλοίο το ίδιο ωραίο φαίνεται, να το δοκιμάσεις καποτε..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
5. Αρνητικά της κρουαζιέρας-μύθοι και αλήθειες..

Θα είναι ακριβές το πρόγραμμα...
Όχι πάντα. Αρκετά λιμάνια μπορεί να παραληφθούν ή να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση εξαιτίας κακού καιρού ή άλλων συνθηκών. και χωρίς καμμία υποχρέωση της εταιρείας για περαιτέρω αποζημίωση. οι σοβαρές εταιρείες προσφέρουν εναλλακτικά μετάθεση της ημερομηνίας της κρουαζιέρας. Παράδειγμα η Carnival λόγω της γρίπης ακύρωσε τις προσεγγίσεις στα μεξικανικά λιμάνια, τα αντικατέστησε με άλλα στην περιοχή και όποιος δεν επιθυμούσε το τροποποιημένο δρομολόγιο την άλλαζε για αργότερα ή την ακύρωνε με ελάχιστα ακυρωτικά. Σπάνια βέβαια γίνονται αυτά. Στο Αιγαίο και στη μεσόγειο μου έχει τύχει να ακυρώνονται προσεγγίσεις μόνο λόγω καιρού.
Έχω δικαιώματα σαν επιβάτης...
Δυστυχώς πολύ λίγα..Όποιος διαβάσει το συμβόλαιο που έρχεται μαζί με το εισιτήριο βρίσκει συνήθως μια ατέλειωτη πρόταση που αρχίζει :"Ο Μεταφορέας δεν είναι υπευθυνος για..."
Θα δώ ήσυχα νησιά και θα χαρώ τη φύση..
Μερικά δημοφιλή λιμάνια στη καραιβική μπορεί να έχουν πραγματική συμφόρηση. Το st Thomas καυχιέται για τη χωρητικότητα των 12 πλοίων αλλα με 8 που το είδα, το κέντρο ήταν αδιαπέραστο, τα σοκάκια γεματα, οι μπουτίκ γεμάτες και η πιο κοντινή παραλία Magens bay Βουλιαγμένη κυριακή του Ιουλιου..12 πλοία σημαίνει >20000 άτομα σε νησί με ήδη 55000 πληθυσμό. Τα ίδια και χειρότερα στο St Maarten και Aruba. τότε πρέπει να απομακρυνθείς νοικιάζοντας όχημα, ΙΧ ή μηχανάκι και πιο μακρυά.
Τα περισσότερα πλοία ταξιδεύουν βράδυ και φτάνουν στο λιμάνι την ημέρα προσφέροντας έτσι λίγο θάλασσα. Προτιμούν οι εταιρείες το πλοίο να γίνει ο προορισμός με την κεντρική ιδέα ότι όσο μένεις μέσα ξοδεύεις περισσότερα.
Θα διασκεδάσω...
Τα show φαίνονται παντού τα ίδια και επαναλαμβάνονται. Μπορείς να πάρεις μια ιδέα και να τα αποφύγεις πηγαίνοντας στα μπαρ του γούστου σου. Οι cruise directors πολλές φορές είναι νέοι, κάνουν πολύ φασαρία, ειδικά στις πισίνες, και φαίνεται αδύνατο να μπορούν να κάνουν κατι για όσους είναι πάνω από 25.
Υποκειμενικό αυτό το θέμα, υπάρχουν όμως πολλές δυνατότητες για όλες τις ηλικίες μια και το φαγητό και η διασκέδαση είναι τα ισχυρά σημεία του κάθε πλοίου και βάζουν τα δυνατά τους.
οι καμπίνες είναι όλες ωραίες..
το μέγεθος είναι στάνταρντ σε κάθε κατηγορία, τα χρώματα όμως άσπρο, μπεζ, παστέλ, ωραία για λίγες ώρες αλλά στις πολλές μερες κουράζουν.λίγη περισσοτερη φαντασία δεν θα έβλαπτε.
οι εσωτερικές καλές για budget διακοπές, αλλά μοιάζουν ενίοτε με μπουντρούμια στα έγκατα του πλοίου. προς αποφυγή. καλύτερα με μπαλκόνι. καλύτερος αερισμός, αισθάνεσαι την αύρα της θάλασσας, βλέπεις το ηλιοβασίλεμα, ένα μπαλκόνι στη θάλασσα..ανεπανάληπτη η θέα, και στα λιμάνια φυσικά.
το φαγητό είναι εξαιρετικό...
σε γενικές γραμμές ναι. η πάστα βέβαια στα αμερικανικά πλοία δεν τρώγεται..από ιταλοφιλους τουλαχιστον, εκτός των ειδικών εστατορίων ή των βραδιών που ο σεφ έχει κέφια..το φαγητό ειδικά όπου έχει μπουφέ έχει πιο επίπεδη γεύση. όσο βολικός κι αν είναι ο μπουφές, τον αποφεύγω. προτιμώ μα με σερβίρουν στα εστιατόρια που μπορώ να παραγγείλω κάτι το ιδιαίτερο όπως την πάστα al dente, το κρέας al sangue κλπ.
έπειτα το μενού αλλάζει εβδομαδιαία κατά παραδοση, οπότε την 8η μέρα θα πείτε πάλι τα ίδια...
θα βγούμε γρήγορα και άνετα να προλάβουμε την πτήση..
ποτέ πτήση την ημέρα της επιστροφής! στα αμερικανικά λιμάνια γίνεται ότι και στα αεροδρόμια. όποιος έχει πάει εννοεί. ουρές, ουρές. και σε διαφορετικό περιβάλλον από την επιβίβαση που οι άνθρωποι του πλοίου είναι παρόντες να σε βοηθήσουν. βέβαια τελευταία γίνονται σοβαρές προσπάθειες, αποβίβαση σε μικρότερα γκρουπ, περισσότεροι τελωνειακοί αλλά οι ουρές παραμένουν.45'-1 ώρα από τη στιγμή που αφήνεις την καμπίνα είναι μέσος προς το καλό χρόνος. ίσως και παραπάνω, εξαρτάται από τα μέτρα κλπ. και καμμία προτεραιότητα αν έχεις κλείσει σουίτα φυσικά..

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
12 πλοία σημαίνει >20000 άτομα σε νησί με ήδη 55000 πληθυσμό.τότε πρέπει να απομακρυνθείς νοικιάζοντας όχημα, ΙΧ ή μηχανάκι και πιο μακρυά.
Και ποσο ευκολο ειναι αυτο το τελευταιο οταν αλλοι...ας πουμε 3000 απο τους 20000 εχουν την ιδια ιδεα με σενα? Κι αν αλλα καραβια εχουν πιασει νωριτερα κι εσυ δε βρισκεις οχι μηχανακι , αλλα ουτε ροδα για πλακα? Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λεω..δηλωνω ασχετη. Απλα αυτος ειναι ο σοβαροτερος λογος που ειμαι κατα της κρουαζιερας. Φανταζεσαι να βγω στο λιμανι και να μην μπορω να παω στην παραλια , ενω φοραω μπλουζακι go2dbeach?:haha:

ΥΓ. Samion ποια ηταν η καλυτερη κρουαζιερα που εκανες στην καραιβικη..εννοω να επισκεφτηκες αρκετα και ωραια νησια , εχεις αρκετο χρονο να τα δεις κλπ..αν μπορεις να ξεχωρισεις.
Ευχαριστω :D

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Και ποσο ευκολο ειναι αυτο το τελευταιο οταν αλλοι...ας πουμε 3000 απο τους 20000 εχουν την ιδια ιδεα με σενα? Κι αν αλλα καραβια εχουν πιασει νωριτερα κι εσυ δε βρισκεις οχι μηχανακι , αλλα ουτε ροδα για πλακα? Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λεω..δηλωνω ασχετη. Απλα αυτος ειναι ο σοβαροτερος λογος που ειμαι κατα της κρουαζιερας. Φανταζεσαι να βγω στο λιμανι και να μην μπορω να παω στην παραλια , ενω φοραω μπλουζακι go2dbeach?:haha:
ΥΓ. Samion ποια ηταν η καλυτερη κρουαζιερα που εκανες στην καραιβικη..εννοω να επισκεφτηκες αρκετα και ωραια νησια , εχεις αρκετο χρονο να τα δεις κλπ..αν μπορεις να ξεχωρισεις.
Ευχαριστω :D
γι αυτά που πολύ σωστά λες, έχεις προνοήσει μια και είσαι υποψιασμένο μέλος της παρέας του travelstories..έχεις κλείσει το αυτοκίνητό σου από μεγάλη εταρεία μήνες πριν, ή το τουρ σου με τοπικό πρακτορείο. πάντως είναι πολύ οργανωμενοι και τέτοια ενδεχόμενα έχουν προβλεφθεί. υπάρχουν πάμπολλες εταιρείες, μαζικά μέσα μεταφοράς, διαφορετικές ώρες προσεγγίσεων. ο ψιλοχαμός γίνεται σε λίγα πράγματι νησιά, αυτα που είπα ίσως και το Cozumel. το μεγάλο ποσοστό μενει κοντά στο λιμάνι. οργανώνεσαι λίγο και χάνεσαι...
στην παραλία είναι πανεύκολο να πας. ειδικά σε κοντινές που θα έχουν κόσμο. όταν θα έχω χρόνο θα ασχοληθώ και με το θέμα φωτο.να ανεβάσω επιτέλους καμμία.
η καλύτερη (είχα σκοπό να τις αναφέρω στο τέλος) ήταν για μένα με το Constellation (βλ άβαταρ) Cayman, Colon, Puerto Limon, Cozumel, Aruba. ομοφωνία στο σπίτι υπάρχει για Emerald Princess και Princess cays, St Thomas, Barbados, St Lucia, St Kitts, Antigua. στην καρδιά μου έμεινε η Antiguaκαι η St Lucia. ιδιως η δεύτερη..

varioAthens

Member
η καλύτερη (είχα σκοπό να τις αναφέρω στο τέλος) ήταν για μένα με το Constellation (βλ άβαταρ) Cayman, Colon, Puerto Limon, Cozumel, Aruba. ομοφωνία στο σπίτι υπάρχει για Emerald Princess και Princess cays, St Thomas, Barbados, St Lucia, St Kitts, Antigua. στην καρδιά μου έμεινε η Antiguaκαι η St Lucia. ιδιως η δεύτερη..
Samion δεν πιστεύω την Καραϊβική να την περάσεις μπάϊ έτσι απλά με τις παραπάνω 4 σειρές..... :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα