ευαγγελια
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Αμερικη
- Ταξίδι-Όνειρο
- Wuthering Heights
Samion incredibile!!!!!
Σχετικά με τα τιπς έχω μια απορία. Για ποιον λόγο τα υπολογίζουν αυτόματα και για ποιον λόγο δεν δίνουν κανονικό μισθό στο προσωπικό τους; Περίεργη μου φαίνεται αυτή η λογική.. :roll:Πόσο inclusive είναι το all inclusive?
η απάντηση είναι αρκετά, όχι 100%. με την επιβίβαση και την επίδειξη της πιστωτικής σου, παίρνεις μία κάρτα σαν πιστωτική που εκεί χρεώνονται όλα τα έξοδα εντός πλοίου. Έξτρα είναι τα ποτά (στα 5 Ε περίπου), αναψυκτικά (1-3 Ε), τα ειδικά θεματικά εστιατόρια, τα παγωτά φίρμας (Haagen, Berrys κλπ), ειδικές υπηρεσίες (περιποιήσεις spa, ιατρικές, baby sitter). τα τιπς, συνήθως στα 10-15 δολ. την ημέρα ανά ατομο, χρεώνονται στη μαγνητική αυτή κάρτα και το τελευταίο βράδυ γίνεται η εξόφληση στο λογιστήριο. τότε μπορούμε να αρνηθούμε τα τιπς και αφαιρούνται από το λογαριασμό ή να αφήσουμε ότι εμείς νομίζουμε. Τα τιπς είναι σημαντική πηγή εισοδήματος για τους καμαρώτους και το ξενοδοχειακό προσωπικό εν γένει. αυτοί, οι χαμηλότερα αμειβόμενοι του πλοίου (300-400 δολ το μήνα), διπλασιάζουν το μισθό τους από τα τιπς.
Το τελευταίο βράδυ οι πληρωμές γίνονται cash. έχουμε τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή μέσω του ειδικού καναλιού του πλοίου να ελέγξουμε το υπόλοιπο του λογαριασμού ανά πάσα στιγμή.
είναι αποτέλεσμα των αλλαγών που επήλθαν. παλιότερα έδινες τιπ σε όποιον ήθελες σε αυτόν που καθάριζε την καμπίνα, στο σερβιτόρο του τραπεζιού σου σαν επιβράβευση της δουλειάς του οπότε είχε κίνητρο να σε εξυπηρετήσει ακόμα καλύτερα. η εταιρεία το ενθάρρυνε αυτό. Η Celebrity από τις μεγάλες ακολουθεί το παλιό σύστημα και αφήνουν φακέλους με τα ονόματα αυτών που σε εξυπηρέτησαν και βαζεις μέσα ότι θέλεισ αν και σου προτείνουν ένα ποσό. οι υπόλοιπες το ενσωματωνουν στο λογαριασμό, πρακτική που ακολουθείται και στη στεριά εξάλλου, με δικαιολογία ότι μπορει να τρως στο σελφ σερβις ή σε άλλο εστιατόριο του πλοίου οπότε δεν θα έχεις τον ίδιο σερβιτόρο και για δική σου ευκολία. με πρόσχημα τα τιπς οι μισθοί κατέβηκαν στο 10% ή και πιο κάτω από παλιά, οι έλληνες καμαρωτοι εξαφανίστηκαν από τα κρουαζιερόπλοια, οι τριτο κοσμικοί δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 300δολ που στην πστρίδα τους τα ονειρεύονταν και όλα καλά για την εταιρεία...οι μοντέρνοι μπάρμπα θωμάδες..Σχετικά με τα τιπς έχω μια απορία. Για ποιον λόγο τα υπολογίζουν αυτόματα και για ποιον λόγο δεν δίνουν κανονικό μισθό στο προσωπικό τους; Περίεργη μου φαίνεται αυτή η λογική.. :roll:
Samion ακομα κι εγω που δεν ειμαι υπερ της κρουαζιερας διαβαζω τον οδηγο σου ..το ενδιαφερον μου αυξηθηκε φυσικα απο τη στιγμη που διαβασα για τις 7 φορες στην καραιβικη και την 'ειδικοτητα' σου στη συγκεκριμενη περιοχη!ευχαριστώ για τα σχόλια, νόμιζα ότι δεν τον διάβαζε κανείς πέρα από 1-2 που το είχαμε συζητήσει με πμ.
ευχαριστώ go2dbeach. ακόμα ένα κίνητρο να συνεχίσω. Λατρεύω την Καραιβική, κόλλησα και γι αυτό δεν έχω πάει Ασία, Αφρική, Αυστραλία..αλλά και στις ΗΠΑ πέρα από Μαιάμι γρήγορα περασματα από κανα δυό πόλεις..και το Μαιάμι είναι "κέντρο αναφοράς" για την Καραιβική. και πάντα Δεκέμβριο. ο καθένας με τα γούστα του. και το ηλιοβασίλεμα από το πλοίο το ίδιο ωραίο φαίνεται, να το δοκιμάσεις καποτε..Samion ακομα κι εγω που δεν ειμαι υπερ της κρουαζιερας διαβαζω τον οδηγο σου ..το ενδιαφερον μου αυξηθηκε φυσικα απο τη στιγμη που διαβασα για τις 7 φορες στην καραιβικη και την 'ειδικοτητα' σου στη συγκεκριμενη περιοχη!
Πολυ κατατοπιστικος ο οδηγος για τους ενδιαφερομενους
Και ποσο ευκολο ειναι αυτο το τελευταιο οταν αλλοι...ας πουμε 3000 απο τους 20000 εχουν την ιδια ιδεα με σενα? Κι αν αλλα καραβια εχουν πιασει νωριτερα κι εσυ δε βρισκεις οχι μηχανακι , αλλα ουτε ροδα για πλακα? Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λεω..δηλωνω ασχετη. Απλα αυτος ειναι ο σοβαροτερος λογος που ειμαι κατα της κρουαζιερας. Φανταζεσαι να βγω στο λιμανι και να μην μπορω να παω στην παραλια , ενω φοραω μπλουζακι go2dbeach?12 πλοία σημαίνει >20000 άτομα σε νησί με ήδη 55000 πληθυσμό.τότε πρέπει να απομακρυνθείς νοικιάζοντας όχημα, ΙΧ ή μηχανάκι και πιο μακρυά.
γι αυτά που πολύ σωστά λες, έχεις προνοήσει μια και είσαι υποψιασμένο μέλος της παρέας του travelstories..έχεις κλείσει το αυτοκίνητό σου από μεγάλη εταρεία μήνες πριν, ή το τουρ σου με τοπικό πρακτορείο. πάντως είναι πολύ οργανωμενοι και τέτοια ενδεχόμενα έχουν προβλεφθεί. υπάρχουν πάμπολλες εταιρείες, μαζικά μέσα μεταφοράς, διαφορετικές ώρες προσεγγίσεων. ο ψιλοχαμός γίνεται σε λίγα πράγματι νησιά, αυτα που είπα ίσως και το Cozumel. το μεγάλο ποσοστό μενει κοντά στο λιμάνι. οργανώνεσαι λίγο και χάνεσαι...Και ποσο ευκολο ειναι αυτο το τελευταιο οταν αλλοι...ας πουμε 3000 απο τους 20000 εχουν την ιδια ιδεα με σενα? Κι αν αλλα καραβια εχουν πιασει νωριτερα κι εσυ δε βρισκεις οχι μηχανακι , αλλα ουτε ροδα για πλακα? Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λεω..δηλωνω ασχετη. Απλα αυτος ειναι ο σοβαροτερος λογος που ειμαι κατα της κρουαζιερας. Φανταζεσαι να βγω στο λιμανι και να μην μπορω να παω στην παραλια , ενω φοραω μπλουζακι go2dbeach?
ΥΓ. Samion ποια ηταν η καλυτερη κρουαζιερα που εκανες στην καραιβικη..εννοω να επισκεφτηκες αρκετα και ωραια νησια , εχεις αρκετο χρονο να τα δεις κλπ..αν μπορεις να ξεχωρισεις.
Ευχαριστω
Samion δεν πιστεύω την Καραϊβική να την περάσεις μπάϊ έτσι απλά με τις παραπάνω 4 σειρές.....η καλύτερη (είχα σκοπό να τις αναφέρω στο τέλος) ήταν για μένα με το Constellation (βλ άβαταρ) Cayman, Colon, Puerto Limon, Cozumel, Aruba. ομοφωνία στο σπίτι υπάρχει για Emerald Princess και Princess cays, St Thomas, Barbados, St Lucia, St Kitts, Antigua. στην καρδιά μου έμεινε η Antiguaκαι η St Lucia. ιδιως η δεύτερη..