• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ξυλοδαρμός βουλευτή

Traveller

Member
Καλά δεν ήταν και απόπειρα δολοφονίας...

Τρεις μπουνιές και μια ομπρελιά ήταν στο χειρότερο ευρωβουλευτή που είχαμε ποτέ (προσωπική άποψη, έκανε απίθανα πράγματα στο Ευρωκοινοβούλιο το άτομο) και υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή ("πέταγε" στα επικοινωνιακά, ατσίδας ο άτιμος) , ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να περπατήσει περήφανα διασχίζοντας σε ημέρα διαδήλωσης (βλάκας ήταν ο Άδωνις που ντύθηκε Αγιοβασίλης; ).
Kαλά δεν έχεις ιδέα τι απίθανοι έχουν παρελάσει από την Ευρωβουλή γιαυτό λες για τον Χατζηδάκη... τώρα με τρεις μπουνιές και μια ομπρελιά να τον πάρουν τα πετιμέζια δύσκολο το βλέπω, ούτε πιστεύω πως είναι τόσο βλάκας ή τοσο ήρωας για να περπατάει αμέριμνος στους δρόμους... απλά ήταν στο λάθος μέρος την λάθος ώρα... κανένας δεν μίλησε για απόπειρα δολοφονίας παράδειγμα ήταν...

Το θέμα μας δεν είναι βέβαια αν ο Χατζηδάκης ειναι καλός ή κακός πολιτικός ούτε αν είναι έξυπνος ή βλάκας άλλο είναι το θέμα μας... αν αυτές οι ενέργειες έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα αν τρομάζουν την εξουσία... ο σύντροφος christian άριστα μας μετέφερε δυό μπροσούρες του Λένιν και μια φορά θα συμφωνήσω με την συντρόφισα Αλέκα ότι τέτοιες ενέργειες δίνουν άλλοθι στην αντίδραση αποπροσανατολίζουν και δεν προσφέρουν τίποτε το ουσιαστικό... τι θα πονέσει περισσότερο δηλαδή οι πέντε φάπες που έφαγε ένας υπουργός ή ογκώδεις καθημερινές συγκεντρώσεις που θα παραλύσουν τα παντα και θα δώσουν ένα ηχηρο μήνυμα ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και αντιδρούμε??

Υ.Γ. Εγώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ψήφισα και παραψήφισα... τον Χατζηδάκη και τον Γιωργάκη πάντως δεν τους ψήφισα και να είσαστε σίγουροι γιαυτό....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Kαλά δεν έχεις ιδέα τι απίθανοι έχουν παρελάσει από την Ευρωβουλή γιαυτό λες για τον Χατζηδάκη...
Έχω περάσει κι απο κει και ξέρω... Άνετα τον βάζω στο bottom-5.

τι θα πονέσει περισσότερο δηλαδή οι πέντε φάπες που έφαγε ένας υπουργός ή ογκώδεις καθημερινές συγκεντρώσεις που θα παραλύσουν τα παντα και θα δώσουν ένα ηχηρο μήνυμα ότι δεν τρώμε κουτόχορτο και αντιδρούμε??

Γιατί το ένα αποκλείει το άλλο; Δηλαδή όποιος δίνει και πέντε φάπες σε ένα υπουργό μετά δε θα πηγαίνει στη συγκέντρωση; Από πού προκύπτει;

Επίσης διαφωνώ με τον τρόπο διαμαρτυρίας. Απεργία για να πας στη διαδήλωση, ναι. Απεργία για να ταλαιπωρείς τον κόσμο, όχι. Ας πούμε, σήμερα έχουν απεργία και τα ΜΜΕ. Εγώ λοιπόν ο εξίσου ταλαιπωρημένος φορολογούμενος με τον απεργό από τα ίδια ακριβώς μέτρα, που θέλω να δω το μπασκετάκι μου, δεν μπορώ. Δεν κέρδισε τίποτε ο ηχολήπτης και ο εκφωνητής της ΕΡΤ που δεν μου καλύπτει το ματς. Θα κέρδιζε πολύ περισσότερα αν το κάλυπτε και σε κάθε καλάθι έλεγε "38-40 με τρίποντο του Γκαγκαλούδη, η κυβέρνηση τα κόβει από μας και τα δίνει στους βιομήχανους... 40-40 ισοφαρίζει ο Παπαδόπουλος, η κυβέρνηση τον παίρνει" κλπ κλπ. Έτσι ούτε κανένα μήνυμα περνάνε, ούτε συμπαθέστεροι γίνονται. Ας κόβανε στο μοντάζ τις διαφημίσεις (μαζί και τα έσοδα του κάθε καναλιού) κι ας παίζανε τα αιτήματά τους. Κοτζάμ μικρόφωνο έχουν στα χέρια τους, τεράστια δύναμη, και το πετάνε. Και δε βλέπω και τη Μαρουσάρα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαμαρτυρηθείς, πέραν του να ταλαιπωρείς του υπόλοιπους. Κάποτε στη Γαλλία, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ αντί να κατεβάζουν τους διακόπτες και να αφήνουν όλη την πόλη στο σκοτάδι... κατέβαζαν τους μετρητές (τσάμπα ρεύμα για όλους), αυτό κι αν το έτσουζε τον εργοδότη. Σε ένα συνέδριο κάποτε στη Μπογκοτά, οι διερμηνείς δεν είχαν πληρωθεί. Αντί να ταλαιπωρήσουν όλους τους σύνεδρους -που δεν έφταιγαν σε τίποτε-, κάθε φορά που άλλαζε ομιλητής, στο ενδιάμεσο ο διερμηνέας έλεγε "θυμίζουμε στους αγαπητούς συμμετέχοντες που οι διερμηνείς δεν έχουν πληρωθεί από τους ΓΥΦΤΟΥΣ διοργανωτές". Θυμάμαι αγρότες στη Βολιβία που αντί να κλείσουν τους δρόμους, πήγαν έξω από το σπίτι του Υπουργού και του έκλεισαν τις πόρτες και τα παράθυρα με σαπισμένο τυρί, μέχρι που αναγκάστηκε να βγει από την καμινάδα (οι διαπραγματεύσεις έγιναν επί τόπου, στη στέγη του σπιτιού του). Πρόσφατα στη Βραζιλία, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε μεγάλο ιδιωτικό μουσείο άφηναν τους επισκέπτες να μπαίνουν τσάμπα κι έδιναν κι ένα φυλλάδιο. Δεν είναι καλύτερο από το να κλείνεις την Ακρόπολη; Στην Ισπανία τις προάλλες, οι ανασφάλιστοι ενός μπαρ βγήκαν από το χώρο εργασίας τους, μοίρασαν φυλλάδια με γελοιογραφίες, μοίρασαν μπύρες που έφεραν από το σπίτι τους (και κάτι νοστιμότατα κεκάκια) κι έκαναν επιτόπου συναυλία, "κλέβοντας" και την πελατεία του μπαρ και τις εντυπώσεις.

Εμείς εδώ ακόμη είμαστε εγκλωβισμένοι στην ίδια έλλειψη φαντασίας που χαρακτηρίζει τον κάθε εργατοπατέρα...

Traveller

Member
Ξέρεις δηλαδή όλους του Ευρωβουλευτές από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα και βάζεις τον Χατζηδάκη στους πέντε χειρότερους? Κόψε κάτι μας διαβάζουν...

Γιώργο ωραία μας τα λες αλλά ξεχνάς κάτι το βασικό... η ΔΕΗ και η Ακρόπολη που είπες δεν είναι το μαγαζάκι του μπαμπά τους να κερνάνε όποιον γουστάρουν οι υπάλληλοι... από που κι ως που ένας υπάλληλος θα κλέψει το Δημόσιο χωρίς καμιά επίπτωση?Άλλο να κάνεις απεργία και άλλο να ζημιώνεις το δημόσιο... Μη λες τρελλά σε παρακαλώ... την άλλη μέρα τους χώσανε μέσα σούμπιτους αμα κάνουνε τα κουλά που λες...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ξέρεις δηλαδή όλους του Ευρωβουλευτές από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα και βάζεις τον Χατζηδάκη στους πέντε χειρότερους? Κόψε κάτι μας διαβάζουν...
Παντως ηταν εξαιρετικα κακος.
Και τελος παντων ρε Traveller πιο ειναι το προβλημα σου που τις εφαγε;
Ουτε τον πατερα να σου δερναν...

peter75rhodes

Banned
Επόμενο Ταξίδι
GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
Ταξίδι-Όνειρο
Island/Grönland
Οι μάσκες έπεσαν, μια η Β. Κορέα, μια η υποστήριξη στον Χατζηδάκη! Ο ολοκληρωτισμός πάει πακέτο... Τυχαίο; δε νομίζω!

GTS

Member
Οι μάσκες έπεσαν, μια η Β. Κορέα, μια η υποστήριξη στον Χατζηδάκη! Ο ολοκληρωτισμός πάει πακέτο... Τυχαίο; δε νομίζω!
Βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση. Έπιασες και το Τράβελλερ από τη μύτη ρε τσακάλι...πουλιά στον αέρα πιάνεις.

Traveller

Member
Παντως ηταν εξαιρετικα κακος.
Και τελος παντων ρε Traveller πιο ειναι το προβλημα σου που τις εφαγε;
Ουτε τον πατερα να σου δερναν...
Λες πια να με κόφτει για τον Χατζηδάκη? Με κόφτει που σας ταίζουν λαικίστικο σότο και το τρώτε...

και επί συγκεκριμένου... ο Χατζηδάκης δεν ήταν σε καμιά περίπτωση μέσα στους πέντε χειρότερους ευρωβουλευτές από καταβολή ευρωβουλής... αυτά είναι σάχλες και για να το λέω κάτι παραπάνω θα ξέρω...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ξέρεις δηλαδή όλους του Ευρωβουλευτές από την δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα και βάζεις τον Χατζηδάκη στους πέντε χειρότερους?

Όχι βέβαια, ξέρω αυτούς τους οποίους πρόλαβα εκεί, στο γρήγορο πέρασμά μου (όχι ως Ευρωβουλευτής!). Καμιά εξακοσαριά ήταν (δεν πατούσαν όλοι πάντα), πάρα πολλοί αξιόλογοι και αρκετοί γραφικοί. Ο Χατζηδάκης κατατάσσεται σε αυτούς, κατά τη γνώμη μου. ΟΛΟΥΣ τους Ευρωβουλευτές από το 80 είναι λίγο δύσκολο να τους ξέρω, δεν είμαστε όλοι της ηλικίας σου, ούτε έφαγα τα νιάτα μου στην Ευρωβουλή. Επίσης δηλώνω πως όταν ψήφισα τις αγαπημένες μου πόλεις δεν ήξερα πως έπρεπε να έχω πάει σε όλες τις πόλεις του πλανήτη, αποσύρω τις ψήφους μου.

από που κι ως που ένας υπάλληλος θα κλέψει το Δημόσιο χωρίς καμιά επίπτωση?Άλλο να κάνεις απεργία και άλλο να ζημιώνεις το δημόσιο...

Το ζημιώνεις (και δεν το κλέβεις, μην μπλέκουμε τους όρους) και με το που κλείνεις έναν τηλεοπτικό σταθμό ή την Ακρόπολη, διότι την ημέρα της απεργίας έχουν διαφυγοντα κέρδη. Η "λευκή" απεργία, το να πηγαίνεις δηλαδή στη δουλειά σου αλλά να "ξεχάσεις"να τσεκάρεις στην είσοδο αν κάποιος πλήρωσε εισιτήριο, είναι κάτι που γίνεται πολύ συχνά στην Ευρώπη (κι ενδεχομένως να έχει γίνει κι εδώ, δεν το γνωρίζω). Υποθέτω πως είναι παράνομο(νομικές γνώσεις δεν έχω, αλλά κάποιος θα έχει εδώ), αλλά παρότι ανακοινώνεται και εκ των προτέρων, είθισται να μη συλλαμβάνονται οι απεργοί, επειδή είναι λίγο δύεσκολο να στείλεις εισαγγελείς σε όλα τα μουσεία μιας χώρας πχ κι επειδή σιωπηρά σε μερικές περιπτώσεις οι ίδιες οι αρχές προτιμούν τη λευκή απεργία από την κανονική διότι δε δημιουργούνται δυσλειτουργίες σε όλον τον τομέαπου ταλαιπωρούν τους πάντες και αποτελούν και δυσφήμιση.
Πάρε ένα παράδειγμα:
French Museums Free During Strike

Tourists in Paris sometimes have to plan their vacations to avoid strikes, but these days it's best to walk right into them.
On Friday, thousands of museum-goers ventured past picket lines, empty cashier windows and into what striking workers dubbed ``Open Door Day'' at many of France's top cultural attractions.
The Louvre, the Musee d'Orsay and Rodin museums were among the Paris cultural meccas that waived admission fees as employees refused to staff ticket booths.
http://www.nytimes.com/aponline/world/AP-France-Museums-for-Free.html

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η υποστήριξη στο Χατζηδάκη είναι ολοκληρωτισμός? Που το βρήκες αυτό? Με ποιά λογική του παραλόγου, το δικάιωμα στην αξιοπρέπεια και στην ελεύθερη έκφραση είναι ολοκληρωτισμός? Ποιος είναι αυτός που έχει δικαίωμα να καταδικάζει χωρίς δίκη, και να επιβάλλει ποινές δια της μαγκούρας?
Το να γίνεται δημόσιος ξυλοδαρμός του οποιουδήποτε, που δεν έχει μάλιστα και δυνατότητα να αντιδράσει ή να αμυνθεί (ένας εναντίον τόσων), είναι δείγμα έλλειψης δημοκρατίας και πολιτισμού. Και είναι μορφή ολοκληρωτισμού.

Διάβασα τους παραπάνω. Θλίβομαι. Προσωπικά δεν έχω σαφή αντίληψη για τη δράση του ανθρώπου στο Ευρ. Κοινοβούλιο (ή την τυχόν απουσία αυτής), αλλά για τη δράση του ως υπουργού, η εικόνα που έχω είναι καλή. Αν η Ν.Δ. έχει σήμερα 86 βουλευτές, για μένα το ξυλοφόρτωμα το "αξίζουν" με σειρά προτεραιότητας πρώτα οι υπόλοιποι 85 και τελευταίος ο Χατζηδάκης, που στο κάτω κάτω ήταν ο μόνος από τους υπουργούς που έκανε έστω ΚΑΠΟΙΟ έργο για να βελτιωθεί η κατάσταση των δημόσιων ταμείων...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ο Χατζηδάκης δεν ήταν σε καμιά περίπτωση μέσα στους πέντε χειρότερους ευρωβουλευτές από καταβολή ευρωβουλής
Τις τελευταίες τρεις λεξούλες τις έβαλες εσύ.Εγώ μίλησα γι' αυτούς με τους οποίους συνέπεσα.

αυτά είναι σάχλες και για να το λέω κάτι παραπάνω θα ξέρω...

Α νταξ. Να ούμε...

GTS

Member
Ευρηματικός τρόπος απεργίας: η κυβέρνηση σου κόβει το μισθό και σε πηδάει, αλλά θα κάνεις μόκο προς αυτούς και θα ζημιώσεις το...μουσείο. Πολύ επιτυχημένο. Μου θυμίζει ένα θυμόσοφο ρητό περί ενός γαϊδάρου και του σαμαριού του.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Λες πια να με κόφτει για τον Χατζηδάκη? Με κόφτει που σας ταίζουν λαικίστικο σότο και το τρώτε...
Τι μας ταιζει ποιος κι αν το τρωμε η οχι ειναι μεγαλο θεμα...

και επί συγκεκριμένου... ο Χατζηδάκης δεν ήταν σε καμιά περίπτωση μέσα στους πέντε χειρότερους ευρωβουλευτές από καταβολή ευρωβουλής...
Το οτι τον θεωρω εξαιρετικα κακο δεν αποκλειει να υπαρχουν και 5 χειροτεροι απ' αυτον. Απο που προκυπτει αυτο το συμπερασμα;
Και στην τελικη ο Yorgos που τον εχει στον πατο, αποψη του ειναι.

αυτά είναι σάχλες και για να το λέω κάτι παραπάνω θα ξέρω...
Δεν ηξερα οτι οι πολιτικες ιδεολογιες, αποψεις και κυριως κρισεις μετριουνται. Εσυ που ξες, ποια η μοναδα μετρησης τους;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom