go2dbeach
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λατινική Αμερική
Και έφτασε η ώρα του φαγητού, και όπως κάνουμε όλοι όταν πεινάσουμε, έτσι κι εμείς μπήκαμε στη βάρκα μας και κατευθυνθήκαμε προς Mano Juan. Υπάρχει κι άλλο ψαροχώρι στο νησί, το Catuano και αρκετές εκδρομές σε πάνε εκεί για φαγητό, οπότε πρέπει να δεις από πριν σε ποιά μέρη κάνει στάση η εκδρομή πριν την κλείσεις.
Το Mano Juan όπως και όλο το νησί λεγόταν κανονικά Adamanay, έτσι το ονόμαζαν οι ιθαγενείς Taino και στη γλώσσα τους σημαίνει νησί καταφύγιο. Κάποιος ντόπιος ονόματι Juan ήταν τόσο αγαπητός και δημοφιλής που τον έλεγαν αδελφό Χουάν, hermano Juan. Όποιος αναφερόταν στο ψαροχώρι, το έλεγε "το μέρος του αδελφού/hermano Juan" και εν συντομία έγινε Mano Juan.
Το ψαροχώρι έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές και τώρα πια δέχεται αρκετούς τουρίστες και νοικιάζουν και για διαμονή σε όποιον θέλει να μείνει μερικές μέρες εδώ να απολαύσει το χωριό με την ησυχία του. Από το ταχύπλοο καθώς πλησιάζεις στην ακτή το μέρος σε κερδίζει. Το μικρό ψαροχώρι κυκλωμένο από τυρκουάζ νερά, λευκή άμμο και ψηλούς κοκοφοίνικες, με τα χρωματιστά casitas typicas, είναι απίστευτα χαριτωμένο!
Πάνω στην αμμουδιά, κάτω από τους φοίνικες υπάρχουν τραπέζια με παγκάκια για φαγητό, αλλά και ενα-δύο εστιατόρια που έχουν ετοιμάσει το μεσημεριανό για τους τουρίστες.
Εμείς είχαμε κάνει στάση καθόδόν για την παραλία canto de la playa και είχαμε αφήσει προμήθειες για να μαγειρέψουν για μας. Γενικά το νησί εφοδιάζεται με οτιδήποτε χρειάζεται και νερό από τη Λα Ρομάνα. Μετά το φαγητό υπάρχει χρόνος για βόλτα στο χωριό και για χαλάρωση στην παραλία.
Στον μοναδικό αμμώδη δρόμο του Mano Juan στέκουν αντικρυστά παραδοσιακά ξύλινα σπίτια βαμμένα στα τυπικά παστέλ χρώματα της καραιβικής και πουλάνε σουβενίρ, πίνακες και άλλα είδη που φτιάχνουν οι ίδιοι, μέχρι παρεό και μαγνητάκια και όλα αυτά με φόντο την υπέροχη παραλία.
(Όταν η φωτογραφική μηχανή είναι και υποβρύχια, όταν βγαίνετε από το νερό να τη σκουπίζετε προτού τραβήξετε φωτογραφία. Για σας το λέω, εγώ δεν το κάνω ποτέ απ' ότι βλέπετε)
Οι καλύβες είναι διαμπερείς και μπαίνοντας από το δρόμο δεν ξέρεις αν πρέπει να κοιτάξεις τα απίθανα χρώματα και σχέδια από τα ρούχα που πουλάνε, τα μπιχλιμπίδια που θροίζουν στο αεράκι ή την τιρκουάζ θάλασσα που σε καλεί από την απέναντι πόρτα για μια απολαυστικότατη βουτιά!
Οι ντόπιοι είναι πολύ φιλικοί, φαινομενικά τους λείπουν πράγματα που για εμάς είναι αυτονόητα, κι όμως είναι ευτυχισμένοι με τον ξένοιαστο τρόπο ζωής της καραιβικής.
Οι πίνακες που πουλούσαν με τα τροπικά τοπία ήταν πανέμορφοι και τώρα βρισκόμουν μέσα στο υπέροχο τοπίο που ενέπνευσε τον καλλιτέχνη! Η φύση φτιάχνει τους ωραιότερους πίνακες!
Καθισμένοι στο ξύλινο παγκάκι κάτω από τα φοινικόδεντρα (οι άλλοι όχι εγώ) πίνοντας μια παγωμένη pina colada και θαυμάζοντας το γύρω τοπίο (οι άλλοι, όχι εγώ).
Εγώ ξέρετε που ήμουν..μέσα και κάτω από το νερό την περισσότερη ώρα, έβγαινα μόνο για να πάρω ανάσα και να απολαύσω τη φυσική ομορφιά και αυτό που αποπνέει το νησί...tranquilidad!
Επόμενη στάση της εκδρομής είναι η περιοχή με τα μανγκρόβια και μετά η Piscina Natural, μια μεγάλη περιοχή με ρηχά και κρυστάλλινα νερά που φτάνουν μέχρι τη μέση. Σε αυτή την περιοχή η άμμος συσσωρεύεται με φυσικό τρόπο και τα νερά ρηχαίνουν δημιουργώντας μια φυσική πισίνα με...(ας το πω, δε βαριέσαι)...τους αστερίες, είναι ένα σημείο που σταματάνε δεκάδες ταχύπλοα και σε πετάνε στο νερό για να τους δεις.
Είδα πολλούς. Πριν είκοσι χρόνια. Και τώρα είδα έναν και δεν το είπα σε κανέναν. Είχε ξεμείνει ο φουκαράς ή είναι ο τύπος που ζει επικίνδυνα. Αν δεν πάει να κρυφτεί εκεί που κρύβονται οι υπόλοιποι θα το μετανιώσει πικρά. Θα βρεθεί έξω από το νερό στο χέρι κάποιου που θα απαθανατίσει στην επόμενη φωτογραφία του στο instagram τις τελευταίες στιγμές του ριψοκίνδυνου αστερία!
Η φυσική πισίνα βρίσκεται 500 μέτρα από την παραλία Palmilla και η ιδιαιτερότητα αυτού του sandbar ήταν οτι μπορούσες να δεις πολλούς αστερίες που ζούσαν ήσυχοι εδώ, μέχρι που ήρθαν οι κανίβαλλοι. Γιατί οι άνθρωποι δεν πειράζει να έρθουν, να δουν , να σεβαστούν και να πάνε στο καλό. Οι κανίβαλλοι είναι που κάνουν τη ζημιά. Αυτοί που τα πάντα είναι το ντεκόρ τους για φωτο και like, ακόμα και ζωντανά πλάσματα όπως οι αστερίες .
Αφού δεν είδαμε τους αστερίες, ανεβήκαμε στο καταμαράν και άρχισε το πάρτι. Ρούμια, αναψυκτικά από το open bar, χορός, λάτιν ρυθμοί και μια υπέροχη ακτογραμμή να περνά σε μικρή απόσταση. Είδαμε και την τοποθεσία με τις κατασκευές που λαμβάνουν χώρα τα αγωνίσματα του survivor, όσα γίνονται στη θάλασσα τουλάχιστον.
Ο βυθός πάνω από το καταμαράν φαινόταν υπέροχος, όσο έβλεπα αυτό το οινοπνευματί χρώμα του νερού και να σκουραίνει σε σημεία, φανταζόμουν το πάρτυ που γίνεται εκεί κάτω...πολύ θα ήθελα να με τραβάνε με deepboard όπως στον Παναμά, ή να μας πέταγαν μέσα για λίγο σνόρκελ ακόμα. Αλλά οι υπόλοιποι δε συμμερίζονταν τις σκέψεις μου, επιδίδονταν σε μερένγκε χορευτικές φιγούρες και λάτιν λικνίσματα. Πλακώθηκα κι εγώ στα ρούμια και βρέθηκα να χορεύω.
Περάσαμε από την παραλία Dominicus και αργά το απόγευμα επιστρέψαμε στο Bayahibe.
Αύριο μας περίμενε μακρύς δρόμος μέχρι το Λας Τερρένας!
Attachments
-
340 KB Προβολές: 0
-
231,1 KB Προβολές: 0
-
287,3 KB Προβολές: 0
-
145,2 KB Προβολές: 0
-
153,7 KB Προβολές: 0
-