• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ινδία Νταραμσάλα- 13-29 Αυγούστου

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
ΑΛΛΑ ΓΙΟΥΠΙ ΕΚΛΕΙΣΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ!

Όσο για τον καιρό, οι πληροφορίες που έχω είναι ότι τέλη Αυγούστου ο καιρός λόγω υψομέτρου είναι ανοιξιάτικος.
Γιούπι και από μένα:clap::clap:
Τον καιρό θα τον έλεγες άνετα και φθινοπωρινό εκτός από ανοιξιάτικο. Να κρατάτε μαζί σας ένα πουλοβεράκι και οπωσδήποτε ένα αδιάβροχο.
Πολύ φοβάμαι ότι οι δικές μου πληροφορίες θα είναι μπαγιάτικες, άρα σιωπώ, θα ήθελα όμως την αναφορά σου γυρίζοντας, είναι η Σίμλα ακόμα το πλέον καθαρό μέρος της Ινδίας;

Καλό ταξίδι.

Επόμενο Ταξίδι
Κένυα
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ,Κίνα και ξανά Νεπάλ
Ευχαριστώ για τι κατευόδιο, πάντως αν έχεις πάει Σίμλα έστω και μπαγιάτικες οι πληροφορίες καλοδεχόμενες. Αυτό που ξέρω είναι ότι η Σίμλα είναι μια πόλη των 150.000 κατοίκων, πρώην αποικιοκρατική με αρκετούς Ινδουϊστικούς ναούς. Για μας θάναι ένας μικρός σταθμός αφού μας βοηθάει να κόψουμε το ταξίδι σε κομμάτια και να ξεκουραστούμε.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλο ταξιδι και καλη επανοδο με πολλες πολλες φωτογραφιες!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
..., πάντως αν έχεις πάει Σίμλα έστω και μπαγιάτικες οι πληροφορίες καλοδεχόμενες.

Πολύ καλά λοιπόν. Οι μπαγιάτικες πληροφορίες μου είναι οι εξής.
- Στην είσοδο της πόλης θα σε υποδεχτούν νεαροί της περιοχής, θα γαντζωθούν στον μεταφορικό σου μέσο και θα προσπαθήσουν να σε πείσουν ότι αυτοί και μόνο αυτοί ξέρουν πιο είναι το καλύτερο ξενοδοχείο για σένα.
- Το ξενοδοχείο που διαλέξαμε εμείς αν και τυχαία επιλογή από τον l.planet θα πρέπει να ήταν καλό γιατί δεν μου άφησε τραυματικές εμπειρίες, άρα...
- Να είσαι πολύ προσεκτικός όταν κυκλοφορείς στην πόλη, μην ξεχαστείς και φτύσεις γιατί απαγορεύεται και θα φας πρόστιμο.
- Έμεινα εκεί μόνο μισή μέρα και θυμάμαι ότι ήταν μια πόλη πολύ καθαρή μεν αλλά άχρωμη δε, με μια μεγάλη πλατεία με δέντρα και πολλές μαϊμούδες μία εκ των οποίων μου άρπαξε το τσουλούφι και είδα και έπαθα να την πείσω να μην με ξεμαλλιάσει. Τουτέστιν προσέξτε τα μαλλιά σας.

Αυτά έχω να σε πληροφορήσω.
πρέπει να παραδεχθείς ότι πήγαινες γυρεύοντας:D

Επόμενο Ταξίδι
Κένυα
Ταξίδι-Όνειρο
Όντως πήγαινα γυρεύοντας, πάντως πλάκα έχει που σ΄όλη την Ινδία φτύνουν συνέχεια ένα υγρό που τόχουν ώρα στο στόμα τους και κει πληρώνουν πρόστιμα.Όσο για τον οδηγό της l. planet για διαμονή στο προηγούμενο ταξίδι στην Ινδία δεν βοήθησε και πολύ.Αλήθεια πως και βρέθηκες Σίμλα;

amsterdam

Member
....πάντως πλάκα έχει που σ΄όλη την Ινδία φτύνουν συνέχεια ένα υγρό που τόχουν ώρα στο στόμα τους και κει πληρώνουν πρόστιμα....
Το υγρό που αναφέρεις δεν είναι υγρό είναι αυτό.
Δοκίμασα ένα με γλυκιά γεύση,ούτε κρύο ούτε ζέστη,το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι πώς μασάνε τόση πολύ ώρα το paan οι Ινδοί.
Έχει και σχετική παράγραφο στον l.p.

Last edited by a moderator:

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
εγω εβλεπα συνεχεια να μασανε κατι σαν καπνοκαι μετα να το φτυνουν,το ειχε σε καθε μινι μαρκετ,τα πουλουσαν παντου στους δρομους..

το δοκιμασαμε απο περιεργεια, διαφορες μαρκες και γευσεις και ηταν ολα ελεεινα
Smokeless Chewing Tobacco,Chewing Tobacco Manufacturers,Flavoured Chewing Tobacco Suppliers

Επόμενο Ταξίδι
Κένυα
Ταξίδι-Όνειρο
Ότι κι αν είναι πάντως εκεί το απολαμβάνουν και σίγουρα θα δοκιμάσω αυτή τη φορά για να μην μείνω με την περιέργια.
Ζητάω όμως πληροφορίες για Σίμλα,Νταρμσάλα και Μανάλι, αν έχει πάει κανείς ας μου στείλει μήνυμα.

amsterdam

Member

Αυτά είναι τυποποιημένα,αν ξαναπάς δοκίμασε αυθεντικό,χειροποίητο,φρέσκο paan!
Και αν βρεθείτε στο Βαρανάσι,τα χαράματα που θα ξυπνήσετε να πάτε την καθιερωμένη βαρκάδα,μην πλύνετε τα δόντια σας,κάνετε και σεις αυτό που κάνουν οι ντόπιοι,αγοράστε από ένα πλανόδιο (θα βρείτε σίγουρα πριν κατεβείτε στα ghat) το "ξυλάκι" και κάνετε τη δουλειά σας!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα