• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Νεοπλουτισμός και Ματαιοδοξία

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Τσίπη.
20K έκανε η καθημερινή τσάντα μου από αλλιγάτορα. Μια παλιατζούρα, μην φανταστείς.
Ναι, στο rich life είχα διαβάσει οτι το δέρμα Σαλλονικού αλλιγάτορα είναι πανάκριβο.

Τέλος πάντων, μην το συνεχίσουμε εδώ γιατί θα φανούμε εριστικοί. Εγώ πάντως για εξιλέωση έστειλα 10 έξυπνες σίτες (γαμάτες για αποφυγή ελονοσίας) στα Αφρικανάκια. Όχι που θα μπαίνει ο κάθε τυχάρπαστος και θα μου λέει οτι δεν είμαι φιλάνθρωπος.
Πάω να πιώ λίγη krug να χαλαρώσω...

ioannalove4

New Member
Μα μόνοι σας το λέτε ότι ξοδεύετε πολλά δεν το λέω εγώ.Και πως γίνεται να πας Καραϊβική και να ξοδέψεις λίγα για πες μου.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μα μόνοι σας το λέτε ότι ξοδεύετε πολλά δεν το λέω εγώ.Και πως γίνεται να πας Καραϊβική και να ξοδέψεις λίγα για πες μου.
Πάντως σε διαβεβαιώ ότι μια βδομάδα στο Νεπάλ μου κόστισε λιγότερο από μια βδομάδα σε ελληνικό νησί. Στο Αφγανιστάν μαγειρευαμε με 3 ευρώ και ταϊζα κι άλλους 3.
Αν είσαι σπάταλος αυτό κρίνεται από το πως ζεις στην καθημερινότητά σου. Αυτούς πρέπει να κριτικάρεις. Απλώς οι περισσότεροι εξ'ημών κάνουν χριστή διαχείριση ώστε να απολαύσουν αυτό που λατρεύουν: τα ταξίδια. Κι γι'αυτή την κοινή αγάπη γράφουμε εδώ. Χωρίς διάθεση κομπασμού, αλλά σαν μια μεγάλη οικογένεια που το μοιράζεται με ενθουσιασμό.
Στο έγραψα. Αν για κάποιον τα ταξίδια δεν σημαίνουν κάτι, τότε στα μάτια του είναι περιττή και "προκλητική" πολυτέλεια. Για να τα κάνουμε όμως εμείς σημαίνει ότι για μας λαμβάνουν μια άλλη διάσταση, που μάλλον αδυνατείς να καταλάβεις.

Irouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Κοινωνικές ανισότητες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Ο καθένας μας δεν γεννιέται με τις ίδιες δυνατότητες, προσόντα και ευκαιρίες. Τις ευκαιρίες μόνοι μας τις δημιουργούμε. Κάποιοι είναι τυχεροί και βρίσκονται σε οικογένειες με μεγάλη οικονομική άνεση και κάποιοι άλλοι όχι. Ο καθένας όμως κρίνεται από τις επιλογές που κάνει.
Το οτι κάποιοι έτυχε να μην είναι γεννημένοι στην Αφρική δεν νομίζω οτι ευθύνονται αυτοί για κάτι τέτοιο. Προφανώς όμως για να κάνεις τέτοια επίθεση στο συγκεκριμένο φόρουμ, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ακόμη την αξία ενός ταξιδιού. Επίσης, δεν νομίζω οτι η πλειοψηφία του συγκεκριμένου φόρουμ είναι νεόπλουτοι με mersedes και όλα τα παρελκόμενα που παράθεσες.
Σίγουρα η παιδεία του καθενός δεν φαίνεται στα χρήματα, αλλά εξίσου δεν κρίνεται και από τις "φιλανθρωπίες". Να φανταστώ βέβαια οτι γνωρίζεις τις ΜΚΟ και διάφορους άλλους οργανισμούς που μεριμνούν για την φροντίδα όλων αυτών των φτωχών. Γιατί δεν τα βαζεις λοιπόν με αυτούς που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάντια αυτή που δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη; Γιατί δεν τα βάζεις με τους ανθρώπους της εκκλησίας που έχουν "ταξει" τους εαυτούς τους για το καλό και το δίκαιο και είναι υποχρεωμένοι να "βοηθούν τους ασθενέστερους" και αντ' αυτού κυκλοφορούν με τις αμαξάρες (μπορει να μην ειναι Mercedes-C class Exclusive των 30.000 ευρώ, αλλά δεν περνάνε και απαρατήρητες) και τα χρυσά καπέλα;
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα χρήματά του όπως αυτός θεωρεί καλύτερα. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο καθένας κοιτάει να διασφαλίσει το προσωπικό του όφελος και της οικογένειάς του. Το να πιστεύουμε σε ουτοπικά πράγματα δεν νομίζω ότι είναι σώφρον για την νέο άνθρωπο. Όπως σου είπα και πριν ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές και τις πράξεις του. Ο μόνος λοιπόν που έχει το δικαίωμα να κρίνει, πόσο μάλλον να κατακρίνει (όπως κάνεις εσύ), είναι τα αποτελέσματα των πράξεων και των επιλογών του καθενός και κανένας άλλος!

ioannalove4

New Member
Αν εσένα σου βγήκε πιο φθηνά να πας Νεπάλ απ'ότι να πας Σαντορίνη δεν ξέρω τι να πω.Και γιατί στο κάτω κάτω να μην στηρίξουμε ελληνικό τουρισμό;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Aν μένεις ήδη στην Καραϊβική εύκολο είναι.

Και γιατί στο κάτω κάτω να μην στηρίξουμε ελληνικό τουρισμό;

Γιατί στο Νεπάλ το έχουν περισσότερη ανάγκη. Οι Έλληνες προφανώς είναι ζάμπλουτοι που τρέχουν στις Καραϊβικές, άρα εμείς τα δίνουμε στους Νεπαλέζους και στην Αφρικάνα μάνα με τα 6-7 παιδιά. Αποφάσισε πια. Όπου και να πάμε διακοπές κάποιος θα πεθάνει εξαιτίας μας...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Και πως γίνεται να πας Καραϊβική και να ξοδέψεις λίγα για πες μου.
Αν ανατρέξεις στα παλιότερα ποστς, θα δεις ότι κάποιοι πήγαν Καραϊβική είτε με την προσφορά της Air France στα 350 για Μαρτινίκα είτε με την προσφορά της Swiss για Κούβα με 500. Όταν το καράβι για Φολέγανδρο κάνει πάνω από 100 το άτομο (για να υποστηρίξω ελληνικό τουρισμό), μου φαίνονται λογικές οι τιμές των αεροπορικών.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος