Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Διαφωνούμε αγαπητό μου εσώρουχο. Μια φορά πήγα κι εγώ στη ΝΥ, έκατσα 8 μέρες και δεν πρόλαβα να δω όσα ήθελα και πάλι στην Times Square πάνω από 5' δεν πρέπει να έκατσα. Όχι απλά δεν είναι προορισμός τουριστίλας η Νέα Υόρκη (όπως είναι και δικαιωματικά το Βέγκας, με όλο το γέλιο που αυτό βγάζει), αλλά είναι και από τις πόλεις που έχει πάρα πολλά και πολυποίκιλλα να δεις. Και άντε, πήγες στην πλατεία την έβγαλες και μια φωτό, γέλασες και με το κιτς... το να διαμένεις εκεί δε βλέπω ποιο πλεονέκτημα έχει. Υποκειμενική βέβαια η άποψη αφού έχει να κάνει με γούστο, αλλά οι μεθυσμένες Αγγλίδες, οι διαφημίσεις και η ανυπαρξία καθημερινότητας δεν με ελκύουν για την περιοχή που θα επιλέξω να μείνω. Δέκα φορές στο Χάρλεμ, στο Σέντραλ Παρκ, στα Washington Heights, κάπου να πάρεις μιαδεν θα διαφωνήσω δεν θα συμφωνήσω κιόλας στο Mανχάτταν έρχεσαι για να ζήσεις αυτή ακριβώς την "τουριστιλα"..δεν έρχεσαι για τις "ποιοτικές" διακοπές με την έννοια ότι επισκέπτεσαι ένα μέρος με βαθιά ιστορία κτλ..έρχεσαι για να ψωνίσεις και να ζήσεις για λίγο την "αμερικανια" σου..όπως την έχει φανταστεί ο καθένας μας βέβαια..αλλά λίγο πολύ αυτή είναι η ουσία..αν αγαπάς την Νέα Υόρκη δεν μπορεί να μην αγαπάς και το Times Square..εννοείτε ότι υπάρχουν πολλά πολλά μέρη να επισκεφτείς στην Νέα Υόρκη και σίγουρα πιο ποιοτικά αλλά πως να το κάνουμε το Times Square είναι από τις σημαίες της πόλης και ειδικά για κάποιον που έρχεται για πρώτη φορά..μετά την τρίτη τέταρτη φορά ok αλλάζει το πράγμα..
ιδέα πώς είναι η ζωή και να είσαι σχετικά κοντά σε αυτά που θες να δεις. Ακόμη και πιο μακριά να είσαι, στο Τζέρσι ή στην Αστόρια, πιο λογικό το βλέπω από τις λάμπες και τους αστυνομικούς φωτομοντέλα, τα φυλλάδια για pub crawls και υπαίθριους κάπτεν αμέρικα. Έχει ΤΟΣΑ πράγματα η πόλη που όλοι αυτοί διεκδικούν με το ζόρι 3 με 4 λεπτά της εβδομάδας μου.
Δεν το λέω για να πείσω εσένα που μένεις εκεί, αλλά ακριβώς για κάποιον που πάει για λίγες μέρες.