Βιετνάμ Καμπότζη Ταϊλάνδη ΝΑ Ασία για 3 μέρες ως 3 μήνες. Πόσο ακριβώς; Θα δείξει.

poised

Member
Ειδικά στην αρχή μας βόλεψε ότι υπήρχε μία σχετική συννεφιά γιατί μας επέτρεπε να καθόμαστε στην "ταράτσα" χωρίς να καιγόμαστε. Ο καραγκιοζάκος ξεναγός με τον μπιριγκόγκο του κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνανε με στόμφο το ένα ή το άλλο.

Κάποια στιγμή άρχισε να λέει σε λίγο θα δείτε τον βράχο που είναι πάνω στο χαρτονόμισμα των 200k, προσοχή μη το χάσετε, πλησιάζουμε, κοιτάξτε, ΚΟΙΤΑΞΤΕ και ταυτόχρονα ο μπιριγκόγκος έτρεχε αριστερά δεξιά βάζοντάς το χαρτονόμισμα μπροστά στα μάτια σου. Το είδες; Ναι. Κοίτα είναι πάνω στο χαρτονόμισμα. Ναι το κατάλαβα. Το είδες ότι από αυτή τη πλευρά είναι ακριβώς το ίδιο; Ναι.

Και σιγά τα ωα δηλαδή

1729804696327.png

Μετά παρακάτω μας τα έπρηξε με κάτι πέτρες που φιλιούνται, τελικά με πολύ φαντασία και αυθυποβολή μπορεί και να το δεις.

2223.jpg

Κάποια στιγμή το καράβι κράτησε της μηχανές, σταματήσαμε και καλά να χαρούμε την ηρεμία και εντελώς τυχαία, σύμπτωση δηλαδή, μας πλεύρισαν πωλητές αναψυκτικών, φρούτων ως και μαργαριταριών, οι οποίοι μόλις φύγανε ξεκινήσαμε αμέσως.

2225.jpg

2228.jpg

2230.jpg

Από εκεί και πέρα άρχισε να βγαίνει περισσότερος ήλιος, δεν ήταν και πολύ εύκολο να είσαι έξω, αρκετοί μπήκαν μέσα και πήγαν μαζί τους και οι ξεναγοί οπότε βρήκαμε λίγη ησυχία.

2234.jpg

2245.jpg

Μέχρι που φτάσαμε στη πρώτη στάση, μία σπηλιά η οποία γενικά θα έλεγα ότι είχε περιορισμένο ενδιαφέρον το οποίο έφτανε κοντά στο μηδέν άμα έχεις δει κάποια από τις σπηλιές στη phong nha τόσο πρόσφατα όπως εμείς.

Περιμέναμε την σειρά μας να δέσουμε και κατεβήκαμε. Από την αποβάθρα ξεκίναγε μία διαδρομή μονής κατεύθυνσης, όπου όλα τα γκρουπ περπάταγαν το ένα πίσω από το άλλο και στο τέλος σε παραλάμβαναν και πάλι στο καράβι.
2248.jpg

2249.jpg

2252.jpg

2253.jpg

2254.jpg

Μετά από αυτό είχε φαγητό. Εμείς είχαμε πάρει πακέτο χωρίς γεύμα, όχι μόνο για οικονομία, στοίχιζε κάπου 15-20 δολάρια το άτομο που μου είχαν φανεί υπερβολή όταν τρώγαμε με 1-2 δολάρια κανονικά, αλλά γιατί η ώρα που το είχε στο πρόγραμμα ήταν πολύ νωρίς για εμάς και επιπλέον μας έδιναν την επιλογή να πληρώσουμε το ίδιο ποσό επί του πλοίου αν τελικά θέλαμε να φάμε, οπότε θα βλέπαμε εκείνη την ώρα. Τελικά με το πρωινό που είχαμε φάει όντως δεν πεινάγαμε και αν τρώγαμε θα μας έβγαινε από την μύτη. Ήμασταν οι μόνοι που δεν θα τρώγαμε και για να μη κάνουμε τους άλλους να νιώθουν άσχημα πήγαμε έξω, όπου απολαύσαμε την διαδρομή μόνοι μας στην σκιά και κυρίως χωρίς τους ξεναγούς και τα κρίντζι γελάκια τους.

2268.jpg

Μετά το φαγητό ήρθαν και οι υπόλοιποι έξω και κάποια στιγμή έβλεπα τον αρχιξεναγό να περνάει από κάθε άτομο ή ομάδα και να τους μιλάει, μέχρι που ήρθε και σε εμάς να μας πουλήσει προαιρετική βαρκάδα στο εσωτερικό ενός νησιού που είναι φουλ στις μαϊμούδες και που δε μπορούσε να μπει το καράβι και θα μπαίναμε με φουσκωτά. Το κόστος μάλλον δεν αντιστοιχούσε στην υπηρεσία και η βιετναμέζα μου είπε να μην το κάνουμε γιατί κατά την άποψή της ήταν πολύ ακριβό και δεν θα άξιζε. Είχα και εγώ τα ίδια περίπου vibes αλλά μιας που ήμασταν εκεί λέω ας πάει το παλιάμπελο.

Μπήκαμε από ένα άνοιγμα στους βράχους.
2270.jpg

2276.jpg

2277.jpg

Κάναμε μία βόλτα κάπου 20 λεπτά αν θυμάμαι καλά και από μαιμούδες είδαμε αυτές από την άλλη άκρη για λίγα δευτερόλεπτα, η φωτογραφία είναι με με φουλ ζουμ.

2272.jpg

Αυτό δε ξέρω τι ψάρι ήταν, ξυφιάκι;

2278.jpg

Επιστρέψαμε και μας λέει ο ξεναγός πάνω στο καράβι, ήταν υπέροχα ε; Μου την έδωσε και δεν ήμουν πολύ καλός, του είπα ότι ήταν τα πιο πεταμένα λεφτά που έχω δώσει στη ζωή μου, δεν είδαμε μαϊμούδες ενώ μας είπε ότι ήταν φουλ στις μαϊμούδες. Ε λέει τώρα είναι μεσημέρι κοιμούνται. Τότε του λέω γιατί μας είπες να πάμε; Εγώ δεν σας είπα ότι θα δείτε μαϊμούδες αλλά ότι το νησί είναι φουλ στις μαϊμούδες. Τον πετάς στην θάλασσα ή όχι;

(συνεχίζεται)

Last edited:

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Τελικά τα διπλευρα αυγά πως ήταν?

poised

Member
Η τελευταία στάση ήταν σε ένα νησί όπου θα μέναμε για περίπου 45' με 1 ώρα αν θυμάμαι καλά.

Το νησί αυτό είχε ένα λόφο στον οποίο μπορούσες να ανέβεις για την θέα και υπήρχε και μία μικρή παραλία, που δηλαδή η λέξη παραλία είναι προσβολή για τις παραλίες, απλά ήταν ένα σημείο 5 μέτρα γύρω γύρω από το οποίο είχαν βάλει δίχτυα μέσα στη θάλασσα για να μπορείς να κάνεις μπάνιο χωρίς να... δε ξέρω. Να σε τσιμπίσει κάτι; Να μη σε πάρει κάνα ρεύμα; Να πέσεις σε σκουπίδια; Δεν είχα δει εκείνη τη μέρα αλλά έχω ακούσει πολλούς να γκρινιάζουν για επιπλέοντα σκουπίδια στο Ha Long. Σκεφτείτε ότι δεν έβγαλα καν φώτο. Αν δεν το είχες για το μίνι σκαρφάλωμα ή για μπάνιο μπορούσες απλά να κάτσεις κάτω σε κάποια καντίνα, κάτι που έκαναν οι περισσότεροι τελικά.

Όπως είχαν έρθει τα πράγματα δεν ήξερα αν θα μπορούσα να επιστρέψω Ελλάδα για "διακοπές" το επόμενο καλοκαίρι με τη νέα δουλειά, οπότε έβαλα το μαγιό μου και την έπεσα έστω και για λίγο για το τελευταίο μπάνιο για πιθανώς μεγάλο χρονικό διάστημα. Και τελικά μπορώ να πω ήταν απολαυστικό, περισσότερο από ψυχολογικής άποψης.

Τώρα για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι αν πριν ή μετά το μπάνιο ανεβήκαμε στο λόφο, όχι ότι έχει και πολύ σημασία. Στην αρχή η Βιετναμέζα δεν ήθελε να ανέβει, γιατί "πολλά σκαλιά, σιγά τη θέα που θα έχει από πάνω δεν είναι πολύ ψηλά¨, αφού η λογική δεν έπιασε έριξα λίγη ψυχολογική πίεση ότι μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που κάνουμε μαζί και την τούμπαρα.

Και τελικά άξιζε, δεν το ήξερα πριν ότι είναι το σημείο που μπορείς να τραβήξεις πανοραμικές του Ha Long.

2279.jpg

2283.jpg

2287.jpg

2288.jpg

2289.jpg

Μου έκανε εντύπωση ότι εκεί πάνω στη κορυφή ήταν ένας φωτογράφος που είχε κουβαλήσει μαζί έναν desktop υπολογιστή με την οθόνη του, ένα UPS, γεννήτρια και έναν εκτυπωτή φωτογραφιών, οπότε μέσα σε 10 λεπτά σε έβγαζε φωτογραφία, σε σενιάριζε, έγραφε και από κάτω ότι ήθελες "πχ Αναμνηστικόν εκ Χαλονγκμπέιος", το τύπωνε και το έπαιρνες μαζί. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν ότι κάθε μέρα ανέβαζε και κατέβαζε όλα αυτά τα πράγματα από εκεί πάνω και εμείς παραπονιόμαστε ότι το λάπτοπ είναι 1.5 κιλό και μας πέφτει η μέση να το πάμε στη δουλειά.

Στην επιστροφή είχαμε μαζευτεί στο εσωτερικό του πλοίου και ο ξεναγός μας έλεγε μαλακίες, μέχρι που ξαφνικά και χωρίς κανένα λόγο ξεκίνησε να τραγουδάει ένα ερωτικό τραγούδι α καπέλα στα αγγλικά. Ήταν τόσο χάλια εμπειρία από κάθε άποψη που οι περισσότεροι απέφευγαν να τον κοιτάνε και έριξαν το βλέμμα. Εγώ συνέχισα να κοιτάζω σε φάση "δεν το πιστεύω αυτό που γίνεται", οπότε αφού είδε ότι τον κοιτάω, ήρθε κοντά και συνέχισε να τραγουδάει απέναντί μου σαν να έλεγε το τραγούδι μόνο για μένα. Οι στίχοι ήταν τύπου "σ'αγαπώ σ'αγαπώ σ'αγαπώ, η αγάπη μας ποτέ δε πεθαίνει" το οποίο ήταν τραγικά αστείο. Αφού τελείωσε λοιπόν, του λέω και εγώ κάτι τύπου "you're full of words but I see no ring", το οποίο φυσικά δεν το κατάλαβε αλλά κάποιοι χασκογέλασαν και μάλλον τον πείραξε.

Το ζήσαμε και αυτό.

Last edited:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
η αγωνια κορυφώνεται...

κάπου πήρε το μάτι μου έναν τυπάκο στην Γουατεμάλα στο El Paredon με μια Ασιάτισσα αλλα ήταν μακριά k δεν μπόρεσα να ακούσω τι γλώσσα μιλούσανε. Ειδικά ο τυπάκος...

poised

Member
η αγωνια κορυφώνεται...

κάπου πήρε το μάτι μου έναν τυπάκο στην Γουατεμάλα στο El Paredon με μια Ασιάτισσα αλλα ήταν μακριά k δεν μπόρεσα να ακούσω τι γλώσσα μιλούσανε. Ειδικά ο τυπάκος...
Κοίτα ρε γαμώτο και εγώ πέτυχα μια φορά στη κεντρική Ευρώπη έναν που έμοιαζε με Έλληνα, δεν ήξερα ότι ήσουν εσύ να πω ένα γεια! :haha:

Last edited:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Κοίτα ρε γαμώτο και εγώ πέτυχα μια φορά στη κεντρική Ευρώπη έναν που έμοιαζε με Έλληνα, δεν ήξερα ότι ήσουν εσύ να πω ένα γεια! :haha:
ναι αλλα δεν ήμουνα με Ασιάτισσα...

poised

Member
Ανόι: Και τώρα τι;

Επιστρέψαμε στο Ανόι με τον αντίθετο τρόπο απ' ότι είχαμε έρθει, δηλαδή ταξί ως το σταθμό των λεωφορείων και μετά υπεραστικό για Ανόι. Το ταξί πάλι έβαλε ταξίμετρο και χρέωσε σωστά, ίσως σε εκείνη την περιοχή οι οδηγοί να ήταν φυσιολογικοί ή τους είχαν βάλει χέρι γιατί δύο στα δύο στατιστικά απίθανο να σου κάτσει αν δεν είναι εκτεταμένη πρακτική.

Όταν φτάσαμε στο Ανόι φορτωθήκαμε τα μπαγκάζια ξεκινήσαμε προς την έξοδο του σταθμού για να πάρουμε το αστικό για το νέο δωμάτιο που θα μέναμε, στο προηγούμενο δε ξαναπήγαινα και τζάμπα να ήταν. Περπατώντας προς την έξοδο υπήρχε ένα στενό σημείο λίγων μέτρων που έπρεπε να περάσουν μαζί πεζοί και λεωφορεία. Περνώντας το βρέθηκε ένα λεωφορείο από πίσω μας και πάτησε κόρνα, το οποίο ήταν παράλογο γιατί δεν είχες χώρο να πας στην άκρη, οπότε τι περίμενε, να τρέχουμε φορτωμένοι για να κερδίσει 5 δευτερόλεπτα; Η βιετναμέζα μου φώναξε με άσχημο τρόπο κάτι τύπου "όλο στη μέση του δρόμου περπατάς και δε βλέπεις τριγύρω σου, πήγαινε στην άκρη", λες και άκουγα τον παραλογισμό του οδηγού. Δεν είπα τίποτα εκείνη την ώρα να μην ξεκατινιαστούμε στη μέση του δρόμου αλλά αφού καθίσαμε στο αστικό και μου είχε περάσει και κάπως ο θυμός βρήκα την ευκαιρία να τα πούμε λίγο για όλα τα περίεργα των τελευταίων ημερών, περιμένοντας ως και χοντρό τσακωμό, αν και περισσότερο εγώ μίλαγα και αυτή άκουγε, οπότε δε ξέρω αν βγήκαμε "σοφότεροι" στο τέλος.

Μιας που είχαμε δει ότι ήταν να δούμε στην πόλη, θα περνάγαμε τις τελευταίες 24 ώρες απλά "περιφερόμενοι ασκόπως". Περάσαμε κάποια σουπερμάρκετ ή τουριστικά για τίποτα να φέρω πίσω, φάγαμε άλλη μία σούπα για βραδινό, που παρόλο που ήταν φοβερή είχα αρχίσει να βγάζω φλύκταινες με τις σούπες και να φαντασιώνομαι την τυρόπιτα που θα έτρωγα με το που θα έφτανα Ελλάδα στο αεροδρόμιο και μετά το πιτόγυρο για μεσημεριανό.

2290.jpg

2291.jpg

2292.jpg

2293.jpg

2294.jpg

Last edited:

poised

Member
Ανόι: Τελευταίες ώρες

Η πτήση μου ήταν αργούτσικα το βράδυ και της βιετναμέζας προς Χο Τσι Μιν είχαμε βγάλει λίγο νωρίτερα από εμένα, οπότε θα πηγαίναμε μαζί στο αεροδρόμιο. Μιας που της είχαν τελειώσει όλα τα λεφτά (με τα τελευταία να τα έχει χάσει το βλαμμένο), μου είχε ζητήσει να της δανείσω για το εισιτήριο. Φυσικά και δεν το δέχτηκα, αρκετά της είχα ανακατέψει την ζωή, δεν θα την άφηνα ταπί και χρεωμένη. Της πλήρωσα τη πτήση και είχα σκοπό να της δώσω και τα λεφτά που θα έπαιρνα επιστροφή από το "ΦΠΑ" του κινητού στο αεροδρόμιο αλλά δεν της το είχα πει ακόμα.

Πακετάραμε, για τελευταία φορά, αφήσαμε το δωμάτιο και τις βαλίτσες στη ρεσεψιόν και πήγαμε για τελευταίο καφέ και μεσημεριανό.

Θυμάμαι να "ξανακοιτάω" τους δρόμους εκείνη τη μέρα και να τους βρίσκω πιο όμορφους, ίσως ήταν που είχε ηλιοφάνεια ίσως ήμουν εγώ αλλιώς.

2296.jpg

Περπατώντας σε κάποιο στενό δύο μεσήλικες κυρίες μίλαγαν μεταξύ τους ενώ μας κοίταγαν και αφού τις περάσαμε βλέπω τη βιετναμέζα να κοιτάει το χέρι της λέγοντας γαμώτο, έχω μαυρίσει πολύ έπρεπε να βάλω περισσότερο αντιηλιακό στο Χα Λονγκ. Πως σου ήρθε τώρα αυτό της λέω; Ε, λέει, οι κυρίες εκεί λέγανε ότι πρέπει να είμαι ταιλανδέζα ή καμποτζιανή γιατί είμαι πολύ μαύρη, όταν γυρίσω πίσω θα πρέπει να κάτσω στη σκιά να φύγει. Γιατί της λέω; Γιατί δεν είναι ωραίο...

Έχει πλάκα πως σε όλο το κόσμο έχει "αξία" αυτό που είναι δύσκολο να έχεις. Όταν είσαι βόρειος το μαύρισμα ως δείγμα οικονομικής δυνατότητας να πας διακοπές στο νότο (ή να κάνεις σολάριουμ) και στις τροπικές το λευκό δέρμα ως δείγμα ότι δεν χρειάζεται να δουλεύεις κάτω από τον ήλιο.

2297.jpg

2298.jpg

Εδώ μία περιοχή που εξειδικευόταν στις σκάλες από μπαμπού (κατά αυτό που είχα πει ότι υπάρχουν δρόμοι που έχουν την ίδια εμπορική δραστηριότητα ή υπηρεσία).

2295.jpg

Για μεσημεριανό θα πηγαίναμε για ένα φαγητό που δεν είχαμε ξαναφάει και όταν της ζήτησα να μου το περιγράψει, μου είπε ότι είναι κάποια σούπα με - βασικά άκουσα σούπα και μπλόκαρα όλα τα άλλα, γιατί από μέσα μου ούρλιαζα "ΤΙ ΚΑΑΑΑΑΝΕΤΕ ΜΩΡΕ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΟΥΠΑΑΑΑΑΑ" σαν τον Κούρκουλο στο "στέρεο φαγητόν: μηδέν". Δεν είπα τίποτα γιατί ήξερα ότι ήταν το τελευταίο γεύμα μαζί και την έβλεπα ότι είχε μία χαρά που θα με πήγαινε σε κάποιο μαγαζί που είχε διαλέξει, μη της το χαλάσω.

Το μαγαζί που πηγαίναμε είχε γίνει διάσημο γιατί είχε φάει ο ομπάμας με τον Anthony Bourdain όταν είχε έρθει στο Ανόι, ήταν και μικρό σε μέγεθος και λόγω αυτού δεν βρήκαμε να κάτσουμε, οπότε πήγαμε σε ένα άλλο παραπέρα για να μην περιμένουμε.

Τελικά χαίρομαι που δεν έκανα τον δύσκολο γιατί το φαγητό, που λέγεται bun cha ήταν απλά υπέροχο. Ένας απίστευτος συνδυασμός ψητού με ελαφριά σάλτσα με ελάχιστα πικλαρισμένα λαχανικά και noodle, πραγματικά ενθουσιάστηκα και χαίρομαι που "έκλεισα" με το τελευταίο γεύμα έτσι το Βιετναμ. Το φαγητό αυτό έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τους έλληνες, παραφράζοντας λίγο την τονικότητα των λέξεων μπορείς να λες "φάγαμε μπουυυυτσα" και να κυριολεκτείς.

(συνεχίζεται)

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το φαγητό αυτό έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα για τους έλληνες, παραφράζοντας λίγο την τονικότητα των λέξεων μπορείς να λες "φάγαμε μπουυυυτσα" και να κυριολεκτείς.
Σιγά που θα το αφήναμε εμείς να πέσει κάτω αυτό! δεν το έβαλα στην δική μου ιστορία για να μη ρίξω το επίπεδο (περισσότερο) το ντεμπουτάρω στη δική σου :haha:

https://www.youtube.com/shorts/5h5tg1qajKo

poised

Member

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος