• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Μόνη στο Λονδίνο

Borealis

Member
Και πάνω που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα βγαίνει κατι καινούργιο, άντε να βάζουμε και το Τότεναμ τώρα στο πρόγραμμα!

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ρομάντικ, τι να παρεξηγηθώ βρε; Μη στενοχωριέσαι, εδώ είμαστε να λέμε όλες τις σκέψεις μας και οκ μπορεί να πρήζω λιγάκι. Μπορεάλις, όχι, δεν παίζει Τότεναμ. Εδώ μόλις διάβασα πως ο ζωολογικός κήπος θέλει 4ωρο (υπολόγιζα 2ωρο), είδα και 1 βιντεάκι και ξετρελάθηκα και (μη βρίσετε) είναι πολύ πιθανό να μην πάω μουσείο (προτιμώ τα ζώα). Και...οκ είπα, έκανα βλακεία που δεν έκλεισα 2 μέρες νωρίτερα, ας έδινα 300 ευρώ παραπάνω. Οπότε ό,τι δω το είδα και αποφάσισα καλύτερα να δω λίγα αλλά να τα δω καλά παρά με την ψυχή στο στόμα κι ας με βρίσει ο τάδε ότι δεν πήγα στο μουσείο ή Νότιν Χιλ. Νεξτ τάιμ ;)

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Και πάνω που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα βγαίνει κατι καινούργιο, άντε να βάζουμε και το Τότεναμ τώρα στο πρόγραμμα!
Καλέ με δούλευες; Ακου Τότεναμ! Τώρα το έπιασα :haha: Τέλος πάντων το θέμα εκεί είναι πολύ σοβαρό, δε το συζητώ. Από την άλλη ως εργαζόμενη ταλαιπωρημένη που μια φορά είπα να κάνω κάτι αποκλειστικά για την ψυχή μου θα ήθελα να μην επηρεαστεί το ταξιδάκι μου. Μακάρι να βρεθεί λύση όχι μόνο στην Αγγλία αλλά σε όλο τον κόσμο, καθώς πχ το κίνημα "Αμεση δημοκρατία τώρα" υπάρχει σε όλο τον κόσμο κι ίσως τώρα τα γεγονότα στην Αγγλία σχετίζονται (ως προς την αγανάκτιση) και τέλος πάντων να απαλλαγούμε από τις συνθήκες τις απάνθρωπες που ζούμε με κορυφαία την κατάργηση στην ουσία των εργασιακών δικαιωμάτων. Κι ενδιάμεσα καλά μας ταξίδια.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οκ άρχισα να φτιάχνω πρόγραμμα. Για όλα ξέρω πλην του Big Ben (μη γελάτε όσοι έχετε πάει πάνω από 2 φορές). Δεν καταλαβαίνω πόσο μακριά είναι από το Tower Bridge. Στο Tower Bridge θα πάω ο κόσμος να χαλάσει (δλδ πέσει το αεροπλάνο). Ελεγα να τα συνδυάσω. Γίνεται; Χμ το ξαναείδα και νομίζω ναι. Να υποθέσω πως σε 2-3 ώρες προλαβαίνω να ανέβω σε αυτά τα δύο και να πάω και στο Londoneye?
Γίνεται και να το κάνεις γιατί είναι όμορφη διαδρομή από το South Bank, αλλά είναι απόσταση. Όχι 2-3 ώρες μόνο ....
Α, στο Big Ben ως μη Βρετανίδα δε μπορείς να πας (κι αυτοί πάνε μόνο με τη μεσολάβηση του Βουλευτή της περιφέρειάς τους...)

• Like
Reactions: mel

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μαρια π. καλά να περάσεις!
Ταβερ: ναι, θα πάρω μετρό ή λεωφορείο και σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά έλεγα αν γινόταν να κάνω τα δυο την ίδια μέρα/απόγευμα. Τέλος πάντων, επειδή δε με ξέρετε κιόλας, έκανα μια τρέλα :D κι έβγαλα νέο πρόγραμμα. Θα δούμε αν θα βγει στην πράξη και τα λέμε τότε. Ήδη σας έπρηξα αρκετά κι αυτό για 1 ταξιδάκι στο Λονδίνο (πού να πήγαινα Ν. Υόρκη). :rolleyes:

Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αγαπητή Mel.Σου εύχομαι καλό ταξίδι και είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις υπέροχα γιατί το Λονδίνο είναι απλά...Υπέροχο!(Ήμουν εκεί τον Ιούλιο για 2η φορά).Θά`θελα πάντως να σου πω να ηρεμήσεις και να μην αγχώνεσαι τόσο πολύ με τον απόλυτο χρονικό προγραμματισμό.Το πόσο χρόνο θα σου πάρει για να διανύσεις μια απόσταση εξαρτάται 1)από το πόσο γρήγορα περπατάς 2)από το πόσο γρήγορα θα προσανατολιστείς και θα διαβάσεις το χάρτη σωστά ώστε να μην κάνεις "κύκλο"3)από το πόσες φωτογραφίες θα θελήσεις να βγάλεις 4)από το πόση ώρα θα θελήσεις να σταμάτήσεις σ`ένα σημείο της διαδρομής για να απολαύσεις τη θέα και....τη στιγμή του "ναι,είμαι εδώ,τα καταφερα κι αυτό που ζώ είναι αληθινό ".....Υπάρχουν ακόμη αστάθμητοι παράγοντες όπως 1)οι ουρές στα θεάματα ,ακόμα κι αν έχεις εισητήριο προτεραιότητας.Στο Μαντάμ Τυσσώ περιμέναμε 30' αν και έιχαμε ε.π.2)ένα ηλεκτρικό μπλάκ άουτ όπως συνέβει σ`εμάς στο μετρό και χάσαμε 1 ώρα.....κλπ. Βεβαίως είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάνει πρόγραμμα και να πας "καλά διαβασμένη"με όλες τις πληροφορίες του "travel stories".Έτσι,σίγουρα θα μπορέσεις να δεις και να κάνεις περισσότερα πράγματα.Το χρονοδιάγραμμα όμως εξ αποστάσεως είναι λίγο δύσκολο....Όταν θα βρεθείς εκεί όλα θα κυλήσουν πολύ εύκολα.Αλήθεια,πότε θα πας Λονδίνο και σε ποιά θέατρα έχεις κλείσει;....Συμβουλή:Οι τιμές στα καλλυντικά και κυρίως στις κολώνιες στα Αγγλικά Duty free είναι Απίστευτες!!!

• Like

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μαρία, σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές κι έχεις δίκιο για τους χρόνους. Οντως δεν ξέρεις τι θα σε κρατήσει και πόσο... Για τα θέατρα που λες ευτυχώς είναι κοντά. Φάντασμα της όπερας (Her Majesty's Theatre) και στο Thriller live (LyricTheatre, WestEnd) θα πάω με προπληρωμένα εισιτήρια. Λες να έχω και στα θέατρα ουρά πάραυτα; Φεύγω σε 10 μέρες

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
mel θα περάσεις υπέροχα!και όπως σου είπε η φίλη πιό πάνω στο Λονδίνο ΔΕΝ μπορείς να είσαι απόλυτα προγραμματισμένος γιατί πολύ απλά στην πορεία του προγράμματος σου ανακαλύπτεις πράγματα που σε κάνουν και ..παρεκλίνεις!
Εψαχνα το τόπικ όπου ρωτούσε κάποιος ποιά πόλη του εξωτερικού προτείνουμε για να πάει ταξίδι μόνος του;επειδή δεν μπορώ να το βρώ θα το απαντήσω εδώ μια που και το δικό σου τόπικ είναι τόσο σχετικό,ΛΟΝΔΙΝΟ με χίλια λοιπόν!είναι η πόλη όπου δεν προλαβαίνεις να νοιώσεις μόνος-η γιατί είναι τόσο μα τόσο πολλές οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις σε κάθε σου βήμα!
Η πόλη με τον ανατρεπτικό καιρό...εκεί που θες μπουφάν την άλλη στιγμή θες κοντομάνικο...η πόλη με τους ανατρεπτικούς ανθρώπους,το στύλ,το πρέπει ,τον συντηριτισμό,το φευγάτο,τη ζωντάνια,την τρέλλα,
η πόλη της κουλτούρας,της τέχνης,της μόδας,του πράσινου!,
η πόλη του πλούτου και της φτώχιας,των διαφορετικών θρησκειών και των πολιτισμών,με τους έγχρωμους και τους λευκούς....από τη μιά στιγμή στην άλλη βρίσκεσαι από την χλίδα των καταστημάτων της Bond στις μυρωδιές και της γεύσεις της china town..σε άλλους κόσμους....
Και μιά και είναι επίκαιρο το θέμα να πω για όσους έρχονται αυτή την περίοδο ότι όσον αφορά τα επεισόδια και τις ταραχές που είχαν προηγηθεί δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβούνται,τρίτη μέρα εδώ και αισθάνομαι όταν κυκλοφορώ πιό ασφαλής και από την Ελλάδα,πολλοί αστυνομικοί παντού,ακόμα και στο hyde park προχθές κάθε λίγο έβλεπες αυτοκίνητο και πεζούς της αστυνομίας.
Πάντως είναι απίστευτη πόλη!με φοβερή δυναμική και πολύ πάρα πολύ ευγενικούς ανθρώπους!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
mel θα περάσεις υπέροχα!και όπως σου είπε η φίλη πιό πάνω στο Λονδίνο ΔΕΝ μπορείς να είσαι απόλυτα προγραμματισμένος γιατί πολύ απλά στην πορεία του προγράμματος σου ανακαλύπτεις πράγματα που σε κάνουν και ..παρεκλίνεις!
Εψαχνα το τόπικ όπου ρωτούσε κάποιος ποιά πόλη του εξωτερικού προτείνουμε για να πάει ταξίδι μόνος του;επειδή δεν μπορώ να το βρώ θα το απαντήσω εδώ μια που και το δικό σου τόπικ είναι τόσο σχετικό,ΛΟΝΔΙΝΟ με χίλια λοιπόν!είναι η πόλη όπου δεν προλαβαίνεις να νοιώσεις μόνος-η γιατί είναι τόσο μα τόσο πολλές οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις σε κάθε σου βήμα!
Η πόλη με τον ανατρεπτικό καιρό...εκεί που θες μπουφάν την άλλη στιγμή θες κοντομάνικο...η πόλη με τους ανατρεπτικούς ανθρώπους,το στύλ,το πρέπει ,τον συντηριτισμό,το φευγάτο,τη ζωντάνια,την τρέλλα,
η πόλη της κουλτούρας,της τέχνης,της μόδας,του πράσινου!,
η πόλη του πλούτου και της φτώχιας,των διαφορετικών θρησκειών και των πολιτισμών,με τους έγχρωμους και τους λευκούς....από τη μιά στιγμή στην άλλη βρίσκεσαι από την χλίδα των καταστημάτων της Bond στις μυρωδιές και της γεύσεις της china town..σε άλλους κόσμους....
Και μιά και είναι επίκαιρο το θέμα να πω για όσους έρχονται αυτή την περίοδο ότι όσον αφορά τα επεισόδια και τις ταραχές που είχαν προηγηθεί δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβούνται,τρίτη μέρα εδώ και αισθάνομαι όταν κυκλοφορώ πιό ασφαλής και από την Ελλάδα,πολλοί αστυνομικοί παντού,ακόμα και στο hyde park προχθές κάθε λίγο έβλεπες αυτοκίνητο και πεζούς της αστυνομίας.
Πάντως είναι απίστευτη πόλη!με φοβερή δυναμική και πολύ πάρα πολύ ευγενικούς ανθρώπους!!
Σε καποια φαση νομιζα πως γραφω εγω...

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
:) Ρομαντικ, χαίρομαι που περνάς καλά κι όσο για'μένα είμαι πια σίγουρη θα περάσω επίσης καλά έτσι όπως τα περιγράφεις (αφού μου είπες πως ξεκίνησες αρνητικά, φαντάσου εγώ που ξεκινάω θετικά). Προγραμματισμό δυστυχώς έκανα και θα προσπαθήσω να τον τηρήσω μολονότι δε μου αρέσει (για'μένα τουρισμός-διακοπές σημαίνει πάω όπου προκύψει, όπου με τραβήξει και πολύ πολύ ΧΑΛΑΡΟ περπάτημα) γιατί είναι πολλά αυτά που θέλω και πρέπει να δω. Το μόνο που με "αγχώνει" είναι ένα, ότι την Tower Bridge πρέπει να την επισκεφτώ στο ηλιοβασίλεμα για να βγάλω καλή φωτογραφία (τώρα μιλάει ο φωτογράφος-εαυτός μου). Την έβλεπα χθες σε διάφορες λήψεις στο γκουγκλι και την ημέρα δεν είναι όμορφη, ενώ εκεί μετά τη Δύση είναι καταπληκτική. Πολύ δεσμευτικό ρε γμτ, αν και μάλλον θα το πετύχω (τη φωτογραφία δεν ξέρω αν θα πετύχω!) Χμ μάλλον πρέπει να πάω 2 φορές για να βρω και την κατάλληλη γωνία λήψης. Α και το "μόνη" ξέχνα το. Προτιμώ τελικά που είμαι μόνη. Αφού χθες σκεφτόμουν ότι και τις 2 φορές που πήγα Παρίσι με παρέα δεν έκανα αυτά ακριβώς που ήθελα και θέλω να ξαναπάω για να τα κάνω (οκ εκτός του ότι το λατρύω, επειδή πια έχω ξεπεράσει κατά πολύ το "επίπεδο" του αρχάριου επισκέπτη που επισκέπτεται τις ατραξιόν, θέλω να το περπατήσω κι άλλο και να το φωτογραφίσω, το ομολογώ). Απλά ο χρόνος είναι λίγος. Να'χαμε κάνα 20ήμερο... Τέλεια, ε; Τέλος πάντων να περνάς καλά και να είσαι καλά που μας σκέφτεσαι. Να ξέρεις διάβασα και την ιστορία που μου είπες και θέλω κι εγώ να πετύχω τη Rose (έτσι δε την είπαμε;...)

Και btw πρωτεύουσα της κουλτούρας,της τέχνης και της μόδας είναι μεταξύ άλλων το Παρίσι, μην τους καπελώσουν τους καημένους τους Γάλλους κι οι Άγγλοι μετά το "κυνήγι" πους τους κάνουν οι Ιταλοί, αν και καταλαβαίνω πως το έκανες από τον ενθουσιασμό σου :) Α και fish & chips δε θα φάω!

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αγαπητή mel ,σίγουρα χωρίς πρόγραμμα δεν μπορείς να πας πουθενά!!-Κι εμείς παρακολουθήσαμε το "Φάντασμα της Όπερας" που ήταν μια καταπληκτική παράσταση.Το θέατρο ήταν γεμάτο,όμως μπήκαμε γρήγορα μέσα και η παράσταση ξεκίνησε στην ώρα της.(Ωραίο αναμνηστικό η "μαύρη κούπα").-Ελπίζω όταν επισκεφτώ το Παρίσι "αναλυτικά" να συμμεριστώ τον ενθουσιασμό σου.Το Μάρτιο το επισκέφτηκα 1 μέρα(είχαμε μείνει Disneyland 4 μέρες) και περίμενα να νιώσω τη "μαγική του αύρα" που θα με έκανε να ανυπομονώ να το ξαναδώ.Δυστυχώς,με απογοήτευσε.Σίγουρα βέβαια θα του δώσω τη 2η ευκαιρία που του αξίζει.

• Like

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος