Ηνωμένο Βασίλειο Μόνη στο Λονδίνο

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
471
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Θα συμφωνήσω. Από την πρώτη στιγμή αυτό μου έκανε εντύπωση κι εμένα. Διακριτικό σε σημείο να μπορείς εύκολα να τον παρεξηγήσεις αλλά πολύ ωραίο χιούμορ
Σου φαίνεται διακριτικός λόγω μαυρίσματος στην πραγματικότητα είναι πολύ αδιάκριτος :haha::haha:
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Να'μαι πάλι! Καταρχήν να ευχαριστήσω όσα μέλη με βοήθησαν με τη θετική τους ενέργεια. Τώρα, όσον αφορά το ταξιδάκι, έγινε κι έγινε μια χαρά. Επειδή ήταν παιδικό όνειρο, υπερίσχυσε η αναμονή χρόνων και δε με πείραξε που δεν ήρθε τελικά η φίλη μου. Ίσα ίσα που πήγα όπου μα όπου ήθελα και γενικά τέλος πάντων είχα ελευθερία. Τώρα πώς μου φάνηκε το Λονδίνο; Να πω την αλήθεια δεν τρελάθηκα, δεν είναι και Παρίσι, όχι όμως κι ότι δε το βρίσκω όμορφο. Γλυκούλι είναι με πολύ δικό του χαρακτήρα, πολύ καθαρό, με πολύ ήρεμους κι ευγενικούς ανθρώπους, μια πόλη που σε γαληνεύει. Περπάτησα πολύ σε σημείο που να βγάλω φουσκάλες και πάλι καλά που είχε δροσιά. Εφευγα το πρωί στις 7:30-8 και γυρνούσα αργά. Μόνο την πρώτη μέρα γύρισα στις 10:30. Κι αυτό το λέω για να δείξω ότι ένιωθα ασφάλεια. Καμιά σχέση με Ελλάδα ή τουλάχιστον με την πόλη μου. Τώρα να πω ιστορία; Δεν ξέρω αν θα βοηθήσω γιατί ήδη τα έχουν πει άλλοι. Να πω πού πήγα; Δεν ξέρω. Ετοίμασα κάτι πρόχειρο αλλά πολύ περιεκτικό κυρίως για βοήθεια σε πιο πρακτικά θέματα. Θα δούμε. Πάντως, επειδή γενικά το ταξίδι το βλέπω σαν ολότητα (από τη στιγμή που φεύγω από το σπίτι), τις εντυπώσεις μου δεν τις εστιάζω στο καθαυτό Λονδίνο. Γι'αυτά θα μιλήσω με φωτογραφίες. Και θα πω και κάτι που ίσως σε μερικούς φανεί παράξενο. Μια από τις ωραίες στιγμές της διαμονής μου εκεί ήταν τη μέρα που στο πεζοδρόμιο δίπλα στο Hyde park (Marylebone street, Lancaster gate) πετάχτηκε ένας σκίουρος (δείτε κάτω συνημμένα τη φωτογραφία). Είχα ξαναδεί σκίουρο από κοντά όταν πήγα στη Γερμανία αλλά εκεί ήταν αναμενόμενο γιατί ήμασταν σε δάσος. Στη Marylebone street όμως; Ο γλυκός μου μου δάγκωσε ελαφρά και το δάχτυλο να δει αν είχα κάτι να του δώσω να φάει. Και τον έβγαλα σε διάφορες στάσεις. Τέτοια μου τραβούν την προσοχή κι ίσως ακόμη και περισσότερο από την ίδια την πόλη όπως τώρα ήταν το Λονδίνο. Ή, ας πούμε, μια κορυφαία στιγμή ήταν στην επιστροφή που είδα την αντανάκλαση του ήλιου μες στα σύννεφα. Κι αφήστε που είχα την αίσθηση ότι έβλεπα το περίγραμμα της γης. Δε το νομίζω αλλά ήταν ωραίο σαν ψευδαίσθηση έστω. Άσχετο με το Λονδίνο αλλά ήταν μέρος του ταξιδιού :)

Α και να μην ξεχάσω να πω ότι από την πρώτη μέρα απέκτησα συνήθεια. Τι; Να περνάω από το σημείο Oxford circus, όπου έπαιζε μουσική ο Γαλλο-Ισραηλινός Οded Kafri. Μας μάγεψε όλους. με το που ξεκινούσε τα ντραμς του, ξαφνικά μαζευόταν γύρω του μπουλούκι κάθε ηλικίας και χάζευε. Κι εννοείται ότι χορεύαμε. Κάθε βράδυ λοιπόν όπου κι αν ήμουν περνούσα πρώτα απο'κει για χορό. Και χόρευα μέχρι και στη στάση ακόμη κι όταν πια είχε σταματήσει για διάλειμα μόνο και μόνο επειδή είχα ακόμη το ρυθμό (η ελευθερία που σου δίνει η ιδιότητα του τουρίστα, σιγά μη το κάνω στην Τσιμισκή...). Τέλος πάντων όλα πήγαν πάρα μα πάρα πολύ καλά κι εύχομαι όλοι να κάνουμε όμορφα ταξίδια :) Δείτε το φανταστικό σημείο με τον Οded Kafri και σταθείτε με τέρμα τα ηχεία στα στα λεπτά 2:02-3:25.
 

Attachments

Last edited by a moderator:
Μηνύματα
2.509
Likes
3.269
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλώς ήρθες mel!
Είδες τελικά που αν και μόνη πέρασες μιά χαρά!
Καλή προσαρμογή τώρα,ανώμαλη προσγείωση:D
 
  • Like
Reactions: mel

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εντελώς ανώμαλη όμως. Δεν πειράζει, καλά να είμαστε, πτώχευση να μη γίνει, δουλειά να έχουμε και θα κάνουμε και νέο ταξιδάκι :) Α δεν είπα και το κουφό! Όταν γύρισα, βρήκα στην είσοδο της πολυκατοικίας και την κάρτα ασφάλισης για το εξωτερικό! Ούτε που τον άνοιξα το φάκελλο! Αθάνατη Ελλάδα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.532
Μηνύματα
899.480
Μέλη
39.254
Νεότερο μέλος
DimiKl

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom