• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Μόνη στο Λονδίνο

Gloriana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία, Σκανδιναβία
Συμφωνώ με dimitrak. Οι αποστάσεις ειναι τεράστιες.

AlexG

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα γίνονται...
Ζω σε μιά από τις περίεργες περιοχές που ανέφερε ο φίλος ηλίας παραπάνω, στα ανατολικά και βεβαίως γυρνώ κουλές ώρες και δεν έχω πάθει και ποτέ τίποτα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα λέω στον πρωτάρη τουρίστα: ελάτε στο bethnal green, είναι ασφαλέστατα!
Γιατι; Και το Bethanal Green έχει τα καλά του.. Το υπαιθριο market στο whitechapel road με όλων των ειδών τα κλεμμένα κινητά και τα χαλασμένα μήλα... Την non-european κουλτουρά διάχυτη... Και 20 λεπτα με τα πόδια απο την Tower Bridge.. Not bad, eh? :cool:

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Είμαι χαζή. Επρεπε να κλείσω 2 μέρες νωρίτερα για να μου φτάσει ο χρόνος. Τώρα που πλησιάζει ο καιρός δεν τολμώ να βγάλω πρόγραμμα (γιατί μόνο με πρόγραμμα θα βγει) γιατί δεν ξέρω τι να πρωτοβάλω. Γκρρρ! Αντε 21 ημέρες έμειναν. Ο Λονδινάκιας ακόμη να πάει Παρίσι; ('ασχετο)

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πηγε βρε, απλα για ψυχολογικους λογους διατηρει την αντιστροφη μετρηση...
Χμ κάποιος εδώ μέσα είναι κρυφοπαρισάκιας μου φαίνεται :rolleyes: Εχει γούστο να έγινε αυτός Παρισάκιας και τώρα που θα πάω εγώ Λονδίνο να γίνω εγώ Λονδινάκιας...αλλά όχι, όχι, το Παρίσι μου εγώ δε το αλλάζω (απλά πάω Λονδίνο να έχω κι άλλα επιχειρήματα υπέρ του πόλης του φωτός...) :haha:

Last edited by a moderator:

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Οκ άρχισα να φτιάχνω πρόγραμμα. Για όλα ξέρω πλην του Big Ben (μη γελάτε όσοι έχετε πάει πάνω από 2 φορές). Δεν καταλαβαίνω πόσο μακριά είναι από το Tower Bridge. Στο Tower Bridge θα πάω ο κόσμος να χαλάσει (δλδ πέσει το αεροπλάνο). Ελεγα να τα συνδυάσω. Γίνεται; Χμ το ξαναείδα και νομίζω ναι. Να υποθέσω πως σε 2-3 ώρες προλαβαίνω να ανέβω σε αυτά τα δύο και να πάω και στο Londoneye?

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Και επίσης, αν μπορεί κάποιος να μου προτείνει μεταφορικό μέσο. Βλέπω εκεί ότι έχει tube, rail, bus...Τι κάρτα να βγάλω; Πάνω κάτω θα κινηθώ μεταξύ Regents park και Tower of bridge και μια μέρα θα πάω και στο Arena02.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
. Να υποθέσω πως σε 2-3 ώρες προλαβαίνω να ανέβω σε αυτά τα δύο και να πάω και στο Londoneye?
Να υποθεσεις ο,τι θες. Δεν προλαβαινεις ομως...

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Να υποθεσεις ο,τι θες. Δεν προλαβαινεις ομως...
Οκ έκανα τροποποιήσεις και κάτι θα γίνει. Να σε δω το Σεπτέμβριο όμως πώς θα αντιδράσεις με το πρόγραμμά μου (θα είσαι έτσι :shock:). Καμιά άλλη γνώμη γι'αυτό με τα μέσα μετακίνησης; Τι να επιλέξω; Ξέρω για επιστροφή στο αεροδρόμιο το Gatwick express αλλά για τα άλλα; Από Mayfair ως Big Ben πώς να μετακινηθώ; Λεωφορείο, μετρό, τι; Ή θα με κατατοπίσουν στο αεροδρόμιο, αν βρεθεί ένας ευγενικός υπάλληλος να τον πρήξω; Και άραγε από το ίδιο σημείο βγάζουν εισιτήρια για όλα τα μέσα; Χμ και μήπως πχ γίνεται να πάω με τα πόδια από το ζωολογικό κήπο ως το βρετανικό μουσείο; Βαριέμαι και τις αναμονές...

Ρωτάω πολλά;
3:39μμ: οκ βρήκα, θα πάω με τα πόδια, 35 λεπτά ζωολογικός-μουσείο, τίποταααα http://walkit.com/cities/london/. Το βάζω να το βρουν κι άλλοι και συνεχίζω το ψάξιμο

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Οκ έκανα τροποποιήσεις και κάτι θα γίνει. Να σε δω το Σεπτέμβριο όμως πώς θα αντιδράσεις με το πρόγραμμά μου (θα είσαι έτσι :shock:). Καμιά άλλη γνώμη γι'αυτό με τα μέσα μετακίνησης; Τι να επιλέξω; Ξέρω για επιστροφή στο αεροδρόμιο το Gatwick express αλλά για τα άλλα; Από Mayfair ως Big Ben πώς να μετακινηθώ; Λεωφορείο, μετρό, τι; Ή θα με κατατοπίσουν στο αεροδρόμιο, αν βρεθεί ένας ευγενικός υπάλληλος να τον πρήξω; Και άραγε από το ίδιο σημείο βγάζουν εισιτήρια για όλα τα μέσα; Χμ και μήπως πχ γίνεται να πάω με τα πόδια από το ζωολογικό κήπο ως το βρετανικό μουσείο; Βαριέμαι και τις αναμονές...

Ρωτάω πολλά;
mel σου το είπανε πρίν ότι οι αποστάσεις είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕς,στο ξαναλέω και γώ,ναι σαφώς και θα περπατήσεις πάρα πολύ για να δείς πράγματα αλλά τα μεταφορικά μέσα είναι απαραίτητα,θ ανεβοκατεβαίνεις διαρκώς αν θες να γυρίσεις πραγματικά την πόλη.
Μπες στο χάρτη του ΛΟνδίνου για να έχεις μιά άποψη για το που;περίπου βρίσκονται αυτά που θέλεις να δεις αλλά για τις αποστάσεις μη σε ξεγελά το "σχετικά κοντά"στο χάρτη.
Πάντως ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται ΑΡΚΕΤΑ μακρυά από το Βρεττανικό μουσείο,δεδομένου ότι είναι στο Regent park το οποίο είναι ούτως η άλλως τεράστιο και μάλιστα είναι στο βορειοδυτικό του τμήμα δηλ τελείως από την αντίθετη πλευρά απο κει που είναι το μουσείο.Εκεί μάλιστα που βρίσκεται ο ζωολ.κήπος ΔΕΝ εχεις κοντά μετρό μόνο λεωφορεία θα σε βολέψουν ,εκτός κι αν μετά τον ζωολ.κήπο διασχίσεις,χαζέψεις το πάρκο και βρεθείς πρός την άλλη του πλευρά marylebone όπου θάχεις και πιό πολλές επιλογές για συγκοινωνίες.
Για τα μέσα μεταφοράς τάχουμε πεί τόσες φορές...:bleh:θάπρεπε να τάχεις διαβάσει να τάχεις ξεκοκαλίσει όλα όσα έχουν γραφτεί σχετικά,
τέλος πάντων το ξαναλέμε,ανάλογα με τις μέρες που θα μείνεις αν μείνεις πάνω από 5 -6 μέρες συμφέρει η εβδομαδιαίά travelcard,αλλιώς αν πρόκειται για 3,4 μέρες θα βγάζεις κάθε μέρα ημερήσια travelcard.Ρώτησε στο αεροδρόμιο,μπορείς νομίζω να τις προμηθευτείς και από κει,για το Χίθροου είμαι σίγουρη,για το gatwick δεν είμαι.
Οι κάρτες αυτές σου επιτρέπουν απεριόριστες διαδρομές σε λεωφορεία,μετρό
οι ταμπέλες είναι κατατοπιστικότατες ακόμα και με τα λεωφορεία δεν είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη,αρκεί να προσέχεις τις κατευθύνσεις,
απλά το ξαναλέω λόγω των μεγάλων αποστάσεων πολλές φορές σου τρώει πιό πολύ χρόνο για να βρείς τη στάση του λεωφορείου παρά να κάνεις τη διαδρομή...
Να ρωτάς ,μη διστάζεις,οι Αγγλοι είναι πολύ ευγενικοί ,εξυπηρετούν χωρίς να δυσανασχετούν.

• Like
Reactions: mel

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αυτό που μου είπες για την ημερίσια travel card, πίστεψέ με, ήταν πολύ χρήσιμο και με ηρέμησε. Φοβόμουν ότι έπρεπε να βγάλω ξεχωριστή κάρτα για μετρό κλπ. Κι έχω τρελαθεί ρε γμτ με τις ένα σωρό κάρτες (μια londonpass, μια travelcard μια δεν ξέρω τι). Όσο για το διάβασμα και το χάρτη, έχω πήξει μιλάμε. Ούτε 15μερο να έμενα. Εκτύπωσα μέρος του χάρτη για εκεί που θα κινηθώ πιο πολύ κι έβγαλα έτσι και μια άκρη και "πρόγραμμα" ώστε να βάλω μαζί τα κοντινά μεταξύ τους αλλά πραγματικά για κάτι πιο μακρινό όπως ο Μπιγκ Μπεν ή το Ο2, ε, εκεί σηκώνω ψηλά τα χέρια. Ξέρεις τι μου φταίει; Ο λιγοστός χρόνος. Αφού λέω, καλά να'μαστε, λεφτά να'χουμε, του χρόνου να ξαναπάω για να τα δω με την άνεσή μου. Τέλος πάντων, ευχαριστώ πολύ όλους. :)

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Χαίρομαι που δεν παρεξηγήθηκες μ αυτό που σου έγραψα για το διάβασμα:bleh:,
οκ καλά έκανες και προετοιμάστηκες και δικαιολογημένα εχεις και κάποιο άγχος μιά και θα είσαι μόνη σου, πάντως αν ένα μέρος του προγράμματος δεν βγεί δεν χάθηκε κι ο κόσμος....,να είσαι γερή να το απολαύσεις και να ξαναπάς του χρόνου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα