panpan
Member
και απο δουλεια τι θα κανεις?Μόνιμη κατοικία σίγουρα όχι η Ελλάδα.
Είμαι 30 χρονών και θυμάμαι όταν ήμασταν πιτσιρικάκια τα Καλοκαίρια κοιμόμασταν στη βεράντα. Τώρα κλειδώνουμε, κλειδώνουμε, κλειδώνουμε...
Έχω ξενερώσει που ζω σε ένα μέρος και εννοείται αποτελώ μέρους αυτού, συνυπεύθυνη και όλα τα σχετικά που πλέον σιχαίνομαι. Όχι επειδή δεν έχει φυσική ομορφιά, όχι επειδή δεν έχει καλό κλίμα (προς το παρόν), όχι επειδή έχει πάει κάτι στραβά στη ζωή μου και θέλω να την κάνω.
Αλλά επειδή ζω σε ένα μέρος που δεν υπάρχει αμφίδρομος σεβασμός πολίτη - κοινωνίας. Που θεωρώ δεδομένο ότι για να βγάλω συμπαθητικά χρήματα θα πρέπει να δουλεύω 12 ώρες κάθε μέρα, χωρίς χρόνο για ποιότητα ζωής που εγώ θέλω να έχω, δεν ξέρω τι να πρωτοπώ γενικά.. Δεν θίγω πρόσωπα, δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχουν καταπληκτικοί άνθρωποι με φοβερή προσωπικότητα κτλ γιατί δεν είναι το θέμα μου να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις, δεν θέλω να καταλήξω εκεί.
Εκφράζω μία άποψη που σχηματίστηκε μεγαλώνοντας ψάχνοντας τον τρόπο ζωής που θέλω να κάνω.
Ειλικρινά ελπίζω όσο είμαι ακόμα εδώ να μην μου ανατρέψει η φαντασία της ζωής τα πράγματα.
Είμαι εκτός θέματος ;;
Ελπίζω όχι.
Θέλω λοιπόν να ζήσω σε ένα μέρος που 1) έχει μόνιμα ή σχεδόν τον περισσότερο χρόνο Καλοκαίρι (ναι για μένα το κλίμα είναι φοβερό κριτήριο εφόσον ο Χειμώνας με μελαγχολεί τρελλά) 2) να μην έχει εγκληματικότητα (θέλω να αισθάνομαι όσο μπορώ ασφαλής)
Δεν ξέρω πότε θα γίνει το βήμα αυτό. Δεν θέλω να κάνω επιπόλαιες κινήσεις. Ίσως σε ένα μήνα, ίσως σε έναν χρόνο.. αλλά αυτός είναι στόχος ζωής.