Defkalion
Administrator
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αλάσκα
@bekos: σε ποιο τομέα είναι η δουλειά σου; :xmas_wink:
καλη επιλογη, πως μου ξεφυγε :xmas_cheesygrin:Εαν μπορούσα θα έφευγα χθές!!!
Πιστεύω πως η Ελβετία είναι μια πολύ καλή λύση και από οτι μου έχουν πει φίλοι που θα φύγουν είναι πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εκεί, εννοείται και οι μισθοί.
Σωστός ο νέος!!!!Έζησα στην Ελλάδα μέχρι τα 17 μου. Εφύγα για να πάω για σπουδές στην Αμερική (με πανεπιστημιακή υποτροφία και πάρα πολλές θυσίες), όπου επίσης εργάστικα και έζησα (και τελικά την είδα και απο την καλή και απο την ανάποδη). Γύρισα μετα απο 10 χρόνια στην Ελλάδα για να πάω στρατο.
Οι πρώτες 15 μέρες στην Αθήνα ήταν πολύ όμορφες. Άλλα όσο περνούσε ο καιρός άρχιζα να καταλαβαίνω πάλι γιατί έφυγα. Η Ελλάδα όταν έχεις φύγει για καιρό θυμίζει Καφκαική ιστορία, ξέρεις ότι αυτό που βιώνεις είναι αληθινό αλλα παράλληλα ξέρεις οτι κάτι δεν πάει καλά. Τα πάντα ήταν δύσκολα - το ταχυδρομείο για ένα γράμμα δύσκολο, η πληρωμή λογαριασμών δύσκολη, το να βρείς ταξί δύσκολο κτλ. Φυσικά όλα αυτά υπάρχουν και στο εξωτερικό, η διαφορά είναι στην αντιμετώπιση που έχω όμως είτε σαν πελάτης ή άνθρωπος γενικότερα.
Μόλις τελείωσα το στρατό ήρθα στο Λονδίνο για ένα year off, πρίν γίνω 30 (και πολλοί συμφοιτητές μου το ίδιο). Μου άρεσε τόσο πολύ που δεν ήθελα να φύγω και τελικά έκατσα εδώ.
Άκομα λατρεύω την Άθηνα. Αλλά δεν μπορώ να ζήσω εκει...Τώρα που θα ζούσα αν ΔΕΝ ζούσα Λονδίνο? Σίγουρα πρώτη επιλογή θα ήταν το Τορόντο.