• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μοιραστείτε μαζί μας τις φωτογραφίες σας

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Κάνω τη παρακάτω πρόταση για τους μερακλήδες, καθώς τι καλύτερο να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες από τα ταξίδια μας και μάλιστα σαν προβολή παρουσίασης (slide show επί το ελληνικότερον!) και με μουσική υπόκρουση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανανεωμένη έκδοση του Windows Live Movie Maker 2011

Είναι πρόγραμμα εύκολο. Αφού προσθέσετε φωτογραφίες, μπορείτε:
- να βάλετε τίτλους αρχής τέλους ή και λεζάντες
- να προσθέσετε μουσική (ρυθμίζεται χρονικά)
- να δημιουργήσετε με οπτικά εφέ, εφέ μετάβασης μεταξύ των φωτογραφιών ή εντός αυτών (ώστε να έχουν μια ψευδαίσθηση βίντεο)
Προτείνω αν σκοπεύετε να βλέπετε τις φωτογραφίες σας σε display ευρείας οθόνης (τηλεοραση ή μονιτορ) και αν έχει τέτοια επιλογή η μηχανή σας να τραβάτε σε 16:9. Γεμίζει καλύτερα το κάδρο χωρίς να αφήνει μαύρες μπάρες στο πλάι (μόνο πάνω κάτω) και το αποτέλεσμα είναι πιο "κινηματογραφικό". Εναλλακτικά αν τραβάτε σε 3:2, ή 4:3 μπορείτε να τις κροπάρετε σε 16:9 με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας έχετε.

Αφού ετοιμάσατε την παρουσίασή σας καλύτερο είναι να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή (προτείνω επιλογή HD 1080p ή 720p). Έτσι μπορείτε να την αναπαράγετε και χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο youtube.

Ανοίγετε ένα λογαριασμό στο youtube και μεταφορτώνετε την ταινιούλα σας

Προσοχή η μουσική πρέπει να μην υποκειται σε προστασία πνευματικών δικαιωμάτων αλλοιώς δεν θα το βλέπει κανείς :mad:. Αν υπόκειται, θα σας στείλει το youtube ένα e-mail σε ποιές χώρες υπάρχει περιορισμός. Άρα σιγουρευτείτε πρώτα πριν το ποστάρετε στο φόρουμ. Σε κάθε περιπτωση μπορείτε να γυρίσετε πάλι στο πρότζεκτ, να προσθέσετε άλλο μουσικό κομμάτι που να μην έχει τέτοιους περιορισμούς ή στη χείριστη περίπτωση να το αφήσετε...μουγκο! :shock:

Αν όλα πάνε κατ'ευχήν παραμ παραμ είστε έτοιμοι να την ποστάρετε στο φόρουμ μας προς τέρψιν των οφθαλμών μας.

Ίδια δουλειά γίνεται και με παλιά βίντεο που θα θέλατε να μοιραστείτε.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα προγράμματα που κάνουν αντίστοιχη δουλειά, αυτό όμως είναι δωρεάν, εύκολο, στα ελληνικά και για ανάρτηση στο youtube ιδανικό.

Αυτό σαν πρόταση ώστε ταξιδιωτικές ιστορίες και όχι μόνο να αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον (είμαι υπέρμαχος της εικόνας + μουσικής)

Για να πάρετε μια ιδέα, δείτε το ποστ στο Social forum: Eλατοχώρι αφιερωμένο εξαιρετικά

Last edited by a moderator:

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
τι ωραια ιδεα!ευχαριστουμε για τις χρησιμες πληροφοριες!

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
(προσοχή η μουσική να μην υποκειται σε προστασία πνευματικών δικαιωμάτων αλλοιώς δεν θα το βλέπει κανείς)
Μου λες πως μπορεί να γίνει αυτό; Εκτός αν ο καθένας βάλει δική του μουσική. Αλλά δυστυχώς δεν ήμαστε όλοι συνθέτες. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με την κλασσική μουσική. Σε κάποια παρουσιάση που έκανα για τη Βρετάνη (υπάρχει στα βίντεο εδώ μέσα) έβαλα παραδοσιακή βρετόνικη μουσική και έλαβα μήνυμα από το youtube ότι δεν θα μπορούν να δουν το "βιντεάκι" σε κάποιες χώρες (????). Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση.

Κατά τα άλλα πολύ καλή η ιδέα σου.:clap::clap::clap:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μου λες πως μπορεί να γίνει αυτό; Εκτός αν ο καθένας βάλει δική του μουσική. Αλλά δυστυχώς δεν ήμαστε όλοι συνθέτες. Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με την κλασσική μουσική. Σε κάποια παρουσιάση που έκανα για τη Βρετάνη (υπάρχει στα βίντεο εδώ μέσα) έβαλα παραδοσιακή βρετόνικη μουσική και έλαβα μήνυμα από το youtube ότι δεν θα μπορούν να δουν το "βιντεάκι" σε κάποιες χώρες (????). Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση.

Κατά τα άλλα πολύ καλή η ιδέα σου.:clap::clap::clap:
Δυστυχώς δεν μπορείς να το γνωρίζεις εκ των προτέρω (αλλά διαπίστωσα πχ ότι η Sony music δαγκώνει!!!) .

Εγώ κάνω την επεξεργασία με τη μουσική που θέλω, αποθηκεύω το πρότζεκτ μου και αν μετά τη μεταφόρτωση μου έρθει mail από το youtube ότι υπάρχει περιορισμός σε κάποιες χώρες, ελέγχω τουλάχιστον αν περιλαμβάνεται η Ελλάδα (Πχ το βίντεο της Burkina που πόσταρα δεν παίζει στην Γερμανία μόνο, αντίθετα το Ελατοχώρι με Michael Nyman πρόβλημα ουδέν).
Αν ναι ξαναγυρνάω στο πρότζεκτ και αλλάζω μουσικό κομμάτι. Διπλή δουλειά θα μου πεις αλλά σκοπός είναι να το μοιραστείς. Εξαρτάται δε αν θέλεις να το βλέπουν σε όλες τις χώρες ή σε ενδιαφέρει κυρίως για την Ελλάδα. Προσωπικά μπαίνω στη διαδικασία για το χατήρι του φόρουμ και μόνο.
Για προσωπική χρήση χρησιμοποιώ και άλλα προγράμματα που να μπορώ να τα αναπαράγω και σε Blue ray 'η στο PC σε καλύτερη ποιότητα, κι εκεί δεν έχω περιορισμούς.

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Στο θέμα της μουσικής νομίζω αρκεί να συμπεριλάβει κανείς και στα credits στο βίντεο αλλά και στην περιγραφή ότι δεν έχει σκοπό να προσβάλει τα πνευματικά δικαιώματα της εταιρίας No copyright infringement intended ή απλά I do not claim the music of this video as mine in any way. Πριν 2 χρόνια είχα φτιάξει ένα τέτοιο βίντεο με φωτογραφίες από Παρίσι και σήμερα ακόμα λειτουργεί κανονικά.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πιστεύω οτι το θέμα είναι αρκετά μπερδεμένο και καμιά φορά δεν ξέρεις από που μπορεί να σούρθει. Ίσως η κλασική μουσική που δεν υπόκειται πλέον σε πνευματικά διακαιώματα (όχι συνθέσεις από το 1950 και μετά) να είναι μια λύση.
Είναι γεγονός οτι κυρίως η Sony δαγκώνει αλλά έχω διαπιστώσει οτι πολλές φίρμες δεν είναι τίποτα άλλο παρά θυγατρικές της. Δύο φορές που το Youtube με ενημέρωσε για πνευματικά διακιώματα ήταν από εταιρείες που δεν τις "ξέρει" σχεδόν κανείς και όμως το "φάουλ" είχε να κάνει με τη Sony

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Στο θέμα της μουσικής νομίζω αρκεί να συμπεριλάβει κανείς και στα credits στο βίντεο αλλά και στην περιγραφή ότι δεν έχει σκοπό να προσβάλει τα πνευματικά δικαιώματα της εταιρίας No copyright infringement intended ή απλά I do not claim the music of this video as mine in any way. Πριν 2 χρόνια είχα φτιάξει ένα τέτοιο βίντεο με φωτογραφίες από Παρίσι και σήμερα ακόμα λειτουργεί κανονικά.
Nομίζω τώρα που το λες ότι στη περιγραφή καλό θα ήταν να αναγράφεται και αυτό που γράφεις καθώς και ποιοί είναι οι συντελεστές του κομματιού.
Μπορείς βέβαια να το έχεις και μουγκό οπόταν δεν χρωστάς ούτε της Μιχαλούς

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Πιστεύω οτι το θέμα είναι αρκετά μπερδεμένο και καμιά φορά δεν ξέρεις από που μπορεί να σούρθει. Ίσως η κλασική μουσική που δεν υπόκειται πλέον σε πνευματικά διακαιώματα (όχι συνθέσεις από το 1950 και μετά) να είναι μια λύση.
Και η κλασσική, ωραιότατη είναι. Από το μουγκό χίλες φορές προτιμότερη. Πάντως προσωπικά θα ακολουθήσω τη προτροπή του φίλου Dva Srca

micmic

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Ήδη έχω ένα τέτοιο βιντεάκι στο προφίλ μου, από τη Νότια Αφρική πέρυσι:

Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα βιντεάκια που συνδυάζουν φωτογραφίες και κίνηση, μπορεί να γίνουν πολύ όμορφα. Αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά, πολύ editing. Αν είσαι πολύ μερακλής μπορείς να συσχετίσεις και την εικόνα με την μουσική. Όλο λέω ότι θα φτιάξω 1-2 τέτοια βιντεάκια κι όλο το αναβάλλω :D

Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα βιντεάκια που συνδυάζουν φωτογραφίες και κίνηση, μπορεί να γίνουν πολύ όμορφα. Αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά, πολύ editing. Αν είσαι πολύ μερακλής μπορείς να συσχετίσεις και την εικόνα με την μουσική. Όλο λέω ότι θα φτιάξω 1-2 τέτοια βιντεάκια κι όλο το αναβάλλω :D
Τώρα μου ξύνεις πληγές γιατί κι εγώ αυτό προτιμώ αλλά είναι χρονοβόρα διαδικασία και πάντα καταλήγω να το αναβάλω. Με τις φωτογραφίες το βρίσκω πολύ πιο εύκολο και ειδικά με το προγραμματάκι που προανέφερα.
Αν και φέτος είπα :)roll:) να το τολμήσω (βίντεο+φωτογραφίες)

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ωραία η ιδέα σου! Θα το δοκιμάσω!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Κάνω τη παρακάτω πρόταση για τους μερακλήδες, καθώς τι καλύτερο να μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες από τα ταξίδια μας και μάλιστα σαν προβολή παρουσίασης (slide show επί το ελληνικότερον!) και με μουσική υπόκρουση.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ανανεωμένη έκδοση του Windows Live Movie Maker 2011

http://www.travelstories.gr/social-...%DD%ED%EF-%E5%EE%E1%E9%F1%E5%F4%E9%EA%DC.html
...στην παραπάνω πρόταση να συμπληρώσω και ενα ακομη αντιστοιχο και σχετικό δωρεάν προγραμματάκι που μπορεί να κάνει την ίδια "δουλειά" με το χαρακτηριστικό τίτλο Photo Story 3 for windows.

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/digitalphotography/photostory/default.mspx

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom