• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά Μιλια απο αεροπορικες!

periigitis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ...
Μήπως γνωρίζει κανεις αν μίλια μιας πτήσης που ενώ το εισιτήριο έχει πληρωθεί τελικά ο επιβατης δεν ταξίδεψε μετράνε?

Από πρόσφατη προσωπική εμπειρία στην Aegean σίγουρα δεν μετράνε! Για τις υπόλοιπες εταιρείες δεν ξέρω!

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει ή έχει παρόμοια εμπειρία:

Πρόσφατα πέταξα με EgyptAir (μέλος Star Alliance) και μέσα σε ένα σωρό άλλα στραβά που είχε αυτή η πτήση δε μου πέρασαν και τα μίλια μου στην κάρτα της Aegean που τους έδειξα σε όλα τα σκέλη της πτήσης μου (ήταν long haul), παρά μόνο σε ένα από αυτά! Μιλάμε για πολλά μίλια χαμένα, έκανα αίτημα εκ νέου στη σελίδα της Aegean και πάλι τίποτα, τηλεφωνώ και μου λένε ότι είναι πρόβλημα της EgyptAir που δεν έχει δώσει έγκριση να μου περάσουν μίλια. Είμαι βέβαιος ότι δικαιούμαι μίλια, επειδή ταξίδεψα και με άλλους στην ίδια τιμή εισιτηρίου και μας πέρασαν μίλια τυχαία στον καθένα, σε μένα από ένα segment, στον άλλον από άλλο κλπ...

Τι πρέπει να κάνω για να διεκδικήσω τα μίλια μου; Είναι κρίμα να πάνε χαμένα 5000+ μίλια έτσι...

mad4paok

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΜΠΑ-ΙΡΑΝ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ-ΝΑΜ

Πρόσφατα πέταξα με EgyptAir (μέλος Star Alliance) και μέσα σε ένα σωρό άλλα στραβά που είχε αυτή η πτήση δε μου πέρασαν και τα μίλια μου στην κάρτα της Aegean που τους έδειξα σε όλα τα σκέλη της πτήσης μου (ήταν long haul), παρά μόνο σε ένα από αυτά! Μιλάμε για πολλά μίλια χαμένα, έκανα αίτημα εκ νέου στη σελίδα της Aegean και πάλι τίποτα, τηλεφωνώ και μου λένε ότι είναι πρόβλημα της EgyptAir που δεν έχει δώσει έγκριση να μου περάσουν μίλια. Είμαι βέβαιος ότι δικαιούμαι μίλια, επειδή ταξίδεψα και με άλλους στην ίδια τιμή εισιτηρίου και μας πέρασαν μίλια τυχαία στον καθένα, σε μένα από ένα segment, στον άλλον από άλλο κλπ...

Τι πρέπει να κάνω για να διεκδικήσω τα μίλια μου; Είναι κρίμα να πάνε χαμένα 5000+ μίλια έτσι...
Θα έλεγα να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με την EgyptAir και να τους εκθέσεις το πρόβλημα...Τώρα από εκεί και πέρα θα πρέπει να πιέσεις και την Aegean γιατί και αυτοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν έχεις κρατημένα τα boarding passes μπορείς να τους τα στείλεις για επιβεβαίωση..Γενικά σε τέτοιες καταστάσεις το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους "ενοχλείς" διαρκώς μέχρι να γίνει αυτό που θα έπρεπε από μόνοι τους να έχουν κάνει!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

Επιστολή προς το πρόγραμμα τακτικών επιβατών σου (έστω fax, αλλά όχι απλό e-mail), με επισύναψη τις κάρτες επιβίβασης των πτήσεων που θέλεις να περαστούν. Τους εξηγείς ότι οι διαδικασίες μεταξύ των 2 εταιριών δεν είναι δικό σου πρόβλημα, ας τα βρουν μεταξύ τους με όποιο τρόπο θέλουν, αλλά εσύ θες τα μίλια που σου υποσχέθηκαν ότι θα πάρεις, και πως έχεις τηρήσει όλες τις δικές σου υποχρεώσεις ως προς αυτό. Και μετά follow-up τηλέφωνα στους ίδιους.

Για τα θέματα μιλίων μιλάς μόνο με το πρόγραμμα τακτικών επιβατών σου. Δεν έχει νόημα και δεν ωφελεί να μιλάς με την αεροπορική που εκτέλεσε την πτήση. Επίσης, για να αποφεύγεις τα προβλήματα, στο τσεκ-ιν διπλοτσεκάρεις ότι ο αριθμός της κάρτας σου αναφέρεται, και δη σωστά, στην κάρτα επιβίβασης.

Υ.Γ. Μαύρο χάλι η Batavia, αλλά μια χαρά τα υπόλοιπα μέρη...

ELGEO2

Member
Επόμενο Ταξίδι
μπαγκλαντες
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
ιδιο προβλημα ειχα και εγω με την γυφταιρ και φυσικα δεν λυθηκε ..το ταξιδι ηταν τα χριστουγεννα και παροτι εγιναν χιλια τηλεφωνα , mail ,φωτοτυπιες οι καρτες επιβιβασης και ολα τα σχετικα καταληξαμε οτι δεν θα γινει τιποτα και ολο περιμενουμε ...ειναι συνηθες το φαινομενο προσφατα με πηραν απο την aegean να με ρωτησουν εαν ειμαι ευχαριστημενος απο την ......προσπαθεια που εκαναν για να παρω τα μιλια τα οποια τελικα δεν δοθηκαν ....τα ακουσαν κανονικα ..εγω ειχα στο δρομολογιο τρεις πτησεις και περασαν την πρωτη και την τριτη ...την ενδιαμεση δεν ..........αφορουσε την πτηση αθηνα -καιρο και καιρο αθηνα οπου καταληξαμε οτι πηγα κολυμπωντας σε δυο ωρες .:bleh::bleh:
Dva Srca σου ευχομαι καλη δυναμη και υπομονη και κανε και μια προσευχη στον αλλαχ ...:clap::clap::clap:.

_antonis_

Member
Πάντως εγώ έκανα 4 πτήσεις με egyptair αλλά με κάρτα της LH και περάστηκαν όλα κανονικά.
Μήπως η aegean έχει το πρόβλημα;;

fotast

Member
Απο την στιγμή που υπάρχουν οι κάρτες επιβίβασης γιατί δεν λύνει το πρόβλημα η Aegean;

Η Lufthansa σε παρόμοιες περιπτώσεις ζητά αποστολή τών καρτών με το ταχυδρομείο(όχι φάξ ή σκαναρισμένες) και λίγες μέρες μετά τα μίλια έχουν περαστεί.Σε δυο περιπτώσεις που έτυχε οι εταιρείες που εκτέλεσαν τις πτήσεις ήταν η Aegean και η Singapore.

Ακόμη και αν η Egyptair εχει πρόβλημα με τις διασταυρώσεις δεν θά έπρεπε η Α3 για λόγους καλής θέλησης να πιστώσει τα μίλια;

_antonis_

Member
Απο την στιγμή που υπάρχουν οι κάρτες επιβίβασης γιατί δεν λύνει το πρόβλημα η Aegean;

Η Lufthansa σε παρόμοιες περιπτώσεις ζητά αποστολή τών καρτών με το ταχυδρομείο(όχι φάξ ή σκαναρισμένες) και λίγες μέρες μετά τα μίλια έχουν περαστεί.Σε δυο περιπτώσεις που έτυχε οι εταιρείες που εκτέλεσαν τις πτήσεις ήταν η Aegean και η Singapore.

Ακόμη και αν η Egyptair εχει πρόβλημα με τις διασταυρώσεις δεν θά έπρεπε η Α3 για λόγους καλής θέλησης να πιστώσει τα μίλια;
Τι είναι αυτό πάλι;
Τα κορόιδα κάνουν...μέχρι να τα φτύσεις και να χάσεις τα μίλια!

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Θα επιμείνω παιδιά, θα τους πρήξω τα.... ξέρετε! 5000 μίλια εγώ δε χάνω, αφήστε που πείσμωσα απίστευτα με την Egypt η οποία ειλικρινά το εννοώ όταν λέω ότι μου προκάλεσε τρομερά προβλήματα - αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Έβαλα τις φωνές στο Κάιρο, με άκουσε όλο το αεροδρόμιο και δεν ήξερε από πού να τα μαζέψει ο προϊστάμενος του check in counter... Θα τους κυνηγήσω με κάθε δυνατό μέσο και βλέπουμε, για το γαμώτο δηλαδή! Εξάλλου δε τους είναι και τίποτα τα μίλια αυτά, τόσα και τόσα δίνουν καθημερινά!

Ευχαριστώ άπαντες για τις συμβουλές/εμπειρίες!

jimp

Member
Αν θες μας λες τις εμπειρίες σου από την εταιρεία?

Εκτός και αν θες να τις ξεχάσεις!

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Μετά από μία, δύο , τρεις, τέσσερις προσπάθειες για τη συγκέντρωση των μιλίων που δικαιούμουν από πτήσεις της Swiss για το miles&bonus της StarAlliance, εγκαταλείπω τις προσπάθειες...

ε μα...! Τζάμπα κόπος και χρόνος με συνεχή μηνύματα, κτλ κτλ :mad:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia