Μια μεγάλη "κρουαζιέρα"

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εκεινη τη συνταγη για την καραβισια μακαροναδα αν ειχατε την καλοσυνη καπετανιο μου... (μπας και μαγειρεψω και κατι για το μεσιμερι....)
Και αχχχ... Μπανγκοκ!!!

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Κατάστρωμα, κατάστρωμα, χαλάω εγώ χατήρι; :) Να μαζέψουμε τώρα τις άγκυρες;

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Αλλος ενας μουτσος χωραει??????
αντεχω και στην πρυμνη............

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Αλλος ενας μουτσος χωραει??????
αντεχω και στην πρυμνη............
Eύα στο κατάστρωμα, χωράει πολλούς. Θα απολαμβάνετε και τ' αστέρια στη σκοτεινή
νύχτα. όσο για την υγρασία, ουίσκι όπως είπε η Έρση. στο βαπόρι είναι πάμφθηνο γιατί είναι αφορολόγητο.

Έρση δεν ξέρω τη συνταγή, γιατί εγώ μόνο απολαμβάνω τα φαγητά και δεν ελέγχω πως φτιάχνονται:D:D

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
ουσκακι και τσιγαρακι αφθονο λοιπον στο καταστρωμα!!!!ολεεεεε.....
παιδια βαστατε και καμια κουβερτουλα!!!

αντωνη τρομερη η ιστορια σου για ακομα μια φορα!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
ουσκακι και τσιγαρακι αφθονο λοιπον στο καταστρωμα!!!!ολεεεεε.....
παιδια βαστατε και καμια κουβερτουλα!!!

αντωνη τρομερη η ιστορια σου για ακομα μια φορα!
και τα τσιγάρα απρολόγητα. πάμφθηνα, έρχονται απ' ευθείας από την αντιπροσωπεία.
δεν μεσολαβούν έμποροι.

κανένας φίλος του καπνού;:D:D

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ουίσκια, τσιγάρα.. αυτό το παπόρι δεν είναι για μικρά παιδιά σαν κι εμένα... μου φαίνεται πρέπει να με κατεβάσετε όταν πιάσετε bangkok...:( θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα τραβήξω μέχρι τα phi phi.. :cool:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ουίσκια, τσιγάρα.. αυτό το παπόρι δεν είναι για μικρά παιδιά σαν κι εμένα... μου φαίνεται πρέπει να με κατεβάσετε όταν πιάσετε bangkok...:( θα κάνω την καρδιά μου πέτρα και θα τραβήξω μέχρι τα phi phi.. :cool:
απαγορεύεται το κάπνισμα

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Μετά από 31 μέρες παραμονή στην Κεϋλάνη ξεκινήσαμε για Ταϊλάνδη. Ταϊλάνδη, πρώην Σιάμ, με μια όμορφη Βασίλισσα να το κυβερνά, ειρηνική χώρα, χωρίς να απασχολεί τον τύπο με πολέμους ή εμφύλιους. Αυτές ήταν οι γνώσεις μου τότε γι’ αυτή τη χώρα. Στρίψουμε από την νότια άκρη του νησιού και συνεχίζουμε ανατολικά. Οι μέρες είναι ηλιόλουστες και η θάλασσα γαλήνια. Στο στενό μεταξύ Κεϋλάνης και Ινδίας είναι η Γέφυρα του Αδάμ που όμως λέει ο Καββαδίας: «Πέρα απ’ τη γέφυρα του Αδάμ στην Νότια Κίνα-χιλιάδες παραλάβαινες τσουβάλια σόγια…» .
Δεκαέξι μίλα από βραχονησίδες, ξέρες, αβαθή αμμώδη άμμο, σαν να σχηματίζουν μια γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών. Στη Κεϋλάνη λένε, ότι υπάρχει το ίχνος που άφησε ο Αδάμ όταν πάτησε για πρώτη φορά τη γη.
Αριστερά μας είναι ο κόλπος της Βεγγάλης. Στο βάθος το Μπαγκλαντές με την Chulna και τη γνωστή ιστορία μου με τους πειρατές.. , την πρωτεύουσα Ντάκα που η επαιτεία έφτανε μέχρι την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου της, την Τσιταγκόν το μεγαλύτερο λιμάνι της και που θα μου μείνει αξέχαστη η σκηνή του δρόμου στην πόλη, όταν σαν επιβάτης σε λεωφορείο φτάσαμε σ’ ένα δρόμο και ο οδηγός, προσπαθούσε να οδηγήσει ανάμεσα από αυτοκίνητα, μηχανάκια, ποδήλατα, αγελάδες, κοτόπουλα, σκυλιά και γατιά, γυναίκες κι΄ άνδρες σε αθλία κατάσταση, κι’ όλοι αυτοί σ’ όλο το πλάτος του λασπωμένου δρόμου. Εκεί στη μέση ένας άνδρας λεπτός και γύρω στα τριάντα πέντε, στριφογυρνούσε σαν να έκανε τον τροχονόμο, ολόγυμνος, τσιτσίδι, χωρίς κανείς να του δίνει σημασία.
Φτάνουμε στο ΒΔ άκρο της Σουμάτρας και μπαίνουμε στον Πορθμό της Μαλαισίας ή Malacca strait. . Είναι ο προθάλαμος που συνδέει Άπω Ανατολή με Ινδικό, Η κίνηση από πλοία είναι μεγάλη. Κι΄ εδώ ακολουθούμε τους διεθνείς κανονισμούς ναυσιπλοΐας. Το ραντάρ λειτουργεί συνεχώς, η προσοχή μας εντείνεται. Στα στενά κοντά στην Σιγκαπούρη η κίνηση ακόμη μεγαλύτερη. Η Σιγκαπούρη κομβικό σημείο των ναυτιλιακών μεταφορών. Αν ο Πορθμός Μαλαισίας είναι ο προθάλαμος, η Σιγκαπούρη είναι το σαλόνι της Άπω Ανατολής. Παγκόσμιο ναυτιλιακό και εμπορικό κέντρο. Λιμάνι εφοδιασμού των πλοίων με προορισμό την Άπω Ανατολή και αντίστροφα. Εμείς όμως θα την παρακάμψουμε αυτή τη φορά και θα συνεχίσουμε προς τη Σινική θάλασσα, και τον κόλπο της Ταϊλάνδης. Νάμαι λοιπόν στο δυτικό άκρο του Ειρηνικού Ωκεανού, τον οποίο αργότερα θα γνωρίσω πολλές φορές.
Παράξενη μουσική και τραγούδια σαν νιαουρίσματα ακούω από το ραδιόφωνο.
Πλησιάζοντας στη στεριά το χρώμα της θάλασσας γίνεται καφέ, από τα χώματα που κατεβάζει ο ποταμός Σάο Φράγια που διασχίζει την Ταϊλάνδη και περνά από το Μπανγκόκ. Οκτώ μέρες μετά την αναχώρηση από την Κεϋλάνη, φτάσαμε στις εκβολές του ποταμού που θα μας οδηγήσει στη Μπανγκόκ…

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ωπα! Φθανουμε σιγα σιγα! Να δουμε πως ειναι εκεινη η αλλοτινη Μπανγκοκ!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Πάρα πολύ ωραία, πάρτε με και εμένα μαζί με τους υπόλοιπους, έχω και προυπηρεσία σαν μούτσος, χωράω;;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μετά από 31 μέρες παραμονή στην Κεϋλάνη ξεκινήσαμε για Ταϊλάνδη.
καπτεν μας εχεις καθηλωσει με την αψογη περιγραφη..
σορυ που διακοπτω..να υποθέσω ότι φύγαμε άδειοι από Κολόμπο?και ξέρουμε τι και ποσο θα φορτώσουμε στη Bangkok? για να υπολογισω ποσο θα μεινουμε στο λιμανι...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom