Μια μεγάλη "κρουαζιέρα"

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Ως άλλος Μαγγελάνος!!

ταξιδεύεις τον κόσμο.
Η διαδρομή τουλάχιστον είναι ακριβώς η ίδια,χρονολογικά μόνο διαφέρετε.

Καπετάνιε θα χρειαστώ κι εγώ φυλλάδιο.:clap:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
ταξιδεύεις τον κόσμο.
Η διαδρομή τουλάχιστον είναι ακριβώς η ίδια,χρονολογικά μόνο διαφέρετε.

Καπετάνιε θα χρειαστώ κι εγώ φυλλάδιο.:clap:
χμ... τώρα βρήκες νάρθεις και συ εεεε;;;

είσαι μαζί μας και θα καλοπεράσεις....

σαν καλός καπετάνιος προχωρούμε για Μπανγκόκ με πλήρες πλήρωμα:haha::haha:
σε λίγα λεπτά φτάνουμεεεεεεεεεεεεεεε

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
O πλοηγός ανέβηκε αμέσως στο καράβι και μας οδήγησε προς το ποτάμι. Αυτός θα δίνει εντολές μέχρι να φτάσουμε. Είναι ένα φαρδύ ποτάμι, και τα νερά του είναι κόκκινα από τα χώματα που κατεβάσει διασχίζοντας ολόκληρη τη χώρα. Δεξιά και αριστερά απλώνονται τεράστιες εκτάσεις μέχρι τη γραμμή του ορίζοντα από καρύδες και χουρμαδιές. Να και ένα χρώμα διαφορετικό από το συνεχή γαλάζιο της θάλασσας. Είναι όμορφο ένα τέτοιο ταξίδι. Γνωρίζεις τη χώρα, αναπνέεις οξυγόνο, οι εικόνες εναλλάσσονται. Σαν ταξίδι αναψυχής. Για μένα δεν ήταν το πρώτο ποτάμι. Είχε προηγηθεί ο Τίγρης που με πήγε στην Βασόρα, αργότερα,ο Μισσισσιπής, Rio de la Plata, ο Τίβερης, κ.α. Τόσα εκατομμύρια κυβικά νερού να χύνονται αιωνίως στην θάλασσα, όταν κάπου αλλού πεθαίνουν από την έλλειψη του.
Το ταξίδι μέσα στο ποτάμι διήρκησε δέκα ώρες. Όσο πλησιάζαμε τόσο μεγάλωνε η κίνηση από πλεούμενα. Μαούνες, φορτηγίδες, μικρά επιβατηγά, ψαράδικα, βαρκάκια, καΐκια μανάβικα, καΐκια εστιατόρια. Λίγο πριν αγκυροβολήσουμε ένα σκάφος ταξίδευε παράλληλα με μας, και μέσα βλέπαμε μικρά κορίτσια και μας χαιρετούσαν. Φαινόταν σαν να ήταν σχολείο που πήγαιναν εκδρομή. Αγκυροβολήσαμε, κι ‘εδώ στο αγκυροβόλιο ξανά θα γίνει η φόρτωση ρυζιού σε τσουβάλια, που τελικός προορισμός του θα είναι η Ολλανδία. Όπως έχω ξαναγράψει, οι πρώτοι που έρχονται στο πλοίο όταν φτάνει σε λιμάνι, είναι το λιμεναρχείο και το τελωνείο. Μετά από τις τυπικές διαδικασίες, μπορούν να ανέβουν και οι υπόλοιποι. Πράκτορες του φορτίου, αρχιεργάτες για την φόρτωση ή εκφόρτωση, τροφοδότες, νερουλάδες, άλλοι για καύσιμα, έμποροι μαζί με το εμπόρευμα τους, αν φυσικά το επιτρέπουν οι αρχές του λιμανιού, και διάφοροι άλλοι «απατεώνες». Ρίξαμε την άγκυρα, φτάσαμε. Πριν ακόμα τακτοποιήσουμε το σφίξιμο της καδένας της άγκυρας, πριν ακόμα μείνει ακίνητο το πλοίο, το σκάφος που είχε μέσα τα κορίτσια που τα νομίζαμε για μαθήτριες, πλησίασε στη σκάλα του πλοίου και άρχισαν να ανεβαίνουν. -Τι γίνεται κύριε πλοηγέ; Αααα εδώ στην Βανγκόκ αυτές έχουν τον πρώτο λόγο και μετά είναι οι αρχές.- Και τι έρχονται να κάνουν; -Να σας υποδεχτούνε και να παντρευτούνε. Την βλέπεται εκείνη την ηλικιωμένη; Αυτή είναι η διευθύντρια τους. Αν έχετε παράπονο να απευθυνθείτε σ΄ αυτή. Είναι όμως όλα ελεγχόμενα και εγγυημένα δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Τέτοιες ομάδες υπάρχουν πολλές. Σε σας έτυχε αυτή. Ήταν σα να έκαναν κατάληψη στο πλοίο. Ήταν ηλικίας από 17 μέχρι 22 χρονών. Αιφνιδιαστήκαμε μ’ αυτό το αναπάντεχο. Το πλήρωμα εξαφανίστηκε. Πήγαν να διαλέξουν την καλύτερη. -Παιδιά έχουμε και δουλειές να τους λέω, δεν διαλέγετε αργότερα; -Κορίτσια θα φύγετε; -Εμεις; Που να πάμε, όλες τις μέρες εδώ θα είμαστε. Θα φύγουμε τελευταίες!! Μερικές είχαν στο λαιμό περασμένα δυο στεφάνια από ψεύτικα λουλούδια. Μόλις έβρισκαν «γαμπρό», το ένα στεφάνι του το περνούσανε στο λαιμό.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
καπετανιε ημουν ετοιμη να σου το πω αυτο το τελευταιο με τα κοριτσια!
επειδη μ'αρεσει να ακουω ιστοριες απο τους ναυτικους,ειχα κατσει και ελεγα για σενα σε ενα φιλο του πατερα μου,οπου αρχισε να μου λεει ιστοριες απο τα καραβια.
η σκηνη που περιγραφεις αλλα και το μερος απο οτι φαινεται ηταν ακριβως αυτο που μου περιεγραψε και αυτος λεγοντας μου οτι μετα απο το λιμεναρχειο και το τελωνειο,οι επομενοι που ανεβαινουν ειναι τα "κοριτσια".!!!!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εμεις τα κοριτσια της κρουαζιερας ας παμε για shopping μη κανουμε χαλαστρα στα παλικαρια....

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
καπετανιε ημουν ετοιμη να σου το πω αυτο το τελευταιο με τα κοριτσια!
επειδη μ'αρεσει να ακουω ιστοριες απο τους ναυτικους,ειχα κατσει και ελεγα για σενα σε ενα φιλο του πατερα μου,οπου αρχισε να μου λεει ιστοριες απο τα καραβια.
η σκηνη που περιγραφεις αλλα και το μερος απο οτι φαινεται ηταν ακριβως αυτο που μου περιεγραψε και αυτος λεγοντας μου οτι μετα απο το λιμεναρχειο και το τελωνειο,οι επομενοι που ανεβαινουν ειναι τα "κοριτσια".!!!!!

μωρέ σύμπτωση:):)

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
O τουρισμός στην Ταϊλανδή χώρα που δεν ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση όπως μερικές γειτονικές της , δεν είχε ξεκινήσει ακόμα. Ούτε υπήρχαν οργανωμένα ταξίδια για την ανατολή. Περιπλανήσεις τότε σε ζούγκλες, δάση και νησιά σαν αυτές που διαβάζω εδώ δεν υπήρχαν. Στην Ελλάδα τότε ταξίδευαν μόνο οι μετανάστες, που ερχόντουσαν για διακοπές. Έτσι το δολάριο το είχαν είτε ο αμερικάνικος στόλος είτε οι ναυτικοί. Όλες οι χώρες εκεί πέρασαν από το ίδιο στάδιο. Οι φτωχοί της επαρχίας έστελναν τα κορίτσια τους από την ηλικία των 16 χρονών στις πόλεις, «δούλευαν» στις ομάδες αυτών των δυστυχισμένων, και έστελνα τα χρήματα που τους αναλογούσαν στην οικογένεια τους. Στη Ιαπωνία μέχρι και δέκα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου επικρατούσε η ίδια κατάσταση. Συνήλθαν όμως γρήγορα και ξεπέρασαν πολλούς. Στην Ν. Κορέα το 85 που πήγα για τελευταία φορά, το ίδιο. Στην Κορέα όταν βλέπεις τα βουνά της, νομίζεις πως βλέπεις τα ελληνικά των νησιών του Αιγαίου ή της Κρήτης Το ίδιο ξερά και άδενδρα είναι. Κι΄ όμως, έφτασε εκεί που βρίσκεται σήμερα και είμαι σίγουρος πως το «πρόβλημα» έχει εξαφανιστεί σήμερα με την ανάπτυξη που έχει. Το ίδιο ¨πρόβλημα» στην Ταιβάν και στις Φιλιππίνες. Όμως στην Ταϊλάνδη είχαν την καλύτερη οργάνωση…Η φήμη της Ταϊλάνδης είχε εξαπλωθεί στους Βορειοευρωπαίους και άρχισε σιγά-σιγά ο τουρισμός προ τη χώρα, αλλά ήταν σεξοτουρισμός στην άγρια μορφή του, ο οποίος πολύ κατακρίθηκε από τον διεθνή τύπο της εποχής εκείνης, γιατί με ελάχιστα χρήματα «αγόραζαν» και ικανοποιούσαν τις πιο κτηνώδεις τους ορέξεις. Αυτό δηλαδή που στην χώρα τους δεν μπορούσαν άνετα και όχι χωρίς ενοχή να απολαύσουν. Τότε κυκλοφόρησαν και κείνα τα 2-3 έργα, τολμηρά για την εποχή εκείνη, και που το θέμα τους διαδραματιζόταν σε εκείνη την περιοχή.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Εξαίρεση αποτελούσε η Κίνα, γιατί ο Μάο πήρε τη μπουλντόζα και έριξε στο Κίτρινο ποταμό, όλους τους ναρκομανείς, τα παράσιτα, τα κακοποιά στοιχεία, μαζί και τους Ευρωπαίους αποικιοκράτες, που πότιζαν το λαό με όπιο για να τους κυβερνούν ευκολότερα
Έδωσε δουλειά για όλους, τους φόρεσε τα ίδια ρούχα, και τους χαλιναγώγησε με συνθήματα και εμβατήρια.
Ταχύτατα βαρκάκια με μηχανή που η προπέλα τους ήταν τοποθετημένη στην άκρη ενός καλαμιού σε απόσταση 3-4 μέτρα από την πρύμη, σε πήγαιναν σε δυο λεπτά σε μια ξύλινη αποβάθρα. Ήταν περιοχή μακριά από το κεντρικό λιμάνι αλλά είχε αρκετή κίνηση. Η πόλη απ’ εδώ ήταν γύρω στην μισή ώρα με λεωφορείο. Αν εξαιρέσουμε τα δύο μεγάλα παλάτια και τους ναούς, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Μεγάλοι λεωφόροι με κτιριακά συγκροτήματα κυρίως γραφεία, και μικρότεροι με εμπορική κίνηση, όπου χαιρόσουν να χαζεύεις το πλήθος των καταστημάτων με τα παράξενα προϊόντας τους, από εξωτικά φρούτα μέχρι κοσμηματοπωλεία που το κύριο εμπόρευμα τους τα κομψοτεχνήματα από επεξεργασμένο ελεφαντόδοντο. Στην περιοχή του πλοίου, όπου οι εμπορικοί δρόμοι ήταν λιγότεροι, υπήρχαν ξύλινα μικρά μαγαζάκια, με κάθε είδους εμπόρευμα. Εντυπωσιαζόμουν με τα μικρά εστιατόρια, με τις παράξενες γεύσεις, και μυρουδιές που έστελναν, τα μικρά μπωλάκια με τις πολύχρωμες σάλτσες, το σκέτο άσπρο ρύζι που το έτρωγαν με τα χέρια. Μου είπαν ότι αυτό είναι το ψωμί τους. Ήθελα να δοκιμάσω απ όλα, να μάθω τις γεύσεις των φαγητών αυτού του λαού νομίζοντας ότι θα τον καταλάβαινα καλύτερα Ήταν ο πρώτος ασιατικός που γνώριζα, και ο πρώτος απ’ όσους γνώριζα μέχρι τώρα, που μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί του. Το μόνο που πρόσεχα ήταν μήπως φάω φιδάκια ή βατράχια. Μια φορά μόνο μια περίεργη γεύση αισθάνθηκα στο στόμα μου αλλά με μια γουλιά μπύρα το ξεπέρασα!! Δε σταμάταγε το μάτι μου να ελέγχει τη πιο μικρή λεπτομέρεια. Το ντύσιμο των ανθρώπων, τα χαρακτηριστικά τους, τις κινήσεις τους, το αιώνιο χαμόγελο τους που εδώ ακόμη ανήξερος το περνούσα για ένδειξη ευτυχίας. Δεν πήγα παραπάνω από τέσσερις φορές στην πόλη. Η πολύ ζέστη έκανε αποτρεπτική την επίσκεψη μέσα σ΄ αυτή τη μεγαλούπολη, και ο μόνος λόγος που πήγα ήταν τα μνημεία. Στη περιοχή που βρισκόταν το πλοίο ήταν πιο χαλαρά, μικρό το μέρος και με τη συχνή παρουσία μου με είχαν συνηθίσει. Φιλικοί, εξυπηρετικοί, καταδεκτικοί. Στη Κεϋλάνη το σοβαρό ύφος των Ινδών δεν σου άφηνε περιθώριο να ανοιχτείς μαζί τους.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Τι εχανα τοσες μερες που ελειπα απο το φορουμ !!!
καπετανιε γραφεις απιθανα ....διαβασα πολλες σελιδες μαζεμενες , η μία ειναι καλιτερη απο την άλλη ....

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
On board, λοιπον και εσυ ΚΙΚΙ!
Εννοειται , αλλά μονο στο Ινδικο , γιατί με τη ναυτια που με πιανει στα θαλασσινα ταξιδια,στον Ατλαντικο θα με πετουσατε στη θαλασσα για να με ξεφορτωθειτε :lol:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom