• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μηχανές αναζήτησης ξενοδοχείων

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ευχαριστώ babaduma γιατί είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είπα κάτι τρελό!
Ευχαριστώ κι εγώ. :)

Και να συμπληρώσω (από την όποια εμπειρία μου και τις στατιστικές γνώσεις μου - κι εγώ των θετικών επιστημών είμαι): Η καλύτερη στιγμή (κατά κανόνα) για να κάνει κάποιος κράτηση ξενοδοχείου είναι από 2 μέχρι 1 μήνα πριν την ημερομηνία που θα το χρειαστεί (και δεν το λέω μόνο εγώ - που το έχω επιβεβαιώσει στην πράξη - αλλά και ένα εκατομμύριο άλλοι στα σχετικά σάιτ ή φόρα που, υποθέτω, γνωρίζετε και ψάχνετε). Αυτά τα ολίγα...

alex_thess

Member
Ευχαριστώ κι εγώ. :)

Και να συμπληρώσω (από την όποια εμπειρία μου και τις στατιστικές γνώσεις μου - κι εγώ των θετικών επιστημών είμαι): Η καλύτερη στιγμή (κατά κανόνα) για να κάνει κάποιος κράτηση ξενοδοχείου είναι από 2 μέχρι 1 μήνα πριν την ημερομηνία που θα το χρειαστεί (και δεν το λέω μόνο εγώ - που το έχω επιβεβαιώσει στην πράξη - αλλά και ένα εκατομμύριο άλλοι στα σχετικά σάιτ ή φόρα που, υποθέτω, γνωρίζετε και ψάχνετε). Αυτά τα ολίγα...
Κατά τη γνώμη μου, επειδή είναι ξενοδοχείο και όχι αεροπορικό εισιτήριο (μπορεις να το κάνεις κρατηση και να το ακυρώσεις χωρίς πρόστιμο αν ειναι refundable) - και χωρίς πιστωτική καρτα μέσω γραφειου) όταν κάνεις την έκδοση των αεροπορικών εισιτηριών και όχι 1-2 μήνες πριν το check in! :clap::clap: Κατοχυρώνεις την τιμή και αν ρίξουν τις τιμές το ακυρώνεις και το ξανακρατάς η κάνεις κρατηση και σε και άλλο!

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Α να τονίσουμε και αυτό, ότι τις περισσότερες φορές στα last minute είναι non-refundable οι κρατήσεις.

snapper

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Από την προσωπική μου εμπειρία, καλό είναι μετά το αεροπορικό να κλείσει κανείς ένα ξενοδοχείο που του αρέσει και αλλά πλήρως ακυρώσιμο 1-2 μέρες πριν τη άφιξη του και μετά χωρίς άγχος παρακολουθείς τα σχετικά sites και μόλις βρείς κάποια καλύτερη προσφορά ακυρώνεις τη πρώτη κράτηση και κάνεις νέα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Από την προσωπική μου εμπειρία, καλό είναι μετά το αεροπορικό να κλείσει κανείς ένα ξενοδοχείο που του αρέσει και αλλά πλήρως ακυρώσιμο 1-2 μέρες πριν τη άφιξη του και μετά χωρίς άγχος παρακολουθείς τα σχετικά sites και μόλις βρείς κάποια καλύτερη προσφορά ακυρώνεις τη πρώτη κράτηση και κάνεις νέα.
Αααα γειά σου! Τόσο απλά... :)

Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
6 μήνες πριν ξενοδοχεία κλείνουν μόνο οι πρωτάρηδες γιατί συνήθως είναι ακριβότερες οι τιμές τόσο νωρίς.
Και για πες μας εσύ που δεν είσαι πρωτάρης και θεωρεις τον εαυτό σου ποιο έξυπνο ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό που έκανα εγώ ο πρωτάρης ?.....Εχω κλείσει το ξενοδοχείο 6 μήνες πριν με δυνατότητα ακύρωσης μέχρι 12 ώρες πριν εμφανιστώ στο ξενοδοχείο......

1.....Εχω το κεφάλι μου ήσυχο
2.....Είμαι κερδισμένος σε περίπτωση που τελικά ανέβουν οι τιμές το καλοκαίρι

3.....ΑΝ......ΑΝ.....ΑΝ....2-3 μέρες πριν πάω δω τιμή τρελή της τελευταίας στιγμής-Πάμφθηνο ξενοδοχείο την περίοδο που λες ΕΣΥ ότι θα πρέπει να κλείνουμε ( εκτός των πρωτάρηδων ) τότε πολύ ΑΠΛΑ θα κάνω την ακύρωση στο άλλο και κλείνω επιτόπου το νέο

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εχω κλείσει το ξενοδοχείο 6 μήνες πριν με δυνατότητα ακύρωσης μέχρι 12 ώρες πριν εμφανιστώ στο ξενοδοχείο......
Eννοούσα να κλείσεις το ξενοδοχείο 6 μήνες πριν και να το πληρώσεις μη επιστρέψιμα.

Αν επιλέξεις επιστρέψιμη χρέωση έξι μήνες πριν δε θα δεις και καμιά φοβερή προσφορά (το πιο πιθανό να δεις τα rack rates των ξενοδοχείων), γιατί σε κανένα ξενοδοχείο δε θα άρεσε να μοιράζει φθηνές επιστρέψιμες χρεώσεις 6 μήνες πριν και 12 ώρες πριν να τις βλέπει να ακυρώνονται βάζοντας 0 ευρώ στο ταμείο και έχοντας άδεια δωμάτια. Εκτός και αν μιλάμε για ξενοδοχεία τρώγλες τα οποία είναι καταδικασμένα από κριτικές, έχουν πολύ χαμηλές πληρότητες και προσπαθούν να μαζέψουν πελάτες με οποιοδήποτε τρόπο.

Παράδειγμα

Radisson Blu Royal Helsinki

02.08.2012-03.08.2012 (6 μήνες μετά) Rack Rate με πρωινό = 125EUR
Show Hotels - Radisson Blu Hotels & Resorts

02.08.2012-03.08.2012 (6 μήνες μετά) Kαλύτερη επιστρέψιμη χρέωση με πρωινό = 125EUR (κανένα απολύτως κέρδος)
Booking.com: Radisson Blu Royal Hotel, Helsinki, Helsinki, Finland - 706 Guest reviews. Book your hotel now!

09.02.2012-10.02.2012 (1 εβδομάδα μετά) Καλύτερη μη επιστρέψιμη χρέωση με πρωινό = 102.60EUR (κέρδος 22.4EUR από τη rack rate Αυγούστου!!!)
Hotel Radisson Blu Royal-Helsinki city,Helsinki | Hotelopia

marquis

Member
Eννοούσα να κλείσεις το ξενοδοχείο 6 μήνες πριν και να το πληρώσεις μη επιστρέψιμα.

Αν επιλέξεις επιστρέψιμη χρέωση έξι μήνες πριν δε θα δεις και καμιά φοβερή προσφορά (το πιο πιθανό να δεις τα rack rates των ξενοδοχείων), γιατί σε κανένα ξενοδοχείο δε θα άρεσε να μοιράζει φθηνές επιστρέψιμες χρεώσεις 6 μήνες πριν και 12 ώρες πριν να τις βλέπει να ακυρώνονται βάζοντας 0 ευρώ στο ταμείο και έχοντας άδεια δωμάτια. Εκτός και αν μιλάμε για ξενοδοχεία τρώγλες τα οποία είναι καταδικασμένα από κριτικές, έχουν πολύ χαμηλές πληρότητες και προσπαθούν να μαζέψουν πελάτες με οποιοδήποτε τρόπο.
Δε θα το έλεγα, πάντα υπάρχει περιπτωση, και συχνά μου έχει τύχει να δίνουν καλές τιμές τα ξενοδοχεία, αν στείλεις κάποιο e-mail, ακόμη και αρκετό καιρό πριν.

Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α-ΚΑΝΑΔΑΣ
Τώρα που το διευκρίνησες συμφωνούμε.....Ετσι όπως το έθεσες ήταν γενικό και φαινόταν ότι οποιαδήποτε κράτηση γίνει 6 μήνες νωρίτερα είναι λάθος....
Φυσικά η μη επιστρέψιμη τιμή 6 μήνες πρίν δεν είναι σωστή κίνηση πιστεύω αλλά και αυτό πάλι είναι σχετικό....Μπορεί να είναι τέτοια η προσφορά και το " σίγουρο " του ταξιδιού που και σε αυτή την περίπτωση να είσαι παλι κερδισμένος

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για να την εμπιστευονται hotelscombined και kayak και να μην την εχουν στειλει τοσο καιρο μαλλον θα 'ναι ΟΚ.

Το hotelscombined συγκεκριμενα γραφει

Business Information
Skoosh.com is an established and reputable online hotel reservations website.

What are people saying about Skoosh.com?

Skoosh.com offers trial and tested hotel assurance, competitive rates, worldwide coverage and good customer service.

Τωρα αν θα πρεπει εμπιστευτεις δεν ξερω.

Εκεινο που με προβληματιζει ειναι αυτο

Any booking made or order placed by you shall be deemed to be an offer by you to purchase the relevant hotel accommodation subject to these booking conditions. No contract between you and Skoosh shall come into existence until Skoosh (a) issues a booking reference number; (b) issues a booking confirmation by email or fax; and (c) receives payment in full.

Δεν ξερω πως λειτουργει το Skoosh αλλα μπορει αυτη η τιμη που λεει να μην ισχυει και να πρεπει να παρει επιβεβαιωση απο το ξενοδοχειο ή δεν ξερω γω τι. Μου 'ρχονται στο μυαλο χιλιες δυο πρακτικες που χρησιμοποιουν διαφορες σελιδες για να ψαρεψουν πελατες.
Αλλες σελιδες τι τιμες δινουν γι αυτο το ξενοδοχειο; Ισως θα επρεπε να επικοινωνησεις μαζι τους (με το ξενοδοχειο εννοω) και να τους ρωτησεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom