Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Τα παρακάτω είχα σκοπό να τα αναφέρω στο τέλος της ιστορίας, αλλά πλέον είναι καλύτερα να τα πω τώρα (αφού το θέσατε το θέμα), γιατί αν περιμένω το τέλος....
Στην συγγραφή της ιστορίας έχω χρησιμοποιήσει τα παρακάτω:
Βιβλία
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ καλέ μου άνθρωπε, ήταν το καλύτερο κατευόδιο για το ταξίδι!!!
Άλλα
Στην συγγραφή της ιστορίας έχω χρησιμοποιήσει τα παρακάτω:
Βιβλία
- "Πέτρος ο Κρητικός και η κατάκτηση του Περού" - Χαράλαμπος Κόρακας - Εκδόσεις Αίλολος (2013).
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ καλέ μου άνθρωπε, ήταν το καλύτερο κατευόδιο για το ταξίδι!!!
- "Οι Ίνκας" – Henri Favre – Εκδόσεις Καρδαμίτσα (1994)
- "Αρχαίοι πολιτισμοί του Περού" – A.Gilardi, F.F.Figares, Γ.Α.Πλάνας – Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη (2003)
- "Ιστορία της Λατινικής Αμερικής, από το τέλος της αποικιοκρατίας μέχρι σήμερα" – Μαρία Δαμηλάκου – Εκδόσεις Αιώρα.(2015)
- "Ο Κόσμος των Ίνκας" - Bertrand Flornoy - Εκδόσεις Κάκτος (1991)
- "The conquest of the Incas" - John Hemming - Mariner Books publishing (2003)
Άλλα
- Στοιχεία από το προσωπικό ημερολόγιο που κράτησα κατά την διάρκεια του ταξιδιού και αφορούν τις ξεναγήσεις που λάβαμε σε κάποια αξιοθέατα.
- Στοιχεία από φυλλάδια που μας έδωσαν σε μουσεία και άλλους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και από επεξηγήσεις εκθεμάτων σε αυτά (πάντα βγάζω φώτο και κάποιες επεξηγήσεις μουσείων & αρχαιολογικών χώρων)
- Στοιχεία από επίσημες ιστοσελίδες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
- Ταξιδιωτικός οδηγός – Lonely Planet
- Ταξιδιωτικός οδηγός – Explorer (με βοήθησε στην μετάφραση ορισμένων ονομάτων από τα Ισπανικά στα Ελληνικά)
- Wikipedia - Μου χρησίμευσε κυρίως για την άντληση στοιχείων του κλίματος του Περού και ελάχιστα για ιστορικά στοιχεία καθώς όλα τα παραπάνω ήταν υπεραρκετά!
- Περιοδικά Geo και National Geographic