travelogatos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Πορταριά
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λατινική Αμερική
Στρίβουν φρενάρουν κορνάρουν και είναι 4χ4
Κοψιδια παιδια, οχι παλι ιντζερα...ή αλλη εθνικ κουζινα...Ο βορράς ειναι γεμάτος εικόνες βιβλικής εποχής. Αλλα και ο νότος ειναι ενα σπάνιο "ντοκιμαντέρ". Χαιρομαι που το έζησα και βέβαια εχω απωθημένο το Erta Ale που δεν εχω καταφέρει παρά τα 2 ταξίδια μου στην Αιθιοπια. Η χωρα αξίζει πολλές επισκέψεις. Κανονίστε ταξιδιωτική συνάντηση (με injeera ή Greek κοψίδια)
1. Η ιντζέρα, ή αλλοιώς αποκαλούμενη από τους πολέμιούς της και Βετέξ, είναι μια υπόξινη πολύ αφράτη πίτα που συνοδεύει το φαγητό. Οι αιθίοπες τρώνε με τα χέρια κι έτσι η ιντζέρα υποκαθιστά τα κουταλοπηρούναΜην ξεχασετε κ μενα στα κοψιδια πλιιιζ. Και τι ειναι αυτη η ιντζερα;Θελω να ρωτησω κ το αλλο: απο τα παιδικα μου χρονια δεν φευγει αυτη η προταση Εισαι αδυνατος σαν τα παιδια της Αιθιοπιας. Τι γινεται με τη φτωχια στη χωρα;Εχουν βελτιωθει τα πραγματα κ συγκριτικα με αλλες χωρες της Αφρικης η ειναι οπως παλια;
...πληρης ταυτιση και στα δυο...Του πάει γάντι το “fever in the mornin’, fever all through the night” κι ως εκ τούτου κυκλοφορεί με τον μισό ΕΟΦ στη βαλίτσα του.
Μόνιμη επωδός: «Δε νοιώθω καλά, κανά μάτι θα φταίει». Επιστήμων άνθρωπος να σου πετύχει...
Νομίζω οτι υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο με μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση απ την Αιθιοπια. Παρά την παγιωμένη μας αντίληψη απο το λιμό της δεκαετίας του 80, στην Αιθιοπια υπάρχει σημαντική ανάπτυξη και ειναι το κέντρο διανομής των -συχνά αμφισβητούμενων- ανθρωπιστικών οργανώσεων σε άλλες χώρες. Παρ ολα αυτά, πράγματι στις απομακρυσμένες επαρχίες η ισορροπία της επιβίωσης απο το λιμό εξαρτάται απο 2-3 χρονιές ξηρασίαςΑν πιασουμε τη συζητηση για το τι πρεπει να γινει και τι αφηνουν ή θελουν να γινει για την Αφρικη ...θα μιλαμε για μερες
Να μην παραλείψουμε να πούμε για τη γέμιση της injeera. Ειναι κρέας μη σιτεμένο σε μορφή και υφή καουτσούκ που θέτει σε δοκιμασία και τα πιο ισχυρά σαγόνια. Και βέβαια το κρέας αυτο εκτίθεται ολημερίς εκτός ψυγείου στις τοπικές αγορές συνοδευόμενο απο λιτανεία εντόμων και σκόνης. Τρώω τα παντα αλλα υπάρχουν και καλύτερες κουζίνες1. Η ιντζέρα, ή αλλοιώς αποκαλούμενη από τους πολέμιούς της και Βετέξ, είναι μια υπόξινη πολύ αφράτη πίτα που συνοδεύει το φαγητό.
Κι εγω. Kι οι δυο μαζί RoshanPig σε αγαπω απλα!!
Αναλόγως που θες να μείνεις και τις δραστηριότητες θες να κάνεις κι αναλόγως του αριθμού της ομάδας κυμαίνεται και το κόστος.Πολύ ωραία και τα γραφόμενα και οι φωτογραφίες. Νομίζω όμως υπάρχει και συνέχεια. Η Αιθιοπία είναι από τις χώρες που θα ήθελα πολύ να πάω και με έβαλες σε σκέψεις. Τα πρακτορεία τη χρεώνουν πολύ ακριβά και εσείς κατάλαβα ότι πήγατε μόνοι χρησιμοποιώντας τοπικό γραφείο. Καλά κατάλαβα; Κάποια στιγμή θα ήθελα να μάθω α) το κόστος για σας και β) να κάνεις μια σύγκριση των επισκέψεών σας με εκείνες που κάνουν τα κλασικά ελληνικά πρακτορεία (στο βορρά που πήγατε). Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κοστίζει έτσι κι αλλιώς πολύ. Χαιρετώ.