Alexandros_T
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- όπου δεν έχω πάει
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γύρος του κόσμου
Ας γράψει ο καθένας τη δική του εμπειρία. Δε θα σχολιάσω καν την περίπτωση ελληνικών "γραφείων", καθώς εκτός από την υπερκοστολόγηση το ταξίδι με "μπουλούκια" δε με αντιπροσωπεύει. Τοπικό γραφείο επίσης δε χρειάζεται πλην των φυλών της κοιλάδας του Omo όπου θες 4Χ4 με οδηγό και βέβαια το Danakil οπου θες πάλι το convoy τζιπακίων. Οι τιμές αλλάζουν δραματικά πάντως και καθώς ο τουρισμός ανακάλυψε απότομα τη χώρα είδα μεγάλη διαφορα στις 2 επισκέψεις μου. Ενδεικτικά το 2011-12 το ταξίδι μου βγήκε πάμφθηνο (13-14 μέρες). Ενδεικτικά. Διεθνής πτήση ~€500. Βίζα $20. Τζιπάκι για κοιλάδα Omo 6μέρες/4ατομα €600. 3 εσωτερικές πτήσεις για βορρά ~€120 όλες (τότε υπήρχε ένα κόλπο οπου τα έκλεινες επί τόπου σε μιση τιμή απ ότι οnline). κόστος διαμονής, διατροφής και άλλων μετακινήσεων αμελητέο (Στην Addis τα δωματια ήταν πάντα ακριβά.) Συνολικά €1000 το άτομο!!!! Το 2014-15 που πήγα για λίγες μέρες η βίζα κόστιζε πλέον $50 (είχα την τύχη να βρεθώ στη Ρώμη και να βγάλω multi entry με €25) και μια εσωτερική πτήση από Jijiga-Addis €140. Εκπτωση 50% στις εσωτερικές πλέον μόνο αν έχεις διεθνή με Εthiopian airlines-πραγμα απίθανο καθώς δεν πετάει από Ελλάδα αλλά και από Khartoum που πετούσα εγώ προτίμησα τη banned Sudan air λόγω κόστους πάλι.Πολύ ωραία και τα γραφόμενα και οι φωτογραφίες. Νομίζω όμως υπάρχει και συνέχεια. Η Αιθιοπία είναι από τις χώρες που θα ήθελα πολύ να πάω και με έβαλες σε σκέψεις. Τα πρακτορεία τη χρεώνουν πολύ ακριβά και εσείς κατάλαβα ότι πήγατε μόνοι χρησιμοποιώντας τοπικό γραφείο. Καλά κατάλαβα; Κάποια στιγμή θα ήθελα να μάθω α) το κόστος για σας και β) να κάνεις μια σύγκριση των επισκέψεών σας με εκείνες που κάνουν τα κλασικά ελληνικά πρακτορεία (στο βορρά που πήγατε). Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κοστίζει έτσι κι αλλιώς πολύ. Χαιρετώ.
Last edited: