• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μετρό Θεσσαλονίκης

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Να και τα αναμενομενα στατιστικα.
Η μειωση χρησης αυτοκινητου ειναι περιπου 10% αλλα απο Δυτικα προς Ανατολικα φτανει το 15% ενω απο Ανατολικα προς κεντρο δεν εχει σημαντικο οφελος.
Εχω καποιες σκεψεις γιατι γινεται αυτο αλλα θα περιμενω,
Θεσσαλονίκη: Μειώθηκε ο αριθμός των οχημάτων στο κέντρο της πόλης μετά την λειτουργία του Μετρό
Το διάβασα κ γω και μου προκάλεσε έκπληξη, δεν ξέρω πως βγαίνουν αυτά τα στατιστικά. Εγώ την ώρα που πάω στη δουλειά χρησιμοποιώ τον κύριο άξονα που "τρέχει" το μετρό από ανατολικά προς κέντρο κ κάποια στιγμή αλλάζω κατεύθυνση για να πάω στο γραφείο μου. Προ μετρό αδιανόητο να χρησιμοποιήσω την Κωνσταντίνου Καραμανλή, έβρισκα δίοδο μέσα από τα στενά για να γλύτώνω το φρακάρισμα. Πλέον βγαίνω με αυτοπεποίθηση, διασχίζω όλο το δρόμο με ελάχιστα σταματήματα κ έχω κερδίσει τουλάχιστον 5 λεπτά στο δρομολόγιό μου δίχως να χρειάζεται να χρησιμοποιώ εναλλακτικούς δρόμους.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ειναι ενιαιο το εισιηριο με μετεπιβιβαση σε λεωφορειο η ξαναπληρωνεις; Αν λεμε για 3 ατομα, με μετεπιβιβαση ειναι. Ανταγωνιστικο δεν εννοω ιδια τιμη αλλα οτι ειναι κοντα σε τιμη και πιο ξεκουραστο το ταξι.
Στην Αθηνα που το μετρο ειναι ακριβοτερο, καμια οικογενεια δεν παει με μετρο καπου αλλα πιο φθηνα βγαινει η βενζινη για το αυτοκινητο.
Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως υπάρχουν δύο εισιτήρια 0,60 και 0,80 για όσους μετακινούνται από άλλες περιοχές πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και μηνιαίες κάρτες που θα είναι ακόμη πιο οικονομικές.

Επίσης όποιος μετακινείται με αυτοκίνητο κέντρο πρέπει να πληρώσει και πάρκινγκ

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ειναι ενιαιο το εισιηριο με μετεπιβιβαση σε λεωφορειο η ξαναπληρωνεις; Αν λεμε για 3 ατομα, με μετεπιβιβαση ειναι. Ανταγωνιστικο δεν εννοω ιδια τιμη αλλα οτι ειναι κοντα σε τιμη και πιο ξεκουραστο το ταξι.
Στην Αθηνα που το μετρο ειναι ακριβοτερο, καμια οικογενεια δεν παει με μετρο καπου αλλα πιο φθηνα βγαινει η βενζινη για το αυτοκινητο.
Δεν ισχύουν αυτά που λες... ούτε για το ΙΧ, ούτε για το ταξί. Δεν είναι μόνον το πόσο κοστίζει η βενζίνη... π.χ. Πόσο κοστίζει 1 ώρα το πάρκινγκ; do the math!

el de abajo

Member
Το διάβασα κ γω και μου προκάλεσε έκπληξη, δεν ξέρω πως βγαίνουν αυτά τα στατιστικά. Εγώ την ώρα που πάω στη δουλειά χρησιμοποιώ τον κύριο άξονα που "τρέχει" το μετρό από ανατολικά προς κέντρο κ κάποια στιγμή αλλάζω κατεύθυνση για να πάω στο γραφείο μου. Προ μετρό αδιανόητο να χρησιμοποιήσω την Κωνσταντίνου Καραμανλή, έβρισκα δίοδο μέσα από τα στενά για να γλύτώνω το φρακάρισμα. Πλέον βγαίνω με αυτοπεποίθηση, διασχίζω όλο το δρόμο με ελάχιστα σταματήματα κ έχω κερδίσει τουλάχιστον 5 λεπτά στο δρομολόγιό μου δίχως να χρειάζεται να χρησιμοποιώ εναλλακτικούς δρόμους.
Αυτό συμβαίνει εδώ και 5-6 μήνες και κύριος λόγος είναι η μόνιμη ύπαρξη τις πρωινές ώρες αστυνομικών σε κάθε φανάρι κατά μήκος της Τσιμισκή απο Χανθ μέχρι και την Πολυτεχνείου στα πλαίσια των μέτρων για το fly over.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.729
Μέλη
39.470
Νεότερο μέλος
stepadou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom