gatath
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ο γύρος του κόσμου
Γύρισε και είπε πως και στο αεροδρόμιο της Βιέννης αλλά και της Θεσσαλονίκης την περιποιήθηκαν πολύ. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πάρα πολύ!
Ευχαριστώ πολύ! Να σαι καλα!Καλώς τους δέχτηκες. Σιδερένια η μαμά, περαστικά της!
Καλημέρα. Πριν απο λίγες μέρες οι γονείς μου είχαν ενα ατύχημα κατα τη διάρκεια ταξιδιού τους στην Αυστρία με αποτέλεσμα η μητέρα μου σπάσει τα 2 της πόδια και να εγχειριστεί.
Επειδή το ενα πόδι δεν μπορεί να το λυγίσει , οι αεροπορικές εταιρίες και το προξενείο που ρωτήσαμε είπαν οτι δεν μπορεί να μπει σε αεροπλάνο. Γνωρίζει κανείς σας για ποιο λόγο ισχύει αυτό το πράγμα; Ξέρετε αν υπάρχει κάποια λύση; Θα πάρει πολύ καιρό για να καταφέρει να λυγίσει πάλι το πόδι και δεν μπορούν να μείνουν τόσο πολύ στο εξωτερικό. Μια σκέψη είναι να πάνε με αυτοκίνητο μέχρι Τεργέστη και απο εκεί με πλοίο για Ηγουμενίτσα και πάλι αυτοκίνητο, αλλά μου φαίνεται μεγάλη ταλαιπωρία για εναν ήδη ταλαιπωρημένο άνθρωπο.
Επειδή τυχαίνει να είμαι γιατρός και να έχω υπηρετήσει σε ιατρείο αεροδρομίου, ήθελα απλά να επισημάνω ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί για το πώς μπορεί να πετάξει ένας τραυματίας, χρειάζεται να προσκομίσει ειδικό πιστοποιητικό ότι μπορεί να πετάξει χωρίς κίνδυνο για κάποιες ώρες. Αυτό άσχετο από το οικονομικό θέμα των θέσεων που χρειάζονται να πληρώσει ο ίδιος ή η ασφάλειά του για να μπορέσει να καθίσει όπως πρέπει. Υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία του (πχ να πάθει εμβολή κατά τη διάρκεια της πτήσης) και γι΄αυτό και πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών του. Υποθέτω ότι στην περίπτωση της μητέρας σου αυτά τα πιστοποιητικά τα ετοίμασαν από το νοσοκομείο όπου χειρουργήθηκε, οπότε λογικά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα.
Περαστικά και καλή δύναμη σε όλους σας!