• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μεταφορά τραυματία με αεροπλάνο

gatath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
θα λασκάρει βίδες?? χμμμ μιλάμε για εξωτερική οστεοσύνθεση..αυτα τα σιδερικά σε κανουν ρομποκοπ--μια χαρα θα έρθει η μαμα και ελπίζω να πληρώσετε το λιγοτερο δυνατόν!
Να σαι καλά! Αντε να την δω κι εγω επιτέλους γιατί με την απόσταση με εχει φάει το άγχος! :)

gatath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Gatath,περαστικα στην μητερα σου..
Ερωτηση,περιεργειας,περισσοτερο...η μητερα σου ειναι ασφαλισμενη εδω,σε κρατικο φορεα?ειχατε βγαλει καρτα υγειας,πριν το ταξιδι?αν,σε ολα ναι,πληρωσατε κατι εξτρα στο νοσοκομειο ?αν τελικα,μπορεσει να ταξιδεψει με αεροπλανο,τα καλυπτει το ταμειο?
Λοιπόν, ακόμα δεν επέστρεψαν οι γονείς μου, αλλά ρώτησα για τα τις καλύψεις του ταμείου. Για εγχείρηση και μια εβδομάδα νοσηλεία στο νοσοκομείο πλήρωσαν μόνο 65 ευρώ και μιλάμε για νοσοκομείο σαν ξενοδοχείο, με θέα, επιλογή γεύματος και άψογη περιποίηση! Τα φάρμακα όσο ήταν στο νοσοκομείο ήταν δωρεάν και πληρώσανε μόνο τα φάρμακα που χρειάστηκε όταν βγήκε απο το νοσοκομείο.

karfitsa

Member
Για εγχείρηση και μια εβδομάδα νοσηλεία στο νοσοκομείο πλήρωσαν μόνο 65 ευρώ και μιλάμε για νοσοκομείο σαν ξενοδοχείο, με θέα, επιλογή γεύματος και άψογη περιποίηση! Τα φάρμακα όσο ήταν στο νοσοκομείο ήταν δωρεάν και πληρώσανε μόνο τα φάρμακα που χρειάστηκε όταν βγήκε απο το νοσοκομείο.
Δηλαδη,ειναι σαν το Ιπποκρατειο η τον Ευαγγελισμο?,... :p
Αραγε,θα μπορουσατε,ισως να διεκδικησετε και τα αεροπορικα και το ξενοδοχειο,απο το ΙΚΑ?
Τα χρηματα τα δινουν,για προγραμματισμενες εγχειρησεις,γιατι οχι και για σας...

gatath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Δηλαδη,ειναι σαν το Ιπποκρατειο η τον Ευαγγελισμο?,... :p
Αραγε,θα μπορουσατε,ισως να διεκδικησετε και τα αεροπορικα και το ξενοδοχειο,απο το ΙΚΑ?
Τα χρηματα τα δινουν,για προγραμματισμενες εγχειρησεις,γιατι οχι και για σας...
Ξενοδοχείο δεν χρειάστηκαν γιατί μένουν σε συγγενείς. Για τα αεροπορικά πιστεύω πως δεν θα ήταν σωστό να τα απαιτήσουν γιατί δεν πήγαν εκεί για ιατρικούς λόγους, απλά προέκυψε στην πορεία. Ομως υπάρχει ενα ενδεχόμενο αποζημίωσης, άσχετη απο το ΙΚΑ, γιατί το ατύχημα συνέβει σε μεσο μαζικής μεταφοράς. Η αστυνομία έκανε απο μόνη της μήνυση! Μιλάμε πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ε, καμία σχέση!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ξενοδοχείο δεν χρειάστηκαν γιατί μένουν σε συγγενείς. Για τα αεροπορικά πιστεύω πως δεν θα ήταν σωστό να τα απαιτήσουν γιατί δεν πήγαν εκεί για ιατρικούς λόγους, απλά προέκυψε στην πορεία. Ομως υπάρχει ενα ενδεχόμενο αποζημίωσης, άσχετη απο το ΙΚΑ, γιατί το ατύχημα συνέβει σε μεσο μαζικής μεταφοράς. Η αστυνομία έκανε απο μόνη της μήνυση! Μιλάμε πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα; Ε, καμία σχέση!
Αν δεν ευθυνοταν η ιδια για το ατυχημα της τοτε ειναι πολυ πιθανο να διεκδικησει αποζημιωση. Δεν ξερω τι γινεται στην Αυστρια αλλα στο Παρισι γνωστη μου αποζημιωθηκε και με το παραπανω επειδη εσπασε το ποδι της οταν σκονταψε και επεσε πανω σε προστατευτικα καγκελα σε εργασιες που γινονταν σε μια πλατεια.

Τωρα για τη μεταφορα μια φορα μου εχει τυχει να δωεπιβατη με σπασμενο ποδι στο αεροπλανο και τον οποιο τον ειχαν τοποθετησει στην πρωτη σειρα των οικονομικων θεσεων ακριβως πισω απο το κουρτινακι. Καθοταν στο παραθυρο και το ποδι του καταλαμβανε και τα αλλα δυο καθισματα της τριαδας. Πιθανολογω μαλιστα πως η εταιρια δεν ειχε ιδεα πως θα πεταξει επιβατης με σπασμενο ποδι γιατι τις θεσεις που του εδωσαν τις ειχα κρατησει εγω στο check-in και ενημερωθηκα για την αλλαγη μεσα στο αεροπλανο (πιθανοτατα ο συγκεκριμενος να εκανε check in και μετα την παραδοση των αποσκευων μου). Παντως τον φορτωσαν πρωτο και μονο του στο αεροπλανο.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
θα λασκάρει βίδες?? χμμμ μιλάμε για εξωτερική οστεοσύνθεση..αυτα τα σιδερικά σε κανουν ρομποκοπ--μια χαρα θα έρθει η μαμα και ελπίζω να πληρώσετε το λιγοτερο δυνατόν!

Αμα δεν λασκαρει βιδα στο κεφαλι, ολα λυνονται... Περαστικα στη μαμα σου gatath.

gatath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Αν δεν ευθυνοταν η ιδια για το ατυχημα της τοτε ειναι πολυ πιθανο να διεκδικησει αποζημιωση. Δεν ξερω τι γινεται στην Αυστρια αλλα στο Παρισι γνωστη μου αποζημιωθηκε και με το παραπανω επειδη εσπασε το ποδι της οταν σκονταψε και επεσε πανω σε προστατευτικα καγκελα σε εργασιες που γινονταν σε μια πλατεια.

Τωρα για τη μεταφορα μια φορα μου εχει τυχει να δωεπιβατη με σπασμενο ποδι στο αεροπλανο και τον οποιο τον ειχαν τοποθετησει στην πρωτη σειρα των οικονομικων θεσεων ακριβως πισω απο το κουρτινακι. Καθοταν στο παραθυρο και το ποδι του καταλαμβανε και τα αλλα δυο καθισματα της τριαδας. Πιθανολογω μαλιστα πως η εταιρια δεν ειχε ιδεα πως θα πεταξει επιβατης με σπασμενο ποδι γιατι τις θεσεις που του εδωσαν τις ειχα κρατησει εγω στο check-in και ενημερωθηκα για την αλλαγη μεσα στο αεροπλανο (πιθανοτατα ο συγκεκριμενος να εκανε check in και μετα την παραδοση των αποσκευων μου). Παντως τον φορτωσαν πρωτο και μονο του στο αεροπλανο.
Μου φαινεται πολύ λογικό αυτό που λες για τον επιβάτη με το σπασμένο πόδι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν τόσο μεγάλο θέμα στην δική μας περίπτωση...Κατσε να δούμε σήμερα το βράδυ τι θα γίνει με την air Berlin που ταξιδεύουν. Δεν ξέρω αν τους έχουν ενημερώσει για το θέμα με το πόδι. Όσο για την αποζημίωση θεωρώ κι εγω πολύ πιθανόν να την δικαιούται, αλλά δεν ξέρω αν θα το κυνηγήσει.

karfitsa

Member
Όσο για την αποζημίωση θεωρώ κι εγω πολύ πιθανόν να την δικαιούται, αλλά δεν ξέρω αν θα το κυνηγήσει.
Η μητερα σου επαθε ενα πολυ σοβαρο ατυχημα,που θα την καθηλωσει για πολλους μηνες και που θα την ταλαιπωρησει για παρα πολλα χρονια...εκτος,του τι θα τραβηξετε εσεις...
Και,νομιζω,οτι δεν θα μπορεσουν να ειναι τοσο λειτουργικα οπως,πρωτα...
Αν το λαθος,προκληθηκε απο σφαλμα του οδηγου η καποιου αλλου τελος παντων,θα πρεπει να αποζημιωθει,οπως αρμοζει απο το αυστριακο κρατος....και επειδη,υπαρχουν και συγγενεις εκει...
Ας γυρισει η μαμα σου,με το καλο και το βλεπετε στο μελλον...(κρατειστε παντως ολα τα χαρτια)

gatath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Η μητερα σου επαθε ενα πολυ σοβαρο ατυχημα,που θα την καθηλωσει για πολλους μηνες και που θα την ταλαιπωρησει για παρα πολλα χρονια...εκτος,του τι θα τραβηξετε εσεις...
Και,νομιζω,οτι δεν θα μπορεσουν να ειναι τοσο λειτουργικα οπως,πρωτα...
Αν το λαθος,προκληθηκε απο σφαλμα του οδηγου η καποιου αλλου τελος παντων,θα πρεπει να αποζημιωθει,οπως αρμοζει απο το αυστριακο κρατος....και επειδη,υπαρχουν και συγγενεις εκει...
Ας γυρισει η μαμα σου,με το καλο και το βλεπετε στο μελλον...(κρατειστε παντως ολα τα χαρτια)
Ο οδηγός του λεωφορείου φρέναρε απότομα και ξαναγκάζωσε στο καπάκι απότομα και οι γονεις μου ως ηλικιωμένοι που είναι έπεσαν σαν τα σακιά... Δεν ξέρω λεπτομέρειες όμως. Αν πχ κινδύνευε το λεωφορείο να τρακάρει με διερχόμενο αμάξι τι θα μπορούσε να είχε κάνει για να αποφύγει το φρενάρισμα; Φταίει σ'αυτήν την περίπτωση ο οδηγός;

karfitsa

Member
Δεν γνωριζω,αλλα ειναι μια καλη ερωτηση για δικηγορο...αλλα εχω την εντυπωση,οτι τα ατυχηματα αυτα στα ΜΜΕ πρεπει να καλυπτονται απο ασφαλεια...οποιος και να φταιει....
Μπορει ισως να μας πει,καποιος που γνωριζει στο φορουμ....

MJ 23

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη ...επιτελους
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδηποτε στον κοσμο
Περαστικα στην μητερα σου. Να γυρισει με το καλο και τα υπολοιπα λυνονται.

chris7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Περαστικά και με το καλό να επιστρέψει.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653