Klair
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Υπερσιβηρικός
Αυτό που περιγράφεις "Αμερικανιά ή Αγγλιδιά" στην Playa del Carmen, κατά την δική μου πάντα άποψη, αντικατοπρίζει μόνο το Coco Bongo, και σε καμία άλλη περίπτωση,τα υπέροχα μαζαγιά της 5ης λεωφόρου, τα οποία εγώ προσωπικά βρήκα από συμπαθητικά έως αυθεντικά μεξικάνικα, με ωραίες μουσικές και Mariachi να τραγουδούν κάθε βράδυ από μαγαζί σε μαγαζί ή και στον δρόμο με τις κιθάρες τους, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα, για τους πελάτες των εστιατορίων και καφέ όσο και για τους περαστικούς.9η ημέρα - Tulum
αχ επανήλθα! Τι έρωτας αυτός με το Μεξικό, έχω τόσους προορισμούς που θέλω να πάω και μακάρι να τα καταφέρω, αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι ότι δεν θα ξαναπάω στο Μεξικό. Παθαίνω κάτι κολλήματα, χρόνια τώρα είχα έρωτα με την Λευκάδα, όλα τα άλλα νησιά μου φαίνονταν λίγα, κάτι μου ξίνιζε, κάτι μου βρώμαγε. Φέτος ξεκίνησαμε τις 15ήμερες διακοπές μας από την Λευκάδα με την λογική να κάνουμε τουρ στο Ιόνιο και τελικά δεν φύγαμε καθόλου, αλλά μετά από το φετινό νομίζω έκλεισε ο κύκλος( έστω προσωρινά ). Ελπίζω στα επόμενα εξωτερικά μου ταξίδια να αποφύγω τις συγκρίσεις και να μην καώ όπως στο θέμα μου με τα νησιά.
Μετά το μικρό μου παραλήρημα συνεχίζω! Επιτέλους λοιπόν είχε φτάσει η ώρα να κολυμπήσω σε παραλία της Καραϊβικής. Σαν παραλιόπληκτη κι εγώ δεν έβλεπα την ώρα! Πρώτος μας προορισμός το Τουλούμ! Μάγια με φόντο την Καραϊβική!
Στο Τουλούμ είδαμε για πρώτη φορά Έλληνες στο ταξίδι, μια καλημέρα είπαμε, δεν μου είχαν λείψει τα ελληνικά να πω την αλήθεια
Στο Τουλούμ δεν είδαμε πολλά πολλά για να πω την αλήθεια. Ήταν πολύ ώραια αλλά είχε πολλή ζέστη και εμείς τρέχαμε (σχεδόν κυριολεκτικά) για να φτάσουμε στην παραλία να την χαρούμε λίγο. Κάτω από το Τουλούμ είχε μια μικρή ονειρική παραλία στην οποία έκανα μια σύντομη βουτιά αλλά φύγαμε γρήγορα, καθώς απαγορεύοταν το κάπνισμα για να πάμε σε μια διπλανή, αρκέτα μεγαλύτερη αλλά εξίσου όμορφη. Το τοπίο είναι απίστευτο, τα νερά καταγάλανα, η άμμος κάτασπρη σαν πούδρα αλλά τα νερά θολά. Η θάλασσα πολύ ζεστή, ο ήλιος καίει απίστευτα, ήθελα να γυρίσω και μαυρισμένη, έτσι και καθόμουν κανα δίωρο σε αυτόν τον ήλιο θα ήμουν για επείγοντα
View attachment 154425
Στον δρόμο για το Τουλούμ. Ορκίζομαι πως δεν ήθελα να το βασανίσω το ζωντανό, αλήθεια λέω, αλλά ο φίλος μου επέμενε και η τιμή ήταν για δύο, οπότε αφού είχαμε πληρώσει είπα να βγω κι εγω. Ορκίζομαι επίσης πως το ερπετό είναι τεράστιο και όχι εγώ κοντή! Τελικά με έχεσε και ηρέμησα Κάτι Μεξικανοί πλανόδιοι είχαν ξεκαρδιστεί και μου φώναζαν πουπ πουπ!
Ξέρω χαζοτουρίστες
View attachment 154437
View attachment 154426
View attachment 154439
Κάτι λίγα από Τουλούμ, είπαμε.. τρέχαμε!
View attachment 154438
Μικρή παραλιούλα ιδανική για φωτογραφίες, αλλά χωρίς πρόσβαση
View attachment 154424
View attachment 154428
Η παραλία κάτω ακριβώς από το Τουλούμ, μια γρήγορη βουτιά και φύγαμε, απίστευτη ομορφιά!
View attachment 154429 View attachment 154431 View attachment 154432
View attachment 154430
View attachment 154433
Κάτω από τον καυτό ήλιο άντεχα μόνο με το παρεό μου!
View attachment 154434
Αστυνομικοί παντού!
Μείναμε όλη μέρα στην παραλία. Το βράδυ όπως όλες τις μέρες μας, κάναμε την βόλτα μας στην Playa, στην 5η Avenida. Δεν θυμάμαι αν το έχω πει σε προηγούμενο ποστ αλλά έχει τα πάντα. Πραγματικά τα πάντα. Από μικρά μαγαζία μέχρι τεράστια πολυκαταστήματα, από ήσυχα μαγαζιά να πιεις ποτό μέχρι τεράστια κλαμπ και πάμπολλα μαγαζιά για φαγητό. Το φαγητό όπου κάτσαμε σε λογικές τιμές, τα ποτά πάμφθηνα. Η κουζίνα της χερσόνησου του Γιουκατάν είναι επισήμως στην κατηγορία μπλιαχ, από Μεξικό μόνο τάκος, τόρτας κλπ (από αυτά που δοκίμασα πάντα). Και ατμ σε κάθε μα σε κάθε γωνία. Γενικώς στην Playa αναπολούσα το Μέξικο Σίτυ, όχι πως εκεί δεν πήγα στα τουριστικά, απλώς για μένα παραήταν αμερικανοκρατούμενη. Φαντάζομαι να πήγαινα και Κανκούν View attachment 154435
View attachment 154436
View attachment 154440
Κατρίνα, Φρίντα και Φρίντα-Κατρίνα παντού!
Γενικώς πολλά μαγαζιά με το ύφος τους στην Playa μου θύμισαν αυτό που γίνεται στον Λαγανά στην Ζάκυνθο (και όχι μόνο).
Αμερικανιά για να τραβήξουν τον Αμερικάνο τουρίστα. Αγγλιδιά ( για να έρθει ο Άγγλος στον Λαγανά. Μα θα πήγαινα εγώ στην Ιταλία σε απομίμηση σουβλακερί όταν έχω ήδη φάει σουβλάκια για μια ζωή; Μπορεί να είμαι και λάθος βέβαια, αυτή ήταν η δική μου εντύπωση.