• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μέρη που δεν θα επισκεπτόσουν ποτέ!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Περίεργο που λέμε βίζες και όχι βίζας... αλήθεια το βίζες κλείνετε κανονικά, δηλ. μπορούμε να πούμε των βιζών?
Γιατί να το δανειστούμε από την Αγγλική (βίζας) κι όχι από τη Λατινική? (από την charta visa άλλωστε προέρχεται ο διεθνής όρος). Δεν ξέρω Λατινικά, αλλά με ένα πρόχειρο ψάξιμο βλέπω πως ο πληθυντικός της λέξης είναι "visae", κάτι που προσεγγίζει πολύ περισσότερο το "βίζες" παρά το "βίζας".

Αλλά και όλα αυτά να μην ισχύουν, η λέξη είναι - σε ένα βαθμό - ελληνοποιημένη. Κατά τον ίδιο τρόπο που λέμε "κοκακόλες" και "στυλά". Αλλά και στην Αγγλική είναι αγγλοποιημένη η λέξη visa και κλίνεται με τους κανόνες της γλώσσας αυτής. Και στην Ισπανική, κλπ.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Περίεργο που λέμε βίζες και όχι βίζας... αλήθεια το βίζες κλείνετε κανονικά, δηλ. μπορούμε να πούμε των βιζών?
Γενικα η νεοελληνικη γλωσσα αποφευγει τις "δυσκολες" γενικες και χρησιμοποιει πιο περιφραστικους τροπους εκφρασης. Για παραδειγμα μπορει να λεμε : " Περιμενω να ολοκληρωθουν τα της βιζας μου για να ταξιδεψω"
αλλα στον πληθυντικο αριθμο μαλλον θα πουμε: "περιμενουμε να ολοκληρωθουν οι διαδικασιες που αφορουν τις βιζες μας για να ταξιδεψουμε" η "περιμενουμε να ολοληρωθουν οι διαδικασιες οι σχετικες με τις βιζες μας" κλπ.
Γενικα η γενικη πτωση τεινει να μην χρησιμοποιειται τοσο πολυ οσο καποτε, ακομη και σε σχεση με λεξεις αμιγως ελληνκες και αυτο ειναι κριμα. Η συνεπεια ειναι ο λογος να γινεται πιο περιφραστικος και να χανεται ενας ειδος "οικονομιας" στη γλωσσα. Ελπιζω να μην χαθει καποτε, οπως χαθηκε η δοτικη.
Απο εκει και επειτα η χρηση πολλων ξενων λεξεων εχει περασει πιο βαθεια στην ελληνικη γλωσσα, με συνεπεια να εχουν ενταχθει στο κλητικο μας συστημα (ακομη και αν καποιες απο τις πτωσεις τους μας ξενιζουν), καποιες αλλες ομως ακομη θεωρουνται "ξενες" και ως εκ τουτου ακλιτες.

Και για να μην ειμαι και εγω εντελως οφ τοπικ, και εγω θα γουσταρα να επισκεφθω αυτην την τρυπα της κολασης!

DRAKFIREMAN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
Σήμερα πάντως το Τουρκμενιστάν έχει μια από τις πιο δύσκολες Βίζες στον κόσμο...
Χρειάζεται να σου στείλει κάποιος πρόσκληση από εκεί :clap:για να πας Τουρκμενισταν?

alliaks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Δε θα πήγαινα ποτέ στο Λονδίνο. Το βρίσκω τετριμμένο, κλισέ και βαρετό, άσε που μου τη σπάνε οι Άγγλοι. Μάλλον θα πέσουν πολλοί να με φάνε με αυτό που λέω, αλλά πιστεύω πως ένα ταξίδι στην Ιρλανδία ή τη Σκωτία θα το εκτιμούσα περισσότερο. Γενικά εκτιμώ τους λαούς που έχουν υποφέρει από "το Στέμμα" (μη @$%).

Παρόλα αυτά, αν η παρέα θέλει Λονδίνο, θα ακολουθήσω, αν και θα προσπαθήσω να τους αλλάξω γνώμη.

alliaks

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μίκυ Σίτυ
Ταξίδι-Όνειρο
Λιμνούπολη
Πρόσεξε πως αναφέρεσαι στη Βασίλισσα του Καναδά, επισήμως Καναδέ....

E και; Ελπίζω μέχρι το επόμενο δημοψήφισμα για να την στείλουν, να έχω πάρει την υπηκοότητα για να ψηφίσω.:cool:

alma

Member
Όντως δεν θα τα επισκεπτόμουν ποτέ.Τουλάχιστον ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ αυτά που θέλω γιατί όσο πάνε τα οικονομικά χειροτερεύουν.

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
Μια παρατήρηση: ένα από τα 10 μέρη είναι και ο δρόμος μεταξύ La Paz-Coroico που ενδεχομένως πολλοί από εμάς να τον έχουμε δει σε chain mails. Τα πιο επικίνδυνα χιλιόμετρα είναι τα τελευταία 40 (από τα 95 της διαδρομής) τα οποία όμως πλέον δεν πολυχρησιμοποιούνται καθώς έχει κατασκευαστεί νέα οδός.
ε οχι!!!
απο τις πιο ομορφες διαδρομες που εχω δει στην ταξιδιωτικη μου πορεια.40 χλμ με αφετηρια στα 4700 υψομετρο με χιονια και καταληγεις στα 1100 μεσα στη ζουγκλα.Η διαδρομη πλεον εξυπηρετεί μονο τουριστκο σκοπο,και γινετε με ποδηλατο,εχει μια επικινδυνότητα καθως ο δρομος ειναι πολυ στενος και αθλιος κατσικοδρομος,δεν υπαρχει περιπτωση να καταληξεις χωρις τουχαλιχιστο ενα σκασμενο λαστιχο.
awww.ssqq.com_archive_images_death_20road_2020_20529.jpg

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
δεν υπαρχει περιπτωση να καταληξεις χωρις τουχαλιχιστο ενα σκασμενο λαστιχο.
Το σκασμένο λάστιχο πάλι είναι το μόνο που δε με φοβίζει εδώ :shock: Τα χάπια μου

_antonis_

Member
ε οχι!!!
απο τις πιο ομορφες διαδρομες που εχω δει στην ταξιδιωτικη μου πορεια.40 χλμ με αφετηρια στα 4700 υψομετρο με χιονια και καταληγεις στα 1100 μεσα στη ζουγκλα.Η διαδρομη πλεον εξυπηρετεί μονο τουριστκο σκοπο,και γινετε με ποδηλατο,εχει μια επικινδυνότητα καθως ο δρομος ειναι πολυ στενος και αθλιος κατσικοδρομος,δεν υπαρχει περιπτωση να καταληξεις χωρις τουχαλιχιστο ενα σκασμενο λαστιχο.
Άπαπα ακόμη κι εγώ φοβάμαι!
άσε που έχω ξεχάσει να κάνω ποδήλατο... Τελευταία φορά έκανα στο Άμστερνταμ και έτσι που πήγαινα παρολίγο να πέσω πάνω σε ένα τραμ...
Ποδήλατο με βοηθητικά ροδάκια κάνει;;; :haha:
Πάω τώρα να ψάξω που είναι αυτός ο δρόμος. Μπορεί να φοβάμαι, αλλά όπως λέει η Μπουλέ πρέπει να ξεπερνάμε τους φόβους μας!!:lol::lol::lol:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom