Μάλτα Μάλτα

paefstra

Member
Μια επιφύλαξη μήπως είναι τουριστοπαγίδες την έχω αλλά στο getyourguide εντοπισα κανά δυο περιπτωσεις με θαλάσσια περιήγηση και επισκέψεις σε Κομινο και Γκόζο με παραλαβή και παράδοση μαλιστα στο ξενοδοχείο και μεταφορές στα σημεία ενδιαφέροντος στο Γκόζο με τα εισιτήρια εισόδου σε αρκετά δελεαστικές τιμές .
Ακόμα τα μελετάω. Θα δούμε!
Συνοψιζοντας, εκλεισες διαμονη στη Σλιεμα για πιο φθηνα αλλα θα πληρωσεις κερατιατικα στο Get your guide για να βολευει απο Σλιεμα χωρις ταλαιπωρια.
Κλεινεις Βαλεττα και ολες οι εκδρομες κοστιζουν λιγοτερο σε χρημα και κυριως χρονο. Δεν μου πεφτει λογος για το τι αποφασιζει κανεις αλλα ειναι αυτο που λεμε "ακριβοι στα πιτουρα, φθηνοι στο αλευρι". Τεσπα συζητηση κανουμε αφου ρωτησες αποψεις.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Συνοψιζοντας, εκλεισες διαμονη στη Σλιεμα για πιο φθηνα αλλα θα πληρωσεις κερατιατικα στο Get your guide για να βολευει απο Σλιεμα χωρις ταλαιπωρια.
Κλεινεις Βαλεττα και ολες οι εκδρομες κοστιζουν λιγοτερο σε χρημα και κυριως χρονο. Δεν μου πεφτει λογος για το τι αποφασιζει κανεις αλλα ειναι αυτο που λεμε "ακριβοι στα πιτουρα, φθηνοι στο αλευρι". Τεσπα συζητηση κανουμε αφου ρωτησες αποψεις.
Εχω κάνει δυο κρατήσεις . Μια σε airbnb διαμέρισμα 55 τετραγωνικά με κουζινα και θεα θάλασσα και φάτσα την Βαλέτα πιάτο. Και μια ακόμα στην Γκζίρα με πρωινό και μπαλκονι με θεα στο λιμανάκι και το νησάκι Μάνοελ.
Και στις δύο περιπτώσεις οι πέντε διανυκτερευσεις είναι απο 300-330 ευρο . Σίγουρα θα προτιμούσα να μείνω μέσα στη Βαλέτα κυρίως για την ατμόσφαιρα αν και στον αντίποδα όλα τα υπόλοιπα είναι πολύ πιο ακριβά σε υπερδιπλασιες τιμές.

Με το δεδομένο πως στο δωμάτιο θα βρίσκομαι ελάχιστες ώρες και πως δεν θα χρειάζεται να πληρώσω για διατροφή έξω τα διπλάσια με περιορισμένες και κυρίως ακριβές επιλογές ακόμα και για να αγοράσω ένα μπουκάλι νερό απο τα δυσεύρετα mini markets όπως μου είχες αναφέρει, διάλεξα διαμονή σε αυτές τις περιοχές που προσφέρουν διπλα στην πόρτα μου άπειρες επιλογές προχειρου και μη φαγητού, αγορών και μετακινήσεων.

Σίγουρα ότι πληρώνεις παίρνεις και μένοντας κάποιος στην απέναντι όχθη της όντως συγκριτικά άσχημης Σλιέμα, μπορεί να νοιώθει εκτός κλιματος ,αλλά εκτός υψηλής περιόδου που μπορεί να σου βγεί το λάδι με πηγμένα ΜΜΜ, είναι πιστεύω μια συμφέρουσα επιλογή που σου προσφέρει και την οικονομική άνεση να πληρώσεις και κανένα "κερατιάτικο" για κάτι που θα ήθελες να ζήσεις.

Βάση των προσφατων αναζητήσεων μου τουλάχιστον δυο μήνες πριν, αντίστοιχο σε παροχές ξενοδοχείο και πολυ δημοφιλές στα μέλη εδω που μου έβγαινε στα 930 και σε φθηνότερες επιλογές με κατώτερες παροχές εντός Βαλέτας δεν υπήρχε κάτι κάτω απο 600!

Με τα 300- 600 ευρο διαφορά που δεν τα λες και πίτουρα , η επιλογή για μένα ήταν μονόδρομος .

Όσο για τις μεταφορές που αναφέρεις τουλάχιστον για την περίοδο που θα πάω εγώ δεν είναι και τόσο χρονοβόρες ακόμα και αν θα χρειαστεί να κατευθυνθώ πρώτα Βαλέτα στην αφετηρία με το λεωφορειο είναι στα 3-5 km και με χρόνο μετάβασης μέχρι 20 λεπτά.

Αυτό που ειδα επίσης είναι πως για πολλά σημεία ενδιαφέροντος δεν χρειάζεται καν να ξεκινήσει καποιος απο Βαλέτα αλλά εξυπηρετούν και γραμμές απο Sliema απευθείας.

Οι εκδρομές που ανέφερα είναι κυρίως θαλάσσιες σε συνδυασμό με μετακινήσεις με δικά τους λεωφορεια και εισιτήρια εισόδου που σχεδόν για ολοήμερο 7-8 ωρών βγαίνουν το πολύ κανένα 15ευρο παραπάνω απο το να το έκανες μόνος σου με τα μέσα και μεμονομένες μεταφορές με τα καραβάκια συν την εξτρα ταλαιπωρία και χρόνο.

Δεν αναζήτησα εκδρομές απο Βαλέτα αυτού του τύπουκαι δεν έχω άποψη τι διαθέτουν, αλλά ακόμα και αν υπάρχουν αντίστοιχες με καραβάκια δεν πιστευω να βγαίνουν φθηνότερες λόγω μεγαλύτερης απόστασης απο τον Βορρά. Για τις τρεις πόλεις εννοείται δεν θα πληρώσω τουρ αφου μπορώ να πάω ευκολα με τα μέσα αλλά για τις θαλάσσιες σπηλιές και τα νησιά προτιμώ να έχω πρόσβαση ακτοπλοική απευθείας και εσωτερικές μετακινήσεις με δικά τους μέσα.

Σίγουρα συζήτηση κάνουμε και ανταλλάσουμε απόψεις που τουλάχιστον προσωπικά σε καμμία περίπτωση δεν απαιτώ κάποιος να ασπαστεί ως τις καλύτερες και απλά τις εκθέτω ως επιλογές μετά απο αναζήτηση.

Χρήσιμο είναι για όλους μας να αντιπαραθέτονται τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής εφόσον μπορεί να βοηθήσουν και άλλους να επιλέξουν το καλύτερο βάση των προτιμήσεων και του budget τους.
Ο καθένας άλλωστε απλώνει τα πόδια του όσο φτάνει το πάπλωμά του.

McElk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Αν είσαι του πρωινού ξυπνήματος και έχει καλό καιρό, συνιστώ βόλτα στην Ανατολική πλευρά της Βαλέτας με την ανατολή του ήλιου, καθώς τα πέτρινα κτίσματα παίρνουν ένα λαμπερό χρυσαφί χρώμα.
Μοναδικές εικόνες!

IMG_20200305_064819.jpg

IMG_20200305_065702 (2).jpg

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.825
Μέλη
39.576
Νεότερο μέλος