Μάλτα Μάλτα

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Αυτό σκέφτηκα για το πρωινό αλλά μετά τις 5:00 που λογικά θα έχω τελειώσει από Πάολα αναζητώ προορισμό για να μην γυρίσω τόσο νωρίς Gzira. Μια νυχτερινή επίσκεψη στην Mdina για παράδειγμα που έχω ακούσει ότι αξίζει να την δεις και by night αλλά δεν ξέρω αν εξυπηρετούν τα μέσα με απευθείας δρομολόγιο από Πάολα ή αναγκαστικά θα πρέπει να πάω πρώτα Βαλέτα.
Για την επιστροφή από Mdina είδα πως υπάρχει απευθείας γραμμή από Sliema.
Εσείς Mdina και Rabat πήγατε; Πως το συνδυάσετε και πόσο χρόνο ξοδέψατε συνολικά στην περιοχή;
Mdina και Rabat αφιερώσαμε ένα πρωινό ολόκληρο. Έχε υπόψη σου και τους χρόνους των δρομολογίων.
Το απόγευμα σου προτείνω να πας στο Μαρσασλόκκ, αφού είναι στην επέκταση της διαδρομής που ακόμα μπορείς να φας εκεί.
Ένα απόγευμα φτάνει για να το επισκεφτείς.

paefstra

Member
Ο καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη θα γίνει οπωσδήποτε το πρώτο πρωινό στην Βαλέτα εκτός αν εννοείς τον καθεδρικό της Πάολα που τον έχω στο πρόγραμμα αν είναι ακόμα ανοιχτός απόγευμα.
Επίσης στην Πάολα διάβασα πως βρίσκεται και το μοναδικό τζαμί της Μάλτας
Ναι αυτον.
Για μενα αξιζε και ο Καθεδρικος στη Μντινα, γι αυτο δεν προτεινω βραδυ εκει. Εξαλλου ειναι πολη που εχει σημασια το χρωμα και το φως.
Μεινε Βαλεττα βραδυ να δεις τη θεα στο Μεγαλο Λιμανι στους κηπους Μπαρακκα και να χαθεις στα στενα. Δεν ξερω γιατι πρεπει την πρωτη μερα να τη φατε εκτος Βαλεττας μεσα σε λεωφορεια.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Ναι αυτον.
Για μενα αξιζε και ο Καθεδρικος στη Μντινα, γι αυτο δεν προτεινω βραδυ εκει. Εξαλλου ειναι πολη που εχει σημασια το χρωμα και το φως.
Μεινε Βαλεττα βραδυ να δεις τη θεα στο Μεγαλο Λιμανι στους κηπους Μπαρακκα και να χαθεις στα στενα. Δεν ξερω γιατι πρεπει την πρωτη μερα να τη φατε εκτος Βαλεττας μεσα σε λεωφορεια.
Δεν εννοούσα να πάω μόνο βράδυ Mdina. Απλώς ψάχνω κάτι που θα βόλευε ίσως για μια απογευματινοβραδυνη επίσκεψη κοντα στην περιοχή εκτός από Βαλέτα.Σίγουρα θα αφιερώσω ένα ακόμα πρωινό απευθείας από Sliema για να την δω και ημέρα.
Όσο για τους καθεδρικούς θα προσπαθήσω να δω όσο πιο πολλούς μπορώ!

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Mdina και Rabat αφιερώσαμε ένα πρωινό ολόκληρο. Έχε υπόψη σου και τους χρόνους των δρομολογίων.
Το απόγευμα σου προτείνω να πας στο Μαρσασλόκκ, αφού είναι στην επέκταση της διαδρομής που ακόμα μπορείς να φας εκεί.
Ένα απόγευμα φτάνει για να το επισκεφτείς.
Το σκέφτηκα το Μαρσασλοκ αλλά υπολογίζοντας και την διαδρομή από Πάολα θα φτάσω όταν νυχτώνει και δεν ξέρω τι θα προλάβω να δω και αν αξίζει το βράδυ η νεκρώνει η περιοχή.
Το είχα κατά νου στο πρόγραμμα μεσημεράκι μετά από το πρωινό πέρασμα στις τρεις πόλεις.

paefstra

Member
Δεν εννοούσα να πάω μόνο βράδυ Mdina. Απλώς ψάχνω κάτι που θα βόλευε ίσως για μια απογευματινοβραδυνη επίσκεψη κοντα στην περιοχή εκτός από Βαλέτα.
Μετα τη Βαλεττα σε ομορφια, το πιο θεαματικο που εχω κανει ειναι βραδυ με το πλοιαρακι απο τις 3 Πολεις.

alma

Member
Εκπληκτικός αρχαιολογικός χώρος είναι στο Gozo τα μεγαλιθικα και το μουσείο στη Τζιχαντιγια και πας χωρίς κράτηση, τουλάχιστον Χειμώνα που πήγαμε εμείς.
Ενημερώνω για όποιον ενδιαφέρεται για αρχαιολογικους χώρους χωρίς κράτηση.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Το σκέφτηκα το Μαρσασλοκ αλλά υπολογίζοντας και την διαδρομή από Πάολα θα φτάσω όταν νυχτώνει και δεν ξέρω τι θα προλάβω να δω και αν αξίζει το βράδυ η νεκρώνει η περιοχή.
Το είχα κατά νου στο πρόγραμμα μεσημεράκι μετά από το πρωινό πέρασμα στις τρεις πόλεις.
Η παραλία του σε μήκος είναι περίπου όσο της Χαλκίδας, αν γνωρίζεις, εσωτερικά δεν έχει απολύτως τίποτα. Το μόνο ενδιαφέρον είναι οι πολύχρωμες βαρκούλες. Η διαδρομή από το hypogeum είναι περίπου 15-20 λεπτά, άλλωστε τις ημερομηνίες που θα πας νυχτώνει γύρω στις 7-7.30. Γυρίζοντας Βαλέτα κανείς και μια μικρή νυχτερινή βόλτα που πρότεινε η @paefstra .
Έτσι θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο τις επόμενες μέρες. Η οικονομία χρόνου είναι σημαντική.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Η παραλία του σε μήκος είναι περίπου όσο της Χαλκίδας, αν γνωρίζεις, εσωτερικά δεν έχει απολύτως τίποτα. Το μόνο ενδιαφέρον είναι οι πολύχρωμες βαρκούλες. Η διαδρομή από το hypogeum είναι περίπου 15-20 λεπτά, άλλωστε τις ημερομηνίες που θα πας νυχτώνει γύρω στις 7-7.30. Γυρίζοντας Βαλέτα κανείς και μια μικρή νυχτερινή βόλτα που πρότεινε η @paefstra .
Έτσι θα έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο τις επόμενες μέρες. Η οικονομία χρόνου είναι σημαντική.
Αν είναι τόσο κοντά βολεύει αν έχει απευθείας λεωφορείο από Paola .Στην τελική σβερκωνω κι ένα ταξί να με πάει απευθείας και τρώω και το φρέσκο ψάρι μου στο ηλιοβασίλεμα αγναντεύοντας τις luzus!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.825
Μέλη
39.588
Νεότερο μέλος
Stavrosbou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom