Λογοτεχνία

*The_Mexican*

Banned
Σιγά ρε..χαλάρωσε:haha:..και τι έγινε?
Πάντως ποτέ δεν είναι αργά φίλος αρκεί να υπάρχει θέληση.
αν είναι αγγαρία για σένα το να διαβάσεις ένα βιβλίο τότε
πολύ καλά κάνεις και δεν διαβάζεις!;)

μην νιώθεις "κάπως" επειδή οι υπόλοιποι συμφορουμίτες αραδειάζουν κατεβατά από βιβλία που έχουν διαβάσει...κάτι αξιόλογο θα χεις κάνει που δεν το κάναμε εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορεί...δες το έτσι!;)

mike

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μόντρεαλ-Ν.Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σιγά ρε..χαλάρωσε:haha:..και τι έγινε?
Πάντως ποτέ δεν είναι αργά φίλος αρκεί να υπάρχει θέληση.
αν είναι αγγαρία για σένα το να διαβάσεις ένα βιβλίο τότε
πολύ καλά κάνεις και δεν διαβάζεις!;)

μην νιώθεις "κάπως" επειδή οι υπόλοιποι συμφορουμίτες αραδειάζουν κατεβατά από βιβλία που έχουν διαβάσει...κάτι αξιόλογο θα χεις κάνει που δεν το κάναμε εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορεί...δες το έτσι!;)

Mε συγκινησες παλι :( ομως εχεις δικιο σε κατι, δεν εχω διαβασει ποτε λογοτεχνικα βιβλια αλλα διαβαζω παρα πολυ αρχαια ιστορια, και κατι που ισως σε καποιους θα φανει αστειο η ασκοπο διαβαζω καθε ημερα την Αγ.Γραφη και αυτο με εχει βοηθησει σε πολλες πτυχες της ζωης μου και νιωθω πολυ περηφανος για αυτο.

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Mε συγκινησες παλι :( ομως εχεις δικιο σε κατι, δεν εχω διαβασει ποτε λογοτεχνικα βιβλια αλλα διαβαζω παρα πολυ αρχαια ιστορια, και κατι που ισως σε καποιους θα φανει αστειο η ασκοπο διαβαζω καθε ημερα την Αγ.Γραφη και αυτο με εχει βοηθησει σε πολλες πτυχες της ζωης μου και νιωθω πολυ περηφανος για αυτο.
Φίλε mike, πως θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να χαρακτηρίσει ένα ενδιαφέρον σου αστείο ή άσκοπο; Μπορεί να έχει αντιρρήσεις, μπορεί να έχει άποψη, μπορεί να θεωρεί ότι σε εκείνον προσωπικά δεν θα προσφέρει κάτι. Αλλά το αν είναι άσκοπο ή όχι για σένα, μόνο εσύ το ξέρεις.

Φίλε tilt, κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Τομ Ρόμπινς. Ειδικά ο χορός των εφτά πέπλων και το άρωμα του ονείρου. Για πες κάτι παραπάνω για τον Έκο. Το ότι αρέσει σε κάποιους (πχ σε μένα) δε λέει τίποτα.

mike

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μόντρεαλ-Ν.Υόρκη
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Φίλε mike, πως θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να χαρακτηρίσει ένα ενδιαφέρον σου αστείο ή άσκοπο; Μπορεί να έχει αντιρρήσεις, μπορεί να έχει άποψη, μπορεί να θεωρεί ότι σε εκείνον προσωπικά δεν θα προσφέρει κάτι. Αλλά το αν είναι άσκοπο ή όχι για σένα, μόνο εσύ το ξέρεις.
Nα σε καλα φιλε για τα ομορφα λογια σου.:hug:

tilt

Member
Επόμενο Ταξίδι
ο γύρος του κόσμου
Ταξίδι-Όνειρο
ταξίδι στον χρόνο
Φίλε tilt, κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Τομ Ρόμπινς. Ειδικά ο χορός των εφτά πέπλων και το άρωμα του ονείρου.
lthanos στα καλύτερα του Τομ Ρόμπινς προσθέτω το "Αγριεμένοι Ανάπηροι Επιστρέφουν από Καυτά Κλίματα". Διάβασες το "Αγριόπαπιες πετούν αντίστροφα"; Ειδικά το σενάριό του είναι φανταστικό!

Για πες κάτι παραπάνω για τον Έκο. Το ότι αρέσει σε κάποιους (πχ σε μένα) δε λέει τίποτα.
Έκο λοιπόν. Το "Foucault's Pendulum" είναι "ακριβές αντίγραφο" του εξαιρετικού έργου, του επίσης εξαιρετικού λογοτέχνη/αναρχικού/επαναστάτη Robert Anton Wilson "The Illuminatus! Trilogy".

Το κακό με μένα είναι ότι δεν μπορώ να μην συσχετίσω κάποιον καλλιτέχνη (ζωγράφο, συγγραφέα, σκηνοθέτη, ηθοποιό, μουσικό) με την ζωή του και την γενικότερη στάση του στη ζωή (και την πολιτική του δράση, όταν αυτή είναι έντονη, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό).

Τον συγκρίνω άνετα με αυτό που οι περισσότεροι βλέπουν στον Dan Brown. Ο "καημένος" ο Dan είναι ένας συγγραφέας-συρραφέας που κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Συνέρραψε τις γνωστότερες conspiracy theories ανά την ιστορία και έγραψε ένα διήγημα σωστά δομημένο και καλογραμμένο. Μπορεί να έγραφε στο cosmopolitan. Μπορεί να πήγε σε κάποια σχολή του τύπου "πως-να-γράψετε-best-seller". Ok. Ανήκει σε μια γενιά επαγγελματιών του είδους. Ότι διαβάζει το συρράφει και το πουλάει ακριβά. Εγώ προσωπικά, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι (και δεν εννοώ τις νοικοκυρές της Βέφας), δεν συγκλονίστηκα με αυτά που έγραψε στον "Κώδικα ΝταΒίντσι". Αλήθειες ή ψέμματα, τα είπανε κι άλλοι και με περισσότερα στοιχεία πολύ πριν από αυτόν. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ διαφημιστικά κόλπα, αλλά είπαμε είναι επαγγελματίας. Πουλάει αυτό που κάνει. Όχι τον εαυτό του.

Ο Έκο κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα και ακόμη χειρότερα: το περιβάλλει με έναν μανδύα intellectual-ισμού. Ωραία, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι είναι ξύπνιος τύπος, ξύπνιος γιατί κατάφερε και πούλησε τον εαυτό του πολύ ακριβά, μέσα από έργα άλλων. Για μένα είναι επικίνδυνος. Μου θυμίζει τους "μεγάλους" πανεπιστημιακούς καθηγητές που διατηρούν γκαρσονιέρες για φοιτήτριες (ορισμένοι για φοιτητές). Τόση δόξα, γιατί; Ανήκει στο mainstream. Είναι κατεστημένο(ς) [βέβαια δεν είναι να απορεί κανείς, αφού οι ίδιοι που "δοξάζουν" τον Έκο δίνουν Νόμπελ ειρήνης στον ΑλΓκορ]. Ακόμη και στα επιστημονικά του έργα του περί σημειολογίας κλπ διακρίνεται μια άσκοπη επιδειξιομανία που δεν πηγάζει από πρωτογενείς παράγοντες. Δεν είναι true, είναι fake (γενικά το έχω αυτό το κριτήριο του true/fake για τους ανθρώπους). Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πώ. Θα μπορούσα να επιχειρηματολογήσω και υπέρ του Έκο. Σε κάθε τι και από οποιαδήποτε σκοπιά υπάρχουν τα καλά και τα κακά, τα θετικά και τα αρνητικά, το θέμα είναι τι επιλέγεις να δεις σε κάποιον/ κάτι. Τέλος πάντων. Φαύλος κύκλος.

Σε αντίθεση έρχεται ο ο Ρ.Α. Γουίλσον και η ζωή του ταξιδευτή. Χρόνιος ...πώς να το θέσω...drug experimenter, όπως ο φίλος μας ο Τομ Ρόμπινς, έγραφε στο Playboy όπως ο φίλος μας ο Τομ Ρόμπινς, ουτοπιστής, φιλόσοφος, ενάντια στο κατεστημένο...δεν λέω άλλα, καλύτερα να τον ανακαλύψεις μόνος σου lthanos (ή όποιος άλλος έχει την διάθεση).

ΥΓ.1 Αύριο μπορεί και να αναθεωρήσω τις απόψεις μου. Ποτέ μη λες ποτέ, δεν ξέρεις τι γίνεται...το είπε κι ο Καρβέλας.

ΥΓ.2 Αν θέλεις σου στέλνω και την τριλογία με ένα μέιλ (μόνο στα αγγλικά).

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γενικα δεν εχω διαβασει τοσο οσο η υπολοιπη παρεα , ειδικα θριλερ και φαντασιαs κλπ..δεν ειναι τοσο του γουστου μου.
Απο Tom Robbins διαβασα το 'Still life with woodpecker' που μου εδωσε μια φιλη τρελλαμενη με τον Robbins. Ενταξει καλο ηταν με απιστευτο χιουμορ , φαντασια και γενικα μου εφιαχνε τη διαθεση.Δεν ηταν ομωs κατι που μου εμεινε..αν καταλαβαινετε τι λεω.

Παντωs ηταν καλυτερο απο αυτο που διαβαζω τωρα το οποιο με εχει ριξει σε βαραθρο χαχα. Γενικα επηρεαζομαι πολυ απο βιβλια -και απο ταινιεs- και πρεπει να προσεχω τι διαβαζω γιατι μπαινω 'μεσα' στο βιβλιο...χμμ..καλο ειναι αυτο τωρα?

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Φυσικά, αυτό είναι το νόημα!

Εγώ πχ όταν ήμουν 13 και διάβαζα Lovecraft, χωνόμουν κάτω από το κρεβάτι μου από την τρομάρα μου :haha:

Lthanos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Εμ κι εσύ, Lovecraft στα 13; Άβυσσος η ψυχή του Μεγάλου Μάγιστρου :russianroulette:.

Ο Ρόμπινς, κατ’ εμέ τον αδαή, είναι ένας σύγχρονος "κωμικός" φιλόσοφος. Ποιος άλλος θα μπορούσε να γράψει μυθιστορήματα με ήρωες όπως μια βρώμικη κάλτσα, μια κονσέρβα φασόλια, αγριεμένους ανάπηρους κλπ κλπ που θα εκτυλίσονταν σε περιβάλλοντα όπως μέσα σε ένα πακέτο τσιγάρα Camel;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Επαναφέρω το θέμα από την αφάνεια για να σημειώσω μια είδηση που με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ.

Ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς άφησε χτες 4 νοεμβρίου την τελευταία του πνοή. Η οικογένεια του Michael Crichton ανακοίνωσε το θάνατο του συγγραφέα ως "unexpected death". Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Κράιτον είχε καρκίνο τον οποίο δεν είχε δημοσιοποιήσει, και για τον οποίο δε γνώριζε ούτε η οικογένειά του.

Μεγάλωσα εν μέρει με τα βιβλία του. Τζουράσικ παρκ, Andromeda Strain, Twister, Congo, Lost World, και το πιο πρόσφατο state of fear ήταν μερικά από τα βιβλία που μας άφησε κληρονομιά ο μεγάλος συγγραφέας. 13 από τα βιβλία του έγιναν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες του Χόλυγουντ ενώ ήταν ο δημιουργός της πολύ δημοφιλούς σειράς "ER" (στην εντατική).

:(

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα