Ήταν ένα μεγάλο όνειρο μου το ταξίδι στην Βαρκελώνη,αν και θα ήθελα να πάω και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας.Οι εντυπώσεις μου οι καλύτερες.
Καταρχάς να πω ότι η Βαρκελώνη ήταν μια βιομηχανική πόλη με τεράστιο πρόβλημα μόλυνσης και οι άνθρωποι κατάφεραν να την κάνουν ανθρώπινη για την Ολυμπιάδα τους..δηλαδή από το μηδέν την έφεραν σε αυτό το σημείο,αυτό λέει πολύ περισσότερα από ότι στις πόλεις μας που τις καταστρέφουμε και δεν γίνεται κάτι ουσιαστικό ωστέ να τις κρατάμε καθαρές.
Μου έκανε λοιπόν τρομερή εντύπωση το ότι δημιούργησαν την δική τους παραλία(ενώ πχ η Θεσσαλονίκη την κατέστρεψε)το ότι σε κάθε τετράγωνο έβλεπες καθαρά πάρκα,το ότι ντρεπόσουν να πετάξεις και το παραμικρό σκουπιδάκι στο δρόμο γιατί τουλάχιστον σε όποιο σημείο γύρισα εγώ δεν είδα καθόλου βρωμιά.Τρομερή εντύπωση μου έκανε η χρήση δημόσιων ποδηλάτων...εδώ εγώ τόλμησα να πάρω δικό μου ποδήλατο στην πόλη και σε λίγες μόνο μέρες μου το έκλεψαν...και αυτοί το προωθούν δημόσια.Το ότι προσπαθούν τόσο σκληρά να προωθούν τη χρησιμοποίηση των μέσων μεταφοράς για να μειωθεί η μόλυνση και για να μην υπάρχει κίνηση σοτυς δρόμους...τα ταξί έχουν διπλή ταρίφα τη διάρκεια της ημέρας για να σε αναγκάσουν να χρησιμοποιείς το μετρό και να μειώνεται η μόλυνση,ενώ το βράδυ έχουν μονή ταρίφα γιατί δεν υπάρχει άλλο μεταφορικό μέσο να σε εξυπηρετήσει(το αντίθετο με εμάς)...Όσο για τις παροχές που δίνουν στους πολίτες τους,τις έμαθα από πρώτο χέρι και δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες...
Βέβαια έχει και τα αρνητικά της,έμαθα ότι τα ενοίκια τους είναι πολύ ακριβά.Οι τιμές του φαγητού θα έλεγα ότι ήταν φυσιολογικές,εκτός από το μπουκαλάκι του νερού,που δεν μπορούσες να το βρεις κάτω από 1,5 με 2 ευρώ στα περίπτερα.Επίσης αν κι εγώ δεν πήγα για μπάνιο,άτομα μου είπαν ότι σαν τις θάλασσες της Χαλκιδικής πουθενά στην Βαρκελώνη.
Η νοοτροπία τους προσωπικά μου φάνηκε καλή,λιγάκι σνομπ σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία,κι αυτό λογικό αφού είχαν δικτατορία και μη ελευθερία λόγου για τόσα χρόνια από καστιλιανική κυβέρνηση.Γενικώς έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις
Πάντως ευχαρίστως θα έμενα Βαρκελώνη,αλλά όσα και να λέμε για την πατρίδα μας...η αλήθεια είναι ότι ομορφότερο μέρος από την Ελλάδα δεν θα βρούμε πουθενά...η νοοτροπία μας και οι πολιτικές μας μας τα χαλάνε λιγάκι.Δεν θα άφηνα έτσι εύκολα την πόλη μου...αλλά και αυτό δεν μπορώ να το ξέρω αν δεν το δοκιμάσω...οπότε το αφήνω να το σχολιάσουν σε αυτούς που το έχουν κάνει ήδη!
Καλή διαμονή σε όσους κάνετε αυτό το υπέροχο ταξίδι!
ποιότητα ζωής σε σχέση με την Αθήνα ΝΑΙ.εγω συμφωνω με την ρενατα γιαυτο και την κοπανισα και μενω μονιμα στην βαρκελωνη.
ποιοτητα ζωης παιδια,σκεφτητετο
αγαπητε φιλε αυτο ακριβως λεει ο τιτλος του τοπικ.ποιότητα ζωής σε σχέση με την Αθήνα ΝΑΙ.
σε σχέση με τη Ζυρίχη ή το Βανκούβερ ή το Όσλο ΟΧΙ.
(και μιλάμε μόνο για μεγαλουπόλεις,43 παγκοσμίως έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.)
μη συγχυζεσαι καρντάσι. καλό θα ήταν τότε να λέει οι λόγοι που θα άφηνα το χάος που λέγεται Αθήνα. ακόμα και την Θεσσαλονίκη. αλλά υπάρχει κι άλλη Ελλάδα για την οποία έρχονται μόνιμα και Ελβετοί.αγαπητε φιλε αυτο ακριβως λεει ο τιτλος του τοπικ.
οι λογοι που θα αφηνα την πολη μου για να ζησω βαρκελωνη.
Τωρα αν θες πανε βανκουβερ ζυριχη η στο οσλο.
Η ερωτηση ειναι σαφεστατη
μήπως εσύ δεν καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ;μηπως εισαι λιγο εκτος θεματος?
η δεν εχεις καταλαβει την ερωτηση?