ANEL
Member
πολύ όμορφο το "Θεσσαλονίκη μου".έτσι βλέπω και εγώ την πόλη μου.όσο για πόλη που να έχει λύσει όλα της τα προβλήματα δεν νομίζω ότι υπάρχει.απλώς κάποιες πόλεις έχουν λύσει περισσότερα από άλλες και προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους τους.Αν και η Βαρκελώνη είναι απο τις πολεις που επισκέφηκα τελευταία μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.Το λέω αυτό γιατί όταν έχεις επισκεφθεί πολλές πόλεις οι συγκρίσεις είναι δυσκολότερες και συνήθως η σύγκριση είναι υπέρ της παλιά πόλης.Με την Βαρκελώνη μπορώ να πώ οτι ένιωσα απο την αρχή σαν το σπίτι μου .Πάντως με τίποτα δεν θα έφτυνα την πόλη μου για να πάω να ζήσω εκεί ('οπως και οπουδήποτε αλλόυ).Μετά από τόσα ταξίδια και απο τόσες πόλεις ,πάντα όποτε γυρνάω στην Θεσσαλονίκη μου αισθάνομαι οτι γυρνάω στον χώρο μου ,στους φίλους μου εκεί που αγαπάω και με αγαπούν ,εκεί που έχω γαλουχηθεί .Σιγουρα εχει η πόλη μου πολλά στραβά και ανάποδα αλλά αν τα είχε όλα τέλεια δεν ξέρω αν θα μπορούσα να την αντέξω (όσο ποιητικό και αν ακούγεται αυτό) .Επίσης φοβάμαι να ζήσω σε μια πόλη που έχει λύσει όλα τα προβλήματα της πιστεύω οτι μια τέτοια πόλη δεν θα είχε έξυπνους κατοίκους διότι η φύση προικίζει με σοφία και γνώση τα όντα που έχουν να αντιμετωπίσουν μία σωρεία από κινδύνους και προβλήματα (ώστε να ανταπεξέλθουν).