chris7
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λουξεμβούργο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καναδάς
Ποιότητα ζωής κατ΄ αρχάς είναι η υγεία.
Όλα τα άλλα έπονται.
Όλα τα άλλα έπονται.
700-800 € στην Ελλάδα δεν είναι τιμή ενοικίου, είναι μισθός...Βρίσκεις μια χαρά διαμέρισμα στο Παγκράτι ή το Σύνταγμα με 700-800€.
Όχι τα 1100 για τους περισσότερους δεν είναι μέτριος μισθός (που θα έπρεπε βάσει συνθηκων να θεωρείται και χαμηλός), είναι άπιαστο όνειρο.με μέτριους μισθούς 1.100€
Εγω θα ευχηθω πρωτα συγχαρητηρια και δευτερον οσοι ζουμε Αθηνα και τα παιδια σπουδαζουν Αθηνα γλιτωνουμε περιπου 20.000 μονο για ενοικιο και λογαριασμους 4 χρονια στην επαρχια. Αλλα 10.000 τα πηγαινε ελα και το φαι απ εξω. Αυτο για οσους δεν εχουν τετοιες υποχρεωσεις δεν γινεται αντιληπτο.Οχι δε μενω Αθηνα τωρα .. μενουν τα παιδια μου και τα ενοικια που εγραψα αρχικά αυτα αφορα..
Υπαρχουν παιδια που μενουν πολλα μαζι 3 και 4 σε πιο μεγαλα σπιτια σε ημιυπογεια κλ γιατι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν .. το γνωριζω αυτο .. η κατασταση με τα νοικια εχει γινει αφορητη στην Αθηνα.. μολις νοικιασα γκαρσνιερα .. δεν υπάρχει τιποτα σε οροφο κατω απο 400 επιπλωμενο..
Εγω θα ευχηθω πρωτα συγχαρητηρια και δευτερον οσοι ζουμε Αθηνα και τα παιδια σπουδαζουν Αθηνα γλιτωνουμε περιπου 20.000 μονο για ενοικιο και λογαριασμους 4 χρονια στην επαρχια. Αλλα 10.000 τα πηγαινε ελα και το φαι απ εξω. Αυτο για οσους δεν εχουν τετοιες υποχρεωσεις δεν γινεται αντιληπτο.
Μη μου λετε για αποταμιευση των 100 ευρω τον μηνα. Πρεπει πολυ περισσοτερα για να ανταπεξελθεις. Εγω τη γλιτωσα γιατι περασε Αθηνα.
Το αυξημενο κοστος στεγασης στην Αθηνα συνδεεται με πανεπιστημια και καλα νοσοκομεια για τους κατοικους. Αλλα η αισχροκερδεια δεν δικαιολογειται.
Το σκεπτικο ειναι να αποσυμφορηθουν τα πανεπιστημια Αθηνας και Θεσσαλονικης και να γινουν πιο ελκυστικες οι σχολες της επαρχιας που οι θεσεις μενουν αδειες πολυ συχνα γιατι η μιση Ελλαδα και βαλε προτιμαει να σπουδασουν στα σπιτια τους, στα αστικα κεντρα που ζουν. Αποκεντρωση λεγεται.Τα εξοδα ειναι δυσβασταχτα για μια οικογενεια που ζει στην επαρχια και σπουδαζει παιδι στην Αθηνα .. πάντα ηταν τωρα ακομα χειροτερα.. το αστειο ειναι οτι το στεγαστικο για Αθηνα φοιτητων ειναι λιγοτερο απο αυτων που φοιτουν επαρχία... δεν καταλαβαινω το σκεπτικο..
Ποιότητα ζωής είναι η δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσια υγεία ναι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ποιότητα ζωής είναι να μπορείς να ζεις ανθρώπινα και όχι απλά να επιβιώνεις. Να μπορείς να πας για ένα φαγητό έξω, να πιεις το ποτό σου, να καλύπτεις επαρκώς τις ανάγκες ένδυσης και υπόδησης και ναι, να μπορείς να πας τις διακοπές σου σαν άνθρωπος. Να μπορείς να ζεις αξιοπρεπώς από τη δουλειά σου και να απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου χωρίς να σκέφτεσαι πώς θα βγει ο μήνας.Ποιότητα ζωής κατ΄ αρχάς είναι η υγεία.
Όλα τα άλλα έπονται.
Μάλλον δεν είδες τι έγραψα.Ποιότητα ζωής είναι η δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου δημόσια υγεία ναι, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ποιότητα ζωής είναι να μπορείς να ζεις ανθρώπινα και όχι απλά να επιβιώνεις. Να μπορείς να πας για ένα φαγητό έξω, να πιεις το ποτό σου, να καλύπτεις επαρκώς τις ανάγκες ένδυσης και υπόδησης και ναι, να μπορείς να πας τις διακοπές σου σαν άνθρωπος. Να μπορείς να ζεις αξιοπρεπώς από τη δουλειά σου και να απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου χωρίς να σκέφτεσαι πώς θα βγει ο μήνας.
Όλα αυτά είναι δικαιώματα, δεν είναι πολυτέλεια. Το να λέμε ότι όλα πέραν της υγείας είναι πολυτέλειες μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να χαμηλώνουμε τον πήχυ όλο και περισσότερο.
Καλα το σκεφτηκαν όσον αφορα την αποκέντρωση .. αλλα τα κατάφεραν ;; υπαρχουν στοιχεια πριν και μετά την αποφαση για να δουμε αν μειωνονται οι αριθμοι των φοιτητων στα 2 μεγάλα αστικά κεντρα;; δεν ξερω ποσα χρονια ισχυει αλλά πρεπει να ειναι πανω απο10ετία..Το σκεπτικο ειναι να αποσυμφορηθουν τα πανεπιστημια Αθηνας και Θεσσαλονικης και να γινουν πιο ελκυστικες οι σχολες της επαρχιας που οι θεσεις μενουν αδειες πολυ συχνα γιατι η μιση Ελλαδα και βαλε προτιμαει να σπουδασουν στα σπιτια τους, στα αστικα κεντρα που ζουν. Αποκεντρωση λεγεται.
Θα το εδινα στη βραχυχρονια. Με ανυπαρκτη στην πραξη νομοθεσια ποιος να εμπιστευτει ποιον? Στον 1ο κοσμο καθυστερεις το ενοικιο κ σε πετανε την αλλη μερα, εδω καθυστερεις μηνες, χρονια, καταστρεφεις κιολας κ δεν τρεχει μια και ξανανοικιαζεις αλλου θυματος το σπιτι.Πάντως για να καταλάβω, εσείς ρε παιδιά αν είχατε ένα ακίνητο για ενοικίαση, θα το δίνατε 200-300 ευρώ; Η θα προσπαθούσατε να βγάλετε το μέγιστο κέρδος; Πες τε μου ειλικρινά.
Το βασικότερο.Ποιότητα ζωής κατ΄ αρχάς είναι η υγεία.
Όλα τα άλλα έπονται.