• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κόπηκαν μαχαίρι τα ταξίδια στο εξωτερικό

kabamarou

Member
@North66

χομπυ ειναι και η αναρριχηση,οι πεζοπορειες στα βουνα,το ποδηλατο
και πολλα αλλα που μπορει να μας ταλαιπωρουν αλλα ταυτοχρονα
μας ευχαριστουν.
To διατύπωσε πολύ ωραία εδώ κατά την γνώμη μου o pan pan.Αν πω δηλαδή ότι στο τελευτεό ταξίδι που πήγα χωρίς ξενοδοχείο δεν τράβηξα ταλαιπωρία θα είναι ψέματα αλλά από την άλλη μου άρεσε με την ίδια λογική που αρέσει σε κάποιον να κάνει ανάβαση για να ανέβει στην κορυφή ενός βουνού και κουράζεται αλλά την ώρα που το κάνει του αρέσει και το τελικό αίσθημα είναι μια ικανοποίηση για αυτό που έκανε.

Δεν θα πρέπει βέβαια σίγουρα να κρίνουμε(το έχω κάνει δυστυχώς) και αυτούς που επειδή δεν έχουν αρκετά χρήματα να ταξιδέψουν όπως θέλουν προτιμούν να κάτσουν στο σπίτι τους.Αν αυτό τους ικανοποιεί πραγματικά την στιγμή που έχουν δοκιμάσει και τις εναλλακτικές και δεν τους άρεσαν ας ζήσουν έτσι.

Traveller

Member
To διατύπωσε πολύ ωραία εδώ κατά την γνώμη μου o pan pan.Αν πω δηλαδή ότι στο τελευτεό ταξίδι που πήγα χωρίς ξενοδοχείο δεν τράβηξα ταλαιπωρία θα είναι ψέματα αλλά από την άλλη μου άρεσε με την ίδια λογική που αρέσει σε κάποιον να κάνει ανάβαση για να ανέβει στην κορυφή ενός βουνού και κουράζεται αλλά την ώρα που το κάνει του αρέσει και το τελικό αίσθημα είναι μια ικανοποίηση για αυτό που έκανε.
Δεν κρίνω τι έκανες και καλά το έκανες αλλά από ότι κατάλαβα ήταν μάλλον μονόδρομος για σένα το ότι γύρναγες σαν την άδικη κατάρα και κοιμόσουν στα παγκάκια, λόγω έλλειψης χρημάτων... άλλο λοιπόν να μην έχω μια και να αναγκάζομαι να ταλαιπωρηθώ για να κάνω κάτι που μου αρέσει και άλλο να έχω την επιλογή να κουραστώ κάνοντας το χόμπι μου...

kabamarou

Member
Καλά σίγουρα είναι διαφορετικό αλλά πάντως δεν το αποκλείω και εντελώς το να έχω χρήματα και να κάνω κάτι τέτοιο απλά για να βιώσω την περιπέτεια η για να ξοδέψω τα χρήματα κάπου άλλου.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλά σίγουρα είναι διαφορετικό αλλά πάντως δεν το αποκλείω και εντελώς το να έχω χρήματα και να κάνω κάτι τέτοιο απλά για να βιώσω την περιπέτεια η για να ξοδέψω τα χρήματα κάπου άλλου.
Κabamarou χωρίς παρεξήγηση αλλά μη μας τρελλαίνεις τώρα...
έχει ξαναγίνει και παλαιότερα παρόμοια κουβέντα...τι θέλεις να μας πείς πόσοι πιστεύεις σε ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού τη βρίσκουν ενώ έχουν λεφτά να ταξιδεύουν αλλά να μένουν σε "τσαντίρια"και ότι αυτό συνεπάγεται;

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ειναι ακριβα τα ταξιδια στο εξωτερικο που διοργανωνονται απο τα ελληνικα πρακτορεια.
Tα ξένα πρακτορεία είναι σε γενικές γραμμές ακριβότερα.
Η Συρία - Ιορδανία για παράδειγμα, εδώ κοστίζουν από 1500 - 2000 και στην Ελβετία - Γαλλία - Γερμανία -ΗΠΑ κοστίζουν από 3000 και πάνω. Με τις ίδιες ημέρες και παροχές.
Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι οι εξοντωτικοί όροι που βάζουν τα ξένα πρακτορεία.
Προκαταβολές που δεν επιστρέφονται, 6 μήνες πριν την αναχώρηση.
Εξόφληση τουλάχιστον 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
Οποιαδήποτε αλλαγή, ακόμα και ασήμαντη επιβαρύνει τον πελάτη.
Πολλά έξτρα που επιβαρύνουν την τελική τιμή.
Έξτρα χρεώσεις σε τοπικό νόμισμα ( το Gap Adventure που εξυμνείται σε άλλα τόπικ, είναι περιώνυμο γιαυτή την τακτική).

Eίναι άθλος οι χαμηλές τιμές των πρακτορείων στην Ελλάδα, γιατί ο έλληνας είναι της τελευταίας στιγμής και οι αεροπορικές εταιρείες πλέον, απαιτούν ονόματα και πληρωμή των εισιτηρίων τη στιγμή της κράτησης (τουλάχιστον για τις προσφορές).
Πως θα γνωρίζει το πρακτορείο τα ονόματα των ταξιδιωτών 3 μήνες πριν το ταξίδι, όταν όλοι δηλώνουν συμμετοχή 1 βδομάδα πριν?
Η λύση είναι να κλείνει τα ακριβότερα εισιτήρια ( που είναι πιο "ευέλικτα"), ή να τα κλείνει τελευταία στιγμή που πάλι τα ακριβότερα θα βρει.

Επίσης κάτι άλλο που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι οι διαφορετικές κατηγορίες πρακτορείων. Και γιαυτό τα συγχέει.

1. Τα πρακτορεία που εξειδικεύονται σε διακοπές. Τέτοια είναι και αυτά που πουλάνε την Ελλάδα στους ξένους. Είναι φτηνά, χρησιμοποιούν τσάρτερ και κάνουν μαζικό τουρισμό. Μη τα συγχέετε με τα γραφεία που κάνουν περιηγητικά ταξίδια-tours.

2. Τα πρακτορεία που εξειδικεύονται σε φτηνά ταξίδια. Συνήθως πάνε σε ευρωπαϊκές πόλεις, ή σε πόλεις που λόγω πληθώρας ξενοδοχείων, έχουν τη δυνατότητα φτηνής διαμονής ( Ν.Υ. Ντουμπάι, Ταϊλάνδη,) ή σε κάποιους προορισμούς που δέχονται lowcost ή charter (Κούβα, Αγιος Δομήνικος, Μπαλί ).

3. Τα πρακτορεία που εξειδικεύονται σε περιηγήσεις.
Αυτά ή έχουν ατομικά ταξίδια (που είναι φτηνότερα, γιατί ο πελάτης έχει τη δυνατότητα επιλογής και φτηνών ξενοδοχείων), ή είναι ομαδικά ( που είναι ακριβότερα, γιατί το πρακτορείο δίνει και άλλες παροχές - ξεναγούς - μεταφορές - εκδρομές - συνοδό και πρέπει να εξασφαλίσει καλή διαμονή στους πελάτες του και δεν υπάρχει επιλογή φτηνότερου ξενοδοχείου).

Απ'αυτά τα πρακτορεία άλλα κάνουν Ευρώπη, άλλα κάνουν Ευρώπη και τους προορισμούς της κατηγορίας 2 και άλλα (4-5) κάνουν μακρινούς και δύσκολους προορισμούς.

4. Τα εξειδικευμένα πρακτορεία.
Αυτά είναι τα ακριβότερα όλων. Προσφέρουν πολιτιστικό τουρισμό, ή τουρισμό περιπέτειας, ή γαστρονομικό, ή καταδυτικό, η οτιδήποτε.
Αυτά συνήθως είναι η ελίτ των πρακτορείων, γιατί απευθύνονται σε λίγους ( άρα το κόστος μοιράζεται σε λιγότερους), χρησιμοποιούν ακριβές υπηρεσίες - που δεν είναι πάντα τα πεντάστερα ξενοδοχεία ( ένα τζιπ στο Κογκό είναι πολύ ακριβότερο από ένα τζιπ στην Τυνησία - ένας συνοδός βουνού που ξεσκίζεται στο περπάτημα, δεν έχει τις ίδιες αμοιβές με έναν άλλο που λέει μπούρδες στο λεωφορείο στη Βουδαπέστη).
Επίσης είναι πολύ ακριβές οι γνώσεις που έχουν ( άλλο να πάρεις έναν οδηγό για το Παρίσι και να τον διαβάζεις στα μουσεία και άλλο να ξέρεις τους δρόμους στην έρημο της Μαυριτανίας, που σημαίνει ότι πήγες και ξόδεψες λεφτά για να τους μάθεις). Στην Ελλάδα ζήτημα να υπάρχουν ένα ή δύο.

Το ζουμί είναι ότι κρίνοντας με αυτά που γίνονται στο εξωτερικό, τα δικά μας πρακτορεία, ή θα εξειδικευτούν στο φτηνό τουρισμό (με λίγες υπηρεσίες και από κει και πέρα ότι προσθέτει ο πελάτης θα πληρώνεται), ή θα πρέπει να εξειδικευτούν στον τομέα του ο καθένας.

kabamarou

Member
Κabamarou χωρίς παρεξήγηση αλλά μη μας τρελλαίνεις τώρα...
έχει ξαναγίνει και παλαιότερα παρόμοια κουβέντα...τι θέλεις να μας πείς πόσοι πιστεύεις σε ποσοστό επί του γενικού πληθυσμού τη βρίσκουν ενώ έχουν λεφτά να ταξιδεύουν αλλά να μένουν σε "τσαντίρια"και ότι αυτό συνεπάγεται;
Για τον εαυτό μου έγραψα όπως βλέπεις και στο πλαίσιο που παρέθεσες και όχι για ποσοστό.Το τι θέλει η πλειοψηφία με αφήνει αδιάφορο σε σχέση με τις εμπειρίες που θέλω να βιώσω εγώ στην ζωη μου.Πάντως υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα σίγουρα.Υπάρχουν δηλαδή και πλούσιοι που κάνουνε κάτι τέτοια τρελά καθαρά για χόμπι αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που είναι σε μια ενδιάμεση οικονομική κατάσταση και τα ξοδεύουν αλλού τα φράγκα(φαγητό,ψώνια κτλ.)και όταν έρχεται η ώρα να πάνε διακοπές πάνε και μένουνε σε σκηνές και το ξέρω πολύ καλά αυτό γιατί πολλοί από αυτούς είναι φίλοι μου:)

damasta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιού επιτρέποντος ΠΑΝΤΟΥ
ενδιαφερον συζητηση αλλα παλι πιανουμε ακρες.ο ενας τραβα απο εδω και ο αλλος απο την αλλη.οτι χρειαζεται χρημα -εστω και ελαχιστο -για να πραγματοποιηθει, τουτο τον καιρο βρισκεται υπο διαπραγματευση.και ο κανονας ,παλιος και δοκιμασμενος λεει :"απλωνω τα ποδια μου ως εκει που φθανουν τα παπλωματα".

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Είναι λογικό με ολη αυτή την κρίση να υπάρχει μείωση ταξιδιωτών, αλλά από την άλλη πιστευω ότι τα νουμερα δεν είναι απόλυτα, καθώς φέτος σίγουρα περισσότεροι θα προνοησαν νωριτερα και θα έκλεισαν τις διακοπές τους μόνοι τους μέσω ιντερνετ.

Τα πρακτορεία συμφέρουν, οταν κάποιος ένα μηνα πριν θέλει να κλείσει πχ 5 μέρες στο Παρίσι. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή τα πρακτορεία έχουν κλείσει τις θεσεις τους μήνες πριν, έχουν σαφώς καλύτερη τιμή για καποιον που θα επιχειρήσει να κλείσει μονος του σε αντιστοιχο ξενοδοχειο.

Πρωτοχρονιά έχω ταξιδέψει κυρίως με γκρουπ. Πολύ απλά ακολούθησα τα απολύτως απαραίτητα και έμεινα απολυτα ικανοποιημένος. Στο Παρίσι π.χ πήγα στη ξενάγηση του Λουβρου που ήταν ενδιαφέρουσα και μετά έμεινα στο μουσειο όση ώρα ήθελα και δεν τους ακολούθησα σε μια τουριστ τραπ, εκμεταλευόμενος και το γεγονός ότι είχαν κλείσει τα εισιτηρα και δεν περιμέναμε σε καμία ουρά.
Μονμάρτη και μπατω μους έκανα φυσικά μόνος μου στο μισό κόστος από αυτό του πρακτορείου. Στο Λιντο όμως δε με χάλασε που πήγα Πρωτοχρονια στην τιμη μάλιστα που έδινε και το μαγάζι.

Εν κατακλείδι πολλά γραφεία παρέχουν μια χαρά υπηρεσίες και σε λογικές τιμές λόγω της περιόδου, οποτε συμφωνώ: μην τα ισοπεδώνουμε ολα.
Και το κέρδος τους είναι όντως πολύ μικρό στη στάνταρ τιμή (το ξέρω από φίλο πρώην πράκτορα) Απο εκεί και πέρα ο καταναλωτής έχει μυαλό να αποφασίσει αν τον συμφέρει και τι από τα προαιρετικά να ακολουθήσει.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που είναι σε μια ενδιάμεση οικονομική κατάσταση και τα ξοδεύουν αλλού τα φράγκα(φαγητό,ψώνια κτλ.)και όταν έρχεται η ώρα να πάνε διακοπές πάνε και μένουνε σε σκηνές και το ξέρω πολύ καλά αυτό γιατί πολλοί από αυτούς είναι φίλοι μου:)
Καλά ξέρω κι εγώ τέτοιους, αλλά δεν έχω κατασταλάξει μέσα μου αν πιστεύω την αιτιολογία της εμπειρίας ή είναι συγκαλυμμένο..κάτι άλλο (ας μη βάλω ταμπέλα).
Έχω φίλους που δουλεύουν εξωτερικό με καλούς μισθούς και όταν έρχονται διακοπές ελλάδα πηγαίνουν για 2 βδομάδες free camping για να νιώσουν ελεύθεροι λένε. Free camping = χωρίς καν σκηνή. Εσύ, ο ουρανός, η άμμος. Γούστα είναι αυτά. Ίσως αυτή η αντίθεση να είναι όντως αναζωογονητική για αυτούς. Ίσως να τσιγκουνεύονται να χαλάσουν λεφτά ακόμα και για την αγορά σκηνής και να προβάλλουν το μποέμικο της υπόθεσης ως συγκάλυψη. Τι να πω.

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard

Δεν θα πρέπει βέβαια σίγουρα να κρίνουμε(το έχω κάνει δυστυχώς) και αυτούς που επειδή δεν έχουν αρκετά χρήματα να ταξιδέψουν όπως θέλουν προτιμούν να κάτσουν στο σπίτι τους.Αν αυτό τους ικανοποιεί πραγματικά την στιγμή που έχουν δοκιμάσει και τις εναλλακτικές και δεν τους άρεσαν ας ζήσουν έτσι.
Καλησπέρα!
Λίγο πολύ πιστεύουμε οτι για 15 ευρώ ο καθένας θα βρίσκατε ένα οκ ξενοδοχειάκι να μείνετε μια βραδιά και να κερδίσετε μια ακόμη μέρα στη Ρώμη...θα είχατε αντί για μια μονοήμερη των 30 ευρώ μια παρολίγον διήμερη των 45!:xmas_smile: Δεν είναι τραγικό νομίζω, με 15 ευρώ ούτε τα μουστάκια μιας γαρίδας αγοράζουμε σήμερα :xmas_cheesygrin:
Σημασία έχει οτι περάσατε καλά αλλά πολύ εύκολα κ με σχεδόν ...μηδενικό κόστος θα περνούσατε καλύτερα ΠΙΣΤΕΥΩ!
Δεν σε κρίνω είμαι κ γω fun των πολλών και low budget ταξιδιών αλλά δεν πας για καφέ στην Αριστοτέλους 3 φορές (πάρε μια τασιμο κ μείνε σπίτι με τους κολλητούς σου :xmas_mrgreen::xmas_mrgreen:) κ τσουπ μένεις Ρωμη ακόμη μια μέρα :xmas_wink:

ον τοπικ....το εξωτερικό παραμένει φτηνότερο απο το εσωτερικό:xmas_evil:...ξέρω άτομα που δεν έφυγαν απο τη Μακεδονία αλλά γύρισαν όλη την Ευρώπη...Τα πρακτορεία εξυπηρετούν πολύ σε εορταστικές περιόδους και εκτός Ευρωπης αλλά σε όλα τα άλλα ανεξάρτησία και πάλι ανεξαρτησία ...."freeeeeeedom":xmas_cheesygrin:

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
ον τοπικ....το εξωτερικό παραμένει φτηνότερο απο το εσωτερικό:xmas_evil:...ξέρω άτομα που δεν έφυγαν απο τη Μακεδονία αλλά γύρισαν όλη την Ευρώπη...
αυτό ξαναπες το!!
3-4 φορές τον τελευταίο χρονο έχω ακυρώσει και αφήσει για άλλη φορα ταξίδια εσωτερικού. Μονο νησακια το καλοκαίρι πήγα και αυτά γιατί υπάρχουν πλοία σχετικά φτηνά και σπίτια φίλων.
Αυτό που με δυσκολέυει απίστευτα με τον εσωτερικό τουρισμό είναι η πρόσβαση αφού όλοι νομίζουν ότι έχεις αμάξι:xmas_cool: Πρόσφατο παράδειγμα τα τρίκαλα κορινθίας με διαμονή 70-100 ευρώ η νύχτα (έστω ότι είναι νορμαλ για τις παροχές του). Θέλεις λοιπόν τρένο μέχρι κιάτο, μετά λεοφωρείο για ξυλόκαστρο και από εκει ταξί μισή ώρα με κόστος 35ευρώ το one way. Μονο τα μεταφορικά δηλαδή γύρω στα 70 το άτομο (για ζευγάρι)!! και μιλάμε για προορισμό 2 ώρες από αθήνα.
ε πέρυσι με 100 πήγα μόναχο και με τρενάκι 10ευρώ στα μαγευτικα περίχωρα των garmisch. Φέτος βρίσκω πάλι με 60ε αλε ρετουρ ρώμη με easyjet. Για κάποιον δηλαδή χωρις αμάξι ποιο ευκολο είναι να πάει εξωτερικό 3ημερο παρά εντός Ελλάδας. κριμα...

kabamarou

Member
Λίγο πολύ πιστεύουμε οτι για 15 ευρώ ο καθένας θα βρίσκατε ένα οκ ξενοδοχειάκι να μείνετε μια βραδιά και να κερδίσετε μια ακόμη μέρα στη Ρώμη...θα είχατε αντί για μια μονοήμερη των 30 ευρώ μια παρολίγον διήμερη των 45!:xmas_smile: Δεν είναι τραγικό νομίζω, με 15 ευρώ ούτε τα μουστάκια μιας γαρίδας αγοράζουμε σήμερα :xmas_cheesygrin:
Σημασία έχει οτι περάσατε καλά αλλά πολύ εύκολα κ με σχεδόν ...μηδενικό κόστος θα περνούσατε καλύτερα ΠΙΣΤΕΥΩ!
Ευχαριστώ για την πρόταση καταρχάς.
Πιστεύεις ότι δεν το σκέφτηκα αυτό;Είχα εξετάσει κάθε πιθανή εκδοχή.

Είμουν σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση εκείνη την στιγμή που και τα 30? με το ζόρι τα έδωσα.Οι καφέδες στην Αριστοτέλους που αναφέρεις έχουν κοπεί από καιρό.Το φθηνότερο hostel που βρήκα με 3κλινο μέσα στην Ρώμη για αρχές Νοέμβρη (χωρίς wc) ήταν 20? το άτομο και πέρα από αυτό μια ημέρα παραπάνω θα σήμαινε έξτρα έξοδα και σε φαγητό.Τα σαντουτσάκια και τα τυροπιτάκια που χωρέσαμε στον σάκο για μια ημέρα μας φτάνανε και μπορούσαμε να τα φάμε χωρίς να προλάβουν να χαλάσουν.Την 2η ημέρα τι θα τρώγαμε;
Άσε που αν δεν κοιμηθείς μια ημέρα σαν άνθρωπος σε κρεβάτι την άλλη ημέρα δεν έχεις όρεξη για τίποτα και μόνο εκδρομή δεν θα απολαμβάναμε.

Πέρα από αυτό δεν έχει τελειωμό το σκεπτικό του: αν θα δώσεις λίγα παραπάνω θα περάσεις καλύτερα.Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό θα πει κάποιος γιατί να μην δίνατε ακόμη λίγα χρήματα για να μείνετε και την πρώτη βραδιά σε ένα hostel σαν άνθρωποι.Αν το κάνεις αυτό θα πει κάποιος άλλος γιατί να μην δίνατε ακόμη λίγα για να κοιμηθείτε σε ένα αξιοπρεπές δωμάτιο.Αν το κάνεις αυτό πάλι θα πει κάποιος γιατί να πάρετε σάντουιτς από το σπίτι και να μην δώσετε ακόμη λίγα για να φάτε μια τοπική σπεσιαλιτέ που δεν έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κάθε ημέρα;Και δεν έχει τελειωμό αυτή η λογική που μπορεί να έχει σωστά επιχειρήματα την κάθε φορά από μια πλευρά αλλά...:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom