• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κόπηκαν μαχαίρι τα ταξίδια στο εξωτερικό

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
αυτό ξαναπες το!!
.................
Για κάποιον δηλαδή χωρις αμάξι ποιο ευκολο είναι να πάει εξωτερικό 3ημερο παρά εντός Ελλάδας. κριμα...
:xmas_lol:
Να σου θυμίσω που βρίσκονται οι τιμές βενζίνης, τα τέλη κυκλοφορίας, το κόστος συντήρησης ενός αυτοκινήτου??Άσε Άγιο έχεις που δεν έχεις αμάξι :xmas_cheesygrin: Το κόστος είναι απαγορευτικό, εγώ έχω κόψει τις μεγάλες συγκινήσεις κ πηγαίνω πλέον μόνο εξωτερικό...έχω οικογένεια σε φανταστικά ελληνικά νησιά αλλά πάω όσο γίνεται λιγότερο, τους κλείνω ραντεβού στο Βερολίνο :xmas_mrgreen: πιο φτηνά μας βγαίνει :xmas_eek:

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Ευχαριστώ για την πρόταση καταρχάς.
Πιστεύεις ότι δεν το σκέφτηκα αυτό;Είχα εξετάσει κάθε πιθανή εκδοχή.

Είμουν σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση εκείνη την στιγμή που και τα 30? με το ζόρι τα έδωσα.Οι καφέδες στην Αριστοτέλους που αναφέρεις έχουν κοπεί από καιρό.Το φθηνότερο hostel που βρήκα με 3κλινο μέσα στην Ρώμη για αρχές Νοέμβρη (χωρίς wc) ήταν 20? το άτομο και πέρα από αυτό μια ημέρα παραπάνω θα σήμαινε έξτρα έξοδα και σε φαγητό.Τα σαντουτσάκια και τα τυροπιτάκια που χωρέσαμε στον σάκο για μια ημέρα μας φτάνανε και μπορούσαμε να τα φάμε χωρίς να προλάβουν να χαλάσουν.Την 2η ημέρα τι θα τρώγαμε;
Άσε που αν δεν κοιμηθείς μια ημέρα σαν άνθρωπος σε κρεβάτι την άλλη ημέρα δεν έχεις όρεξη για τίποτα και μόνο εκδρομή δεν θα απολαμβάναμε.

Πέρα από αυτό δεν έχει τελειωμό το σκεπτικό του: αν θα δώσεις λίγα παραπάνω θα περάσεις καλύτερα.Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό θα πει κάποιος γιατί να μην δίνατε ακόμη λίγα χρήματα για να μείνετε και την πρώτη βραδιά σε ένα hostel σαν άνθρωποι.Αν το κάνεις αυτό θα πει κάποιος άλλος γιατί να μην δίνατε ακόμη λίγα για να κοιμηθείτε σε ένα αξιοπρεπές δωμάτιο.Αν το κάνεις αυτό πάλι θα πει κάποιος γιατί να πάρετε σάντουιτς από το σπίτι και να μην δώσετε ακόμη λίγα για να φάτε μια τοπική σπεσιαλιτέ που δεν έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις κάθε ημέρα;Και δεν έχει τελειωμό αυτή η λογική που μπορεί να έχει σωστά επιχειρήματα την κάθε φορά από μια πλευρά αλλά...:)
όχι όχι δεν θα σου έλεγα αυτό :xmas_wink: Αυτό είναι παγίδα της υπερκατανάλωσης!
Λέμε ναι στη φτηνή αλλά ασφαλή διαμονή δε χρειάζεται να μένουμε σε χλιδάτα μέρη μας αρκεί ένα αξιοπρεπές δωμάτιο να τοποθετήσουμε το κορμάκι μας :xmas_mrgreen:
Ελπιζω και σου εύχομαι σύντομα να κάνεις μεγαλύτερο ταξιδάκι (ετυχε να παω κ γω Ρώμη κ το 3ημερο αν θυμάμαι καλά που πέρασα εκει μου φάνηκε πολύ για τα δεδομενα που εχω στο νου μου ..!)
ασχετο:Τα σαντουιτς τα περάσατε χωρίς πρόβλημα απο τον έλεγχο?Κάθε φορά ψωνίζω φαγώσιμα αλλά χρεώνομαι βαλίτσα απο άγχος μη μου τα πετάξουνε στον έλεγχο!

kabamarou

Member
:) Ναι ναι με τα σάντουιτς δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα όπως και με τα τυροπιτάκια και τα μπισκότα επίσης:) τις 2 τελευταίες φορές που πέρασα από τον έλεγχο.Όσον αφορά το δωμάτιο που δεν κλείσαμε απορώ και εγώ πως δέχτηκαν οι φίλοι μου:)και δεν είναι μόνο αυτό αλλά υπήρχαν και κάποιοι που παρεξηγηθήκανε που δεν τους είπα να έρθουν μαζί μας :) :) :)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ασχετο:Τα σαντουιτς τα περάσατε χωρίς πρόβλημα απο τον έλεγχο?Κάθε φορά ψωνίζω φαγώσιμα αλλά χρεώνομαι βαλίτσα απο άγχος μη μου τα πετάξουνε στον έλεγχο!
Κανενα προβλημα. Περνας οτιδηποτε ειναι σε στερεη μορφη. Τα ημιρευστα (μελι, σιροπια, κρεμες, γιαουρτια, μερεντα κλπ) τα πετανε. Επισης μου εχουν κρατηση και πορτοκαλι.
Το κορυφαιο ηταν μια φορα που μου ζητησαν να ανοιξω την τσαντα. Τρεις σεκιουριταδες απο πανω κι αλλοι 2 απο πισω παρακολουθουσαν. Μολις την ανοιξα μια απ' αυτους βγαζει μια συσκευασια με σοκολατες, την σηκωνει ψηλα και φωναζει: "Le Kit Kat" κι ολοι γελασαν. Τα ειχαν περασει για πυρομαχικα, εκρηκτικα κατι τετοιο.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το κορυφαιο ηταν μια φορα που μου ζητησαν να ανοιξω την τσαντα. Τρεις σεκιουριταδες απο πανω κι αλλοι 2 απο πισω παρακολουθουσαν. Μολις την ανοιξα μια απ' αυτους βγαζει μια συσκευασια με σοκολατες, την σηκωνει ψηλα και φωναζει: "Le Kit Kat" κι ολοι γελασαν. Τα ειχαν περασει για πυρομαχικα, εκρηκτικα κατι τετοιο.
Σεκιουριτάδες στο Charles De Gaulle.... Μακράν οι χειρότεροι (από τα μεγάλα αεροδρόμια στην Ευρώπη....)

Borealis

Member
Σεκιουριτάδες στο Charles De Gaulle.... Μακράν οι χειρότεροι (από τα μεγάλα αεροδρόμια στην Ευρώπη....)
Φυσικά δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις, αλλά τον κλοιό ενστόλων των Λονδρέζικων αεροδρομίων δεν τον βλέπω πουθενά.

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
:xmas_lol:
Να σου θυμίσω που βρίσκονται οι τιμές βενζίνης, τα τέλη κυκλοφορίας, το κόστος συντήρησης ενός αυτοκινήτου??Άσε Άγιο έχεις που δεν έχεις αμάξι :xmas_cheesygrin: Το κόστος είναι απαγορευτικό, εγώ έχω κόψει τις μεγάλες συγκινήσεις κ πηγαίνω πλέον μόνο εξωτερικό...έχω οικογένεια σε φανταστικά ελληνικά νησιά αλλά πάω όσο γίνεται λιγότερο, τους κλείνω ραντεβού στο Βερολίνο :xmas_mrgreen: πιο φτηνά μας βγαίνει :xmas_eek:

Σκεψου να ειχες και επιπλεον,εσωτερικο δρομολογιο με αεροπλανο ή πλοιο...

gone

Member
Για όσους εδώ μέσα δεν ανήκουν στη κατηγορία-εργάζομαι, δεν έχω υποχρεώσεις και μένω στο σπίτι των γονιών-το μέλλον των ταξιδιών προβλέπεται από δυσοίωνο έως μαύρο. Πως να σχεδιάσεις ταξίδι για την άνοιξη π.χ. όταν ο χρόνος έως τότε μετρείται σε έτη φωτός; Ένας σοφότερος εμού είχε πει : η αμφιβολία δηλητηριάζει τα πάντα χωρίς να σκοτώνει τίποτα.
Η αμφιβολία και η αβεβαιότητα θα είναι η μόνιμη συνοδός μας για τα επόμενα πολλά χρόνια. Η συζήτηση για τα πρακτορεία αποκτά εντελώς φιλολογική διάσταση.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για εμάς που εργαζόμαστε,έχουμε υποχρεώσεις αλλά ΔΕΝ μένουμε με τη μαμά;
Υπάρχει ελπίδα;

gone

Member
Η ελπίδα ήταν το τελευταίο που έμεινε στο κουτί της πανδώρας, όταν αυτό άνοιξε. Δυστυχώς οι αναμνήσεις θα είναι το κυρίαρχο των ταξιδιών (βλέπε παλαιότερο topic).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Συγγνώμη φίλε μου αλλά έχω αποφασίσει να μην πέσω στην κατάθλιψη.
Κι εν τέλει το να μην πάω κανένα ταξίδι για 2-3 χρόνια δεν είναι η καταστροφή του κόσμου.
Το ζήτημα είναι να βρω καμιά λύση κοινωνικά και να ξεκολλήσω από αυτή την κατάσταση,αντί να μιζεριάζω και να λέω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα,οι άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις,κλάψτα Χαράλαμπε κ.ο.κ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom